Тотю Младенов реже лентата на Дома за стари хора в Добродан

* Официалното откриване ще е на 15 декември, ще присъстват и други ВИП гости * В социалното заведение са вложени близо 900 хил. лв.
 
В СЪБОТА (15 декември,
 13:30 ч.) социалният министър Тотю Младенов ще открие официално Дома за стари хора (ДСХ) в троянското с. Добродан, научихме от PR-ката на Община Троян Маргарита Генкова. На церемонията ще присъстват още изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов, финансовият зам.-министър Владислав Горанов, народни представители, шефове на регионални и общински структури за социално подпомагане.

ДОМЪТ в Добродан - който е една от най-сериозните социални придобивки на община Троян в последните години, а идеята за него дойде след внесена през 2007 г. подписка на 1600 пенсионери от района - бе изграден на три етапа в периода 2009-2011 г. Разположен е в сградата на бившето селско училище, в реконструкцията на която бяха вложени близо 900 хил. лв. - 465 хил. лв. министерска субсидия и 421 хил. лв. общинско съфинансиране.

СОЦИАЛНОТО заведение разполага с 12 двойни и 4 единични стаи и е с капацитет за 28 души (в момента са настанени 16 човека). Осигурени са отлични битови условия и 24-часово медицинско обслужване. Конкурсът за директор на ДСХ спечели икономистът Нявена Балевска, в момента служителите са общо 8 и предстои назначаване на още двама.

Т21

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Тотю,Тотю,имам чувството,че страдаш от перманентен запек,телесен и духовен,който пренасяш в социалното пространство!Най-доброто,което можеш да направиш,е да организираш "правителството" начело с Бойко Борисов и да скочите ама много от високо.Това вече ще бъде едно добро дело,един социален жест,една забележителна благотворителност,която всички ще аплодираме.

Анонимен каза...

421000 лв / 28 човека = 15035 лева общинска пара на калпак само за строителството. Отделно заплати на 8 човека, ток, отопление... Този дом сигурно е за пенсионирани милионери.

Анонимен каза...

Един човек сънувап/а той много обичал да сънува/,че пада от Емпайър стейт билдинг накъм 5-то авеню,етажите прелитали с шеметна скорост,той вече загубил надежда и тогава,изведнъж....му се явил ангел небесен,който носел табелка:"Ако пръднеш три пъти - ще те спася!!!"Напънал се човекът,пръднал два пъти и...толкова!Не ще!А падането продължавало,тротоарът наближавал,когато отново долетяло ново ангелче с нова табелка:"Пръдни два пъти и си спасен!"Обнадежден,нашият човек бързо пръднал веднъж и...дотам!Леле,ще се мре!!!Но в този момент отнякъде се появило едно дяволче,което му казало:"Споко,мой човек,само веднъж и си спасен!"Последен шанс,силен напън,втори и.....изведнъж някой го побутнал по рамото.Премиерът на Холандия,сбърчил гнусливо нос,му говори:
-Абе колега,не стига,че спите на церемонията по връчването на Нобеловата награда за мир на ЕС,не стига,че пърдите от първия ред,ами накрая май се и изпуснахте.....

Анонимен каза...

3-ти,ти си пълен тъпак...

Анонимен каза...

Напротив, развесели пенсионерите–милионери!

Анонимен каза...

Тотьо Младенов да вземе да се обръсне, че прилича не на министър а на изпаднал германец.

Анонимен каза...

Най-малкия му проблем е брадата! Виж,ако кажеш главата като цяло...

Анонимен каза...

Приемам предложението ти 7 ми. Като си обръсне и главата ще получи увеличена целувна площ и жена му/любовницата / ще може да си го целува и по главата....

Анонимен каза...

8ми като го гледам и се чудя:
Коя жена ще спи с тоо Убавец,или ако е за пари ще си намрази п.т.ата
аххахахаахаааааааааааааа
Бат Бойко не е лош ,ама какъв персонал около него избира ........куци коне,стари магарета,дебели жени,педали и т.н.
2ри чуден ОТЧЕТ и много верен-ЖАЛКО ЗА ПРАХОСАНИТЕ Европейски пари!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Искам да даря на дома книги. Някой да ми даде акъл как, вместо да чета за брадата на Тотю и пръднятана ББ.

Анонимен каза...

Страхувам се,че ще се наложи и се напага да четеш за брадата и за пръднята на ГЕРБ все по-често,№10!А книги си дарявай на дома,даже ще ти кажа как - ЛИЧНО!Бабките ще ти се зарадват истински,дори да им подариш "Как се каляваше стоманата" на руски.Впрочем,те го знаят,поне би трябвало....

Анонимен каза...

За 11-ти- на руски език имам само фантастика. Ще им даря книги от БГ автори, без ТЖ.ИМ.

Анонимен каза...

Тотко,като те махнат от министерското кресло ще дойдеш овчар на местния троянски "бизнесмен" ОВ4444АРа
ххоохохохоохоххахахахахха

Анонимен каза...

Само предложение! Както виждам площ много. Нека кухнята да поеме и храни безплатно, или на минимално заплащане и други пенсионери с минимални пенсии, и деца на безработни семейства, а също такива с ниски доходи. Просто неефективното хабене на средства в показни начинания във време на криза е самоубийство. Направеното е най–доброто за самотните, а и не само, възрастни хора, но внимателно с харченето на вятъра. Ще е голямо разочарованието за тях, а и за всички затварянето му, поради липса на средства. Огледайте се и за броя на персонала, 10 човека, за 16 възрастни са много. Дори и при 24, 8 стигат.
Просто от елементарно любопитство, бих искала да посочите службите в дома.
Извинете за елементарното любопитство, но чувам, че в България се работи неефективно, а българина е мързелив и работи "пет за четири"!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |