Ремонтът на ОУ „Иван Хаджийски” с американски пари тръгна

* Ще струва 230 хил. лв., средствата идват от Военноморския флот на САЩ * Има шанс „тюлените” да отпуснат допълнителни средства и
 за физкултурния салон
Подкрепа
Директорът на училището Стефан Мичев наблюдава ремонтните дейности
230 ХИЛ. ЛЕВА е сумата, която Военноморският флот на САЩ ще вложи в ремонта на ОУ „Иван Хаджийски” – най-старото троянско училище, намиращо се в емблематична за Троян сграда от 1896 г. Припомняме – проектът на Община Троян за ремонт на овехтялото школо бе подготвен миналата година и е по програма на американския флот, подкрепяща подобни проекти в различни страни на Европа; договорът за финансиране пък бе сключен чрез Американското посолство в София, откъдето избраха проектант и изпълнител. Строителните дейности са поверени на дружеството „Голдис груп” ООД от Сливен, с което американците са работили и преди.

Хосе Ернандес (вляво) при една от инспекциите си в Троян
Цялостен поглед върху ремонтираната сграда
Информационната табела на входа на училището
РАБОТАТА върви вече втора седмица, като контролът на място се извършва от служителя в посолството Хосе Ернандес, участвал в реализацията на подобни проекти и в няколко други европейски страни. Г-н Ернандес е много стриктен и следи под лупа работата на строителите, коментира пред Т21 директорът на ОУ „Иван Хаджийски” Стефан Мичев. Предстои да се ремонтират цялостно покривът и фасадата на сградата, да се подменят улуците и дограмата, външно пребоядисване. Крайният срок за приключване е м. май 2015 г., но разчетите са основните дейности да се извършат през ваканцията, за да не се затрудни учебния процес през новата учебна година.

НО АМЕРИКАНСКИТЕ пари за троянско школо може да станат и повече от заложените по проекта 230 хил. лв., научи Т21. В момента се водят разговори да се осигурят допълнителни средства за ремонт на физкултурния салон на училището, като г-н Ернандес е споделил, че шансовете са реални. „Надявам се салонът също да бъде ремонтиран, вярвам, че училището ще стане много хубаво. Тази сграда е чудесна и заслужава. Но не смятах, че е чак толкова зле, преди да я огледам отблизо”, коментирал американецът.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Др. Дона няма ли да докара спонсори от Болшевишка Русия-"втората родина" на всички комунисти. Нещо не върви, комунист да обира лаврите с помощта на най-големия враг на комунизма и болшевизма-САЩ

Анонимен каза...

1-ви: Ти си пълен малоумник.

Анонимен каза...

Така де, при кмет комунист, защо ще ни помага "гнилия" Запад срещу когото комунистите водеха борба на живот и смърт. Или си мислят, че сме забравили ?

Анонимен каза...

Само ГЕРБ ,те са с американците!

Анонимен каза...

Йордан Данков и Минко Акимов с американците??Ти луд ли се бе??

Анонимен каза...

Др. Акимов си е от на'ште. Стар враг на империализма :-)

Анонимен каза...

Герб са мъртавци ,щом се залюбиха с турците.С тез престъпници ,който се е хванал все е загубил.Последно БСП изядоха дървото.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |