Пламен Петров спечели в Долна Митрополия

* Двукратният вицешампион Красимир Михайлов втори на стартовата решетка, но отпада заради проблем с машината * Четирима троянци на старт в следващия кръг в клас SBKS 600
Мотоциклетизъм, Супербайк 600
Пламен Петров и Краси Михайлов, Долна Митрополия
ТРОЯНЕЦЪТ Пламен Петров (№69) с „Кавазаки” спечели първия кръг от Източноевропейския шампионат, кръг и от Републиканския шампионат по мотоциклетизъм в клас SBKS 600 (Супербайк 600), състоял се на 1 юни на пистата в Долна Митрополия край Плевен. Троянският триумф можеше да бъде и двоен, ако лидерът на нашия тим*** Красимир Михайлов (№66), двукратен вицешампион на България (2011 г., 2012 г.) и трети през миналата година, нямаше малшанс – пада по средата на трасето, тръгва мощно отново и почва да наваксва, но се оказва, че воланът е счупен и машината не може да продължи. В предварителните квалификации за място на стартовата решетка Пламен и Краси заемат съответно първо и второ място и се очертава троянска битка за първото място, която по споменатата причина не се реализира.

Двамата троянци на старта
И в конкуренция по пистата
ТРЕТИЯТ троянец в това състезание – Димитър Димитров (№96), също кара силно и се класира в средата на групата от общо 20 участници. В следващия кръг на 15 юни, отново на тази писта, се очаква троянските състезатели в клас SBKS 600 вече да са четирима – към Пламен, Красимир и Димитър ще се присъедини и Тодор Стайковски. По данни от сайта на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) за стартовете на 1-ви в Долна Митрополия (супермото и пистовите състезания) е имало около 5000 души публика; ще добавим - сред тях и сериозна троянска агитка. Айде, наш`те!

Т21 

Машините на Красимир (№66), Пламен (№69) и Димитър (№96) в бокса
*** Говорим за троянски тим условно, тъй като нашите момчета участват индивидуално, без отбор зад гърба си (възможността да представляват местния СМСК „Троян Моторспорт” се провалила). Което прави отличните им резултати още по-впечатляващи. Разходите също се поемат от тях самите, макар че спонсорска подкрепа, включително от Община Троян, не би била никак излишна. 


Още по темата:

11 коментара:

И.С. каза...

Браво на момчетата, успех и тази седмица! Федерацията говори пълни глупости - за огромно съжаление имаше около 600-800 човека. Нека тоя път са повече! Късмет на всички троянци в неделя!

Анонимен каза...

Толкова бяха. Както се пее в припева на една песен за спуканото ляво... Знам, знам и аз бях там! И поради гадния вятър след първия манш в супермото народът се спаси на завет. Тая година живот и здраве ще бъде и последният кръг от световното първенство в клас MX3 в Троян. Нито Чоко и Боко, нито Пачето, Серги и Дилянча/Доганча платиха на FIM. Най-тъпото е, че Боко и Брат му Пит с очилата изгориха вноската с горивото на един хеликоптер да си веят пръдните над Долна Росица преди 2 години. Най-добрите писти по мотокрос MX1, MX2, MX3 и най-добрата, уникална за планетата Земя писта за Supermoto са в историята.
НО, ние като нация пак сме уникални - правим най-доброто, палим вентилатора, сваляме гащите и надуй мама и мечка, чак доде не се покрие с пресен тор.
Амин от дедо Ви Спаса.

Анонимен каза...

Дедо ви Спаса пи две малки "Ахелой" и втаса! Човече,не ни товари с политическите си диарии ..
А относно статията как да го разбираме това "нямаше малшанс"?

troyan21 каза...

До №3: "Троянският триумф можеше да бъде и двоен, ако лидерът на нашия тим Красимир Михайлов (№66) нямаше малшанс - пада по средата на трасето..." Кое тук е неясно?

Анонимен каза...

:):):):):))))))))))))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Колко грешни пари се дават за разни никому ненужни и безмислени спортове, вместо да се купят безплатни учебници на децата в 8 клас, например !

Анонимен каза...

Деда ти Спас е шантав шовинист и пие джанковиски, троянските сливи се споминаха. И не става въпрос за политика, ама на кой ли обяснявам.
Някои индивиди предпочитат моторните спортове, други гледат балет с топка. Утре започват представленията, радвайте им се.

Анонимен каза...

Спортът развива различни положителни качества-смелост, съобразителност, воля, честност, и т. н. Виж грешни пари са натрупаните без да е създадено нищо полезно.

Анонимен каза...

До 6-ти, момчетата сами си осигуряват нужното им за състезания. Много повече грешни пари се дават за Народното събрание и малцинствата, от които никой няма полза, И двете общности само крадат народа и нищо не дават. И не може да се каже безмислен и ненужен спорт, след като има толкова състезатели и фенове.

Анонимен каза...

Типично по нашенски , защо не може да се зарадваме на постиженията на момчетата , а веднага се почувствахме ограбени ... ? Да , сами си осигуряват средствата , но те са най-малкото ! Те карат със сърце и душа , и дават всичко от себе си . И на финала , като се качат на стълбичката , на фона на българският химн се чува Троян ... За това трябва да се гордеем с тях , не да омаловажаваме спорта , който са избрали !

Анонимен каза...

Ооохоо, ти и ти къде отиде.Да ги правим почетни гражданя,а?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |