Иде здравната министърка

* Д-р Таня Андреева пристига по покана на кмета Донка Михайлова,
 ще разгледа отделенията в  МБАЛ – Троян и ще има среща с
 болничното ръководство
Предстоящо
д-р Таня Андреева
ПОРЕДНИЯТ министър на здравеопазването идва на посещение в троянската общинска болница („Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ - Троян” ЕООД). Д-р Таня Андреева пристига в понеделник (26 август) по покана на кмета на община Троян Донка Михайлова. Шефката на здравното ведомство в правителството на БСП и ДПС (кабинета Орешарски) ще има среща с ръководството на МБАЛ – Троян, ще разгледа отделенията и ще проведе разговор с Медицинския съвет на болницата.

СЪС СИГУРНОСТ две ще са основните дискутирани теми. Най-напред - проблемите с финансирането, задлъжнялостта и неясното бъдеще на малките общински болници, каквато е и троянската. И после – очакваната безвъзмездна субсидия за МБАЛ - Троян от 1,28 млн. лв. за нова медицинска техника, оборудване и съпътстващите строителни дейности (по ОП „Регионално развитие”). Планирано е след посещението си в троянската болница министър Андреева да даде пресконференция за журналисти.

ПРИПОМНЯМЕ, че през м. декември 2009 г. на посещение в двете троянски болници – МБАЛ – Троян и държавната Белодробна болница (СБАЛББ - Троян), бе тогавашният здравен министър д-р Божидар Нанев; той даде на общинската ни болница оценка „клоняща към отличен” и заяви, че не е застрашена от закриване. През м. януари 2010 г. МБАЛ - Троян бе посетена и от здравния зам.-министър д-р Валерий Митрев, който я определи като една от четирите най-добре работещи общински болници в страната. През м. юни 2010 г. в МБАЛ – Троян пристигна следващият здравен министър в кабинета Борисов – проф. д-р Анна-Мария Борисова, която проведе двучасов разговор с управителя на болницата д-р Пенко Бамбов, а общият тон, по думите на самите участници, бе „умерено оптимистичен”; разбра се също, че нароченото за закриване АГ отделение, едно от най-добрите звена в троянската болница, ще продължи да съществува. През м. септември 2011 г. на посещение в МБАЛ – Троян и СБАЛББ – Троян дойде поредният трети министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ – д-р Стефан Константинов; и този здравен шеф не скри удовлетворението си от видяното в двете троянски болници – като сграден фонд, материална база и кадрови потенциал. А какво ще види министър Андреева и какви вести носи тя за троянската болница, ще разберем скоро.

Т21

Още по темата:

41 коментара:

Анонимен каза...

И кво като дойде? Бамбов ще продължи да си взима почти три бона заплата + таксите от ренгена. Болницата е 100 % общинско дружество, но финансово е най-зле. Въпреки това заплатата на Бамбов е два пъти по-голяма от тази на Донка Михайлова. И то при положение, че болницата е пред фалит. Наистина оборудването в болницата е много добро, но нашите некадърни доктори нямат и хабер как се работи с него. Ходил съм на преглед с направление и въпреки това ми поискаха 20 лева за прегледа с ехограф. Не им дадох щото нямах толкова пари, и вероятно следващия път въобще няма да ми обърнат внимание. Всичко това е публична тайна, която Министърката няма да узнае. И кво като дойде?

Анонимен каза...

1-ви, напълно си прав, но нали я знаеш приказката за лудия и баницата?!

Анонимен каза...

Айде "честито" на шивача от търнето - сега ще трябва да открива и работно място за лекар, защото Дудевска ще загуби настоящата си длъжност, а пък тя не може да е обикновен лекар!

Анонимен каза...

до 3-ти...Ти си голям троянски гнусняр...

Анонимен каза...

Не плачи, 4-ти, г-жа Селянска е неотразима, а Шивачът от Търнето ще и ушие нова рокля за кон-кур-са и г-жа Селянска ще продължи да е "необикновена" в своята отчайваща обикновенност.

Анонимен каза...

Уважаеми Троян 21, според мен правилния израз е "правителството на БСП, ДПС и Атака". Нека да не забравяме или премълчаваме важен факт. Само от любов към заяждането;) Бъдете здрави!

Анонимен каза...

То...с годините идваха много. То идва Омбудсман/имаше даже и приемен ден в общината/, то идва Борисов, то идваха и разни бивши вече областни управители, абе много идваха. Но после си отиваха, а града ни си оставаше с надежди.....Тия са поредните ни... надежди.Троян затъва ли затъва икономически и освен, че р. Осъм тече на север/демек надолу към фламингите/ друго не се променя.Няма и да се промени.

Анонимен каза...

До 7-ми ама много,много си прав и как да се управи като общината отново се управлява от банда лъжци и хора без морал. Кметицата е по голям ЛЪЖЕЦ и от Акимов. Много е силна в обещанията, лично семейството ми го изпита на гърба си. Съжаляваме за доверието което и гласувахме.Призива ми към младите хора от Троян напускайте при първа възможност града и държавата.Тези пристъпници няма да се свършат и нямате шанс с тях в тази държава. Троян е един умален модел на държавата ни.Държавата ни в частност града ни се управлява от партия с най много милионери забогатели от кражби и измами.

Анонимен каза...

Taka e !

Анонимен каза...

8-ми, ами то човек жив да те оплаче бе. Я раздуй вашето семейство какво точно лично изпита на гърба си?

Анонимен каза...

Така е! Всички във по висшите етажи на БСП са мултимилионери-капиталисти! И после ми разправят, че били социална партия! Ето на това му се вика суперлицемерие!

Анонимен каза...

Taka cu e !

Анонимен каза...

До Т21, в колко часа Д-р Андреева ще бъде в болницата и може ли да бъде възможна кратка среща с граждани ? Ще се радвам ако намерите инфо по въпросите ми !

Анонимен каза...

Да и аз искам среща с министърката да и разкажа за нашата велика болница в която има само трима добри лекари- Мишо Василев, Панджарова и Петьо Маринов, мога да и похваля и докторката от физиотерапията,но ще се откажа,защото всеки път при положение ,че имам записан час я чакам по час и половина за преглед :)
Ще и разкажа как само в нашата болница при всяко взимане на кръв с направление ни искат или 2 лв. или епруветки, как личните лекари все нямат направления и се карат на пациентите си,как сестрите и санитарките са по велики от лекарите и им дават акъл,как една снимка ,която става готова за 5 минути я чакаме по 1 час,как водим новородени на ваксини през зимата и 5 мин. преди това се пуска духалка,как фиктивно Кремена Миховска си минава пациентите на годишен преглед, как пияни лекари дежурят през нощта на спешния кабинет,как лекарите на спешния кабинет в болницата не могат да видят ушите на дете с болка през нощта,защото нямат уред, как майка дава от нейната урина в две чашки едната на нейно име, другата на името на детето и , а резултата е в едната урина има бактерия, а в другата няма ,чиста била,а урината е на 1 човек , как докторката от ренгена изкарва всяка снимка на пневмония,за да могат да се крадат пари от здравната каса и още хиляди безумия........

Анонимен каза...

14-и, абсолютно си прав! Лекарката във физиотерапията Бакърджиева ли се казваше? И аз съм я чакал доста при записан час да дойде отнякъде си. :) Бих прибавил и ортопеда Костов, няколко пъти съм бил при него, излекувал ме е. За Петьо Маринов, отличен лекар и човек, но в отделението му цари пълен хаос! Колкото пъти отида когато него го няма, имам чувството, че се намирам в психиатрия, а пациентите са тези с белите престилки. Д-р Станчев май се казва един от хирурзите, винаги надуто си пуши цигарката в коридора на отделението... За професионалните му умения........... Още един лекар от там, забравил съм му името, но така като го видях, мисля че е турчин пък си белеше ябълка и млещеше сладко,сладко в манипулационната... Сестрите там са 50 на 50. Едната половина от тях заслужава бой, защото обиждат пациентите и се държат грубо с тях без причина. Другата половина, похвала, от тях се сещам за името на сестра Магдалена, изключително добър човек! За да завърша за това отделение, д-р Петков също е прекрасен лекар и човек !
Другото вярно е това за парите Уж съм здравно осигурен, а всеки път когато отида заминават по едно десетина лева, ако не и повече. За всичко ми казват, такса това, такса онова, първо плати на касата, тук 2-3 лв., там 4, и каква става тя, че без поне 20 лв за болинацата не тръгвам ! Имам чувството, че ако отида без стотинка най-малко няма да ми обърнат внимание, най-много ще ми се карат, обиждат и пак ще ме изгонят... А циганорите които постоянно са там и не спират до псуват и заплашват лекарите, плащат ли някакви такси ?
Много лошо е положенито на троянската така наречена болница ...

Анонимен каза...

Абе ние като толкова ревем колко от нас се сбъркаха веднъж да питат Евгени Узунов откъде са му парите или като е от нашия край той не е оттях. А да ви видя сега колко от вас ще се изправят да посрещнат министърката с искане за оставка, тая ракия ви изпи мозъка, добре че се махнах, хубав град ама Троянът, много знаем на масата ама като трябва да се свърши работа никакви ни няма, стойте си при БКП/БСП-то и си искайте социализъма.

Анонимен каза...

14-ти и 15-ти, така е!С направление лабораторията взема по 2 лева и за лекарите си прав-това са добрите лекари и са добри хора, скоро на дежурен кабинет в събота детето ми имаше повръщане и силни болки в корема и дежурната лекарка случайно извика от коридора П.Маринов за корема-веднага влезе и прегледа, макар че не беше нито длъжен,нито нещо е искал и Панджарова винаги си вдига телефона и консултира,особено в събота и неделя когато не можеш да намериш никой, за дете знаете как, бързо се развиват нещата и притеснението е голямо.

Анонимен каза...

Аз и семейството ми сме видели само добро от троянската болница.Поклон към хората в бели престилки!

Анонимен каза...

В бърза помощ има един висок, къдрав -голямо недоразумение

Анонимен каза...

Браво на Михайлова. Ползва всички възможности да привлича внимание към Троян.

Анонимен каза...

Ти пък откъде изпълзя?

Анонимен каза...

Още един глас за Петьо Маринов - добър и отзивчив лекар!

Анонимен каза...

ДО 20-ти,какво я четкосваш каква ни е ползата на нас обикновенните от тези посещения.Всичко е далавера.Михайлова не прави нищо ако не е в полза на някой от приближените си.Виж какви назначения се правят в общината, на БЛИЗКИ на някого.Пълно е с пенсионери с държавни пенсии и на държавна заплата. ДАЖЕ И НАЙ НОВОТО НАЗНАЧЕНИЕ НА ПЕНСИОНЕР В ОТДЕЛ ПО ГРАЖДАНСКА ОТБРАНА.Човека им е правил много услуги и сега да се реваншират, че пенсията му е само максималната-ох горкия как ще я кара. А пък безработните висшисти те могат да карат и без пари.

Анонимен каза...

Гражданска отбрана не е към Общината и Михайлова няма нищо общо с назначението!

Анонимен каза...

Май Михайлома почва много да ви дразни, кариеристи/младежи ГЕРБ?! Контрапункт на Акимов/Балев!! Явно, не ви е лесно да плюете без аргументи!

Анонимен каза...

23-и. Може ли да посочиш пенсионерите в общината. Аз знам за един, на който отдавана търсят заместник, но не могат да намерят. Донка разчисти всички останали, поне преди една година.

Анонимен каза...

Ами младите се чудя каква работа вършат в общината!
Пример-някакъв главен специалист Милко Банчевски,че каква работа върши той освен да ходи по кафета и да увиква хората и да се прави на важен. Завършил с връзки, с връзки го назначили в общината и се мисли за голямата работа,а е кух като лейка!

жАк Спароу каза...

Тая прилича на Дейви ЖоунЗ уа брааат ...

Анонимен каза...

Голям срам.След Мишо Шамара и единственния министър на здравеопазването дето ще узаконява пушенето.Голям срам!Тази кметица не и пука за името на града,щото след мандата си отива в Ловеч........или Сърбия,но ние?

Джак Спароу каза...

Таа верно прилича на Дейви Джоунс :))))))

Анонимен каза...

......по покана на БСПто,другата седмица ще идва и Бисер Петното,Ще се срешне с шефа на МВР-Троян и с негово разрешение ще арестува 2-3ма протестиращи.Затова Пеевски се е покрил,а Мариелка Шошкова си е взела отпуска............

Анонимен каза...

ЗА ПРОСТОТАТА БОЙКОВА И ПРОСТАЩИНАТА НА ЕДНИ ДРУГИ

Тези дни многострадалният български народ изтръпна от твърдението на здравния министър Таня Андреева, че се готвел конкурс за освободеното от нея място директор на ІІ САГБАЛ „Шейново” ЕАД, който да спечелела сестрата на Бойко Борисов!
Изплашени от
ТОВА УЖАСНО ДЕЯНИЕ – ДА СЕ ОБЯВИ КОНКУРС И НЯКОЙ ДА СЕ ЯВИ НА НЕГО, потърсихме опора в клюките, но и в законите на Р България.
Какво научихме:
Г-жа министърката не е напуснала предишната си месторабота, а си е взела неплатен отпуск! Ама при заемане на нова длъжност старата не се ли освобождаваше? И тъй като длъжността е изборна, не е ли законно да се обяви конкурс?
Андреева се е разтревожила, че някой ще я измести по закон? Дали това ще е сестрата на Борисов, или някой друг – какво значение има? Болницата има нужда от директор с всички пълномощия! Да не излезе, че е загрижена повече за себе си, отколкото за болницата? Не, не, това никак не подобава на един истински лекар! Нещо не се връзва... освен ако госпожата министър не изпитва съмнения относно сигурността на новото си работно място, та иска болницата да седи без директор неизвестно колко време и да я чака да се върне?
Наистина, точно така трябва да разсъждава всеки истински лекар, на когото разчитаме да се грижи за родното здравеопазване!!!
В биографията й пък прочетохме, че е изпълнителен директор на “Шейново” от октомври 2011 г. Въпреки че през 2009 г. Андреева беше в листата на БСП, вездесъщият “диктатор” Бойко Борисов я е уредил тя да спечели конкурса?!!!!?
Ама тоя човек верно е прост, защо не уреди сестра си още докато “цялата власт” беше в ръцете му, ами чак сега се напъва?
Не зная как възприемате тази история, но аз мисля, че простотата Бойкова е не само хиляди пъти за предпочитане пред наглата простащина, но е и ЗА АДМИРАЦИИ.
А г-жа Андреева, която отказвам да назова д-р, да бъде спокойна – Бюрото по труда я чака!
http://bezcenzura.bg/tania-andreeva-v-sheinovo-pravqt-konkurs-specialno-za-sestrata-na-boiko-borisov/

Анонимен каза...

Като гледам - тук вече си чешете предизборно езиците, но откакто Д. Михайлова е кмет на Троян, градът стана друг- по-чист и привлекателен. Важен е човекът, а не партията. Ами сравнете нейното кметуване с това на Акимов и Енкин. Всичко друго е алабализми на платени драскачи и интересчии!

Анонимен каза...

Малко информация за министърката: Политици припомнят, че тя е била активист на младежката организация на СДС, след това е била свързана с "Гергьовден". През 2006 г. става член на управителния съвет на Столичния медицински холдинг като представител от квотата на коалицията БЗНС на Мозер - Демократическа партия - "Гергьовден". Тъй като ръководи "Шейново" при управлението на ГЕРБ, в левицата някои я свързвали повече с партията на Бойко Борисов, отколкото с гражданската квота на БСП. За нея се говори, че се е стремяла повече към кариера в администрацията, отколкото в лекарската практика.

Анонимен каза...

34-ти, от всяко дърво свирка не става и обратното. Таи министърката си я има лекарската диплома само за цвят в биографията си

Анонимен каза...

Ни Ло и Ва Бо се разделиха, светът се срива, а вие тука с какво се знимавате само...

Анонимен каза...

Ъ

Анонимен каза...

Кой ще става шеф на болницата

Анонимен каза...

До 26-ти много си далеч от истината.

Анонимен каза...

33-ти ти май си за очен. Ти сигурно освен в Троян не си ходил на друго място.Градът ни никога не е бил чист. Я ми посочи освен центъра и главните улици къде е чисто. Толкова много души има по временната заетост и толкова щатни има, че градът ни да е блеснал. Ръководителите които са доста на брой на тези по временната заетост денем или се таковат или си пазаруват по магазините.А пък ние им плащаме заплати да свършат някаква работа.А пък щатните седят по пейките.

Анонимен каза...

Като почнат да ви лекуват лекари-мангали ще я втасате
На такива прости хора като вас и тези доктори са ви много.След една две години като дойдат египтяни, индиици и виетнамци да ви лекуват дано бъдете по-добре. Но и те няма да дойдат , защото е " много добре заплатено"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |