Две утвърдени приемни семейства има в Троян

* Зам.-министър Симеонова: „След Могилино бе направен пълен анализ на положението в социалните заведения”

Валентина Симеонова и Ваня Събчева, Ловеч, 1 ноември
ТРИ ОБЩИНИ в нашата област са партньори по проекта „И аз имам семейство” за предоставяне на социалната услуга „приемна грижа” – Ловеч, Троян и Тетевен; т.е. деца, лишени от родителски грижи, да намерят своя нов дом и семейство. Това станало ясно на работната среща на областния управител Ваня Събчева със зам.-министъра на труда и социалната политика Валентина Симеонова и зам.-председателя на Държавната агенция за закрила на детето Даринка Янкова, състояла се в Ловеч (1 ноември). Темата на срещата – проблемите на деинституционализацията на децата от социалните заведения у нас.

ЗА ЛОВЕЧ по споменатия проект са подадени 9 заявления и е утвърдено едно приемно семейство, 13 заявления са подадени в Тетевен, но там още няма действащо приемно семейство. А в Троян има 3 заявления и вече са утвърдени две приемни семейства. „След Могилино бе направен пълен анализ на положението в социалните заведения в страната, бяха отчетени грешките. В началото деинституционализацията се разбираше само като подобряване на материалната база на домовете, докато през последните години се наложи съвършено нов подход”, коментирала зам.-министър Симеонова.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |