С две думи (5)

Троян, един от първите митинги след 10 ноември 1989 г.
 снимка Минчо Доков
Припомняме същината и правилата на коментарната ни петъчна рубрика   
„С две думи”.
ИДЕЯТА – ние ви предлагаме някоя красноречива снимка, наша или изпратена ни от читател, вие коментирате „с две думи” (в до две изречения, не повече!).
ОГРАНИЧЕНИЯТА – никакви, с изключение на трите изначални правила за коментиране в сайта на Т21 (да не се пише на български с латински букви, да не се пише само с главни букви и да няма нецензурни обиди, клетви и закани) и новото правило за двете изречения.
ЗАДАЧАТА – сложна е, да се каже много с малко думи.
ЦЕЛТА – все същата, да се търсят отговори и казват истини.
ПРЕПОРЪКАТА – повече смях и весело за сметка на сериозното и тъжното.

 С уважение: Т21
 
П.П.  Изданията на „С две думи” ще откриете в Меню”-то
етикет Читателите ни пишат .

С две думи (4)  - топ коментари

28 октомври 2012 г., Троян, центъра
Снимката ни изпрати нашият читател Васил Василев
Тези са трите коментара, които предпочетохме този път. И трите са някак неоптимистични, даже безпросветни. Но какви да бъдат при такива гледки, които, за жалост, съвсем не са рядкост в милата ни днешна европейска татковина. В днешен Троян - също.



 

Анонимен каза...
България - живот!

Анонимен каза...
Поглед в бъдещето!?

Анонимен каза...
Бог да пази България!


Още по темата:

55 коментара:

Анонимен каза...

Прелъстени и изоставени!?

Анонимен каза...

СДС- Служители на Държавна Сигурност !

Анонимен каза...

http://www.vbox7.com/play:cc35ad07d4

Девет милиона мишлета...


Осем милиона мишлета...


... вече седем ...


... скоро пет ...



Анонимен каза...

...
...
...........
...........
...
...
...
...

Анонимен каза...

http://www.bivol.bg/bivol-georgi-tonev-kolev.html

Анонимен каза...

Лапане на мухи в чернобяло

Анонимен каза...

9 септември 1944=10 ноември 1989= прост народ–слаба държава!

Анонимен каза...

Опиянение, мечти и надежди за едно по-добро бъдеще....

Анонимен каза...

Как сте днес, веселяци-ентусиасти!?!?

Анонимен каза...

Господи, защо не ни вразуми тогава?

Анонимен каза...

Не ни харесваше живковата правешка баница със сирене и яйца и крякахме, крякахме, за да получим постната дянкова пица в замяна.

Анонимен каза...

Каквото зло човек сам си направи, никой не може да му го направи...

Анонимен каза...

Парад на безумците - да имаш работа,да имаш социална стабилност, да имаш перспектива за развитие и да подгониш Михаля по площада...

Анонимен каза...

Що ревете бе, нали от 1995-та до днес си избирахте и ви управляваха и управляват все кадрите на БКП. Енкин, Акимов, Михайлова, Кацаров, Генковски, Данков и кой ли не. Разбира се с подкрепата и неоценимата помощ на "демократите" Ангел Балев, Пенко Терзиев, Милко Станчев, М.Шошкова, Минко Христов, Р.Русанов, Гунешки и други.
За какви баници, работа и социална стабилност мечтаете? Тези от БКП и помощниците им да не са се намърдали сами във властта? Нали вие ги избирахте от 17 години насам, що ревете сега и кой ви е виновен?

Анонимен каза...

Тодор Живков каза:"Къде сте вий, къде съм аз?!?"

Анонимен каза...

Само ти ,Пеевски, си "ангел небесен" и само ти не си ни лук ял, ни лук мирисал и си голямото назидание на всички в Троян. Назидание си е толкова нормални да търпят един луд. Врещиш и пишеш декларации ден и нощ. И всеки път казваш видяхте ли сега какво ви каза Единствено Атака. А така, а така, а така, докато дъската дето ти хлопа напълно се откачи.

Иван Цочев каза...

Загубената надежда на един народ и един град!

Анонимен каза...

При нас никога не е имало никакъв преход. На власт са си все същите онези синчета и дъщерички на онези, които заемаха високи постове и преди.

Анонимен каза...

14-ти, Илиане, каквото и да кажеш все прозира нахалството на тъпата ти безцеремонност. 16-ти точно и ясно ти го е казал.Най-добре замълчи, но лудостта ти наиснива не ти дава покой. Давай докато се откачи не само дъската ти, но и самият ти окончателно откачиш. Мисля, че с това темпо не ти остава още много до тази фаза.

Анонимен каза...

Илиане защо се мериш с хора, които далеч, далеч те превишават в много отношения. Ти си просто политическо пале, което постоянно врещи като преклещено яре без да казва нищо. Можеш ли да посочиш едно разумно, реално изпълнимо, полезно и необходимо за Троян предложение, което ти в своята работа като общ съветник в два мандата си направил? Няма такова предложение. А иначе непрекъснато си на трибуната и опонираш, реплекираш, декларираш, рекомунизираш, декомунизираш, демократизираш...

Анонимен каза...

Илиан е женско, ама ялово яре и от него нищо добро не може да се роди. Аз наистина нищо, ама нищо определено не мога да откроя от стотиците му трибунни изяви

Анонимен каза...

Големи познавачи голямо нещо.
Сега пак да ви повторя - колкото да ревете все тая. 20 години си избирахте комунизите Енкин, Акимов, Михайлова, Кацаров, Данков, Генковски и всичко що мърда от БКП да ви прави на маймуни. Вие си ги избирахте. Да не забравя и слугинчетата на комунизите Милко Станчев, Мариета Шошкова, Минко Христов, Ангел Балев, Пенко Терзиев, Р.Русанов, Гунешки и още няколко "демократчета"
Това са фактите и мърдане няма. Ни Илиян ви е виновен, ни папата.
Отделно сте едни жалки страхливци и ревльовци.
Хайде бегом да лижете задниците на комунизите. За това ви бива!

Анонимен каза...

Можете да обиждате човека, колкото си искате. Истината е, че освен него в общинския съвет има още 2-3 човека, които взимат някакво отношение. Останалите са мъртви душици, роботчета.
А тук и темата е друга.
Аз предлагам: "Мечти-и-и-и-и!"
или "когато се наливаха основите /на дивия капитализъм/"

Анонимен каза...

На тези смешници какво друго им остава освен да обиждат и да реват колко били зле. Колкото могат да оборят фактите толкова могат да оборят и едно изречение на Пеевски. Лошо е когато истината те затисне и те смаже като валяк червен домат. Обидите и злобата изобщо не помагат.

Анонимен каза...

Верно ли е че сега големите антикомунисти Балев и Шошкова са се залепили като магарешки трън за задника на снахичката на Политбюро на БКП кунева-пръмова?

Анонимен каза...

Денят който ни върна 100 години назад ! Нито е имало социализъм и още по малко пък комунизъм ! Но пък демокрацията за която всички мечтахме се оказа сбъркана от всякъде ! Грабеж и разруха в полза на партийни величия и олигарси ! Повече от 20 години не се награбиха , не се набесняха върху гърба на бедстващия народ ! А и за бедни и богати гроба е два метра а пръста няма и два кубика ! Остава само злобата и омразата след грабителите на България !

Анонимен каза...

Денят в който започна преходът към СЛОБОДИЯ, ТАРИКАТЩИНА, ИЗМАМИ, ТОТАЛНО ИЗПРОСТЯВАНЕ И ОСКОТЯВАНЕ!!!

Анонимен каза...

Много скачали, малко разбрали...

Анонимен каза...

22-ри, господин Илиан Блеевски. Някой беше писал - едно си Илиан знае, едно си Илиан лае. Абе ти нещо конкретно можеш ли да изречеш? Нещо конкретно - идея, предложение,мисъл някаква...Само бля-бля. Айде скрий се.

Анонимен каза...

Илианчо, сложил си в едни кюп много разнородни личности.Защо забравяш, че всеки е индивидуалност.Всеки има характер, морал, възможности. Например Пенко Терзиев и Анчо Балев.Вярно, те са все в една партия, която и да е тя. Но са коренно различни - единият е способен, интелигентен, работлив, продуктивен и още и още. Другият е недоправен, простоват, мързелив и още и още.Знам, че ти си учил за изкопчия и ти е трудно да разграничаваш детайлите, но това просто ти дава правото да се обаждаш само когато става дума за изкопчийски работи.

Анонимен каза...

Е как да се удържи човекът - тя глупостта го напира отвътре, бута го непрекъснато,мира не му дава.

Анонимен каза...

Като се поспрете да познавате кой пише обърнете се към фактите. За трети път да ви ги напиша - 20 години избирахте кадрите на БКП. 20 години хора като Пенко Терзиев, Ангел Балев, Минко Христов, Мариета Шошкова, Милко Станчев, Р.Русанов, Гунешки и такива като тях продадоха демокрацията и слугуваха на комунизите от БКП за лична изгода.
Това са фактите и срещу факти не се рита. Няма никакво значение един продажник и слуга на комунизите какво работи и колко е добър в професията си. Той си остава продажник за цял живот. Затова съскате като пепелянки срещу Пеевски защото не стана продажник като горните.

Анонимен каза...

Колко лесно е да се направи една справка и с още малко информация по телефона от "изкопчията" и какво излиза на яве? Огромната част от онези 4 милиона глоби които плащат жителите на Троян са заради проектите на обектите. Я проверете колко от тези проекти са на Пенко Терзиев и колко левчета ще плащате заради този "способен, интелигентен, работлив, продуктивен и още и още" както пише Анонимен 30? Я проверете кой изгони арх.Якимова от общината и не е ли щото отказа да се подчинява и да върши беззакония по заповед на Пенко Терзиев? А кой не допусна професионалист в експертния съвет на общината и сложи некадърници че да му минават проектите? А знаете ли че по проект на Пенко Терзиев за панаира в Орешак от предвидените пари за ремонт на две зали бяха ремонтирани седем зали защото шефът на панаира не им позволи да крадат? Давате ли си сметка какви пари и какво крадене е предвиждано в проектите на "способния и работливия"?

Анонимен каза...

Излъгани надежди.

Анонимен каза...

М/SI: По темата като коментар: " Цъфнахме и вързахме".

Анонимен каза...

Любопитна информация даваш 33. Ама от кога пее радиото, че тоя боклук Терзиев ,само мига като мишка из зад очилцата и се гали доволно по тъмбака. Къде е Михайова, да отрече твърденията ?Няма я и нея,както и моралът на всички боклуци залепили се като октопод за властта!

Анонимен каза...

Илиане, такава ти е винаги твоята истина за нещата в Троян. И децата знаят, че четирите милиона, които плащаме се отнасят за така наречения воден цикъл на града раздут като сметка по идея на МинАк заради по-високи комисионни. Пенко Терзиев няма нищо общо с този проект.

Анонимен каза...

33-ти, Илиане,разбира се, че не си на малкия пръст на арх Терзиев. Ти не понасяш умните и способните.Затова го оплюваш.
Дребен си, много си дребен, моето момче!
Колкото повече се обаждаш, толкова повече лъсва лудостта ти.

Анонимен каза...

Лудостта на Блеевски все по-често се гарнира с оплюване на умни и способни наши съграждани.Аз например не разбирам /всъщност много добре разбирам/ защо Илиан все още продължава да черни Мариела Шошкова. Та тя повече от година не се занимава с политика, не е общински съветник. Но когато беше в съвета, нейните изказвания винаги бяха принципни, добре аргументирани и конструктивни. В противовес на Илиановите безумни,безполезни, тънещи в мъгла бля-бля.

Анонимен каза...

За това ми беше думата - Блеевски /мисля, че това име му пасва много добре/ слага в един кюп хора с различен потенциал, с различен морал, със или без заслуги за развитието на града.Хората трябва да се ценят по приноса им за развитието на Троян.

Анонимен каза...

Призовавам директора на панаира в Орешак да потвърди или отхвърли обвиненията на Илиан Пеевски, че П Терзиев е ограбил с проекта си изложението при ремонта.Въобще каква е истината?

Анонимен каза...

Явно за ремонта на панаира в Орешак трябва да се даде разяснение. Така ще стане ясно Терзиев ли е прилапал нещо или Илиан Пеевски е клеветник

Анонимен каза...

Лапни шарани

Анонимен каза...

В очакване на бялата лястовица!

Анонимен каза...

Много умни и способни комунисти в този град. Извинете, ама да не се еб...те нещо ?

Анонимен каза...

Пеевски не бил продажник.... Да, но само и единствено и само защото никой даже лев не би дал за него :)))))))))))

Анонимен каза...

Пеевски казва много истини, за това за някои не е удобен.

Анонимен каза...

Мисля си че точният коментар на тази снимка ,се крие в думите на един наш писател от недалечно минало,а именно....ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД..!!!

Анонимен каза...

Ще бъда откровен с Вас...Защо не крадох повече, тогава поне имаше какво и бях на висок пост, а всички чакаха да дойде запада в Бълария и всички да носят ...дънкиии!!!!...и сега щях да бъда аз бате Бойко..и щях да Ви е... майката!!!

Анонимен каза...

Три дена ихууу, а сега тихоооо! Изтрезней народееее!

Анонимен каза...

Времето беше наше...

Анонимен каза...

Снимки от старите лъжи!!!

Анонимен каза...

Блаженни бяха вярващите...!

Анонимен каза...

Имало едно време......

Анонимен каза...

Огледал се Илия пак в тия........

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |