РИОСВ – Плевен предупреждава пунктовете за метални отпадъци

* Ако приемат метални оплетки от горени автомобилни гуми –
 глоба от 5 до 20 хил. лв.

ОТ РЕГИОНАЛНАТА инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Плевен съобщиха, че са констатирали случаи на нерегламентирано изгаряне на стари автомобилни гуми, но нарушителите не са установени. От инспекцията напомнят, че металните оплетки, които остават след изгарянето на гумите и които са основната цел на тези незаконни действия, не могат да се определят като „отпадъци от черни и цветни метали с битов характер”. И затова тези метални оплетки не могат да бъдат предавани в пунктовете за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали с битов характер.

РИОСВ – ПЛЕВЕН е изпратила писма до всички пунктове за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали на своята територия, включително и тези в община Троян, с изрично предписание да не се приемат металните отпадъци от изгорели гуми. Напомня се, че санкциите при констатирани нарушения са доста солени – от 5000 лв. до 20 000 лв.

Т21

4 коментара:

Иванко каза...

Мангалите не могат да четат, така че горенето на гуми, чупенето на паметници и каквото още се сетите от циганските идиотщини ще си продължи. Има и кой да ги защитава:Цеци, Сали и пр.

Анонимен каза...

Абе те уж не могат ни да пиша, ни да четат, ни да броят защото така им изнася, ама я дай на манго 1000лв. па да видиш не може ли да брои?!Брои братко все едно има 20г. трудов стаж като банков касиер...

Анонимен каза...

Все пак трябва да оцеляват "хорицата". Като дойдат избори, образованите, работещите и интелигентните не гласуват, а ТЕ, гласуваааат....Ще горят, ще рушат,ще убиват, ще крадат и...ще гласуват. Това е. Който не му изнася-"Терминал-2"!

Анонимен каза...

В тая държава всеки си прави каквото си иска
неса само мангалите дето палят гуми а и други като работниците от пункта за вторични до лесопласт тези хитреци ходят над маргатина посока патрешко иги палят в гората там е самия ужас катран телове и сажди.хямали органи които видят тези безобразия.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |