„Добавена реалност” в Музея

* Привлекателността се изразява в многопосочните приложения – презентации, филми, игри, което пък усилва емоционалното въздействие * За „добавената реалност” не се заплаща, но екстрата е
 само при групови посещения
Ново
НАЙ-НОВИЯТ реализиран проект на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) в Троян  – „Добавена реалност”, вече е факт и се предлага на гостите. 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА придобивката? С помощта на модерно техническо средство – проектор, вграден в мобилен телефон, се активират мобилни приложения с видеоклипове, които илюстрират технологичния процес на представените в експозицията занаятите. В изложбената среда, където посетителите рядко могат да докосват предметите, „добавената реалност” има голям потенциал, тъй като предоставя възможност за по-пълноценно и „на живо” възприемане на музейните обекти.

ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТТА на този нов подход се изразява в многопосочните приложения – презентации, филми, игри, което пък усилва емоционалното въздействие. За „добавената реалност” към класическата музейна беседа не се заплаща, но екстрата е само при групови посещения (проекторът не се предоставя за индивидуално ползване).

МНХЗПИ - Троян

2 коментара:

Анонимен каза...

Супер! Пожелавам повече посетители на музея! Имаме повод за гордост!

Анонимен каза...

Да,браво и от мен, и наистина повече посетители,както на музея така и на Троян.Вижда се,че има млади и правилно мислещи млада хора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |