Заснеха крадла на цветя пред Общината

* Подновяваме предложението си за „Табло на крадливите троянски бабички”; защо да не внедрим и челния варненски опит „Снимай джебчийка – помогни й да влезе в затвора!”
Крими
От камерата: Крадлата скубе цвете от "цветния водопад" пред Общината, 7:00 ч., 9 май 2014 г.
На местопрестъплението бе поставена табела "Мен ме откраднаха"
ДНЕС, 9 май, около 7:00 ч. сутринта, монтираната специално камера е заснела жена, която краде цветя от поставения вчера нов „цветен водопад” непосредствено пред Община Троян. На метри от окрадените ден по-рано кашпи на входа на сградата. За съжаление камерата не е уловила цялото лице на крадлата, но пък особеностите на тоалета й, големият ланец на врата, белите обувки тип „медицински чехли” и т.н. се виждат много добре и я правят разпознаваема. Явно нищо не ги спира, но ще водим битката докрай, коментираха служители от общинската администрация. А на мястото на отмъкнатото цвете веднага бе поставена познатата вече табелка с надпис „Мен ме откраднаха”.

Афишът за кампанията срещу крадлите във Варна
ТУК Е МОМЕНТЪТ да потретим предложението си за едно голямо троянско „Табло на крадливите троянски бабички”, което да се побие насред центъра – та дано се окаже лек срещу лакомията, простотията и скотщината на някои наши съгражданки. Което е в синхрон с подетата тия дни инициатива във Варна „Снимай джебчийка – помогни й да влезе в затвора!”. Морската ни столица е пропищяла от мургави и други крадли и варненци сформират патрули от доброволци, които обхождат централните улици. Досега, съобщи агенция Дарик нюз, желание да се включат в патрулите са изявили 40 души. Акцията бе подета във фейсбук и вече има две групи в социалната мрежата, които координират действията – „Хвани джебчийка, спаси турист!” и „Внимание! Крадлите на Варна!”. Защо не варненският опит и в Троян?!

Т21
Още по темата:

37 коментара:

Анонимен каза...

Направете възможно качването на снимки във форума!Да се качват снимки и на паркиралите върху тротоари и пешеходни пътеки ,защото това е най-масовото нарушение !

Анонимен каза...

"Явно нищо не ги спира, но ще водим битката докрай, коментираха служители от общинската администрация."

Общинари за бой се стягат,лъскат саби щитове,
Ей го Колю пристига ,кашпиите да спасява,бабичка да ги не окраде.
Сбрали са се ,общинари,храбри пазители безчет, китките да опазят,туй е донкиния декрет.
Секретарката безстрашна над саксиите ще бди, крадливи бабички ще хваща, раз-два-три.


Анонимен каза...

Да видим сега ще има ли ефект от камерата..

Анонимен каза...

Има пари да се накичи като коледна елха, но не и да си купи цветя. И далеч не е бабичка просто е със селски манталитет, дано да се види и да се по засрами малко.

Анонимен каза...

Е, не вярвах, че веднага след като сложиха новите цветя, ще ги нападнат подобни индивиди от женски пол с нахлузени домашни чехли и златни ланци...
Ако някой я познае по тоя фешън стил, да свирка тука, че дано пък вземе да се засрами!

Анонимен каза...

Режете им по един пръст поне така ще ги виждаме къде ходят.....

Анонимен каза...

Всички тръпнем в очакване да заловят змея,че общинарите се изнервиха.То бива просто население ама да крадат цветя под носа на властта ,пфууу.....

Анонимен каза...

Интересно колко струват въпросните цветя?Интересно е да разберем и колко пари платиха на "специалиста", да каже,че няма нужда от светофари?

Анонимен каза...

И какво следва сега,полиция и съд ?

Kaloyan а.к.а Bo каза...

Само едно : Смях ГОЛЯМ СМЯХ ! Бабка си откъснала цвете НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ в Троян. Просто сте за СМЯХ!!!

Анонимен каза...

С умиление и просълзение изказвам благодарности на Донка,Нели и Колю, за залавянето на злосторничката докарал Троян до това циганско дередже.

Благодаря Ви,другари,Вие променяте Троян!

Анонимен каза...

И аз така мисля, за смях сме!
Сега като прекъснат кражбите на мушката ще повишат пенсиите и заплатите. Смях, голям смях!
Прах на хората в очите. Какво ли се върши в момента, прикрито зад олелията за откраднатите 5-6 мушката? А, милионите, милиардите, съсипаната икономика? Защо не започнете от там? Защо не направите табло със снимките на крадците на едро?

Анонимен каза...

Kалояне, и останалите, на които им е смешно!
Бабки си късат цветя, комшии си хвърлят боклука през терасата, мъже храчат по улицата, голям смях наистина! Познахте ли се, драги съграждани, че така се възмущавате?
Аз в свинарник не искам да живея и се радвам, че се взимат някакви мерки!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

Сега научихме, че в Англия глобата за откъсната китка от парк, обществена градинка и т.н. е 60 паунда, за първи път, после става по-лошо. Явно в GB гледат сериозно на подобни "дребни" неща.

Анонимен каза...

Прави ви впечатление кои си къса цветя , а че има кучета по центъра и по улиците ......нищо ........сега ще викам телевизията да снима защото няма спасение .....

Анонимен каза...

Сетих се за мнго подходящ цитат от една статия, която четох в нета:
"Всичко това ми напомня за историята, която ми разказа един приятел. Взел такси, казал адреса си на шофьора и се облегнал на седалката до него. След малко таксиджията за малко не премазал някаква жена на пешеходна пътека. Моят приятел му направил забележка, казал му - „Карай по-внимателно, щеше да прегазиш жената"... А таксиджията му отговорил - „Абе, щях да я прегазя, те ония окрадоха държавата, аз съм щял да я прегазя!"
Винаги е по-добре някой друг да е виновен, когато ние сме мърльовци."

Анонимен каза...

Радвам се,че след година предстоят избори,та и тази (поредна) несъстоятелна троянска управа,ще пратим в историята.

Анонимен каза...

Бабичките окрадоха общината - да им завидят "другарите" от Общината. След дългогодишно мъдро управление на хитреци, старци и тарикати, работата стигна до там, че хората се радват на 4 пейки, 10 мушката и един лишен от съдържание празник на Сливата.

Анонимен каза...

Не е бива да се краде. За кражба се наказва. Няма общината пари за важни и необходими неща. Има пари за цветя. Интересно как за едно има пари, а за друго няма. Що се отнася за кражбата на коренче цвете. Някои може и да са оправдани иска им се и те да си имат цветя. Но пенсията едва стига за хляб. А тази госпожа на снимката не и подхожда да краде. От друга страна е хубаво да е красив площада ни да има цветя, да е подреден. Защото днес града ни е като едно голямо село. Нека както може и с каквото може да го направим по красив.

Анонимен каза...

В детската градина има пързалки и люшкалки, ала децата не ги използват, забранено е! Защо? Защото ЛИПСВАТ СРЕДСТВА за персонал. Една учителка за 28 деца е рисковано да ги изведе в двора на детската радост-игрите. Така децата стоят затворени, или изведени на терасата на детската градина и гледат с "умиление" ремонтираните и подновени пързалки и люшкалки. В детската градина всяко дете прекарва от 7 часа сутринта, та до 17 часа следобед. Колко часа са това, и как ли се чувстват горкичките! Депресия, голяма депресия ги очаква-"прекрасно" бъдеще ги очаква в потънал в цветя град. Как ли ще им се радват в такова психическо състояние?
Проблемът с кражбите на цветя е сериозен, ала за стандарта на Англия, където за час работа най-ниско платените получават толкова, колкото в България най-ниско платения за 8.5 часа здрав труд!!! За пенсионерите да не говорим!
Срам за крадците, и още по-голям срам за такива управници, които не виждат по-далече от собствените си джобове!
Срам, срам, срам!!!
И не занимавайте хората с 2-3-ма клептомани, защото в парламент и правителство са повече!

Анонимен каза...

Предлагам да не се употребява тази неприятна дума-краде. Много е груба.Има къде по изискани от нея. Например-приватизира. Я как преди време приватизираха предприятията и се пръкнаха милионери.Вижте колко по- приятно звучи в случая-дама приватизира цветя и си направи фотосесия пред общината. Така де, ведро/фешън/ та дрънка.

Анонимен каза...

Общинарите не могат да преживеят, че още някой освен тях краде:))))))))))))))))

Анонимен каза...

Уважаеми съграждани, що зе негативизъм, що за критикарство?! Ако не се обединим да се противопоставим на това, което зависи от нас: дребните кражби, защото имало едри, замърсяването, защото някой бил длъжен да чисти, да умеем да се радваме на красивото,
независимо кой го е сътворил, нямаме никакъв шанс да променим
нещо, защото не искаме да променим мисленето си. Ето това ни обрича като нация...

Анонимен каза...

Ex, махленска журналистика и това си е. Правителството ще заседава в Ловеч, един ред по този въпрос няма. Кметове на общини от областта ще се срещат с Орешарски, един ред по този въпрос няма. Някои от този сайт да е питал някои от общината мисли ли да ходят, какви икономически въпроси ще се обсъждат. Нещо по линия на БСП ще ни огрее ли? Не, интересуват ни китките пред общината, баскетбола и кой къде ходил на планина.
А ние трябва да разбираме от чужди медии, че цялата власт на крака ни идва. Най-вероятно след месец в този сайт ще се появи информация какво е станало на срещата.
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

Анонимен каза...

Правителството верно заседава в Ловеч. Но река Осъм мирише на джибри и е кафява от сутринта. Що за простотия направиха от винпром Троян?Целия град смърди на джибри!

Анонимен каза...

25ти е некой нереализиран местен политик....

Анонимен каза...

Че кой пък от тия малоумници е реализиран? Всичките полуидиоти ,но крадливи като маймуни!

Анонимен каза...

След извънредно заседание на ОБС Троян, бе взето решение участниците в изключителната операция да бъдат наградени за особено големи заслуги в развитието на Троян.Очаквайте подробности!

Оня с коня каза...

13-ти коментар е от някоя яко изветряла,и най-вероятно абсолютно безхаберна квартална лелка! Мъже които храчели на улицата - хаха,е няма такъв смях ...

Анонимен каза...

Оня с коня се е разпознал в лирическия герой и се е уплашил да не излезе в сайта, сниман с камера, как храчи на улицата :D

Оня с коня каза...

Че аз си храча,а ти явно гълташ ...

Анонимен каза...

И коя е въпросната престъпница,извършила най-тежкото криминално дело в историята на Троян,в последните 25 години?

Анонимен каза...

Баба ти! :))

Анонимен каза...

Може да е малко престъплението, но заслужава да се напише името на тази крадла, да се напише коя е, къде работи, и разни други подробности, за да се засрами, а и за назидание на всички, които си го помислят. А колкото до тези, които окрадоха държавата, то е ясно - снимките и имената им са постоянно из медиите :)

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

Браво, уважаеми дами и господа, управници на нашият град! Ето ,че дочакахме момента да се докажете като добри градоначалници ,заслужили гласовете на гражданите на общината .Добре, че откраднат някое цвете, за да има, с какво да се занимавате! А как не направихте нещо за бедните безработни хора от градът , колко мандата са ви необходими ,за да видим отново хора да работят в ограбените и разрушени бивши предприятия ?Замислете се, това е най- важното Ваше задължение, и дано дочакаме да видим делата Ви.......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |