Вицът

Не жени, а перли

Един младеж искал да попие от източната мъдрост и отишъл при прочут духовен учител в Тибет. Задавал въпросите си, слушал отговорите и така научил много истини за живота. Но с едно свое питане изненадал и затруднил учителя. Въпросът бил: „Каква е разликата между жените и перлите?”. Мъдрецът отпратил младежа и му казал да дойде за отговора след три дни.


След три дни младият човек пристигнал и чул мъдрия отговор на учителя: „Разликата между жените и перлите е, че едните се нижат отпред, а другите и отпред, и отзад”. Но младежът имал известен опит и задал втори въпрос: „Учителю, има жени, които също се нижат и отпред, и отзад?”.

„Това не са жени, това са перли!”
, заключил мъдрецът.

1 Коментара:

бай Бочо каза...

Обичам перлите!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |