Фачо бие за Троян и НСА

* Три медала от последните три старта за троянския боец
 Борислав Цеков
Джудо, самбо
Борислав Цеков-Фачо
ТРОЯНЕЦЪТ Борислав Цеков-Фачо, възпитаник на троянския Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар” и един от големите троянски шампиони, продължава да жъне успехи. Вече от името на Национална спортна академия (НСА), където е студент в профил джудо и самбо. „От началото на годината участвах в три състезания и спечелих три медала (златен, сребърен и бронзов)”, сподели ни спортистът.

НАЙ-НАПРЕД на международния турнир по джудо в Солун (Гърция) Фачо печели всичките си срещи и заслужено грабва златния медал в кат. 66 кг. В следващия сериозен старт – Държавния личен шампионат (ДЛШ) за младежи до 23 години в кат. 60 кг, провел се на 8 март, троянецът стига до финала с четири чисти победи с ипон. В оспорваната схватка за златото и след груба съдийска грешка в негов ущърб се класира на 2-ро място, а победата е подарена на противника му от Козлодуй, национален състезател и 5-ти на Световното първенство. Отнетата победа лишава нашето момче от право за участие на Европейското първенство в Полша, но вицешампионската титла му осигурява квота за Балканиадата. За отбелязване е, че в това състезание най-тежката битка за Фачо е с... килограмите, налага му се за кратко време да свали 6 кг, за да влезе в параметрите на категорията, в която участва на ДЛШ (60 кг).

След победния финал в Солун (Гърция), 2014 г.
НА 16 МАРТ железният троянец се качва на почетната стълбичка и на ДЛШ по самбо в категория 62 кг. Тук отново съдийска грешка предрешава нещата и вместо в битка за титлата го праща в малкия финал. В спора за третото място Фачо е повече от убедителен – 12:0 точки, и безапелационен бронзов медал.

И ОТ НАС – браво, с пожелания за нови успехи!

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Х.Димитров каза...

Браво,Фачка!

Unknown каза...

Фачката е номер 1

Анонимен каза...

Браво Фачо оттук нататък само златни медали.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |