Тъжната троянска манифестация

* Ужилените с по 1200 лв. от фирма „Великобритания 2014” троянци стартираха подписка до парламента, омбудсмана и главния прокурор
 * „Молим за Вашата намеса за извършване на проверка с цел търсене на отговорност за причинени виновно вреди”,
 се казва в документа
Тема с продължение
"Манифестацията" на ужилените (2014 г.), отзад се вижда паметникът на първомайците от 1901 г.
СТРАННА и тъжна „манифестация” имаше на 1 май в Троян - на метри от паметника на първомайците от 1901 г., шестимата манифестанти и седмината музиканти (виж „Социализмът в Троян” на Иван Хаджийски – бел. Т21). Каква символика само! 20-тина нашенци - кандидат гурбетчии за Англия, изиграни с по 1200 лв. от посредническата фирма „Великобритания 2014” ЕООД на прочулия се в цялата страна габровец Андон Гинев (бит в Русе пред камерата на Нова телевизия) и лично от троянския й представител Красимир Кръстев – се бяха събрали, за да обсъдят съвместните си действия. Те, както вече знаете, са само част от общо над 50-те троянци (предполага се, че бройката им доближава 100 човека), които се надяват да си върнат парите, дадени срещу нищо на „Великобритания 2014”.

Марин Симеонов разяснява текста на жалбата
ОСНОВНАТА цел пък бе да се приеме и подпише колективната жалба (подписка) до председателя на Народното събрание, националния омбудсман, главния прокурор и Районна прокуратура – Троян, подготвена от един от потърпевшите - Марин Симеонов, платил вноската от 1200 лв. за 19-годишната си дъщеря Цвета. „Манифестацията” бе открита от г-н Симеонов, който накратко разказа своята история: „Аз съм баща на момиче, което е подписало договор с „Великобритания 2014” – с регионалния мениджър Красимир Кръстев, за консултантски услуги и намиране на работа в Англия. Договорът бе подписан на 6 януари в кафене „Сара” в Троян. На 31 януари преведох 1200 лв. по банков път на фирма „Великобритания 2014”, имах многократни разговори с Красимир Кръстев и очаквах, че дъщеря ми ще получи самолетните билети и обещаната работа в Лондон – във фабрика за пакетиране на хранителни изделия (макарони), каквато бе уговорката”. Разбира се, нищо от договореното не било изпълнено.

МАРИН СИМЕОНОВ сподели и за предприетите действия след това. Подписаните договори са за срок от 3 плюс 3 месеца и тези общо 6 месеца още не са изтекли (първите троянци са подписали и дали парите в края на м. ноември 2013 г.). Но има клауза, според която с подаване на писмено искане след изтичането на началните 3 месеца, считащо се за предизвестие, договорът се разтрогва и парите трябва да бъдат върнати. „Изпратих такова писмено искане с обратна разписка до Андон Гинев и до Красимир Кръстев. И би следвало в едномесечен срок по посочената от нас банкова сметка парите да ни бъдат върнати. Което не стана и затова следващият ход, който направих, бе изпращане на жалба до Районната прокуратура, в която описах всичко. И в която питам прокуратурата дали фирма „Великобритания 2014” ЕООД, чрез регионалния си мениджър Красимир Кръстев, е извършила измама или престъпление. Аз не го твърдя, обръщам се към компетентния орган да даже има ли измама или престъпление, за да мога да си потърся правата в съда”, обясни таткото, като посъветва всички да подадат такива жалби в Районна прокуратура – Троян.

УТОЧНЕНО бе още, че предложената колективна жалба (подписка) също има своя смисъл – и може да ускори положителния изход. На място се подписаха 18 души, като в следващите няколко дни събирането на още подписи от хора с неизпълнени договори от „Великобритания 2014” ЕООД ще продължи и в първите работни дни документът ще бъде изпратен до споменатите адресати (парламента, омбудсмана, главния прокурор и троянската прокуратура). Пълния текст на подписката вижте по-долу.

Т21

До:
Председателя на Народното събрание на Република България
Омбудсмана на Република България
Главния прокурор на Република България
Копие:
Районна прокуратура - Троян

ПОДПИСКА
Уважаеми господа,

От началото на месец януари 2014 г. представилият се за регионален мениджър на фирма „Великобритания 2014” ЕООД г-н Красимир Кръстев провеждаше кампания в гр. Троян за набиране на хора за работа в Англия. Сключиха се договори за консултантска услуга като кандидатите заплатиха лично срещу ордер или по предоставена от Красимир Кръстев банкова сметка сумата от 1200 лв. на човек. Обещанията на Красимир Кръстев бе за работа във фирми в Лондон за ръчен пакетаж. Показано бе и удостоверение от Агенцията по заетостта за регистрация на фирма „Великобритания 2014” ЕООД под № 1649/26.11.2013 г. за извършване на посредническа дейност в чужбина, както и снимков материал на поточни линии от цехове за пакетаж.

Андон Гинев и Красимир Кръстев
До момента, 01.05.2014 г., фирмата не е изпълнила поетите задължения от нейна страна въпреки изтичането на първия тримесечен срок. Също така не е възстановила сумите на подалите месечни предизвестия за прекратяване на договорите поради изтичане на първия договорен срок. Управителят на фирма „Великобритания 2014” ЕООД Андон Гинев не отговаря на повиквания на телефона си – 0888/826066. Регионалният мениджър Красимир Кръстев от гр. Троян също не възстановява внесените депозити и не отговаря на посочения от него телефон – 0988/812224 (адресът му е - гр. Троян, ул. „Стефан Караджа” № 63 а).

В излъчените репортажи по Нова телевизия от гр. Русе се видя как измамени граждани извършват саморазправа поради неизпълнени ангажименти от фирма „Великобритания 2014” ЕООД и невъзстановени внесени депозити. Средствата за масова информация изнесоха информация за измамени около 50 човека в гр. Троян и в гр. Велинград.
Молим за Вашата намеса за извършване на проверка от компетентните институции на дейността на фирма „Великобритания 2014” ЕООД в лицето на управителя й Андон Гинев и проверка на дейността на регионалния мениджър Красимир Кръстев с цел търсене на отговорност за причинени виновно вреди и възстановяване на внесените от гражданите суми.

С уважение: следват подписите

77 коментара:

Анонимен каза...

Бай Спиро,бай спиро в каква попара се забърка.Голямо тегло те чака.

Анонимен каза...

Kъдя,къдя,ба сти ръгнали..пу Англиятъ,кой въ иска ба гяури такива,с вашия цигански мандалитет,да си идети в коленети,ляб и сисрини,мизерници такива...що си затворихти ЕЛПРОМЪТ..и МАШСТРОЯТЪ..ами ХЕМУСЪТ...ГЛУПАЦИ ТАКИВА.Нали знаити дебелия Чърчил какво е казал на светът.".Демокрацията свършва там където,започва да се яде шкембе чорба"А сега яжте му мъдята на бай Спиро!!!..Боже прости им греховете на божите раби..ни знаят по кой свят съ..АМИН

Анонимен каза...

Знаеш ли,2-ри, теб дори няма да те пребия ,какво обикновено правя с такива помияри. Теб,драги,само ще те унижавам.Но така ще те унижавам,че ще ти се иска да съм те размазал от бой.

Анонимен каза...

В годините на прехода имаше много хора, които бяха измамени с фалшиви обяви. Най-големите измами бяха, когато България беше в криза, знаете през кои години.

Анонимен каза...

Андон Гинев е бил пребит като куче в Габрово и захвърлен в контейнер! Сега си ближе раните в болницата!

Анонимен каза...

Тоя Гинев, като го гледам на снимката, или е наркоман, или е в дълбока хронична депресия преминала в шизофрения, изразяваща се за щастие в мамене на хората. Напрежението е достатъчно изразено, и ако органите на реда не вземат мерки тоя човек да бъде задържан, последиците ща са лоши!

Анонимен каза...

За мен тези двамата не са мозъците на схемата.След толкова измамени за стотици хиляди левове да са се скрили в дън земя до сега,а не да ги дънят като тапани всеки ден.Според мен над тях стоят истинските мутри работещи със съд ,прокуратура и полиция заедно и ,ако някой реши да рови по надълбоко всичко ще се тушира.Дано поне са им дали поне по някой лев да посрешнат нуждите по съдебни дела и леченията защото истинския бой ще почне ,когато на потърпевшите им заевят от всички законови институции,че сами са си виновни и никой нищо не им дължи.И,че ако продължават да си търсят правата и притесняват измамниците ще понесат цялата строгос на законите в измислената и бандитска държава БГ.Ей в тоз момент е най-гадно ,защото разбираш ,че в България законите и правораздавателните институции работят за бандитите ,а не за нормалните трудови хора.И обикновено точно тогава някой по веригата дава фира.

Анонимен каза...

Пламен Минков също е протеже на Красимир Кръстев - залъгва троянците и беше написал във фейсбук - Кой е викнал Нова Телевизия да стане медийна звезда?- Какъв ограничен човек само? Че горките хора са викнали медиите, за да предупредят другите хора да не се опарят - Красимир Кръстев е излъгал над 100 човека в Троян - Ловеч - Плевен - и много хора от селата - както и много възрастни хора със земи - нито земи - нито пари - и продължава да мами. Семейството му не знае че има и още 1 дъщеря във Велико Търново - детенцето се казва Симона , а другата му жена - Весела и живеят на ул. " Полтава" бл 11 , вх Б , ет 7

Анонимен каза...

Кой е тоя Пламен Минков?Търсих във Фейсбук,ама ми излезе някакъв малоумен селянин,влюбен в голфа си,и доказващ се ,че бил номер едно!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Вижте лицата им! Приличат ли на хора,които могат да осигурят работа в чужбина или престъпници? И как толкова важен договор се подписва в кафе? Още ли сме толкова наивни?!?Показват документ ...А кой го провери??? Може да потърсите в интернет Агенцията по заетостта ! Има телефони на Агенцията ....Проверете фирмата....Стига вече да сме толкова наивни и доверчиви! Ако изпращате децата си на ученическа екскурзия в друга страна ....НЯМА ЛИ ДА ПРОВЕРИТЕ ТУРОПЕРАТОРА?!? Колко е истински? Или после ще ги издирвате ,чрез Външно министерство?

Анонимен каза...

Ако е този същият,Пламен Минков,то тоя е некъв селски дрисляк.Не знам как едно селско келешче,може да плаши ?!?!Плясваш му 2 шамара и да пали голфа,докато не си го начупил.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Като ви гледам половината как пишете, то е трудно човек да се сдържи да не ви излъже нещо! Малко като онази приказка - видиш ли глупак, продай му нещо!
Да си бяхте чели договорите бе, балъци!

Анонимен каза...

Според мен част от пишещите тук - визирам основно 1, 2, 13, 14, 15 е до голяма степ възможно да не са от потърпевшите. Ако обаче са, толкова по-зле за тях!

Анонимен каза...

Не са,а както стана ясно пишат и виновните.Под другата статия на няколко пъти пишат.Но нищо,колата пътува,вече е в Търново.Страхът е голям

troyan21 каза...

Напомняме трите правила при коментиране в сайта на Т21.

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, клетви и други подобни - заради елементарната културност и коректност.

Анонимен каза...

Затишие пред Буря!

Анонимен каза...

Колата е тръгнала от Търново насам.Страхът се увеличава !

Анонимен каза...

Явно Красимир Кръстев се е скрил в миша дупка и се гърчи сега от страх като червей! Където и да си се скрил, мишок, ще те намерят! Колкото по-късно, толкова по-зле!

Анонимен каза...

Каква е тая кола дето само пристига? Ще го бият 4 човека, или е някаква приказка?

Анонимен каза...

Колата е спукала гума и ще закъснее.Но страхът остава !

Анонимен каза...

Тя колата ще пристигне точно когато не я очакваш, Красимире! Сега ще те държим в напрежение да се гърчиш и да ти пари под краката, да не можеш да заспиваш нощем, така както ни изигра и нас да не можем да спим спокойно!

Анонимен каза...

Линч!

Анонимен каза...

Бързайте, защото Красимир Кръстев разпродава имотите си и мисли да бяга в чужбина. Докато ние тука се натуткаме, той ще избяга! Линч, сега и веднага!

Анонимен каза...

Същия този Пламен Минков е ;)

Анонимен каза...

С толкова много пари остава да останат тук и да ядат боя всеки ден.Още повече ,че и няма кой да ги спре,поне законово .Така като гледам перфекно изпипана измама.

Анонимен каза...

Ако сте учили и вие за консултанти сега щяхте да сте богати като бай Спиро и да си избирате в коя точка на света да живеете.

Анонимен каза...

както каза №16 - балъци...

Анонимен каза...

Хората от колата закусват,След малко колата тръгва.Страхът !

Анонимен каза...

Ще му накривите на " дядовия ... "!!!! Не е луд,който яде баницата, а тоя, който му я меси и подава в устата....!!!! А на тези, които се канят, да линчуват / с право / само ги моля да внимават и без свидетели, защото иначе наглеца, ще ги осъди, хем пари ще му плащат, дори и в затвор може да ги вкара!

Анонимен каза...

Колата е със затъмнени прозорци.Вижда се само страхът как приближава !

Анонимен каза...

тоя пък какви коли сънува, пътуват от Търново до Троян едно денонощие, я малко по-сериозно...
Ясно че всичко е метафора, ама.... както каза 33, ще му накривите дедовия, не е луд тоя дето яде баницата, нали?
Вие си подскачайте тука, човека си е духнал някъде и изобщо не се крие от вас...
мое мнение разбира се, може пък и да е в хотела на марса, примерно, знае ли го човек - ако е малко по-умен ще да си е бил шута от тука с 200!

Анонимен каза...

Ми движи са бавно,бе,няма пари за бензин. Важно е ,че идва,усещаш ли страхът ?

Анонимен каза...

не

Анонимен каза...

Ще го усетиш.Сега ми се обадиха, колата е в Троян.

Анонимен каза...

Много злоба се изля тука. Погрешния човек плюете вие, ама късно ще го разберете май. Размърдайте малко замъглените от мисълта за пари мозъци и помислете.

Анонимен каза...

Линч!

Анонимен каза...

След 3 дни път мнима кола пристига в Троян от Търново. Предполагам това ще да е някаква циганска каруца, защото иначе немога да си представя как са пътували толкова дълго. Тия от колата да не са я бутали до Троян? Хахаха.

Анонимен каза...

Когато богатиге ограбват бедните - го наричат Бизнес, а когато бедните отвръщат - го наричат Тероризъм!

Анонимен каза...

Колата пристигна още снощи.Всяваше страх само с вида си. Само,че страшните хората от колата страшно лошо се напиха снощи,и никой не знае на кои ора е днес. Казаха,че само да изтрезнеят, тръгват да търсят.Усещате ли страхът ?

Анонимен каза...

Ми 39 кажи кой е правилният човек да плюем него?????????

Анонимен каза...

Аз като юридически подготвен горе-долу (още студент) виждам че работата юридически е подготвена доста добре, заобикаляйки закона, или по точно актьорската игра на тези двамата със снимките и обещанията е накарала хората да не четат внимателно за какво точно подписват. Ама дори и с перфектните актьори си трябва първо добър юрист ... Този от Габрово може и да е мозъка, ама му юриста е свършил главната работа - евала за което, професионално погледнато.
Правилния човек не е един - всички тия са, ама ..плюйте си - не мисля че им пречите.

Анонимен каза...

Като гледам какъв "юрист" ще излезе от теб,ме е страх да ида на доктор.

Анонимен каза...

Защо мислиш така?

Анонимен каза...

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10171704_775928022432360_5610409599724240513_n.jpg

Анонимен каза...

Във връзка със снимката от № 48- Пак се прочухме из Европата!

Анонимен каза...

Снимката е реална и актуална от вестник издаван в Лондон.

Анонимен каза...

Какво стана с тая кола? Да не катастрофира някъде?

Анонимен каза...

Красимир Кръстев е намерил колата, подплашил ги е и сами са си тръгнали.

Анонимен каза...

След като хората от колата изтрезняха, се поогледаха и казаха: Ба маа му,де сме са забили, и си тръгнаха. Но страхът остана!

Анонимен каза...

Голям сеир стана с тия коментари, пък човека си живее като цар някъде по курортите с любовници и лъскави коли, ама нали за това са балъците?

Анонимен каза...

Добре бе, в Русе го намериха и го биха.А в Троян,пак ли няма мъже ?

Анонимен каза...

Биха Гинев, не Троянеца, и то какъв бой беше, 3 шамара и толкоз...

Анонимен каза...

А втория бой в Габрово не се ли брои? Там го млатиха и го ритаха яко и го гвърлиха в контейнера. Сега си ближе раните в болницата. За Гинев става въпрос. Ама и Кръстев под която и фуста да се крие- същото го чака... Рано или късно...
Под която и фуста да се кри - същото го чака...

Анонимен каза...

само от Троян над 100 бона + още толкова от Търново, от Габрово, от Русе и още къде ли не, за над половин милион да те поритат малко - мисля че не е кой знае какво, как мислите?

Анонимен каза...

2014 интернет ........ гугъл. да се бяхте поразровили малко имало то макаронена фабрика тук в лондон и тя чакала за троянци като ... да не споменавам имена 4е ме е срам .

Анонимен каза...

Фирма " Марс-2014 " набира желаещи, за работа на Марс! Отлично заплащане. Владеещите марсянски са с предимство. Моля кандидатите, да депозират по 1200 лева, при този, който " Клати гората "! ;)

Анонимен каза...

Да ги бият ,да ги бият за половин милион ,колко да ги бият?

Анонимен каза...

О-о-о! Но там има и жени, а те много силно ритат в топките! Пък там много болиии...

Анонимен каза...

До всички участници в подписката: Днес 07.05.2014г. в 8, 30 часа изпратих подписката с писма на Председателя на Народното събрение, на Омбудсмана на Република България, на Главния прокурор на Република България и на Районна прокуратура гр. Троян. Подписката изпращам и на уважаемия Генадий Маринов по електронната поща за сведение. Благодаря на всички участници в подписката и на Т 21 . С тази подписка ние всички назваме. НЕ! ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ!

Марин Симеонов

Анонимен каза...

Знае ли някой трите имена на Андон Гинев , ЕГН то му и точния адрес по лична карта? Ще са необходими на всички за завеждане на дела от частен характер.

Анонимен каза...

Много хора си дадоха последните пари с надеждата да работят, а ако се загледате по центъра на града и по градинките ще разберете, че някои близки на Кръстев се опитват с наглостта си да се УСПОКОЯВАТ и всякаш нищо не е направил баща им!!!ВСИЧКО ТОВА Е ПРИМЕР ЗА БЕЗОЧИЕ И НАГЛОСТ!Биволски очи на човешки глави, казва стара българска поговорка!

Анонимен каза...

Амчи като са им напълнили банковите сметки без работа да вземат да плачат ли?Всяко чудо за три дни .Полека лека ще се забрави случая и всичко по старому,само дето едни станаха много богати набързо,а други още по бедни.И по добре не си давайте парите по дела.По законен начин нямате шанс в БГ да направите нищо на престъпниците.

Анонимен каза...

Към 66-да прав си на това разчитат всяко чудо за три дни..., само че хората няма да забравят!Тази дето разделя хора /прочулата се дъщеря/е завършила психология,т.е.ще използва образованието си да си успокоява съвестта, както и на цялото си семейство!Какво ще кажете хора,за всяко нещо си има подмолна тактика и видима Простота!!!

Анонимен каза...

Казах и в предната тема, хората няма да забравят ама друг път, и да не забравят - ще им мине ядът...
След половин година никой няма да помни за случилото се, а онези са с по половин милион напред, не само от Троян...
Не е виновна държавата, не е виновна и правната ни система...

Анонимен каза...

Някой знае ли фирма събирач на заеми, я софийска, я от монтана?

Анонимен каза...

Ивелинке пий си хапчетата и лягай да не ходиш пак на профилактика в Ловеч. А по темата докато има шарани ще има и рибари. Жалко за хората които са набутани. Но е срамота според мен млади хора да не потърсят информация за фирмата на която дават пари. Според мен мозъците не са нито тези от Троян нито тези от Русе, те са тези които ще оберат негативите от тази измама.

Анонимен каза...

О, колко се радвам, че и друг позна тая "Ивелинка" с простотиите й!

Анонимен каза...

Да,виновна е правната система че остава ненаказани собственици и посредници на фирми окрали хора!!!

Анонимен каза...

Казах ли ви аз, че всичко ще се забрави за отрицателно време....

Анонимен каза...

на печелившите - честито! Искрени поздравления към Троянеца, Гинев и компания, спечелените пари да си ги харчат по барове,дискотеки и курорти! Честито отново!

Анонимен каза...

В габрово майката на гинев връща парите на хората само от габрово

Анонимен каза...

той се крие като мишка

Анонимен каза...

Красимир Кръстев се крие във Велико Търново кв. "Триъгълника" на ул. "Полтава" бл.11 , вх. Б , ет. 7. Жената с която живее се казва Веселка, а малкото му дете от тази жена се казва Симона. Първата му жена живее в Троян с с 2-те му дъщери, но той живее във Велико Търново с втората или не знам коя поред жена.
Търсете го! Информацията е достоверна. Красимир Кръстев е там в момента.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |