За пети път – домакини на кръг от Световния шампионат

* Във великденските стартове на мотополигона в Троян – 59 състезатели от 22 страни; двойна победа на австриеца Матиас Валкнер * Председателят на „Гран при България” Румен Петков похвали кмета Михайлова и предшествениците й Енкин и Акимов
Мотокрос актуализиран

Шарени великденски яйца за всички състезатели
МНОГО ПОХВАЛИ получиха домакините от Троян на откриването на поредния кръг от Световния шампионат по мотокрос в кралския клас МХ3, провел се заедно с кръг от Европейския шампионат в малките класове ЕМХ65 и ЕМХ85 в събота и неделя (4-5 май) на троянския мотополигон. „Специфичната конфигурация на трасето, съчетаваща интересни и предизвикателни елементи винаги е привличала многобройна публика, която никога не си е заминавала разочарована от качествения мотокрос в Троян”, бе написано в анонса за надпреварата в официалния сайт на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ).

Румен Петков благодари на троянската управа
Зам.-министър Ценов хвали мотоциклетизма
НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ заслугите на предишните кметове на Троян Дилян Енкин и Минко Акимов, благодарение на които бе изграден този мотополигон. И трябва специално да благодарим на сегашния кмет Донка Михайлова, която продължи започнатото и то в едни много трудни времена, заяви от трибуната председателят на веригата „Гран При България” Румен Петков. Той не пропусна да отбележи и заслугите на местния клуб МСК „Троян Моторспорт 01”, без чиято всеотдайност и сътрудничество нещата нямало да се получат.

ИСКАМ ДА ЗАЯВЯ, че няма никаква промяна в отношението на министерството към мотоциклетизма и към Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ). Ние сме помагали на този мъжествен спорт и ще продължим да го правим и занапред, каза пък зам.-министърът на спорта Иван Ценов, явно визирайки проблемите с неплатената доскоро такса към Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM), което бе на път на блокира провеждането на стартове от Световния и Европейския шампионат у нас, включително и на мотополигона в Троян.

Кметът Донка Михайлова открива състезанието
Отец Григориий ръси за здраве
Делегатката на FIM похвали домакините от Троян
ПОЗДРАВИ към всички участници и гости отправи и делегатката на FIM, която също не пропусна да похвали домакините от Троян. Символичен старт на състезанието пък даде троянският градоначалник Донка Михайлова. Г-жа Михайлова пожела успех на участниците, емоции за зрителите и ползотворна работа на техническите екипи, като специално отбеляза приноса на мотополигона в спортен и туристически план за града ни. Със законна гордост кметът припомни, че това е петото ни домакинство на кръг от Световния шампионат, а троянското трасе е обявявано на два пъти от FIM за №1 в света в клас МХ3 (2009 г., 2011 г.).

СРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ЛИЦА на трибуната бяха още председателят на БФМ Богдан Николов и заместникът му Димитър Рангелов, председателката на журито и президент на Балканската федерация по мотоциклетизъм Николета Олариу, председателят на МСК „Троян моторспрот 01” Камен Ангелов-Кардаша и заместникът му и един от най-сериозните спонсори на троянския мотокрос инж. Светослав Дочков, зам.-областният управител Сашо Данков, председателят на Общинския съвет Минко Акимов, зам.-кметовете Кольо Кацаров, Ангел Ангелов и Соня Димова, секретарят на общинската администрация Нели Стайкова, отговорникът за организацията на състезанието от троянска страна инж. Николай Хитров и др. И тъй като откриването бе навръх Великден, бе отслужен празничен водосвет – от младия отец Григорий, пожелал великденска благодат на участници и гости; а девойчета в национални носии поднесоха на всеки състезател по едно шарено великденско яйце.

Подготовка за старт след официалното откриване
Камера на БНТ 1 - кацнала на една вишка
ОБЩО 59 СЪСТЕЗАТЕЛИ от 22 страни*** взеха участие във великденските стартове в Троян. Сред участниците в надпреварата за СШ (клас МХ3) имаше и четирима българи – Николай Йовчев, Георги Гочев, Тодор Тотев и Добромир Добрев. Далеч по-сериозно бе българското присъствие в състезанието за ЕШ – общо 21 състезатели в двата класа, сред които фаворитът за титлата в клас 65 куб. см Димитър Петров и претендентите за челни класирания в клас 85 куб. см Ивелин Манев, Ивилин Господинов, Хакан Халми и Момчил Иванов.

АВСТРИЙСКИЯТ ПИЛОТ Матиас Валкнер (КТМ) спечели и двата манша в троянския кръг от СШ и с набраните тук 50 точки излезе на втора позиция в генералното класиране. Най-добре от нашите се представи Николай Йовчев (Хонда), записал 12-то и 14-то място в двата манша. В малкия клас на ЕШ, 65 куб. см, най-добре от българите се представи Димитър Петров (КТМ) - 6-то място. В клас 85 куб. см обаче имаме два подиума - на Ивелин Манев (КТМ) и Хакан Халми (КТМ), завършили съответно 2-ри и 3-ти; със спечелените точки в Троян Манев излезе на трето място във временното класиране за шампионата.

Т21
*** Данните ни са от състезателните списъци, подготвени за журналистите в пресцентъра на състезанието; според информация в сайта на БФМ обаче участниците са били 64 от 23 държави.

Още по темата:

7 коментара:

Димитров каза...

Похвално все пак,дано да има и за напред.Повечето от хората на снимките си нямат и идея от мотокрос.Само като погледна как Димитър Рангелов са го сложили най-накрая,ха-ха-ха,един от малкото на тия снимки,които разбират този спорт!Това заслужаваме ние,след като позволяваме всичко това!Тежко и горко ни!

Анонимен каза...

... Едни такива шампиончета влезнаха в софийски МОЛ, начело със синчето на А.Пенчева и по случайност нямаше жертви. Кога намират време да учат тези тийнейджъри и въобще учат ли или само бръмчат с пърпаретките, та утре и тях да храним?

Анонимен каза...

Ей 2-ри, ти си много прост!
За какво да учат?!
Те бащите им са накрали за 3 поколения напред... Учиш, за да си умен и да работиш. А те няма да работят...
Що да работят?!
И от тука - ЩО ДА УЧАТ?!

Анонимен каза...

Така като гледам на трибуната с изключение на чуждите гости и един двама още всичките са крадци и топ бандити на България от класа начело с пикаещия във фонтани"запалката".Та докато все още са на свобода а не в затвора нищо няма да се промени в тази държава.

Анонимен каза...

Сашо Данков откакто уволни Минко Акимов все са рамо до рамо по снините.Де...а и курвите му.

Анонимен каза...

Погледнете петата снимка и вижте как си гукат минко А.и сашо Д.,нали уж единия щеше да гони другия,а сега един до друг все едно ,че нищо не е било,но нали след мотокроса ще има лапачка а и идват избори трябва да покажат на народа си колко са единни и задружни.......ей зтова държавицата ни е на този хал.Могат ли да ми кажат какво разбират от този така красив и мъжествен спорт и с какво чак толкова допренесоха за развитието му в нашия град та са се напъчили най-отпред,а хора като Димитър Рангелов са го натирили най на края като някаква ненужна и неизвстна личност от която няма никакво значение дали пресъства или не.......срам и позор...!!!

Анонимен каза...

То ,че нищо не разбира от този спорт нито един от споменатите кметове е ясно,но по този проект с пистите се откраднаха супер много пари и се крадат и в момента.Затова е и този интосиазъм от всеки кмет наследник на топ крадеца на общината Енкин.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |