Не ни върнаха Баните в Шипково?

* Очакванията „троянският казус” да бъде решен на заседанието на МС миналия четвъртък не се оправдаха, причината – забавена съгласувателна процедура * Донка Михайлова: „Имам уверенията, че на следващото заседание”
Лошо
ИЗНЕНАДВАЩО, въпреки предварителната информация, на заседанието си миналия четвъртък, 5 юни, Министерският съвет не включи точката за връщане на курортния комплекс „Шипковски минерални бани” на Община Троян (от години прочутият с лековитата си вода и цветущ някога минерален курорт, добил национална слава още през първата половина на миналия век, е в капитала на държавното дружество „Специализирани болници за рехабилитация” (СБР), сега звено към Министерството на здравеопазването, и целенасочено е ограбван, разсипван и лишаван от инвестиции – бел. Т21).

ЗА ВРЪЩАНЕТО на Баните получихме обещание при двете гостувания в Троян (м. август 2013 г. и м. март 2014 г.) на здравния министър д-р Таня Андреева. Че въпросът е решен и връщането ще стане скоро имаше и други индикации – на последната си сесия (29 май) Общинският съвет в Троян даде съгласието си за безвъзмездно придобиване на имота в с. Шипково (два терена от 5,8 дка и 3,6 дка, двуетажна курортна поликлиника, склад и открит плувен басейн със съблекални), а областният управител на Ловеч Милко Недялков изпрати до МЗ подкрепително писмо за троянската кауза.

ПОТЪРСИХМЕ за коментар за (не)случилото се кмета Донка Михайлова. „Предложението не е влязло в дневния ред на заседанието на Министерския съвет на 5 юни, както се очакваше, заради забавяне на съгласувателната процедура с Министерството на регионалното развитие. Има и някакви индикации, че ръководството на СБР, което първоначално бе отстъпило, отново се е запънало и явно си прави сметката да експлоатира комплекса и през настоящия летен сезон. Но след проведени не един разговор имам уверенията, че на следващото си заседание МС ще включи нашата точка и ще си върнем Шипковски минерални бани окончателно”, коментира г-жа Михайлова.

Т21 
 
Бележка на редакцията

В последните няколко дни стана ясно, че времето на това правителство изтича и оставката му е неизбежна. Което не е нещо лошо, напротив, но обещаното връщане на Шипковски минерални бани на Община Троян увисва и я се състои, я не. А курортният комплекс си остава в лапите на СБР – т.е. ще продължи грабенето и (до)съсипването му, дори по-настървено, като за последно. Но дано се окажем лоши пророци. 
Още по темата: 

18 коментара:

Анонимен каза...

Защо не пише на кого е вината за забавената съгласувателна процедура?

Анонимен каза...

ОСТАВКА НА ДОНКА МИХАЙЛОВА! За нищо не ставаш,махай се от Троян!

Анонимен каза...

Гена! Заседанието на МС не беше на 5 юни. Виж сайта на МС.

Анонимен каза...

Вие луди ли сте, бе! Кви бани сънуват от общината? Тези бани ще продължат да пълнят джобовете най-вече на управителя на СБР - звено към МЗ и неговите покровители от самото министерство. И когато имота е тотално съсипан, ще го продадат и пак ще се оядат. А общината? Общината кучета я яли!

Анонимен каза...

2-ри, какви напъни те напънаха, бре смешник! За какво да си подаде оставката? Заради такива като тебе, които не виждат по-далеч от носа си? Или за това, че започна да оправя бакии непипнати от 20-30 години!?

Анонимен каза...

И теб да те оправи,ама надали!

Анонимен каза...

Я, простаците вън! Г-н Маринов, Вие няколко пъти писахте по въпроса и наистина свършеното от Михайлова е похвално, каквото и да плямпат тук някои.Ясно е и друго, че "парчето" Шипково е много апетитно и приемам, че СБР са се разколебали от намерението си. Но след като веднъж е започнато да се действа по въпроса, сигурен съм, че ще се получи.

Анонимен каза...

Да благодарим на г-жа Михайлова и екипа ѝ, за поредната успешна проява.

Анонимен каза...

И какво точно е свършило твоето божество?Голямо напъване,окрякване, а накрая дори и айце нямаше...

Анонимен каза...

Пак питам, кой е виновен за забавянето на съгласувателната процедура?

troyan21 каза...

До №10: По неофициална информация - регионалното министерство, възможно е да е и заради някакви задкулисни игри на ръководството на СБР, това знаем.

Анонимен каза...

Нали Ви е ясно, че ръководството на общината направи невъзможното за което нито Енкин, нито Акимов даже си мръднаха пръстите. Сесията на ОС - Троян беше на 29.05.2014 г. След решението на ОС - Троян веднага се подготви мотивирано искане на Областна Администрация Ловеч и двата документа са внесени в Здравно министерство и след това в регионалното, като заседанието на МС беше на 04.06.2014 г. Та кажете ми малоумни твари такива, кой от по-горе цитираните маймуни е направил. В рамките на 3 работни дни. Е нормално е за три дни да не мине през 2 министерства.

Анонимен каза...

Ако беше проявил апетит /което не е късно/ някой ага, не за три дни, ами за три часа щеше да се реши въпроса.Жалко! Кога в Троян е направено нещо като хората - качествено и когато му е времето?Ако въпросът беше даден за разрешаване на главния координатор на ДПС с цел да си вземат баните за техен човек, отдавна там да има модерен балниокурорт.Аз като наивник се хванах на предната статия с желанието ми от години на Шипковските бани не само е..ни да има ,ами други нещица.Когато се уредят работите, водата ще е напълно спряла, поради износване на сондажните тръбопроводи!!!Дълго време ще има да се плацикаме в басейна боядисан с блажна боя!!!Европаа къде си?

Анонимен каза...

Големи смешници сте туй, троянците!

Анонимен каза...

Не е изненадващо,че Донка Михайлова пак нищо не направи!Изненадани са само пълните олигофрени,на които това че тя непрекъснато имитира дейност им е достатъчно.На всеки разумен човек му е ясно,че тези срещи,разговори,пленуми,съвети и всякакви подобни простотии са за глупаците.Като теглиш чертата накрая - една стомна!

Анонимен каза...

Сагата с баните в Шипково ми напомни за времето когато на автогара Троян автобусните шофьори пътуващи за Шипково се провикваха за последна покана към чакащите пътници: За Шипково ибаните да се качват!Само че сега ибаните са в Троян.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

И до ден-днешен басейна в Шипково не работи. Срамота. А Донка Михайлова е отпуска и въобще не я интересува. Хотелите и вилите пустеят, а данъци бързо събират.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |