Побратимяваме се с китайската провинция Хейлонгджианг

* В Ловеч бяха външният зам.-министър на провинцията Ксю Гуангмин и зам.-директорът на Търговската палата Жанг Юнг * Договорът за сътрудничество ще се подпише през юни в Китай
По света и у нас
Ксю Гуангмин и Милко Недялков
ПРЕГОВОРИТЕ по сключването на споразумение за побратимяване между китайската провинция Хейлонгджианг и област Ловеч са пред финализиране. Това стана ясно по време на двудневното посещение миналата седмица на китайската делегация, водена от външния зам.-министър на провинцията Ксю Гуангмин в Ловеч. Визитата на китайската делегация е втора в областния град, първата бе през 2012 г., откогато датират и преговорите за побратимяване***.

ДВУСТРАННИТЕ отношения на провинция Хейлонгджианг и област Ловеч бяха обсъдени на срещата между г-н Гуангмин и областния управител Милко Недялков. Те ще включват сътрудничество между двата областни центъра в сферите на икономиката, търговията, науката и технологиите, селското стопанство, културата, образованието и туризма между двата областни центъра. Заедно със зам.-външния министър в гостуващата китайска делегация бяха и директорът на отдела за външни работи към провинция Хейлонгджианг, отговарящ за Европа - г-н Шау Уейдонг, и зам.-директорът на Търговската палата на провинцията г-ца Жанг Юнг.

ПО ИНИЦИАТИВА на г-н Недялков високите гости се срещнаха с представители на бизнеса от областта, сред които е пионерът в китайско-българските бизнес взаимоотношения – производителят на автомобили „Литекс Моторс”. По време на дискусията китайските ни приятели представиха икономическите отрасли в своята провинция и възможностите за двустранни отношения. От своя страна ловешките предприемачи представиха дейността на компаниите, които представляват. Обсъдени бяха както нуждите, така и нишите на работа и възможностите за инвестиции в областта.

На срещата в кабинета на областния управител
ПРИ РАЗГОВОРИТЕ в Ловеч бе подчертано бе, че през м. юни в гр. Харбин (провинция Хейлонгджианг) ще се проведе мащабен бизнес форум, на който ще присъстват повечето от сериозните китайски компании. Планира се по това време в Хейлонгджианг да гостува наша делегация, водена от областния управител Милко Недялков. Тогава ще бъде и подписването на окончателното споразумение между област Ловеч и провинция Хейлонгджианг.

Ганчо Чурков,
PR на Областна администрация – Ловеч

Бел. ред. Началото на отношенията между Хейлонгджианг и Ловешка област бе поставено през лятото на 2012 г., когато за пръв път тук (в Ловеч и Троян) гостува официална делегация от китайската провинция, водена от вицегубернатора Джанг Джианксинг. Тогава ВИП гостите посетиха и нашия град, а срещата се състоя в Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ), което имаше връзка с дългогодишните отношения на троянския институт с академията в гр. Харбин. На изпроводяк след троянската визита пък г-н Джианксинг отправи призива „Да започнем нещо ново!” и го допълни с китайската мъдрост „По-добре една рибка в мрежата, отколкото 100 отвън”.


Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

До колкото помня при визитата на помака Плевнелиев в Китай наскоро, една ловешка фирма подписа договор за над 50 милиона евро с китайски клиенти, за изграждане на спортни стени за катерене. Всичко добре, само,че не виждам какво ни грее в Троян тази дружба? Даже и китайски ресторант вече нямаме !

Анонимен каза...

Да се готви Куба!

Анонимен каза...

Милко,какво си го зяпнал тоя жълтия?Да не ти е изпил водката .....!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |