Николай Нанков: Троянецът е наясно, че демокрацията не е стока за продан

• Политическите ни опоненти имат нужда от ниска избирателна активност, България – от висока • Гласувайте масово на 25 май, за да върнем България в живота на Европа
Евроизбори 2014 Платена публикация
ТРОЯНЕЦЪТ е наясно, че демокрацията не е стока за продан. Политическите ни опоненти имат нужда от ниска избирателна активност, а България – от висока, затова трябва да се гласува масово на 25 май. Ние сме отговорна партия и трябва до последната минута на кампанията да убеждаваме хората да упражнят правото си глас. Това каза народният представител и областен ръководител Николай Нанков на временното общинско ръководство на ГЕРБ в Троян - в състав Иван Миховски, Петко Пенков, Петрана Чакърова, Павлина Комитова, Недка Топалова и Емилиян Евтимов, с председател Илиян Тодоров. Нанков и колежката му в Народното събрание Корнелия Маринова проведоха среща в града.

ПО ВРЕМЕ на кампанията разговаряхме с много хора. Те изразиха възмущението си от пазарлъка, който се води от другите партии, явно целта на нашите опоненти е да отвратят хората и да ги откажат да гласуват. Троянецът обаче е от друга мая човек, той е наясно, че демокрацията не е стока за продан, хората искат и знаят, че ще живеят по-добре, ако им бъдат осигурени работни места, а не да се изхранват на социални помощи, споделиха впечатленията от срещи с избирателите Петрана Чакърова и Иван Миховски.

РАЗГОВАРЯХ с хора, които правят бизнес тук. Те са наясно, че една държава, която трупа дългове, само за да харчи безогледно средства, няма бъдеще. Това прави сегашното правителство, а хората искат стабилност, искат прогнозируемост, искат да има работа по европейски проекти, защото са наясно, че 70 % от публичните инвестиции в страната са именно с пари от европейските фондове. Всъщност правителството на ГЕРБ единствено през годините е вкарало пари у нас, докато всички други само са изнасяли, в това число и човешки капитал и продължават да го правят. Бизнесът е притеснен, че със спирането на европейското финансиране ще трябва да се освобождават работници, защото няма да има работа, реално безработните ще се увеличават, разказа Йордан  Данков, който е и общински съветник на ГЕРБ в Троян.

ПРИ НАС в офиса идват за информационни материали. Знаем какво избираме – бъдеще за децата и внуците ни. Та Делян Пеевски, който е втори в листата на ДПС, той ли трябва да ни представлява в Европа, дори от АЛДЕ възроптаха срещу кандидатурата му, а ние да го пратим там?! Това няма да стане, аз не съм гласувал за тази абсурдна коалиция – ДПС, дето уж ни защитавала правата, а пък се прегърна с БСП, която ни преследва години и ни смени имената, и „Атака”, която се пръкна, само за да крещи срещу нас, мюсюлманите. Няма да стане тяхната и каквото и да ми предлагат сега, аз вече знам за кого да гласувам. Това ми каза тук човек от Борима. Друг пък разпитва как да се срещне с Мария Габриел, бил пчелар, иска да разговаря с нея, защото тя единствена от нашите евродепутати досега през годините е направила реално нещо за този сектор, а тук много хора се занимават с това, изразиха впечатленията си и Павлина Комитова и Петко Пенков.

БСП И ДПС нямат кампания никъде на тези избори, защото пак работят подмолно. Обикалят селата и заплашват хората, изнудват ги. Оплакват ни се, каза на срещата Недка Топалова, която бе и зам.-кмет на община Троян по времето на ГЕРБ. Откровено ни споделят, че се подготвя нещо като Костинброд 2, машинации. Призоваваме всички да не се подвеждат, да не се връзват на схеми и лъжи, защото този избор е кардинален – дали ще останем в Европейския съюз или отиваме при Путин. Младите разбират това най-добре и ние им вярваме, вярваме, че ще гласуват за ГЕРБ, защото е единствен гарант за България в Европа.

А МЛАДИТЕ къде отиват, къде са техните приятели – в Европа, там учат, там ходят по различни европейски програми, там ходят на бригади, там ходят да работят. Те искат България да стане като другите европейски държави и са наясно, че само ГЕРБ може да постигне това като гледат какво се построи по време на нашето управление. Кога щяхме да имаме такава столица, кога щяхме да имаме такива пътища, такива магистрали, те искат и Северна България да има „Хемус” и са наясно, че само ГЕРБ може да я направи. Казват, че младите не се интересували от политика, но според моите наблюдения от срещите ми този месец това не е така, напротив – четат, информират се и ще гласуват, обясни още Топалова на срещата.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на временното общинско ръководство Илиян Тодоров подчерта, че при срещите си с хората те са били категорични, че не искат манипулиран вот, не искат купен вот да определя бъдещето им и ще гласуват на 25 май, защото са наясно, че държавата губи милиарди от това некадърното управление, заради което сега пак са блокирани европейски пари, без които България няма ресурс за развитие. Хората са наясно каква изключителна роля имаше водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев за възстановяване на доверието на Европа, какво постигна Мария Габриел за земеделските производители и като подкрепа за животновъдите, пчеларите, тютюнопроизводителите, зеленчукопроизводителите, овощарите, за малките и средни селскостопански производители, за пасищата в планинските региони – все ползи за хората, които без европейската солидарност няма да получим.

НА СРЕЩАТА областният ръководител на ГЕРБ обобщи, че и в община Троян, и във всички други общини на областта хората са наясно защо ще гласуват за ГЕРБ – изборът е съдбоносен, ГЕРБ е единственият гарант, че България ще остане пълноправен член на ЕС, защото само ГЕРБ има доверието на европейските институции, а това означава европейски пари в страната, наясно са и че високата избирателна активност ще противодейства на купените гласове.

НАРОДНИЯТ представител Корнелия Маринова подчерта, че ГЕРБ единствена е направила европейска кампания, докато пищните събори на Бареков още повече са отвратили хората, каквато очевидно е била и целта, че те непрекъснато си задават въпроса кой изсипа толкова много милиони, за да може той да лъже най-нагло предимно възрастните хора в малките населени места; БСП нямат кампания, „Атака”, чийто народен представител хората в региона не са виждали и чували една година, също нищо не правят, а ДПС, които десетки години са държали своя електорат да тъне в мизерия, отново правят машинации и плашат хората си.

ДО ПОСЛЕДНАТА минута на кампанията ние ще апелираме да се гласува масово, а най-добрият избор за България е №18 в бюлетината – за да ни представляват в Европа доказани личности, хора с висока експертиза и силна национална кауза. Докато Станишев отива в ЕС, за да се скрие с имунитет, докато Сидеров е водач на листата, а иска България да напусне Обединена Европа, докато Бареков отива в Брюксел, а се самопровъзгласи за бъдещ премиер, то само нашите кандидати категорично отиват там, за да работят за българите, за страната ни. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и на тези избори, защото хората ни вярват и ние вярваме в тях, това ни казаха навсякъде, където бяхме, всички, с които говорихме, заключи още Нанков. И изрази увереност, че вотът на 25 май ще даде зелена светлина и за провеждането на нови предсрочни парламентарни избори, за да върнем България в живота на Европа, а не страната ни да продължи да потъва в тотална изолация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Още по темата:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |