Ужилиха доверчиви нашенци с над 20 бона

* От Коледа до днес телефонни измамници измъкнаха паричките на
 7 възрастни троянци * Ако усетите, че ви мамят, звънете на 112 или
 на 0670/6-22-18
Крими
НАД 20 000 ЛВ. са измъкнали телефонни измамници от доверчиви възрастни троянци само в краткия период от Коледа до настоящия момент, съобщиха от Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян. Ужилванията, 7 на брой, ставали по познатите три основни схеми. Първата - плашат ви, че ваш близък е катастрофирал тежко, убил е човек и е задържан в полицията – може да му се помогне да отърве наказанието, но трябва да се платят няколко хиляди; друг вариант е да се обади лице, представящо се за лекар, като заяви, че вашия близък е пострадал при катастрофата, счупил си е двата крака и е необходима спешна операция, за която трябват пари. Втората - познат/роднина ви изпраща ценен колет от чужбина, вътре има и пари (т.е. стари вестници), но за да получите пратката, трябва да платите на приносителя. Третата – казват ви, че сте спечелили голяма награда, телевизор или мобилен телефон, и за да получите печалбата си, трябва да закупите телефонни ваучери за доста пари.

АКО УСЕТИТЕ, че се опитват да ви измамят по телефона, веднага затворете, не допускайте да бъдете разпитвани и в никакъв случай не давайте личните си данни или тези на вашите роднини; след което по най-бързия начин се свържете с близките си на познатите ви телефони, съветват от полицията. Сигнализирайте веднага и органите на реда - на националния спешен телефон 112 или в РУП – Троян на тел. 0670/6-22-18.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

На който и телефон от двата да се обадите ,файда никаква,по добре е да се обадите незабавно на вашия близък за който става на въпрос,че уж е "катастрофирал" или пострадал за да разберете ,че става въпрос за измама.Аз лично съм се обаждал и отговора беше,че няма как да ги засекат ...!!!

Николай каза...

Интересно е как в такива случаи винаги мълчаливо се подминава един важен/тъжен факт:
"пострадалите" с готовност вадят големи суми пари, за да подкупят държавен служител или институция за замазване на сериознен проблем. Те правят това с мисълта, че наистина подкупват полицаи, съдии и т.н. (а не че участват в бутафория).
Да, една майка е готова на всичко за детето си, примерно, но подходът с парите под масата като първа опция за решаване на проблеми отнема моралното право на масата хора да мрънкат срещу корупцията.

Анонимен каза...

Николай е абсолютно прав, това е големият проблем...

Анонимен каза...

Нито полицията си върши работата, нито съда. Първата не си мърда пръста да хване лицата работещи в мобилен оператор които срещу пари изнасят на престъпниците информация за стационарните и мобилни телефони на гражданите.Имената им, адресите, близките им с група на семейство и приятели. Нима няма технологии разговора да бъде засечен и престъпниците заловени? Що пари се потрошиха за СРС-та-100 милиона при ГЕРБ, бюджет за подслушване. Резултат? Политически компромати, а за хората нищо.При калпави доказателства и съда съди както му изнася и който повече даде на съдията, той печели. Обаче основата на проблема е в системата на здравеопазването. Така е направена /системата в здравеопазването/, че и на най-обикновения човек е ясно, че макар да плаща здравни осигуровки когато отиде в болница плаща за абсолютно всичко.И понеже обича близките си и знае, че ако не плати на лекар близкия му ще бъде оставен на произвола, да си мре,то плаща.Това се използва от мангалите. Колко мангала има осъдени за телефонна измама и на какъв период затвор? Като се споразумее, айдееее съкратена процедура и най-много пробация. Е как да стане тогава?Законите защитават престъпниците, така са написани от депутатите.

Анонимен каза...

Това което се случва,показва че РОМИТЕ са по умни от Гяурите.

Анонимен каза...

Няма смисъл да се обаждате на "органите на реда". Само ще се мъкнете пет пъти да пишете подробно какво се е случило и в крайна сметка резултат няма да има никакъв! Не си губете времето с тях, ами се оправяйте сами - позвънете на близките си, за да се уверите, че са наред и приключете въпроса!

бат Велко Сандокана каза...

Това 5-ти,показва че циганаците,към които и ти вероятно се числиш,сте няма такива тъпи копелета! Защо - ами защото например думата "гяур",която според теб кой знае защо,е великата обида за българите,всъщност се е използвала от турците като нарицателно за човек който не е мюсюлманин.Та в този смисъл касае и теб,щото много ме съмнява някакъв си циганак,да е правоверен,да не яде свинско месо (ако допуснем че може да си го позволи) и да се моли по 3 пъти на ден.Айде със здраве,и с по-малко злоба другия път,че няма да ти донесе нищо хубаво,най-много да си напръскаш монитора със слюнка или да ти излезне някой хемороид.А пък ако решиш да си спестиш интелектуалната диария,за пред тези с твоя,и по-малък умствен капацитет - евалата батко!

Анонимен каза...

Kakvoto i da stava ne razchitaite izobshto i ne se obajdaite na nikakva policiq -takava NQMA.

Анонимен каза...

8-ми много си прав.
полиция има и се занимават с пални глупости,а сериозните нешта ги подминават(корупция).

Анонимен каза...

Някой горе беше писал за телефонните компании. Винете тях,а не полицията. И никой не ви е виновен,че нямате нито вяра в близките си,нито акъл да се сетите да проверите ,дали е истина !

Анонимен каза...

Tezi cigani she ni zavladeqt sled vreme

Анонимен каза...

Докато има балъци,ще има и тарикати....

Анонимен каза...

9-ти: неща!

Анонимен каза...

ХА ХА ХА Не разбирам само как едни мръсни ЦИГАНИ без образование са по- умни от българите които най овчедушно им дават парите си.Защото знаем че тези тел.измами ги въртят цигани мръсни.

Анонимен каза...

Цялата работа се движи от "РПУ" Троян

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |