Мачкаме в Габрово

* „Чавдар” разби „Чардафон Орловец” (57:92) и излезе на второ място във временното класиране * Топ реализатор  – Ценко Наков, Данаил Христов с дежурния си „дабъл-дабъл” * Цветослав Острев в челото на лидерската класация в елита

Баскетбол, „А” РБГ

„ЧАВДАР” (Троян) смачка „Чардафон Орловец” при гостуването си в Габрово в мач от 9-ия кръг на баскетболната ни „А” група (19 януари) – 57:92. Тази безапелационна и очаквана победа донесе на нашите второто място във временното класиране – след безспорния лидер ИУ (Варна), постигнал 9-та поредна победа и продължаващ да е без загуба през този сезон.

Ценко Наков, Данаил Христов
ТРОЯНЦИ натиснаха от самото начало и първата четвърт завърши с 12 точки аванс, доминирахме и през втората част и полувремето приключи с комфортна преднина за „Чавдар” – 34:52. Третата част бе направо разгромна и резултатът набъбна до над 30 т. преднина.

ВЪВ ФИНАЛНИТЕ 10 минути обаче бяхме по-милостиви, а треньорът Лъчезар Диков пусна в игра и двете 14-годишни момчета от кадетската ни формация, картотекирани за тази среща – Цветомир Моновски и Сашко Георгиев; младоците бяха на терена кратко, съответно 3 мин. и 2 мин., но със сигурност за тях този мъжки дебют е много важен.

14-годишните Цветомир Моновски и Сашко Георгиев
ТОП РЕАЛИЗАТОР за „Чавдар” в срещата бе Ценко Наков с 19 точки, завършил и с най-висок коефициент (21). Пореден силен мач направи и Данаил Христов, записал дежурния си „дабъл-дабъл” (15 т. и 11 борби). За Данаил трябва да кажем, че във временната лидерска класация в „А” група е на второ място със среден коефициент 21,2, изпреварва го единствено голямата звезда през този сезон Бойко Миленков („Шумен”) с коефициент 26,3.

Цветослав Острев с вярна фенка - майка му Пенка Острева
ИЗПОЛЗВАМЕ повода да се похвалим с троянски успех и в лидерската класация на елитната ни мъжка група, където плеймейкърът на „Спартак” (Плевен) – съгражданинът ни Цветослав Острев (27 г.), който от години е в елита на българския баскетбол, е на четвърта позиция. Троянецът има среден коефициент 22,7 и го изпреварват само трима ръстови наемници – американците Ноа Далман („Балкан”) и Доминик Фъргюсън („Берое) и сърбинът Милян Пупович („Черно море”). 

В 10-ИЯ КРЪГ „Чавдар” посреща в Троян опашкаря „Дунав 2007” (Русе) и прогнозите са за поредна убедителна победа. Мачът е на 26 януари, неделя, от 17:00 ч., зала „Чавдар”. Айде, наш`те!

Т21

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Радослав Кочев..можехте и него да споменете..който хич не игра лошо и имаше също доста точки..и е от Троян най-малкото..!

Анонимен каза...

Първо - поредното голямо БРАВО!"ЧАВДАР"-Троян е име, с което вече можем да се пъчим. Колко подобни поводи са ни останали?Аз съм просто любител, но в същото време - голям фен и от тази позиция си мисля, че нещата се връзват все повече и повече.Дано тази тенденция не е поредното "чудо за три дни". В тази връзка си мисля, че щеше да е много хубаво ако, заедно с мощната троянска агитка в Габрово, бяха сторили мокает и няколко отговорни кметски и общински фактори да си дотътрят задниците. Щяха да видят как в прекрасната зала "Орловец" /2000-3000 места/ имаше около 150 зрители, 100 от които троянци. И как залата кънтеше- "Чавдар,Чавдар...".Излиза, там залата си няма зрители, а тук зрителите и отбора си нямат зала.Трябва,трябва всички да се напънем в тази посока за да запазим тенденцията!
А към №1, абсолютно си прав. Радо беше най-атрактивен и сърцето на отбора. Генадий,обръщай внимание на важните неща!

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с теб 2-ри. Браво на отбора,не казвам на троянци по обясними причини....и това и мен като върл фен на баскетбола ме притеснява. Че трябва да има такъв отбор , побеждаващ, радващ ни е безспорно , но работата с подрастващите безпокои. Вече над 20 години няма играч от троянска школа излязал или обучен от троянец. Един Острев ,на Шели, а може би повече на себе си и това е ? Разчиташе се много на кадетите, на Л.Диков,а както се видя и на турнира в Троян те дърпат на долу. Не може без тренировки , той в Ботевград , а те сами блъскат. Клубът вземете правилния път!

Анонимен каза...

Цв.Петорв написа:

Зрителите подкрепящи троянци в зала „Орловец” Габрово бяха повече, защото между тях, имаше около 30 деца от школата по баскетбол на БК „Чавдар” Троян.
Отборът на момчета до 14 години с треньор Радослав Столаров изигра контролна среща с кадетите (до 16 години) на „Чардафон Орловец”. Младите троянски надежди, които са на 13 години победиха „батковците” с 66:57.В тази контрола взеха участие ВСИЧКИ ДЕЦА ЗАПИСАНИ В ТИМОВИЯ ЛИСТ!!!
Родителите и близките на подрастващите изразиха задоволството си от инициативата на БК „Чавдар” за организираното пътуване до Габрово и естествено най-важното - да наблюдават децата си, играейки баскетбол в тази голяма спортна зала.
През настоящата седмица БК "Чавдар" се договори да проведе контролна среща между отбора МОМЧЕТА до14 години, с връстниците си от "Лукойл Академик".Какво по-добро от това децата да играят и да трупат игрови опит.

Анонимен каза...

Игнорирам написаното от ТРЕТИ,
поредния дежурен „хейтър”, ръководещ се от личната си омраза към треньора Л.Диков, причината за която е пределно ясна на всички!
Втори ,
ти си описал проблема изключително точно.
Цитирам те :"Чавдар,Чавдар...излиза, там (в Габрово) залата си няма зрители, а тук зрителите и отбора си нямат зала.”
Браво втори!
Дано написаното от теб да бъде осъзнато от управляващите Община Троян.

Анонимен каза...

Напълно съгласен съм и с първи, защото наистина срамота-Радослав, който е троянец и безпорен лидер и безпорно добър играч, не можахте дори да споменете името му..А той не малко точки направи и то не само сега в Габрово, но и във всеки мач досега. Момчето винаги е в кондиция, съсредоточен и устремен към победата..И въпреки всичко браво, наистина момчетата бяха много добри!

Анонимен каза...

Към №3
Браво на момчетата.Мисля,че приказката не е свършила и ще продължи.Само добра игра и победи връщат публиката и палят децата.Всичко друго е плод на въображение и завист.Има едно правило-когато отбора върви,не пипай нищо.
Относно работата в школата.Никога не се е работило по добре.Ама никога.Една школа е плод на традиции.И както сам споделяш,20 години нищо.Ето ти традиция,която ти наблюдаваш критично.И то от години.
Сега подрастващите играят различен баскетбол.И това се оценява от другите .Тренировките протичат по различна методика. Резултатите ще дойдат.Иска се търпение.Знаеш навярно,че кадетите играят с една година по-големи от тях?В тази възраст това е много неравностойно.Русе освен това са спортно училище и тренират два пъти дневно.Ние решаваме нещата,като им се дава възможност да се докоснат до атмосферата и играта на мъжкия баскетбол.И това не е малко.Колко от връстниците им имат тази възможност?А те имат този уникален шанс,защото имат щастието да са най-големите на възраст в школата.И т.н.................

Анонимен каза...

Относно това,че най добрият троянец в отбора не е споменат в статията, май не мисля да го коментирам. Предполагам вече редакторите на вестника са се досетили колко зле са подредили тази статия. Надявам се да не бъда разбран погрешно, браво на Ценко Наков и на Данаил Христов! Браво на всички останали които играха повече от добре, не само в този мач! Браво на тези момчета, които мач след мач ни дават тази радост и то за никакво възнаграждение! С този отбор можем само да се гордеем, заставайки рамо до рамо с най силните отбори в групата. Вместо да се говори за Цецо Острев в тази статия, можеше да се спомене поне името Радослав Кочев. А за Цецо напишете отделна подробна статия с големите постижения, едно интервю с него би било интересно също! Много постничко почва да става в "Троян 21"...

troyan21 каза...

До №1, №2, №6 и №8:
Почва да става интересно. Ни най-малко не подценявам Радослав Кочев, напротив, радвам се на това талантливо троянско момче, и от каква баскетболна фамилия, играещо на такова ниво; в тази връзка вижте предишната баскетболна статия в сайта ни ("Не се получи, вместо водачи - трети") и особено статията в миналия брой на печатното издание на Т21, там големият герой е именно Радо Кочев. Но наш принцип е, следвайки модела на най-добрия български баскетболен сайт и може би най-добрият спортен сайт в България - bgbasket.com, да открояваме играчите по измерими критерии (точки, борби, асистенции и най-комплексният - коефициентът). По тези критерии в мача на "Чавдар" срещу "Чардафон Орловец" в Габрово водещи от нашите са именно Наков и Данаил Христов. Както се казва, когато цифрите говорят... А че двамата не са родени в нашия град, няма значение - щом играят за нас, за Троян, значи са троянци. Айде, наш`те!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Браво на момчетата за победата. Браво и на автора за:мачкаме, разбиваме, газим, скъсваме, размазваме, и др. подобни ....

Анонимен каза...

Съгласен с Гл.редактор и наѝ-вече ,че става интересно и шумно.А така и трябва да е, за да се чуе и види и в Общината , че има отбор, че има огромен интерес към този атрактивен спорт ,а няма зала. Зрелище и радост трябва на народа и отбора му ги дава.
И друго,към тук пишещите,защото прави впечатление,че дискусията е много интелегентна,а това още веднаж идва да подчертае,че баскетбола е интелегентна игра и интересесуващите се от него са такива,нека не коментираме пишещите по въпроса. Може и да има пропуски в статия или различно виждане, но всеки има възможност тук в саѝта да изложи своята позиция. Защото,ако саѝта на БГ.БАСКЕТ е наистина наѝ-добрия спортен саѝт,съгласен същои,то саѝта на Троян 21 е не само наѝ-добрия във вестникарския бранш , но и наѝ-либералния-излеѝ си душата,никой ти не пречи! Но за да има тежест това което искаш да кажеш не е лошо да си пишеш и името. Какво страшно има: Калоян Петров

Анонимен каза...

До №9
Тук не става въпрос кой в коя статия е бил герой. Вие не бяхте на мача и явно няма от къде да знаете за зрелищната забивка на Радо (примерно)... Казвам само, че можеше да го споменете нищо повече... и разбирането, че сме недоволни от факта, че в отбора има други момчета, които не са родени тук-напротив! Именно за това свалям шапка. За момчетата които искат да прославят Троян, а дори не са ни съграждани!
Браво на целия отбор!

Анонимен каза...

От №2 до №11
Не мисля,че е толкова важно, но усещам нужда да направя уточнение защо съм анонимен. Когато критикувам съм явен. В случая-хваля! Името ми е сравнително обществено известно (по моя преценка) и не искам с лични коментари по мой адрес да отклоним темата.

Анонимен каза...

"9. troyan21 каза... Както се казва, когато цифрите говорят..." Гена, ясно е ,че не Ти пишеш статиите за който и да е спорт, така че не се извинявай с цифри ,от които понятие нямаш . В споменатия сайт пише: "Ценко Наков бе най-резултатен за победителите с 19 точки, а силно се включиха Радослав Кочев и Данаил Христов, които записаха съответно 16 точки и 6 борби и 15 плюс 11." Сети се сега дали е трябвало да споменеш Радо. И не е толкова важен Радо , по-важното е , че когато някой Троянец се изявява в каквато и да е сфера ,в подрастваща възраст , е важно да бъде поощряван и за по-малки заслуги.
П.П. Поздравявам всички момчета от този отбор - личи ви ,че играете с голямо желание. Благодарим ви!

troyan21 каза...

Продължава да е интересно. И е прав г-н Петров (№11), че "така и трябва да е, за да се чуе и види и в Общината...".

В тази връзка имам предложение към №14, напълно истинско и сериозно: Явно сте твърде компетентен по спортовете, в частност по баскетбола, и не сте съгласен с посоката и трактовките в нашите (на Т21) баскетболни и други спортни статии. Предлагам, ако желаете, разбира се - напишете един или серия материали, кажете си вашето, едно към едно, критикувайте, хвалете, предлагайте, спорете, всичко ще бъде публикувано. Повтарям - предложението е напълно истинско и сериозно. Има само едно ограничение - не може да е анонимно.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Калоян каза: Че баскетболната тема е обществено значима става все по видно от завормилата се дискусия,в която се включва с предложение и Главния редактор. Адмирации! Това подкрепя виждането ми,че дискутиращите тук макар понякога и критични имат доброто желание баскетбола да върви напред. Ние истинските фенове,които сме постоянно с отбора,винаги ще го подкрепяме.Аѝде, нашите!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |