Нанков срещу Горов

* Двата бързи вота на недоверие срещу кабинета Орешарски сблъскаха двамата ловешки депутати
 
Двата бързи вота на недоверие срещу кабинета Орешарски (БСП, ДПС), поискани от парламентарната група на ГЕРБ – единият заради неудачите около новото Министерство на инвестиционното проектиране, вторият заради провал в регионалната политика – сблъскаха двамата ловешки депутати Николай Нанков и Димитър Горов. Г-н Нанков, бивш областен управител на Ловеч и зам.-министър в кабинета Борисов и настоящ лидер на ГЕРБ – Ловеч, обоснова двата вота в изказване от трибуната на Народното събрание (16 октомври). Г-н Горов, председател на БСП – Ловеч и член на националното ръководство на червената партия, обясни несъстоятелността на вотовете в интервю за ТВ „Европа” (17 октомври). Т21

*****
Постигнахте колапс!

* Когато пети месец за една политика и за едно министерство се говори в бъдеще време, това е катастрофа

Николай Нанков
НЯМА ТЕПЪРВА да ви искаме вот на недоверие, затова че разделяйки ведомството, което провеждаше регионалната политика, практически присъдихте и на двете министерства технически нокаут – Министерство на регионалното развитие (МРР) е тежко контузено, бих казал направо осакатено, а Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) е в невъзможност да се концентрира и да се държи на крака. Няма тепърва да ви искаме вот на недоверие, че челно сблъскахте инвестиционния процес в тапата на закъсняла за откриване магистрала и сега той е в будна кома точно в прехода между двата програмни периода, когато трябва да приключим с големите инфраструктурни проекти и да постигнем проектна готовност, за да влезем с летящ старт в новия…

НИЕ ИСКАМЕ вот точно сега, днес, когато обезлюдяващите се райони не могат да чакат министърът на регионалното развитие да разбере какво е регионална политика, а министърът на инвестиционното проектиране да разшири хоризонта си от къща с двор върху морска дюна до национална територия и национално пространство… Развитието на страната ни не може да чака да се роди заченатото в греха на коалиционното изнасилване Министерство на инвестиционното проектиране, което ще носи генетичната политическа и икономическа обремененост на своите създатели.

ПОСТИГНАХТЕ колапс! Проекти на общините на стойност над 10 млн. лева ще се редят на опашка в София за политическа благословия. Например при едно двуфазно проектиране с прединвестиционно проучване общината трябва да внася проекта цели 7 пъти в МИП… Внася прединвестиционно проучване, чака забележки, внася пак – чака одобрение и избор на вариант; внася идеен проект – чака забележки, внася го повторно – чака одобрение; внася технически или работен проект, чака забележки, внася пак – чака одобрение; и накрая внася искане за разрешение за строеж и отново чака докато го получи”.

АМИ ПРИ ПУП (подробен устройствен план) – коя е тази неземна сила или оракул, която може да определи индикативната стойност на проект на етап ПУП. Или може би ще увеличим заетостта в изпълнение на плана Орешарски, като към всяка община назначим гледачка на турско кафе? И всичко това без да споменавам отнемането на правомощия на местната власт и погазването на принципа на децентрализация. Но пък не мога да не спомена осигуряването на възможност за политически или предизборен рекет. Кметът е от БСП или ДПС - бързата,  лявата лента; кметът е от ГЕРБ обаче – умишлено забавяне в пит бокса и за одобрение на проектите, и за разрешение за строеж, и за въвеждане в експлоатация.

И ВМЕСТО почти 5 месеца да се занимавате с разместване на пластове и кадрови бурлески да бяхте командировали по-често експертния си министър в Брюксел, вместо пощальони и бонвивани, да преговаря и да отстоява националните интереси… През тези 5 месеца регионална политика нямаше! Когато пети месец за една политика и за едно цяло министерство се говори в бъдеще време, това е катастрофа. А когато тази политика и нероденото министерство поставят развитието на страната ни в ступор – защото през призмата на регионалната политика се пречупват всички секторни политики, това е катастрофа с много жертви. (със съкращения)
16 октомври 2013 г.
Николай Нанков

*****
Смешно като подход

* В момента вот на недоверие към този сектор е вот на недоверие към предишното правителство

Димитър Горов
ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИХА на първия вот. Те реално не участваха във вота, който сами бяха внесли в парламента. От тази гледна точка, най-вероятно това е причината най-близкото министерство до това на инвестиционното проектиране, а именно това на регионалното развитие, да се атакува в момента. Факт е обаче, че практически няма аргументи в тази посока да бъде вотът, тъй като всички знаем, че именно този сектор е изключително инерционен. Няма как за 4 месеца да правиш вот на недоверие към това правителство. Ако имаме в момента вот на недоверие към този сектор, то това е вот на недоверие към предишното правителство или към по-предишното, имам предвид служебното или това на г-н Борисов, но в никакъв случай към това правителство. Тази система е изключително инерционна. Тук става въпрос за дългосрочно проектиране, инвестирането в регионалното развитие не е процес, който става за месец-два. Така че, бих казал, че това е изключително смешно като подход и като начин на действие. ГЕРБ са способни да девалвират и това изключително силно оръжие в ръцете на опозицията в парламента, защото чувам, че г-н Борисов е казал, че в петък ще внесе нов вот на недоверие, но не знае по каква тема все още.

ГЕРБ ТВЪРДЯТ, че са имали успехи в развитието на регионите. Това само по себе си е смешно като твърдение, при положение че дисбалансите между регионите в страната са се увеличили многократно в този период. Като изключим София и областта и може би някои големи градове, всички други градове западат. ГЕРБ се опитваха да акцентират върху по-големите инфраструктурни проекти, но за някакво развитие на регионите е смешно да се говори.

ФАКТ Е, че в държавата в момента има много голямо разделение. Такова разделение сме виждали през 90-те, когато от едната страна бяха левицата, а от другата - десните. В момента имаме подобно разделение, но в същото време то е и много различно. Не искам да влизам в анализ на политическата ситуация от тази гледна точка. За мен дори натискът, който се осъществява върху правителството, е положителен в сегашния момент, тъй като правителството действа изключително предпазливо и внимателно.

ПРИ СИТУАЦИЯТА на икономическа криза, в която сме в момента, трябват много премерени решения, за да не се задълбочават тези негативни влияния върху икономиката. Това е нещо, което не се случваше при предишното правителство. Знаете, че бяхме свидетели на една доста интересна политика - „сутрин - едно, вечер - друго”, и непоследователност в различни сектори. Това задълбочи икономическата криза в България в този период.

НЕ СМЯТАМ, че нови избори биха могли да решат сегашната ситуация. Социологическите проучвания показват, че практически няма да има промяна в съотношението на силите в парламента. Така или иначе отново ще бъде формирано правителство, което ще бъде в състояние на натиск от липсата на пълно парламентарно мнозинство и от улицата. Според мен сегашната ситуация няма как да бъде решена с едни автоматични избори в момента. За мен решението е по-активни действия на правителството, за което гарант ще бъде парламентарната група на „Коалиция за България”, ще търсим отговорност на Министерския съвет за тази работа и решаване на конкретните проблеми. Това е единственият вариант да се излезе от сегашната ситуация. (със съкращения)
17 октомври 2013 г.
Димитър Горов

 *****

ОБЕКТИВЪТ СЕ СМЕЕ

Преди броени дни на Петковден (14 октомври) двамата непримирими политически врагове Горов и Нанков бяха един до друг на централния площад в Троян - за честването на празника на града. И както си личи, приемаха дипломатично и с разбиране неволната „закачка” на домакините да ги поставят един до друг на трибуната.

55 коментара:

Анонимен каза...

''Съединението прави силата'' - Цирк български за жалост с нашите гласове

Анонимен каза...

"Вземи единия, та удари другия!"

Анонимен каза...

Когато Горов произнесе реч от трибуната на народното събрание като тази на Нанков /ако написаното тук е вярно, разбира се!/ - тогава да говори. То не е важно как ще се пънеш в парламента с червени бузи, а какво ще кажеш, как ще се аргументираш, как ще защитиш позицията си. Не ме интересува ГЕРБ, но за позицията на младия депутат - адмирации!

Анонимен каза...

Твърдо подкрепям Нанков!Обосновано с факти и примери.
Този Горов не се ли усеща,че говори само комунистически манипулации без грам факти???

Анонимен каза...

Горов, Горов, то не става само с пиене, трябва и интелект. Браво на Малкия, както му викаха в Ловеч. Вече не е малък, напротив - е това е истински народен представител!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

едно на нула за Нанков

Анонимен каза...

хахахахахха, глеедачки на кафе, ами то само така могат да напряват много работни места, хахахаххаха браво на Николай Нанков!!!

Анонимен каза...

Горов: "Знаете, че бяхме свидетели на една доста интересна политика - „сутрин - едно, вечер - друго”, и непоследователност в различни сектори. Това задълбочи икономическата криза в България в този период".
Другарю Горов, вие в момента правите същото в много по-голяма степен. Що не си подадете оставката и да оставите умните и можещите да направят България добро място за живеене и за твоето дете! Залагам на ГЕРБ в лицето на Николай Нанков.

Анонимен каза...

Генади не е трябвало да правиш съкращения, щото така не става ясно, че в държавата е разкрита нова административна позиция "кинезитерапевт на инвестиционното проектиране с ранг на заместник министър". Ако някой иска да види изказването в пълния му вариант нека посети фейсбук профила на Николай Нанков. Браво господин Нанков, само така!

Анонимен каза...

Горов - ей на това му се вика комунист и в червата. КОЙ иска комунизъм?! Аз не, не, не. Не държа и на ГЕРБ, но залагам в случая на Нанков. Браво 6, едно на нула на Нанков.

Анонимен каза...

другарю горов наздраве.ключовете са на таблото.ако стане гаф цв.йовчев ще оправи работата

Анонимен каза...

Социологическите проучвания показват, че практически няма да има промяна в съотношението на силите в парламента, твърди този комунист в червата. Що не се гръмнеш бе Горов, наври си социологията някъде и замълчи.

Анонимен каза...

ееееее браво на нашто момче, ами то където ТроянЪТ там и Априлци. едно на много нули за Нанков.

Анонимен каза...

Някой ще ми каже ли кой е другаря Горов? Щото се мъча да го свържа с градежа на Областта и някак си не мога.

Анонимен каза...

Нанков може да е млад,но е много по-умен и интелигентен от повечето български политици.Нали ни трябват умни хора,какво е значението от коя партия е и на колко години е?

Фата Моргана каза...

А бе, ако тия от ГЕРБ дадат път на младите и се поизчистят от простотията и тесногръдието, могат и да ме поразмислят. Ама трябва и на централно ниво и тук. За махането на Стана Бастата - респект! Ако орежат и Мин Ак и Бай ти Саша Балкански с тъпоумните моми около него, заставам зад тях.

Анонимен каза...

По мои наблюдения ГЕРБ дава път на младите. Забележете именно това много важно и тежко Министерство го ръководеха двама млади - Павлова и Нанков. И явно се вижда, че има огромен резултат. Хубавото е, че народа вече осъзнава, че това да си млад не значи, че си неук.

Анонимен каза...

Силна превъзбуда се наблюдава от Герб младопоклонници. Номерата на Доган-Местан .вървят навсякъде. Пусни на тарамбуката малко чуждици, две-три сложни изречения, в които слушателя обърква началото и края, вкарай малко полуистини, завоалирани с няколко клишета и персонални цветисти характеристики и му гледай сеира на тъпоглавеца - започва да квичи и да примира от радост. Защото хабер си няма и не разбира за какво му говорят, ама нали му го говорят красиво и с претенциите за висш политически пилотаж.
"Нашият" надприказва "вашият". Едно на нула.
Тъпоглавеца никога няма да разбере, че политическия модел на България винаги води до "едно на нула" и че той, тъпоглавеца винаги е от страната на "нулата". Даже на двете нули.
Разбира се, в политиката риториката е нещо много важно и се изискват персонални умения. Тя е като въдицата и стръвта при рибаря. Няма как да ловиш шарани с бастун. Ако не можеш - оставаш един най-обикновен Продавач на дини в НС, чиято единствена заслуга е доказателството, че това да си млад е състояние, а не качество.
Могат ли двамата Партийни представители в Партийното събрание /нещо като Народното събрание/ да обяснят:
1. Какво е Регионална политика
2. Кой прави регионална политика в демократичните държави
3. Кога е имало регионална политика в годините след приемане на последната Конституция.
Когато един автомобил е затънал в блатото и не помръдва, няма никакво значение спорът - защо не работят чистачките и отоплението на задното стъкло.

Фата Моргана каза...

Дава, колко да дава? Има все още стари пиявици за чистене, а и ББ не спира да дразни с омбашийското си поведение и не мисля, че се доверява много на младите. Това да променят, иначе имат читави хора - аз симпатизирам на Горанов, Менда Стоянова, Ивелина Василева и напоследък се появява един Пицов. И Нанков ми хареса сега и съм чувал изненадващо добри неща за него, но бил притеснителен малко. Макар че по това му изказване не личи да е притеснен. Да омитат вътрешно-партийния си боклук и тогава стават. Тук задължително двете стари комунета. Не знам ченгето или бай Ганьо ме отвращават повече, но пък в комбинация са ужас и срам и за Троян, и за ГЕРБ, направо за всяка партия са си отвратителни.

Анонимен каза...

17, ще бъдете ли така добър/добра/ да ни припомните с малко фактология поне част от "огромния резултат" на Павлова и Нанков?

Анонимен каза...

Аууу, Герб трябвало да се "изчистят" и стой та гледай как ще цъфнат и вържат.
45 години БКП се чистеше от вредители, предатели с партиен билет и пр. и през 1989-та се "очистиха" пръсна се и се преименува в една основна и няколко различни политически формации.
СДС още от самото си начало започна да се чисти. Мравки, люспи, вредители и пр. и след 10-12 години също се самоочисти, пръсна се на различни политически формации и една по една изчезнаха.
НДСВ се пръсна дори без да успее да се самоочисти.
Атака също се "самоочисти" и днес лидера и котилото около него гледат единствено да приберат колкото може повече пари от изнудване преди "заупокойната молитва".
Сега гледаме и чакаме Герб да се "очисти". Финалът е ясен.
Остават непоклатими единствено БСП като номенклатурната на БКП партия и партията на ченгетата ДПС, които не се самоочистват, а чистят всичко наред в тази обрулена държава.
Важното е народа с трепет да очаква поредното "очистване" на поредния инженерен партиен клонинг на БКП.
Защото той, народа, за 45+24 години доказа безусловно, че за нищо друго не го бива, освен да чака. Да чака някой да се "самоочисти", па после да му донесе свободата и благоденствието на тепсия. А от там до светлото бъдеще е само една крачка. И то без да си дава никакъв зор.

Анонимен каза...

20, не съм член на едната или другата партия, нито влюбена симпатизантка на единия или другия депутат, но след предложените две позиции разбира се, че ще подкрепя Нанков или по-скоро тандемът Павлова-Нанков или най-точно позицията на ГЕРБ, като имам предвид и мотивите за вота (имах почивен ден и го гледах целия). И знаеш ли защо, защото пътувам из страната, шофирам, и виждам за какво става дума. Пък ти ако си стоиш само в Троян или се движиш само в Северна България си е твой проблем. От девет дола вода да донесеш никога няма да застана зад комунистите. Дори само заради това, че са такива! Пък зад Горов да не говорим. Зад него не стоят дори и нашите си троянски комунисти. Или греша?

Анонимен каза...

До #20: Исках да дам обективен отговор, като съпоставя резултатите на Горов с/у тези на Павлова-Нанков....но оказа се, че нямам какво да се напише...Този Горов, го няма в нищо продуктивно. Няма да давам примери с какво най-много му се споменава името, защото все пак имам уважение към всеки човек. А и да не губим смисъла на статията.

Анонимен каза...

http://www.novini.bg/news/161740-%D1%85%D1%8A%D0%BC%D1%84%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.html

като им видиш подръжниците ти става ясно каква им е партията, нка направят прашки с лика на вожда и да и раздадат на електората си

Анонимен каза...

17, 22, 23, помолих за конкретна фактология относно твърденията ви за "огромния резултат" на Павлова Нанков.
Очевидно нищо не можете да предложите и затова се набутахте в поредната простотия да сравнявате резултати от дейността на един политик в НС /който и да е той/ и един администратор в министерство от изпълнителната власт /който/които да са те/.
Обикновено липсата на елементарна грамотност води до ръсенето на тъпи клишета и неадекватни сравнения.
Пример: Крокодилът е най-яката птица и е по-дълъг, отколкото зелен.

Анонимен каза...

Прашки не знам, но вече има роклички:
" В момента подготвяме къси роклички с лика на Орешарски, ще го продаваме и тях. 2500 са рокличките, толкова са момичетата на късмета в България. Тениската струва 30 лева, обяви мъжът, помолил Орешарски за автограф. Той обяви, че е собственик на фирмата производител на тениските и рокличките.
А кои са момичетата на късмета...не искам и да знам хахахах БСП е уникално творение.

Анонимен каза...

До 20:
И аз не знам защо 17 се изсилва. Резултатът им е добър, по-добър от предишните, но чак огромен. Но мога да посоча и факти за добра работа: за първи път при предишното правителство се обвързва регионалното развитие с устройственото планиране (за който разбира, дори само това, че е свършено, е много добре и вече може да се каже, че са поставни добри основи за регионална политика) в нормативно регламентирания документ Национална концепция за пространствено развитие. Никой не може да оспори колко неща се построиха и колко се ремонтираха именно с програмата, управлявана от регионалното министерство (да припомня, че тя стартира с почти двегодишно закъснение заради Тройната коалиция) - детски градини, училища, болници, читалища, социални домове, театри, улици, пътища, паркове, корекции на реки, свлачища. И в Троян има такива проекти. Факт. Троян получи и възможност за финансирането на болницата, не без местна намеса на централно ниво. Троян беше включен, а сега може да отпадне, в новата оперативна програма, да получава пари за градско развитие на база интегриран план за градско възстановяване и развитие. Ако тези факти са ти малко, попитай Горов, той може да те доомае, защото виждам се мъчи и по тая тема.

Анонимен каза...

Благодаря на #27, че отговори вместо мен на #20.
Употребата на едно дума, в случая "огромен", не би трябвало да повод за нападане към компетенцията ми. Не мисля и че е нужно да се изнасят факти точно тук, просто трябва да се излезе на вън, да се обиколи страната и ще се види. Като споменавам Павлова-Нанков, визирам и всички хора, които са работили тези факти да бъдат на лице. Защото през тяхното управление се работеше на взаимен принцип, а сега едно работещо министерство се раздели на две не работещи, което мисля, че е по важното от това да си мерим ...още повече да се съпоставя Горов и то с който и да е,

Анонимен каза...

Аз пък искам да помоля господин Маринов да попита Горов какво точно е искал да каже? И да сигнализира на колегата му Райнов, нали доктор беше, да му предпише нещо за логореята.

Анонимен каза...

27, 28, очевидно не сте запознати с далаверата, наречена "европроекти", още по-малко с т.нар. "регионална политика".
Позаинтересувайте се колко е % на усвояване на еврофондовете за периода 2007-2013 и ще разберете за какво иде реч. Ако решите пък да навлезете в самата "система" за определяне и "усвояване" на евросредствата - съвсем ще ви прилошее. Накрая - теглете чертата и след като твърдите за нечии успехи и чудеса по т.нар. от мен /не от вас/ далавери с еврофондовете - замислете се защо бъгаринът днес живее ОЩЕ ПО-ЗЛЕ!!!
В политически план - опитайте сами да си отговорите на въпросите на #18 към депутатите и ако пак не сте разбрали, че в България НЯМА и НЕ МОЖЕ да има регионална политика при тази Конституция, никой не може да ви помогне.
*
Малка справка за "огромния" успех с магистрала Тракия.
#22, добре е че вие пътувате из страната, но аз пътувам из Европа /не като шофьор/ и мога да правя сравнения със сравними неща. Например със строенето на магистрали между България и "бедстващата" Гърция.
Нека сравним гръцката магистрала /по европроект/ Солун-Александруполис.. около 300 км с прехваления участък от магистрала Тракия с около 100-на километра. Сравнете
1. времето на строителство
2. качеството на строителството
3. цената на строителството на км
4. сложния терен на гръцката магистрала с равнинния терен на Тракия
5. Единичното откриване на гръцката магистрала с "откриването" на този участък от м.Тракия с рязане на лентички на всеки 10-на км.
Ако искате да сравним и двата моста - Дунав-мост 2 с гръцкия мост при Патра?
Върос: Знаете ли каква част от парите на практика достига до самото строителство по европрограмите?
Въпрос 2: А знаете ли случайно защо днес троянчани изплащате над 4 000 000 лева глоби и санкции заради европроекти?
Финал: Измамите, демагогията и провала на Герб не правят по никакъв начин другарете от БСП по-добри!

Анонимен каза...

Г-н Нанков от партията за ЕВРОПЕЙСКО развитие много добре знае, че такова министерство /на инвестиционното проектиране/ трябва да има. Във Франция такова министерство работи от много десетилетия. Тук не става дума само за "проектиране", а за слагане на ред в ужасяващия хаос и противоречащи на себе си закони, наредби и всякакви поднормативни актове в целия инвестиционен процес. За 100 дни едно такова министерство няма как да "заработи". Няма как да заработи и за една година с видими резултати. Не може 24 години да си си чоплел носа и всякакви тъпанари да те управляват и днес да искаш нещата да стават с магическа пръчка. Отделен е въпросът - дали това министерство днес дава индикации че изобщо някога ще заработи и точно тук е ролята на Нанков като депутат да даде обосновани констатации и прогнози, а не да ви сапунисва, че това министерство било излишно. Само че не му изнася и по йезуитски е хванал тарамбуките за носа за да ги разхожда насам-натам. А те да квичат от щастие. Отдава му се, спор няма.
Горов е още по-зле, не можейки да защити дори собствените си партийни решения и политика.

Анонимен каза...

Когато в една държава кое да е министерство се занимава с регионална политика" като е оставило на кукловоди, олигарси и всякаква външна и вътрешна паплач да се занимава с "националната политика" и когато "местната политика" и местно самоуправление е узурпирано от партиите и когато изобщо в тази държава няма регионална власт, която да прави "регионална политика" - при целия този СИСТЕМЕН хаос и порочен конституционен модел може да лъжеш, да мамиш, да демагогстваш, да ограбваш, да съсипваш и прочие.... и всичко това безнаказано! Не само безнаказано - многобройни тъпоглавци ти ръкопляскат и квичат "Осанна".
С две думи - може да ловиш шарани с бастун и локум. Толкова са неграмотни и гладни, че на всичко кълват.
Аре стига толкова за днес.

Анонимен каза...

Товаришчи, ребята, нека оставим партийните дупетати и да се концентрираме около нашият Тенис-политик Балев.
Два пъти носител на Председател на ОбС от големият трапчански шлем.
Този наш шампион Ръфал Наддал :)

Анонимен каза...

Понеже става дума за "регионална политика" в напъните на двамата депутата и на някои от аплодиращите ги коментатори, в няколко постинга ще се опитам да ви дам информация, какво представлява една регионална политика в една европейска държава, чрез отчетите на овластените от народа представители на регионалната власт.
Вие можете сами да си направите изводите, сравнявайки бутафорната и измислена българска областна управа с една реално работеща европейска такава като политика и действие на регионално ниво.
Информацията е изготвена по моя молба от бившата общинска съветничка г-жа Петя Ковачева, която милиционерската мафия в ОбС Троян успя да прогони от този град и държава.
Държавата е Австрия, областната управа е в регион Каринтия.
*
Извадки от публичния отчет / в пресата / - доставен до всяка пощенска кутия в Каринтия на Областната управа :
ОБЩО ПО НАПРАВЛЕНИЯ и след това тези пари по Общини
По направления :
Областен управител
- Пари за отглеждане на деца : от 2006 са подпомогнати около 30 000 деца с 20 млн евро
- Пари за майчинство : досега 10,5 млн евро
- Подпомагате на сдружения на пенсионери : за 2012 – 370000 евро
- За гледане на деца : Изграждане на места за гледане на деца около + 53 процента
- Създаване на повече от 800 работни места за жени
- Внедряване на Решението за табели на населените места
- Управленски реформи – опростяване на административните звена , редукция от 20 департамента на 10 Центрове по компетенция
- Автомагистралата Коралм – 1,5 млрд. Евро са осигурени за следващите 5 години
- Изграждане на велосипедна мрежа в Каринтия
- Инвестиции в обществения транспорт : годишно 15 млн евро
- Конюктюрен пакет за подобряване на железопътната мрежа : с инвестиция от около 94 млн.евро – споразумение с Министерството на транспорта
- Инициатива Каринтия място за живот – въвеждане на електромобилността в Каринтия
- Строителство на лекоатлетическия стадион в Клагенфурт / общо 3,1 млн евро, строителство на балната зала в Блайбург – 3,1 млн евро, строителство на отсечката за ролери на Алпенарена Вилах- 1,5 млн. Евро.
- Актия за сигурност на възрастните хора в уличното движение
Зам обастен 1
- Пари „ старт за младежи” – досега д.са дадени 4,9 млн евро на 11000 младежи
- Средно образование – годишно се инвестират 300000 евро
- Изграждане / ново строителство/ на Професионален колиж по туризъм с интернат във Вилах – обща инвестиция от 45,3 млн евро
- Подкрепа за квалификация на роботещите в Каринтия
- Акция дърва за огрев - годишна инвестица от 90.000 евро / много добро е – за сем и хора с доходи до 1800 евро се дава възможност с безплатен транспорт и 20 % от продажната цена насечени дърва за огрев , като в акцията се включват хора да работят които са безработни ./
- Въвеждане на Младежка карта за Каринтия
- Пари за защитно облекло на Пожарникарите в Каринтия – 210000 евро
- Ново строителство на Център по компетенция за защита на животните в Клагенфурт 6 млн евро
- Добавка за жилище за практиканти
- Въвеждане на Лятна академия с безплатно обучение през лятната ваканция
- Въвеждане на следобедна занималня
/следва/

Анонимен каза...

Зам областен 2 :
- Съдействие на предприятията чрез Фонд за икономическа подкрепа на Каринтия
- От 2009 до 2011 са подрепени 3 300 проекта с около 130 млн евро вкл средства и от Европейската общност
В резултат на което са направени инвестиции от 1,1 млн евро , създадени са 3 000 работни места и са запазени 33 000.
- Преместени или разширени / експанзия/ в Каринтия предприятия – от 2009 до 2011 са 90 бр. Като така са създадени 1 200 работни места и са подсигурени 740.
- Масивно изграждане на инфраструктурата за направление Широкоскоростен интернет.
- Технологичен фонд – до 2011 г са инвестирани почти 210 млн евро
- Пари за обезпечение на инфлацията – около 3 млн годишно за подкрепа.
- Икономическо съживяване на слаби структурно региони
- Подкрепа за културата с 2млн евро годишно
- Създаване на марката „ Хаймат хербст за Каринтия”
- Реформи в областта на бюджета
- Критериите от Маастрихт са изпълнени
- Общите активи на област Каринтия са 9,7 млрд евро
ЗАМ. Областен 3 :
- „ Да остарееш в къщи” – това желание сега е по-лесно възможно за повече хора
- 180 млн евро са инвестирани в направление „грижа за „
- Направени са дневни центрове, наблюдавани жилища и т.н.
- 1000 нови места в домове
- Добавки за грижа в къщи
- Интернетборса за търсене/предлагане на грижи и центрове за съвети
- Добавки за отопление – 2,5 млн евро
- Закон за равни шансове за хора в неравностойно положение
- Целодневна училищна система с акцент върху спорта и езиците
- Медицински университет – в планиране
- Международно училище – в планиране
- Стартови пари за училище
- Диплома за родители
- Нов закон за подкрипа на жилищно строителство – стартови пари за млади семейства / повишаване на 10 000 евро / , търсене на жилища на сайта на областа / база данни /, да не се предоставя жилище на нежелаещите да се интегрират .
*
Няма да слизам на ниво общини в Регион Каринтия, за да не ви прилошее.
Темата и изцепките на двамата депутата е за "регионалната политика" в България, която още един път твърдя, ЧЕ ТАКАВА НЕ СЪЩЕСТВУВА и че само си чешат езиците тези "слуги" на народа.
/следва/

Анонимен каза...

Още нещо много интересно, което го има само в Област Каринтия.
Вместо фондация за репродукция на раждаемостта, и др. и даване на пари без критерии на всеки , който поиска от общината било то за лечение, абитуриенти, спортисти , една такава инициатива като в Каринтия ще засегне и помогне на много повече хора в общината.
Пари за „Корекция на инфлацията” в Каринтия
На изискването да получат пари за обезщетение на инфлацията от област Каринтия подлежат хора, които попадат в една от следните категории :
Основно местоприбиваване най-малко от две години в Каринтия и отговарят най-малко на тези изисквания:
- пенсионери с компенсаторно обезщетение,
- получатели на обща помощ за жилища;
- майки, навършили 60 години и най-малко отгледали 1 дете, неполучаващи пенсия а само „пенсия по майчинство” / т.е. гледали са си децата а не са ходили на работа /
- семейства, които получават в Каринтия семейни добавки.
- Особено тежки социално случаи могат също да бъдат разгледани индивидуално и одобрени дори и да не отговарят на тези критерии.
За 2012 г предвидените в бюджета пари за компенсация са били 3 млн.евро. Те са възможни , тъй като от 10 г възнагражденията на политиците не са повишавани.
130 евро за един човек, 180 – за семейства с минимум 3 непълнолетни деца, живеещи в това домакинство. / еднократно/. Предишната година /2011 / това са били около 20000 души.
Обезщетението за инфлацията се отпуска само по заявление.
• Заявленията могат да бъдат подадени в интернет, в областната централа и в публичните служби /бюро за съвети на гражданите/ на Службата на правителството на провинцията.
• Бенефициентът трябва да попълни формуляра за кандидатстване, да подпише и представи необходимите документи
• С подписването , заявителят претендира, че всички детайли са направени вярно и че поема правните последици от неправомерно изплатените субсидии .
Режим на плащане:
-Паричните плащания в брой до 28.02.2013.
- писмени искания за година 2012/13 могат да се подават не по-късно от 15.03.2013
Обезщетението на инфлацията е уникален, доброволен акт на службата на провинция Каринтия и се предоставя само в контекста на планираното финансиране. При предоставянето на компенсиране на инфлацията няма законово задължение.
Финансовите отговорници на Службата на правителството на провинция Каринтия са задължени да насърчават заинтересованите и да им предоставят необходимата информация.
2/3ти от хората предпочитат в директни срещи да получат парите , а останалите с банков превод . На тези срещи хората споделят с управата своите проблеми и персонално търсят съвет или подкрепа от обл.управител. В тези срещи при директното изплащане на парите са били решени въпроси на гражданите като : намиране на място в детска градина, дом за стари хора, нова работа, продажба на имот или само разговор и мнение по актуален въпрос.
Този акт е въведен от Йорг Хайдер и е доразвит от сегашния областен управител Герхард Дьорфлер. Това е един символичен акт , че на местното правителство не му е все едно какво се случва с най-бедните в обществото и го има засега само в Каринтия.
*
С Благодарност към П.Ковачева,
И.Пеевски - правонямащ общински съветник в посткомунистическа община Троян.

Анонимен каза...

Ами как всички станаха такива специалисти в областта на регионалната политика.За какво развитие да се говори като всички гледате от коя партия е не качествата на човека.Ние сме долно,злобно племе,което може само да коментира и оплюва другите.Как да се развиваме,като самите ние чупим,замърсяваме и тотално се"изсираме" и на малкото което е направено.Стига сме гледали другите,нека видим нас си,да критикуваме собствените си грешки.Манталитета ни е такъв,хората в парламента са огледало на народа,които го е избрал.Дори и да не ни харесва е така,просто не можем да си го признаем.Лека вечер

Анонимен каза...

По интересно е как става директното получаване на парите при директна среща с Областния управител и колегите му.
Най-често около Коледа пред някой магазин застава областния управител с подчинените си и няколко души охрана да пазят кашоните с парите /парите, не областния управител :)/. Хората които ще получават компенсация си изчакват реда. Всеки лично се среща с областния управител, споделя си проблемите, получава насоки за разрешаването им, взема си парите и си тръгва. Ако няма проблеми, пак си поговорят с областния у-л, честитят си Коледа и нова година и всеки по живо по здраво.
Няма "Списъкът на Балев", няма охрани и пазители на политически величия, няма и помен от тъпите троянски номера на Балев&Ко кой е правоимащ и кой правонямащ.
ИП

Анонимен каза...

Каквито оценки да давате на двете племпала-депутати, истината е, че през последния почти четвърт век стремеж за последователна регионална политика, за хармонично развитие на отделните иконом-географски области НЯМА . Именно заради това Северозападна България се нарича СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ.Та погледнете нашия Троян.Закриват се заводи, закриват се училища, обезлюдяват селата на общината, града напусна близо една трета от населението му, безработица и беднотия.
Странно е защо толкова детайлно се занимавате с тези двамата /Горов и Нанков/. На национално ниво те са толкова политици, колкото е споменатият Ангел Балев на местно. И как да се развива Троян при тази всестранна некомпетентност на Ангел, при неговото обществено безхаберие, ниско интелектуално ниво стигащо до битова простотия... И този човек е избран да ръководи Общинския съвет...

Анонимен каза...

Нанков може и да е млад,но много бързо се включи в "усвояванията" на средства и надмина 'дъртите' комунета.

Анонимен каза...

Не гледай какво приказвам а гледай какво върша.Какво направи Нанков като областен или зам. министър само далаверки и прибиране на парички.Лиляна Павлова трябва да се чисти от такива като Н.Нанков за да не му бере срама.

Анонимен каза...

За да няма недоразумения и някой да си помисли, че от един единичен случай /"списъкът на Балев"/ днес се говори за "правоимащи" и "правонямащи" ще ви дам още един пример /а те са многобройни/.
Преди три-четири седмици имаше една регионална среща.в Област Ловеч между кметове, областна управа, депутати, сдружението на общините в България и .... общинските съветници от общините на Област Ловеч. Среща по проблемите на общините и взаимодействие с централната власт и законодателство. Основен лектор г-жа Михайлова, водещ - кмета на Ловеч.
Оказа се, че единствено общ.съветници от ОбС Троян не бяха известени и поканени да участват от своя председател А.Балев. Аз лично научих за тази среща от приятели от Ловеч.
По-интересното обаче е, че на тази среща видях троянските общ.съветници г-дата Балев, Акимов и Енкин.???!!! Правоимащите?!
А още по-интересното е, че А.Балев би следвало да бъде на работа по това време в гимназията с директор г-жа Русенова, защото срещата беше сутринта.
Очевидно и при г-жа Русенова има "правоимащи" и "правонямащи" учители и служители и според тази позиция някой може да ходи на работа когато си иска или изобщо да не ходи. Нали тя му дава пълната заплата, на кой ли му пука за народната пара? Е, и да се появят някои, на които да им пука от това безобразие и да вземат да се обадят - веднага ще ги обявят и тях за "луди" и ще ги вкарат в "черния" списък на "правонямащите".
Това е положението в днешния посткомунистически Троян!
ИП

Анонимен каза...

Какви "непримирими политически врагове" бе, Генади, като двамцата преди броени дни пак заедно откриваха джамия в село Малиново и на общата софра кротко лапаха от баклавата на ДПС.

Анонимен каза...

'в сянка' елка сотирова корнелия маринова и елка баръмова въртят баламосват и командват нанков. половината от коментарите с хвалби тука са написани от тях. че нали трябва да си заслужат париците и да се отчетат пред шефа поне с коментари

Анонимен каза...

А аз да попитам как така другарката на Нанков Елка Сотирова смука доста парички от европроекти по времето на Акимов - няколкостотин хиляди. И принципния Нанков как така си мълчи за приходите на съжителката си. Най-добре е Нанков просто да си мълчи. Иначе доста хора ще зоговорят.

Анонимен каза...

Елка, Елке - не разбираш от ПР. Млъкни за Нанков, че ще стане зле. Само един сигнал до прокуратурата трябва. А този Горов изобщо не го понасям!

Анонимен каза...

Абе защо и двамата изглеждат дебели, тъпи и подли. А?

Анонимен каза...

И с големи бузи и двойни брадички!

Елка Сотирова каза...

Добър вечер.
Господин Маринов, имам две молби към Вас.
Първата е да поискате от община Троян по ЗДОИ информация за всички договори, които управляваното от мен дружество "Африт" ООД е сключило с община Троян, вкл. стойност, дата на сключване, период на изпълнение, изплатени до момента суми, както и да публикувате информацията в този сайт.
Втората е да се свържете с мен на esotirova@afrit.eu. От една страна, за да потвърдя пред Вас, че този пост е лично от мен, а от друга, за да получа информация, която ми е необходима във връзка с искове, който възнамерявам да заведа.
Благодаря Ви предварително и хубава вечер.

Анонимен каза...

До;44 Елка Сотирова,Eлка Баръмова и Корнелия Маринова се увъртат около Н.Нанков за да имат политическо лоби и да могат да крадат.Подли жени особено последната.

Анонимен каза...

Чрез информацията, която иска Сотирова да се помести в сайта на троян21 се надяваме да разберем и как върви изпълнението на проекта за водния цикъл на с. Шипково - на стойност 3 529 544,00 лв, което трябва да приключи тази година. Защо не се пише за него?

Анонимен каза...

51, КАК е вървяло изпълнението на проектите за водните цикли на Шипково и Троян, които ВЕЧЕ приключиха - може да каже кметът, а какво е качеството на изпълнението им - ще си проличи в близкото бъдеще.Приключва Програмата 2007-2013.

Анонимен каза...

Тук май се е заформила ловешка "битка" на троянска територия.

Анонимен каза...

С уважение към Генади Маринов.
Препоръчаха ми тази статия и най-вече коментарите към нея, които се окaзаха доста забавно и развлекателно четиво за края на един натоварен уикенд.
Тонът в общуването между някои анонимни тук ми напомни за „престрелките“ преди време в друг местен сайт, където г-жа Сотирова idiotoriaнстваше ехидно, самодоволно и нахакано.
Сега, когато бумерангът(хвърлен вероятно и от нея) се е завъртял обратно, изведнъж е решила, че само тя има права, които ще търси(коментар 49).
Нима г-жа Сотирова си мисли, че всички, които са й неудобни, са безправни?!

Анонимен каза...

-Как се казваш ?
-Елка.
-Смятай!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |