„Мултиимпекс” с национална награда

* Производителят на строителна химия от с. Орешак спечели приза за безопасност на труда в категорията фирми с до 50 заети лица
 * „Мултиимпекс” ЕООД е на пазара от 18 години, ползва опита на водещи световни концерни
Икономика
Пенка Цочева
ФИРМАТА за производство на строителни материали „Мултиимпекс” ЕООД – чиято основна производствена база е в с. Орешак, а собственици са земляците ни Пенка Цочева (родом от с. Калейца, тя е и управител на фирмата) и синът й Димитър Кукерски – спечели Годишната национална награда по здраве и безопасност на труда в категорията предприятие с до 50 наети лица. Това научихме от официалния сайт на Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда” към социалното министерство, която е учредител на отличието. Наградата се връчва за четвърта поредна година, а церемонията се състоя на 20 декември в пловдивския хотел „Империал”. Сред гостите бе и социалният министър Хасан Адемов със заместниците си Светлана Дянкова и Лазар Лазаров. 

В ДРУГИТЕ две категории – предприятия с до 250 и с над 250 наети лица, победители са съответно „Девня цимент” АД (Девня) и „Монтюпе” ЕООД (Русе). Новоучредената специалната награда за „цялостна и системна политика за осигуряване на безопасност и здраве при работа” отиде при „Златна Панега цимент” АД. За приза във всяка от категориите са се състезавали десетки фирми от всички икономически сектори. А основната цел на инициативата е „да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в страната и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни”.

Обект, изпълняван с материали на "Мултиимпекс"
„МУЛТИИМПЕКС” ЕООД вече 18 години произвежда висококачествени строителни материали, основно строителна химия – лепила, шпакловки, хидроизолации, латекси, бои, грундове, епоксидни и циментови подови покрития, цветни фугиращи смеси, аксесоари и др. Фирмата работи с екологично чисти суровини и ползва опита на водещи европейски и американски химически концерни. От 2001 г. „Мултиимпекс” ЕООД въведе система за управление на качеството ISO 9001, която бе одобрена от „Lloyd's Register Quality Assurance” в съответствие със следните стандарти на системи за управление на качеството - ISO 9001:2008, EN ISO 9001:2008, BS EN ISO 9001:2008,  като получи сертификат със знак за национална акредитация от Обединеното кралство.

Т21

Още по темата:

17 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Да ама не, както казва един журналист.Надявам се че г-жа управителката си спомня как ни гонеше нас работниците по гората, когато пристигаше инспекцията по труда. Нали тя наблюдава.Нали ИТ наблюдава условията за здраве и безопастност на труда.А някой нямаха даже и договори

Анонимен каза...

Оле Оле голям смях ,кои им е дал награда на тези НЕКЪДЪРНИЦИ които съсипаха множество Къщи със некачествените им Лепила и Бои.

Анонимен каза...

„МУЛТИИМПЕКС” ЕООД вече 18 години произвежда Ниско качествени строителни материали, основно строителна химия – лепила, шпакловки,ОТ ОТПАДЪЧНИ МАТЕРИЯЛИ !!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Защо не сте написали че Цеко Циганина им е Химикът и ги е докарал така че от 50 работни места вече са 10.

Анонимен каза...

Поздравления за успеха!

троянец каза...

Много завист и злоба лъха от някои коментари.Това сме ние ако някой направи нещо добро сякаш ни бърка в задникаVЗлобни хора сме па се чудим защото държавата ни е на дъното....

Анонимен каза...

Направи нещо добро?За кого бе?

Анонимен каза...

Злобните коментари навярно са от техни конкуренти които правят същите некачествени бои но не са посмяли да се явят защото и при тях се работи без договори.

Анонимен каза...

България ще се промени към добро едва когато всеки от нас промени манталитета, мисленето и съзнанието си, което за жалост никога няма да се случи..........

Анонимен каза...

Коментар 8- Достоен за поколенията !

Анонимен каза...

8-ми пък викаш "Мултиимпекс" са достатъчн нагли да не им пука и се явили,а ? Тюфлек ;-)

Анонимен каза...

А мога ли да попитам защо тази калеешка "кралица" която всъщност е едно нищо е спечелила тази награда , може би защото парите за им завряни в г**а и сигурно са наляли някой лев отгоре да спечелят , докато сме на това дериже няма да се оправим !!!

Анонимен каза...

Защо>Пена Кукерката като е била пожарникарка са и викали Пена к----та.

Анонимен каза...

Голяма реклама им направихте на тези Некадърници и измамници,защо не отиде една комисия по Околната среда да видят как си изхвърлят Химикалите и Лаината във Гората.Циганска работа нали Пена е любовница на Цеко циганинът от Черни Осъм.

Анонимен каза...

Виждам че конкуренцията и тези които съжаляват че не са спечелили пишат какви ли не небивалици! Заради такива хора България е на това положение! Не мога да повярвам че има хора които могат да пишат такива неща в публичното пространство с такава злоба явно наистина завиждат ! Но напук на тези прости хора дано фирмата продължи да работи и развива.

Анонимен каза...

Аз се придържам към коментар номер 15 !!! Чудя се как може да има толкова злоба,толкова отрицателни хора ?Как може само да се плуе ,като някой направи нещо добро ,ми направете и вие нещо та да ви похвалят ,ДА АМА НЕ няма какво да направите ,защото сте енергийни вампири и ограничени хора.Знаете ли колко дарения е направила тази жена и на колко хора е помогнала ,а това че си е загубила детето ,но въпреки всичко е продължала в негова чест да работи това не го виждате нали ....НОРМАЛНО ЗА ПРОСТОДУШНИТЕ ...

Анонимен каза...

ИСКАМ ДА ДОБАВЯ НЯКОЛКО ДУМИ за още една жена и голям дарител на църквата - бизнесдамата Пенка Цочева. С нея сме израснали заедно още от най-ранното ни детство. Живеехме през 2-3 къщи и дедите ни бяха непрекъснато все заедно – като едно общо семейство. Помагаха си в селската работа и в занаятите от сутрин до вечер. Почти във всеки дом имаше занаятчийство – у нас се правеха грънци, мелеше се глеч, пресоваше се глината, имахме осем чирака, у Пенкини също работеха занаяти. Живееха задружно, приятелски, добросъседски – и сега в момента ги виждам и им се възхищавам. И в двете къщи имахме сушилни с по 36 леси за сушене на сливи и т.н.

ЕДНО ВРЕМЕ БАБИТЕ НИ сами предяха вълнена, памучна, конопена и ленена прежда, сновяха си сами основа и тъчаха платна. От тях шиеха на семействата си ризи, блузи, панталони и това, което е необходимо за домовете ни. Нямаше магазини за пуловери и дрехи. Плетяха ги ръчно, както и чорапите. Хората не носеха портмонета из джобовете си, като днес. Нямаха пари. Каквото си произвеждаха, това ядяха. Нямаше магазини за мляко, сирене, масло, яйца и зеленчуци - поне в селата. Та… бабите ни заедно на седенки предяха, пресукваха, тъчаха, шиеха, бродираха. Какъв робски труд. Не чакаха за социални помощи. Работеха денонощно и изморително. Не ходеха на стачки за по-високи пенсии. А ние, децата, играехме по реката, къпехме се, ловяхме си рибки и попови лъжички под накиснатите гръсти в реката. Беше луд купон от сутрин до вечер. Ходехме на тумби да пасем добитъка – пак игра по цял ден. Носехме се на гърбовете на биволиците до селото. Нарочно всички заедно закъснявахме през топлите летни вечери, за да дойдат родителите ни да ни търсят по поляните. Така израснахме с Пенка. Така ни възпитаваха и учеха – да се обичаме, да си помагаме, да си отстъпваме, да милеем едни за други. И Пенка от най-малка помагаше на децата с каквото можеше и… до днес. За нейните добрини малко се знае.

ПРЕДИ ДОСТА МНОГО ГОДИНИ отидох в нейния офис в София на бул. „Цариградско шосе”. Случайно там беше Марийка (не знам името й по мъж - на Минко Цанков една от дъщерите). Беше дошла за помощ. Пенка с най-голямо желание се отзова на молбата й (трябваше да се достави някакво лекарство от Франция). За два часа тя намери връзки в Париж – от там й казаха, че на следващия ден ще го изпратят до София. Преди 5-6 години Пенка си направи собствен офис с магазин в столичния кв. „Гео Милев”, на ул. „Маестро Михаил Минков”. Отбих се при нея да я видя. Тогава тя дари на една бедна абитуриентка тоалет за бала. След това купи на едно сираче дрехи, анцунг, ризки и раница за училище. Още колко ли неща е дарявала до сега, без да се шуми около това.

СЕГА ПЪК ДАРИ ЗА РЕМОНТА на църквата в родната Калейца. Помислете си само колко организация е създала, колко транспорт, материали, механизация и малки производствени механизми е предоставила, за да стане тази нова камбанария. Знаете ли - дарителството не се купува или придобива, него или го имаш, или го нямаш. А Пенка го има в кръвта си. Добрите хора не са се свършили в този нелек живот.

АЗ ЗНАМ, ЧЕ И МНОГО ДРУГИ ХОРА са направили дарения за църквата. Знам за Лалю Станев, Стефан и Валя Стефанови, Мирослав Вълев и много, много други; на всички дарители днес, пък и преди време – дълбок поклон. Вие заслужавате цялата наша любов и уважение, цялото преклонение и себеотрицание на романтичните ни сърца. Хвала на всички вас! Хвала на чаровната кметица на с. Калейца - Ренета Варчева! Хвала на бизнесдамата Пенка Цочева. Всички вие бъдете благословени - от Бог и от нас.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |