Добре разбирам тревогата на населението

* Засушаването отново повдига въпроса и за изграждането на голямото водохващане в района на Черни Осъм * Ще направя всичко възможно този проблем да не става обект на предизборни боричкания
 
Милко Недялков
Изявление на областния управител

КАТО ОБЛАСТЕН управител на Ловеч добре разбирам тревогата на населението в региона, породено от сушата през тази зима. Разбираемо е безпокойството на земеделските производители, които очакват значително по-слаба реколта от миналогодишната. Още по-голямо обаче е притеснението на значителна част от жителите в областта, които вече говорят за задаващ се воден режим още през пролетта.

ТЕЗИ ФАКТИ още веднъж потвърждават констатациите ми като областен управител, че през тази и следващата година държавните и общински органи
в Ловешко трябва да отделят изключително внимание за снабдяване на населението с качествена питейна вода.

ТОВА СЕ ОТНАСЯ както за населените места в поречието на Вит, където основният водопровод от водохващане „Видрите“ край Гложене е с големи загуби на питейна вода, така и за решение на проблемите на селата от Луковитска и Ябланска общини. Досега като областен управител съм провел няколко работни срещи с местните власти и специалистите за подобряване както  водоснабдяването от Глава Панега, така и в селата Карлуково и Дерманци. Ние търсим пътища за разрешаването на тези трудности. Именно заради това преди месец областният съвет за развитие прие двата мастерплана за реформиране на ВиК сектора в района. Според него в дългосрочен план са необходими инвестиции за близо половин милиард лева.

ЗАСУШАВАНЕТО отново повдига въпроса и за изграждането на голямото водохващане в района на Черни Осъм. Запознат съм с проблема както от неговата екологична страна, така и с настроенията на жителите в този район. Моето мнение е, че трябва да се подходи държавнически, за да бъдат удовлетворени в голяма степен нуждите от питейна вода на градовете Троян, Плевен и Ловеч и на околните 28 села. Изискал съм цялата документация от досегашните опити за изграждане на язовир „Черни Осъм“, която ще бъде подложена на щателен анализ. Ще направя всичко възможно този проблем в никакъв случай да не се става обект на предизборни боричкания както отляво, така и отдясно, а на разумна държавна политика.

10 януари 2014 г.
Милко Недялков
областен управител на област Ловеч

Още от и за същия автор:

24 коментара:

Анонимен каза...

Да живее популизъма,а относно болните блянове за язовир-Опитай и ще изядеш дървото !

Анонимен каза...

Господин Областен управител, направете ремонт на напорния водопровод от водохващането та чак до Плевен. Водозагубите са над 70%!!!! Не вярвайте на ВиК , че загубите са под 50%.И три язовира да направите файдата ще е същата, водата няма да достига. Тя изтича по трасето.Спрете сечта на горите в балкана-няма какво да задържа пролетното снеготопене и водата отива нахалост. Скоро ходих до ВЕЦ Черни осъм и видях въжена линия за дърва непосредствено до пътя, до ВЕЦ-а.Сигурно е законна, но гората си отива, а с нея и водата.Това са спешните мерки които според мен трябва да се предприемат. След като ги свършите първо тях, направете анализ и вижте дали ще има нужда от нов язовир.Знаете виждането на хората от с. Черни осъм и Орешак за построяването на язовира. Страхуват се хората и няма да могат да спят спокойно под стена на язовир с милиони кубически метра вода, каквито и гаранции да им обещавате. Филми на ужасите по въпроса има, за скъсани стени на язовири. Приемете първата част на предложението ми и тогава пристъпете към реализиране на язовира.Умен мъж сте и ще ме разберете.

Анонимен каза...

съгласен съм с втори без последното изричение

Анонимен каза...

Ще има скоро избори.След като започнаха да дрънкат за Ченоосъмския язовир!

Анонимен каза...

Уважаеми жители на Троян,Ловеч и Плевен да помогнем на червения манипулатор .Изпращаите кирки,лопати ,лостове и колички на на тавариш Недялков.

Анонимен каза...

Qzovir v 4ersni Osym da poim polendacite , q si stroete giolove nadolu i ostavete horata tuk na mira

Марто каза...

лаладжия- Човек, който много говори; празен дърдорко.Това е коментара.А ако си говорим реално,първо трябва да се спре поголовната сеч във целия водосборен район на река Черни Осъм,защото съвсем скоро там ще има не река,а едно сухо корито.Който не вярва да си направи една разходка около едноименното село и да види,че почти няма неизсечена гора в която дърветата са били от 30 см,нагоре.И се сече точно където се формират притоците на реката (то другаде гора не остана),като по този начин сушата съвсем скоро ще е постоянно явление.И второто- вместо да се приказва за реализиране на спорни обекти,преди това трябва да подменят тотално деградиралите водопроводи по които се губят повече от 50% от водата.И която разбира се ние всички плащаме.Факт.

Анонимен каза...

Недялков, спри дървената мафия, спаси българската гора и вода ще има.... Всичко останало: язовири, хранилища-са глупости... Излез от кабинета, разходи се из Стара планина и ще се увериш, че съм прав...

Анонимен каза...

само като си помисля какво копане и строежи ще са до Черни Осъм, манастира, Орешак /най- прочутите ни места в Троянско/.... и тръпки ме побиват!! Не и НЕ! Излизам на жива верига и не искам това край нас!

Анонимен каза...

Гората прави водата, но не чама, а дъба и бука, ...какви язовири ??!!
Страшно мнение : " Да се подходи държавнически".... ами кажи какво мислиш, като правиш изявление.

Анонимен каза...

В Троян и троянско, проблем с водата на този етап няма. Този мазен другар, дали е на ясно,що бой ще отнесе само ако се появи в Черни Осъм ?

Анонимен каза...

5-ти, ама много,прекалено много си проЗт!!!

Анонимен каза...

9-ти...и тебе те тресе параноя. Като не щеш язовира, пий минерална "Девин" с участието на бай ти Доган!

Анонимен каза...

Верно си прост,13-ти !

Анонимен каза...

Колко сте смешни, знаете ли?! Недялков е командван от Горов, Горов от роднината на Мъстънов, а последният в съдружие с видния ни съгражданин Хари Велев младши кадруват навсякъде! Хайде сега си сглобете пъзела и ще стигнете и до гората, и до водата!

Анонимен каза...

И понеже ти явно не си смешен,да се опиташ да ни обясниш как по-точно познанията ти по свръзка тип "свински черва", ще се отразят на болните блянове на някои хора за язовир?

Анонимен каза...

По никакъв! Просто вода няма. Няма и гора!

Марин Платников каза...

Май, някакви хора подушиха някакви пари за крадене... и консултанти ще намерят, като "хидролога" Доган. ОСТАВКА!!!

Анонимен каза...

Умното си умно. Пишат ли, пишат! Браво, Платник!

Анонимен каза...

Сегашната власт има добре развити сензори, с който веднага надушва всичко, което става за крадене и най-добре финикийските знаци! И консултанти има всякакви, така че не е трудно за тях. Едно нещо като започнат да го пишат по медиите значи са го нарочили. Недялков е спец по това, но той е безгласна буква, само медийно обслужва, подготвя почвата!

Анонимен каза...

Че Хари Велев си развява байрака, няма спор. Но започнаха да се случват безумни кадрови промени и това е факт. Ако може кметицата да обясни по каква причина махна кметския наместник на с.Ломец, ще се учудя какво смислено обяснение ще ни даде. Па нека да си ни говорят колко са отворени и демократични, колко социални и отворени. Бих казал, със свалени гащи и разтворени бузи.

Анонимен каза...

Бъй, Платник!
Ко съ прайш и ти нъ кулибариць съ чудя...

Анонимен каза...

Кой демократ,Донка ли?22-ри,марш от тука, помияр !

Анонимен каза...

23ти е пълен дебил или е нашмъркан здравата((((((

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |