С две думи (13)

Фрагмент от едно от най-свежите пролетни събития в Троян - традиционното карнавално шествие на питомците на НГПИ "Проф. Венко Колев", 21 март 2013 г. (снимка: Владо Киров)
Припомняме същината и правилата на коментарната ни петъчна/съботна рубрика „С две думи” (която поразредихме малко, но занапред ще се постараем да не го правим).
ИДЕЯТА – ние ви предлагаме някоя красноречива снимка, наша или изпратена ни от читател, вие коментирате „с две думи” (в до две изречения, не повече!).
ОГРАНИЧЕНИЯТА – никакви, с изключение на трите изначални правила за коментиране в сайта на Т21 (да не се пише на български с латински букви, да не се пише само с главни букви и да няма нецензурни обиди, клетви и закани) и новото правило за двете изречения.
ЗАДАЧАТА – сложна е, да се каже много с малко думи.
ЦЕЛТА – все същата, да се търсят отговори и казват истини.
ПРЕПОРЪКАТА – повече смях и весело за сметка на сериозното и тъжното.

 С уважение: Т21
 
П.П.  Изданията на „С две думи” ще откриете в Меню”-то
етикет Читателите ни пишат.


С две думи (12)  - топ коментари

На троянския площад "Възраждане", 28 януари 2013 г.
Голяма коментарна шумотевица вдигна тази троянска "нацистка" снежна фотография, цели 45 коментара. Което, за жалост, не означава и голямо качество. Напротив - имаше доста простотия, доста расизъм, доста партизанлък, макар че не липсваха и свежи попадения. Ето трите, които избрахме. 

Анонимен каза...
Това, което не успя Хитлер, ще го постигне Меркел.

ИП каза...
Изберете: антифашисткия паметник или нацистката свастика. Очевидно Троян избра второто.

Анонимен каза...
Жалко че бутнаха комунистическия паметник, комунистическата петолъчка и хитлеристкият пречупен кръст щяха да са си лика прилика, както в Полша през 1939 година.

Още по темата:

62 коментара:

Анонимен каза...

Троян–град без караконджули!!!

Анонимен каза...

За ССХУПИ винаги най-доброто! Така е било, и ще бъде!

Иван Цочев каза...

Имам предложение - третата от ляво на дясно за догодина да надебелее, за да има повече площ за писане !!!

Анонимен каза...

Ако са изтанцували и харлем-шейка, картинката щеше да е завършена.

Анонимен каза...

Яки пи...ленца!

Анонимен каза...

Плодовете на съвременната култура - култ към грозното,пошлото,разваленото-жалко за излъганото поколение!

Анонимен каза...

С две думи.....нямам думи :)

Анонимен каза...

С две думи : Еба..... мамата !

Анонимен каза...

Достойни за четката на Владимир Димитров-Майстора, който увековечи техните прабаби на тяхната възраст тук http://www.flickr.com/photos/mihalorel/4268575913/
Какви ли "произведения на изкуството" ще излязат изпод ръцете на тези бъдещи майсторки-художнички???

Анонимен каза...

Само вещици, няма принцеса :)

чичо Гошо каза...

Къде са ви метлите бе, момичета?

Анонимен каза...

От година на година стават все по-зле :(

Анонимен каза...

2, да бе, Венко някой си се обръща в гроба.

Анонимен каза...

Мале мале докъде стига човешката простащина.Тия ми приличат на някой филм по Стивън Кинг.

Анонимен каза...

Няма как да коментирате какви са костюмите на всички по снимка на която виждате само четирима .
Толкова сте ограничени .. дори не виждате идеята зад костюмите . Нека ви помогна : Момичетата които са написали телата си с обидни думи имаха за цел да покажат на хората колко грозно стоят те .А след като сте толкова смели в коментарите си , защо не опитахте вие да се маскирате за карнавала , виждам имате интересни идеи . За госпожата/господина който/която е казал/а че сигурно са излезли от книга на Стивън Кинг : Моля прочете някоя негова книга преди да говорите защото авторът е гениален . Моля след като сте толкова остри в коментарите си имайте поне смелостта да напишете имената си .

Анонимен каза...

Аууууу! Видях ги на главната ... НАСРАХ СЕ ОТ СТРАХ. Оттогава го правя всяка нощ в кревата ... и сънищата ми вече категорично НИКОГА няма да са същите....

Анонимен каза...

Подкрепям тези ученици. Чрез маските на своя карнавал, те показват днес какво цени обществото ни и по точно какво се цени в грат Троян: наркотици, обидни думи, хаус, безредеца. И всеки си пправи каквото иска. Никой не иска да му направи забелешка. Полицаите стоят и гледат как царува хауса в града. На такива "маимуни" каквито са се направели тези талантливи деца приличат без маски т.н. наречените в градани бизнесмени чичко паричко-пият водка и карат, спират си колити където искат. Изнуват си до кръв работници, унижават ги и им се подиграват. това е истината днес в града ни колкото и да е горчива. Браво деца /дори някои от вас да не са от град Троян, но въпреки това сте видяли грозната истина/ много добре сте решили да представите действителността. Каквото и да говорят за ВАС вие сте къдърни деца, талантливи. Трудете се, творете и продължаваите напред. Днес ни трябват мислищи и свободни хора. А не лицемери, и лизачи на този и онзи.
Пожелава на учениците от НГПИ "Проф. Венко Колев", крепко здраве, щастие, много радост, високи успехи във всяко едно тяхно начинание!
На допър път!

Анонимен каза...

Боже каква неграмотност,боже!
Тя е на преден план и никаква мисъл не може да и се противопостави.

Анонимен каза...

Всеки един от тях е направил с цел своя костюм и се е постарал по някакъв начин така че вие мишките който знаете само да обиждате а всъщност като минават им пляскате и ги показвате на децата си можете просто да задържите тъпите си коментари .Това училище е най - доброто и винаги ще бъде не само заради това което се учи а също и че там учителите са истински хора не просто хора на заплата който бързат да се приберат вкъщи и да пишат по форумите за да се намират на работа .....

Анонимен каза...

И все пак с тоя карнавал май се дава възможност да ни обиждате в лицето а не зад гърба така че давайте но не и анонимно ;)

Анонимен каза...

Нужно ли е когато си проститутка по душа да се обличаш като курва?

Анонимен каза...

Как може да говорите така за нашето училище,ние сме едни талантливи деца,които искат да се забавляват.Не сме искали да ни мислите за изроди,а костюмите не бяха само страшни като на снимката имаше и красиви,забавни и вълшебни.Ние сме хора на изкуството! Не сме курви и проститутки.Какво ли още не говорят хората за училището ни,защото сме малко хора и ако някой сгреши се забелязва,погледнете вашите училища защото там са много хора и ако някои грешат в повечето случаи не се забелязва.Извинете ако обиждам някого. От Светли

Jia Fox каза...

а нужно ли е след като си супер тъп да се правиш на още повече като пишеш безмислени неща

Анонимен каза...

21, много лошо изказване. Не искам да те оабиждам но това може да го каже само един глупак. Децата наистина искат само да се забавляват. Те се едни талантливи деца. Тяхните ръце за златни. Моля Ви 21 да се извините на тези деца. Ако сред тях беше вашето дете така ли ще говорите.
Деца много сте красиви и талантливи, успех!

Анонимен каза...

От 1–ви. Хората на изкуството са с една крачка напред във времето. Не ги упреквайте толкова крайно, все пак са нашите деца. Нека ги обичаме и уважаваме такива каквито са. Аз лично не прочетох в лицата им омраза, пошлост, неприязън, злоба, напротив–обратното! Просто изживяват един период от нормалното си развитие и след няколко години всичко от днес ще е един мил спомен.
Накрая искам да кажа, че тези момичета са изпълнили символиката на маскирането, да прогонят злото и болестите и депресията от зимния мрак. Да ни донесат здраве и пролетно настроение.
Обичайте и уважавайте децата такива каквито са, а ако имат проблем се опитайте да им помогнете, а не да ги настройвате срещу себе си. Все пак те са достатъчно зрели, да не кажа повече от нас, които мислим, че всичко знаем!
С уважение: Един ценител на хората на изкуството, и уважаващ по–различните.

Анонимен каза...

Споко, скоро идва The Freak Show 2013,aka,абитуриентски бал в Троян. Горди родители позират с "нащо",а то гордо се пъчи,щото е изкласило незнайно как и на самото ТО!След около 2 часа "мощно" напиване с 2-3 водки , женското "нащо",ще прилича на магистрална свиркаджийка вихреща се в топ чалга ритъм. Мъжкото "нащо", с бръснати крачета,педалска прическа и празен поглед, само ще мучи,щото друго просто не може...

Анонимен каза...

26-ти, в картинката описваща бала забравяш нещо много ежедневно-дрогата. Освен да се напият като прасета ще се и дрогират. Така ще доизпържат с отровата и малкото останало от мозъчетата си. И оттам нататък остава само....изкуството. Колкото повече си изчанчен и дори извратен, толкова повече се счита, че си човек на изкуството. Приемам, че тези от снимката са се облекли така за да се забавляват. Изглеждат зловещо-вижте по-внимателно отляво надясно:първата оприличава смъртта, втората с тия спринцовки най-вероятно иска да учи медицина, третата ще става журналист, цялата се е описала включително и на интимните места, а над пъпа и пише-кучка!?Това обличане изразява душевния им мир? Много жалко!Но все пак могат да се обличат както им е кеф.

Анонимен каза...

много обичате да говорите обаче никои от вас не се замисля той самият какъв е ... дрога алкохол каквото и да е вас кво ви интересува какво правят ... и също родителите който пишат и обясняват как може това безобразие да се обличат така и да са такива почти съм на 100 % сигурна че и тяхните деца са такива просто всички се опитват да се крият ... приемето го всеки прави грешки и колкото и да не ни се иска си приличаме по много неща ...

Анонимен каза...

Как го правят другите?
По същия начин, с най–щурите неща, които могат да ти дойдат на ум. Пролетни карнавали с хиляди хора, маскирани по най–причудлив и отразяващ разбиранията му, душевните му терзания, разочарованието му, радостта, любовта, различния в сексуалността и др, и др. Карнавалното шествие е радост, развлечение, разбиране, уважение, възхищение. Всички са весели и в настроение, никой не е злобно настроен, критичен и т.н.
Но...тези неща се случват само в нормалните и демократични държави, а ние явно не сме такава.

Iliyana каза...

Хах, абе коментаторите вие сте уникални просто. Аз като една схупарка, която също беше маскирана да ви кажа две приказки. Карнавала го правим за такива като вас, които ни мразят и ни мислят за боклуци, защото ние сме по-добри от вас и винаги ще бъдем. Това, че нас не ни пука от нищо и правим каквото си искаме ви дразни супер много и затова всичките се напъвате така яко, ама знаете ли ние обичаме да сме черните овце и да провокираме вас обикновените. Това, че вие си избивате комплексите тука анонимно си е чистото доказателство.

Анонимен каза...

Големи критици излязохте всички , а замисляли ли сте се изобщо по какъв начин обижадате и колко сте жалки . Ето сега специално на вас вещите критици ше ви обясня малко костюмите
1вото момиче , според някой отразяваше смъртта ..та така поровете се малко в интернет и ще откриете ,че именно този начин на изрисуване на лицето е много популярен в момента .Почти навсякъде има подобни снимки . Сигурна съм че и вашите мили , прекрасни деца имат по някоя друга такава картинка . Но това разбира се не ги прави лоши , те си остават добри за вашите ограничени съзнания . А замисляли ли сте се колко трудно се изрисува така лицето ( т.нар. Боди арт отворете Google може да научите нещо ново ограничени същества)? Не как ще се замислите ..ваша единствена цел в живота е да критикувате . Имайте малко уважение момичето се е потрудило за да ви покаже нещо , а вие оплювате по отвратителен начин , който показва единствено ограниченото ви съзнание и жалкото съществуване .Знам че сте консервативни хора и минавате през света като кон с капаци , но поне не оплювайте нас различните , който нямаме вашите остарели виждания.
2рото момиче със спринцовките .. Хмм може би , ако я бяхте видяли на самия карнавал , щяхте да знаете че на гърба и пише " Различна" Може би е искала да ви покаже ,че наркотиците далеч не ви правят интересни и различни , а стигате до смъртта , която според мен е изобразена с тази кръв (червената боя по нея ) Но вие не се замислихте за това нали ? Във вашето съзнание ние схупарчетата сме наркованчета и край ...
Имайте малко срам не вещи критици без мозъчни гънки ...
а третия костюм малко по нагоре ви го обясниха . Но вие няма да приемете ,че едно дете е искало д а покаже нещо на света .. вашите деца не могат да правят такива неща .. затова завистливи вещи критици оплювайте ни колкото искате .. ние винаги ще останем неповторими хора на изкуството .А вие винаги ще останете ограничени простаци .

П.С .Моля поне вещите критици да прочетят някоя книга , за да придобият по богат речник .Клишираните обиди отдавна не са на мода .И ще помоля хора , които не знаят нищо за изкуството да не го коментират.
Благодарим ви за малоумното мнение ! :)

Веселина Маринова каза...

Осъзнайте се малко бе тъпаци , къде сте тръгнали да коментирате нещо което не разбирате . От къде на къде ми разбирате пък точно вие от изкуство и костюми .Моля ви не се излагайте това вашето е пълно безобразие . Скрийте се някаде ..Пък и срам нямате коментирате по най-противния начин ... От коментарите ви мога да кажа, че сте едно ограничени комплексирани копеле .

Веселина Маринова каза...

След противните, отвратителни и цинични коментари , мога да кажа само :
РАДВАМ СЕ ,ЧЕ СЪМ ОТ СХУПИ , ЗАЩОТО НЕ СЕ СЛИВАМ С МАСАТА ТРОЯНСКИ МАЛОУМНИЦИ .РАДВАМ СЕ, ЧЕ МЕ МРАЗИТЕ ТОВА МЕ ОТДАЛЕЧАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШЕТО НЕШАСТВО ОГРАНИЧЕНО МИСЛЕНЕ .ГОРДА СЪМ ЧЕ УЧА В СХУПИ И ВИНАГИ ШЕ СИ ОСТАНА СХУПАРКА КОЛКОТО И ДА ОБИЖДАТЕ МЕН И УЧИЛИЩЕТО МИ .ВАШАТА МАЛОУМНА КРИТИКА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА , КАКТО И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЪУЧЕНИЦИТЕ МИ . НИЕ СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ И ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕМ НАЙ-ДОБРИТЕ .

Кристина Лалева каза...

Толкова сте прости бе хора ! Сигурна съм,че нито един от вас не знае за какво става на въпрос камоли да коментирате ! Кой ви дава правото изобщо да коментирате като не ви харесва подмини публикацията и толкова какво се правите на интересни с глупавите си коментари не мога да разбера,никой не ви е искал мнението ! Така ни харесва така ще си го правим,а вие можете само да се излагате и да показвате колко прости и ограничени хора сте !!!!!

Веселина Маринова каза...

Абе ей ти малоуния 21 .Анонимен нещастник такъв можеш да им кажеш курви и проститутки, не когато правят изкуство , което явно ти не разбираш , а когато почнат да се продават .Знаеш ли въобще значението на тези думи бе идиот нещастен .
А до този , който е направил подобна публикация мога да му кажа само .. Малоумни ,тъпи , ораничени ама чак толкова не бива .Замълчете си и се скриите някъде .
А вие ТРОЯНЦИТЕ вместо да се радвате ,че притежате едно уникално училище , пълно с талантливи хора го оплювате .Замислете се малко колко сте глупави .Вместо да цените нашата уникалност вие я оплювате . ОТВРАЩАВАМ СЕ ОТ ВАС И ОГРАНИЧЕНОТО ВИ МИСЛЕНЕ !!!!!

Кристина Лалева каза...

21 анонимния Това курва
ку̀рва

мн. ку̀рви, ж. Жена, която живее развратно.
е значението на курва ! Не мисля че тези момичета които са на 15 16 години живеят развратно :D Но пък ти за тяхна сметка живееш без акъл !

Веселина Маринова каза...

СХУПИ е най-доброто даскало с най-истинските хора .Ограничени малоумници .... Ще ни виждате още дълго как правим карнавала , как лудеем и въпреки всичко и всичко, всеки път ще излизаме и ще скандирамйе името на нашето училище , ЗАЩОТО ГО ОБИЧАМЕ И СЕ ГОРДЕЕМ С НЕГО !!!

Веселина Маринова каза...

Живейте си в простащината, не коментирайте нашия различен начин на живот !!! ТЪПИ ОЛИГОФРЕНИ !!!!

Iliyana каза...

Хаах, Веси СХУПИ дъ бест, а? ;DD

Веселина Маринова каза...

СХУПИ тва е истината ... другата година не ше си раздера гърлото от викане ми не знам ... Да си гледат там техните лапетии примерни нас като не ни разбират да не коментират !!
СХУПИ дъ бест !!! :D :D :D
Не знам как се сдържам да не им скъсам блога от цинизми !!! Толкова са ми противни !!!!

Анонимен каза...

УЖАС И ТРОЯНСКА ПРОСУТИЯ! ТОВА ВАШЕТО ТРОЯН Е ПРОСТО УНИКАЛНО ! СТИГА ОПЛЮВАЙТЕ, СТИГА НАПАДАЙТЕ ! РАДВАЙТЕ СЕ,ЧЕ ВЪВ ВАШИЯ ГРАД СЕ НАМИРА ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УЧИЛИЩЕ,КОЕТО Е ИЗПЪЛНЕНО С ЦВЕТОВЕТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,С ДЕЦА ОТ РАЗЛИЧНИ КЪТЧЕТА НА СТРАНАТА НИ! ВСИЧКО,КОЕТО Е ПОСТИГНАЛО ТОВА УЧИЛИЩЕ ГО Е ПОСТИГНАЛО С ТРУД,ТАЛАНТ.. ЦЕНЕТЕ ТОВА СЪКРОВИЩЕ,КОЕТО ИМА ТРОЯН - И БЕЗ ТОВА ГРАДЪТ ЗАПАДА ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, А С ТАЗИ ВАША СТАТИЯ - ПРОСТО НЕ ПРИЛИЧА.ВЪЗМОТЕНА СЪМ! НГПИ ПРОФ. ВЕНКО КОЛЕВ Е СТРАХОТНО УЧИЛИЩЕ,ЛИЧНО ПОЗНАВАМ УЧЕНИЦИ,УЧИТЕЛИ , ПРИСЪСТВАЛА СЪМ В НЯКОИ ОТ ЧАСОВЕТЕ ИМ- ПОВЯРВАЙТЕ ДИСЦИПЛИНАТА Е НА НИВО ! НО МИСЛЯ ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА ИЗКАЖА МНЕНИЕТО СИ, ТЪЙ КАТО ВИЕ С ЗЛОБАРСКОТО ,ОГРАНИЧЕНО И СМЕШНО МИСЛЕНЕ, ТЕЗИ ДУМИ НЯМА ДА ИМАТ СМИСЪЛ ..

Анонимен каза...

СХУПИ НА КРЪСТА !!!!!!!!!!!!!

Кристина Лалева каза...

Другата година очаквайте да запалим вестниците и сайтовете на Троян с карнавала и бала смятайте че няма да има такова нещо само ще стоите и ще гледате няма да имате думи за коментари ! нещастници ! :D :D

Веселина Маринова каза...

Другата година ще ви оставим не без думи , а не знам без какво ... :D :D :D Схупи на кръста ... хмм кажи го не анонимно моля те ... :D Другата година просто ше ви съсипем обещавам ви го !!!

Анонимен каза...

42-ри внимавай да не гледаш цветята от към корените само !

Iliyana каза...

45 направо ме пръсна. Браво брат, хаах!

Веселина Маринова каза...

БРАВООООООООО ЕВАЛААААААААААААААААААА ПРОСТАЦИ ДОЛЛЛЛНИИИ . СХУПИИИ ДЪЪЪ БЕСТТТТ !!!

Веселина Маринова каза...

42ри СХУПИ ще те гори на клада на центъра !!! Направо ни ела да те нарисуваме ...

Веселина Маринова каза...

Махнете си анонимноста да ви направя малко боди арт !!! :D :D :D

Анонимен каза...

Другата година предлагам ние (схупи) да маскираме вас за карнавала ... едва ли някой ще ви познае !!!Много добри костюми ще ви направим !!!

Моннi каза...

Толкова мнения се изказаха, като повечето от тях бяха супер некомпетентни и чисто злобни. Не знам как може в 21 век да сте толкова закоравели и свикнали с това си ужасно празно съществуване. И когато един "лъч светлина", малко глътка въздух от този скучен троянски живот излезе наяве, за да покаже на ВАС колко са различни и оригинални, вие започвате да недоволствате. Аз толкова много им се радвам на хората от СХУПИ. Лично не познавам нито един (за мое огромно съжаление), нямам талант да рисувам, така че нямам и място там, но ако имах, определено щях да уча в СХУПИ. Изглеждат изключително будни и различни млади хора, също като мен. Изобщо не се вписват в тази сива, ужасна среда, също като мен. Само че, за разлика от мен, имат възможността да се изразят, да са сред свои, заедно да покажат, че са едно цяло, различно и красиво. Апък аз мога само да им се радвам отстрани и да пиша в някакъв блог колко им се възхищавам, знаейки че нито някои ще го види, нито ще го прочете, понеже си стана цял ферман. Евала на схупарите, всичките са жестоки, супер кеф ми прави да ги гледам. И изобщо не мисля да се крия зад анонимност, защото не виждам нищо лошо в това да подкрепям различното и да се чувствам като част от тях, макар че само аз знам :D

Анонимен каза...

Евала Моннi ,Благодаря че ни подкрепяш :) .. и не сме жестоки и страшни , а просто различни, но малко хора го разбират :)

Анонимен каза...

Жалко, че българският манталитет и най-вече този на човекът от малкия град НИКОГА няма да се промени. Обичам Троян, но УВИ народа ви е прост и злобен!
ИЗКУСТВОТО НАД ВСИЧКО!

Jia Fox каза...

другата година предлагам да ни намразят още повече =)

Кристина Лалева каза...

53 Евала !

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Веселина каза...

Другата година .. няма да ни понесат !! :D

Анонимен каза...

Много готини.весели и красиви!Останете си такива!

Анонимен каза...

Oxxxx…. He знам да се смея ли или да плача… Искам само да кажа на завистливите хора, че няма смисъл да злобеят… Тези деца ще останат също толкова изобретателни, умни,творци…. Те постигат много.. Гордея се с вас, с учителите ни (които дават всичко за нас, и ни обичат ),гордея се с това, че учих там… Продължавайте все така и не обръщайте внимание на комплексари и само на горе От Ивайла Иванова

Анонимен каза...

Цял Троян излиза да аплодира, подсвирква и подвиква, а на другия ден - огън и жупел. Кажете ми честно, не сте ли двулични?

Анонимен каза...

Много се радвам ,че има хора който не ни оплюха, а ни подкрепиха . Радвам се че има хора , който не ни осъдиха заради различието ни .. Благодаря ви :)

Анонимен каза...

Стига сте плюли ССХУПИ в Троян. МНОГО ПРИЛИЧАТЕ НА ВАШИЯ СЪГРАЖДАНИН ПРЕДИ 23ГОДИНИ ДРУГАРЯ МИЛКО БАЛЕВ.И НА АНТИБЪЛГАРКАТА С БАТАК МАРТИНА БАЛЕВА. ЕИ ТО ЗЛЪЧ И УМРАЗА. ЩЕ ВИ УМОРИ.!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |