Страшно: Наркотици на входа на Езиковата

* В капанче за дюнери учениците си пазарували „голям сандвич” с марихуана, цената – 12,50 лв. * В троянските училища си затварят очите пред наркотичната заплаха, предупреди гл. инсп. Ичев
Крими
Въпросната закусвалня до Езиковата, снимка "Монитор"
В МАЛКА закусвалня за дюнери от типа „Fast food” („Бърза храна”) - намираща се буквално на метри от входа на най-престижното, едно от най-многолюдните и от години, в момента също, даващо образование и на десетки и стотици деца от Троян училище в Ловешка област, ловешката Езикова гимназия (ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи”) – се продават наркотици. За това алармираха няколко национални медии; пестелива и неособено ясна информация открихме и в официалния сайт на МВР – Ловеч.

ДРОГАТА (марихуана) се пласирала в пликче към... дюнера, а паролата за поръчка на „друсана” закуска била: „Дайте ми „голям сандвич”. Обикновен сандвич струвал 2,50 лв., а „големият” с дрогата – 12,50 лв., съобщи в свой материал в. „Монитор”, който пръв разнищи аферата. На 20 март двамата работници в капанчето – Ивелин В. (22 г.) и помощникът му Мартин К. (24 г.), били задържани при акция на ловешката полиция, като при обиска в заведението и в домовете на „дюнерджиите” били открити известни количества дрога.

„ВЕСЕЛАТА” закусвалня работела от около година и мълвата сред възпитаниците на Езиковата, че там можеш да си купиш нещо повече от храна, се носела още от отварянето. „Друсаните” дюнери добили популярност и сред учениците от останалите училища в областния град, които редовно отскачали в междучасията до въпросното капанче.

НАСКОРО в Ловеч гръмна и друга наркоафера – местна структура за борба с наркотиците изнесе данни, че хит сред младежите в града е новата синтетична дрога, известна като „тай хай”, която е неоткриваема при тестовете за наркотици. „Тай хай” се продавал, маскиран като пакетче чай. „Чаят” бил със същата консистенция като марихуаната, но струвал по-скъпо – 50 лв. за пакетче; при употреба съдържанието се смесвало с тютюн от обикновена цигара и се пушело.

гл. инсп. Марин Ичев
ТУК му е мястото да напомним, че в Троян, който и географски, и по всичко останало е много тясно свързан с Ловеч, проблемът с употребата на наркотици сред учениците също е много тежък. За тази ситуация предупреди началникът на РУП – Троян гл. инсп. Марин Ичев в полицейския отчет за 2013 г. и в коментар от трибуната на троянския местен парламент в края на миналия месец (27 февруари). Полицейският шеф изнесе стряскащи данни и в прав текст заяви: „В Троян масово се употребяват наркотици”. Направи и констатацията, че в троянските училища си затварят очите пред наркотичната заплаха и никой не прави нищо. 

Т21

Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

марихуаната не е дрога

Анонимен каза...

Споко скоро ще я легализират в ЕС и ще разберете че е по безопасна от алкохола и цигарите...... Просто до сега са ни лъгали , кои са истинските наркотици, а ги слагат в храната ни и ни тровят законно!

Анонимен каза...

Не знам колко безскрупулен трябва да си, за да продаваш на деца и то каква наглост-ПРЕД УЧИЛИЩЕ! Родителите изпращат децата си от цяла България да се изучат в класно училище, дават си последните пари, за да подсигурят бъдещето им и какво... Пълна деградация!


П. С. Г-жа Иванова сигурно е потресена ;)

Анонимен каза...

Верно ли не е дрога? Странно. Навсякъде по-света пише дрога, пък даже и в уики-то. http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_(drug). Как ли тей стана? Явно, както един каиш казваше - "Имаме Новина"

Анонимен каза...

ж

Анонимен каза...

децата сами решават какво да правят с парите си,друг е въпроса че нямат възпитание и т.н... а пък за този който ми говори за "уики-то" добре че го има да се информираш...а според мен е 100 пъти по добре от цигари и алкохол.Да не говорим че половината полицай и политици перат пари и продават дрога олигофрен.

Анонимен каза...

http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B0-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D1%83%D0%B0%D0%BD%D0%B0_315463.html

Анонимен каза...

но като цяло трябва да се хващат разпространителите !

Анонимен каза...

интересна е линк-а по - горе... и като цяло някои хора - било то малки или големи няма да е зле да се информират малко повече по темата или просто да продължат да се правят на луди защото така им изнася хахаха тази медийна и полицейска промивка на мозъци вървеше ама преди много години , жалко че още върши работа за пред тия където гледат турски сериали вечер ........

Анонимен каза...

Евала 6-ти за "половината полицай". Ти колко полицаи си виждал разполовени? Коя половина си виждал по-често - горна половина или долна половина? От тоя с уики-то. Верно добре е, че го има. Хубав сървис е :) Да Дрога е марихуаната :) Не е лошо да отвориш Уикито и да попрочетеш и ти.

Анонимен каза...

аз съм 6-тия да наркотик е но лек чел съм и енциклопедия за конопа и въпреки това има хиляди позитивни качества . :)

Анонимен каза...

:) Има позитиви и е в пъти по-добре от синтетичния шит(от уики-то :)). Съгласен съм, но не му е мястото в училищата!

Анонимен каза...

и аз съм съгласен с това за училището :) (y)

Анонимен каза...

Ето за "разбирачите" на наркотици пояснение от специалисти:


Наркотик ли е марихуаната?
Чисто технически – не. Според класическата дефиниция наркотици са единствено веществата от групата на опиоидите – например морфин, хероин, кодеин. Марихуаната и другите продукти на канабиса са психоактивни-психотропни вещества, които не попадат в категорията на наркотиците.

Независимо от това често ще се случва да чуете, че марихуаната е наркотик. Това е така, защото в България, а и по целия свят, „наркотик-drug“ е синоним на „психоактивно вещество“. Но това не е вярно. Наркотиците са вид психоактивни вещества. Психоактивни вещества, но не наркотици, са марихуаната, алкохола, кокаина, кафето и т.н.

За удобство марихуаната често е наричана „наркотик“. Но не се заблуждавайте, че авторът не разбира разликата между наркотик(каквото марихуаната не е) и психоактивно вещество. Използването на термина „наркотик“ като синоним на „марихуана“ е единствено с цел да се направят текстовете по-смилаеми за хората, които не са запознати с терминологията.

Марихуаната се счита за най-безопасния от всички незаконни наркотици. Освен това тя се счита за по-безопасна от някои легални наркотици като алкохола или успокоителните. Рисковете от продължителната и интензивна употреба на марихуана са свързани основно с вероятността да се развие белодробно заболяване. Към марихуаната може да се развие зависимост, но тя е само психическа – за разлика от други наркотици като алкохола, хероина или морфина, където се развива физическа зависимост.


Анонимен каза...

добре всички полицай.

Анонимен каза...

Въпросното събитие е от преди 2 седмици.Нещо изоставаме във времето и информацията е стара, Т 21.Пишман наркоразпространителите ги арестуваха и вече даже ги пуснаха.

troyan21 каза...

Информацията е от 20 март, пише го в материала. Това не прави темата по-малко актуална.

Анонимен каза...

Нищо ново под Слънцето! За елитните и езикови училища се говори от много години назад за разпространението, и употребата на наркотици, пък то било и най-безобидния- марихуана. В това число влиза и ЕГ в Ловеч. Може да е безобидна марихуаната, но е само началото, а после идва пълната апотропия! Жалко!

Анонимен каза...

17-ти, информацията Ви не я прави по- малко актуална, но е смешно когато нещо се случва на 35км. от гр. Троян да го научаваме след 7 дена! Това говори не добре за Троян 21, но практиката за този сайт говори назад във времето, че Ви е все тая. Така, че все тая :)

Анонимен каза...

Mc

Анонимен каза...

Споко,Гена, децата в Троян не се занимават с глупости като пушене на трева.Наще са сериозни и се "праат" с бело.Пудрят нослетата,и щракат със зъбки по 3 дни,а някои така си ходят постоянно.Умирисани!

товарищ Сталин каза...

https://www.youtube.com/watch?v=-9HjuwIiY4k

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |