Троян с най-модерната автометачка у нас

* Общинският чистач ОП „Комунални услуги” се сдоби с швейцарска автометачна машина „Бюхер” от ново поколение * Събчо Събчев: „Ще извършва няколко важни операции, за които досега се хабяха 
много време и сили” 

ОБЩИНСКОТО предприятие „Комунални услуги”, което от години се грижи за чистотата в Троян и общината, преди дни се сдоби с автометачна машина от най-ново поколение, научи Т21. Специализираният автомобил е на световния лидер в бранша – швейцарската компания „Бюхер” (Bucher), и е първата и засега единствената в България. С други думи – троянският чистач вече притежава възможно най-добрата сметопочистваща техника. Което обяснява защо в момента швейцарската автометачка, модел „City Cat 5000” (Градска котка), вместо в депото на ОП „Комунални услуги” за седмица ще е на Пловдивския технически панаир, на щанда на българската фирма вносител, която се представя с нея. 

КАКВИ СА параметрите на новия троянски „Бюхер” и какво се очаква от него? „Машината е първата в България, от най-добрия производител в световен мащаб, модерна автометачка от ново поколение, която ще извършва няколко важни операции, които досега се вършеха ръчно и се хабяха много време и сили”, коментира за Т21 управителят на ОП „Комунални услуги” Събчо Събчев. Например – спечените край бордюрите инертни материали след зимното почистване, които се разбиваха ръчно, събираха се на купчинки, пак ръчно, и след това с лопати се товареха на камионите и се извозваха, вече ще се обработват с новата машина, изцяло автоматизирано и много по-бързо и качествено. Друга важна функция е събирането на окапалите листа, за което автометачката има специално вакуумно устройство; за комбинираното улично метене с миене се подразбира. „Смятаме през зимата с едно допълнително приспособление да използваме автометачката и като мини снегорин”, коментира още г-н Събчев.

ЦЕНАТА на новата придобивка на ОП „Комунални услуги” (Троян) не е тайна – 300 хил. лв., но и според инвеститора (Общината), и според специалисти, а и според служителите на предприятието, с които разговаряхме, когато правихме снимките на „котката”, покупката си заслужава и е добра инвестиция. Напомнен ни бе и принципът „Не сме толкова богати, че да си купуваме евтини неща”, илюстриран с друга сравнително нова и доста по-евтина машина, китайско производство, която вече е за ремонт.

16 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Дано най-етне Троян да стане по-чист град!

Анонимен каза...

Събчев е много добър управител и човек най- вече! Успех! Да гледа от него и шефа на ВиК,който скубе от хората ....

Анонимен каза...

Не е лошо първо да почисти Общинския съвет и Общината,но за такива боклуци надали има функции,а трябва и функция дезинфекция,проветряване,обеззаразяване на генетично ниво!След това - може и по главната.
Според мен китайските машини са по-пригодни за нашия случай,но имат недостатък - не са демократични,вдигат много шум,по-трудно им се сменя пълнителя....

Анонимен каза...

добра е машинката.но това с допълнителното приспособление за зимата си е чисто побългаряване.то ако е трябвало да са го направили в Швейцария където и снегът и планините са им повече от тук.а при тези подобрения да не се окаже че ще падне гаранцията

Анонимен каза...

Да очакваме ли скоро нова "фекалка"? Предлагам за шофьор - Гената, а за навигатор Борджука под звуците на - О кара ла........;-)

Анонимен каза...

А ти ще си първото говно,засмукано от "фекалка-та",защото смърдиш най-много (:

Рицар без доспехи каза...

А, дано изтърка лайната от конете по пътя,от онея посерковци циганите, и да измете цялата сбирщина олигофрени дето са се навъдили из гр. Троян,а дано, ама надали!
Вчера много се изкефих какво каза един индивид в онова бутафорно предаване ,,ФИП Систър" : Обичам циганите, мразя мангалите, обичам българите, мразя ганьовците. Е, аз циганите не ги обичам, но не ми пречат кой знае колко, не и осезаемо.
П.П. Честито за придобивката и моля ви направете нещо тези непрактични зелени контейнери за смет да ги махнете! Те са за растителни отпадъци според мен. Другото, което много дразни е това от горе написаното.Ганьовците са взели да ползват контейнерите за пластмаса за всякакви отпадъци и тези контейнери са заприличали на свинарник, направете нужното и ги вкарайте в ред, аз и много други хора сме научени да хвърляме разделно, но не превъзпитавайте да се превръщаме в ганьовци. И още един много наболял проблем от поне 2 години! Прегледайте си камиончето за събиране на смет от контейнерите, имало някаква скара където се събирали миризливите течности от казаните, тази скара била счупена и на въпрос отправен към шофьора, отговора преди 1 година беше, че нарочно тая помия се излива по улиците, на пук за да се купят нови камиончета, че тея били скапани! ПО този начин страдаме всички, защото вонята изливана по улицата от камоинчето е нетърпима и най- малкото е пълно със зарази, които се разнасят! Моля погледнете сериозно на проблемите и поемете отговорност за тяхното разрешаване. А относно сметосъбиращите машини идете до съседен гр. Пловдив и вижте на циганите, които метат улиците какви интересни приспособления за метене са им раздали, които дори не вдигат прах и ефективността им е с пъти по- голяма отколкото да ,,маат" с метлите черните нинджи и всичко ние после да го дишаме и да се разболяваме от всякакви респираторни заболявания! Троян е прекалено прашен, трябва да се помисли по този въпрос!

Ромале каза...

ти па си многу убъф

Анонимен каза...

8. Анонимен каза...
Забелязва се драстично намаление на коментарите във форума, т.к. напоследък се публикуват само угодни за неправилно наричания "градоначалник" и компания материали.
Сякаш изведнъж изчезнаха вс. проблеми- колко сигнали имаше, но те остават без последствие!

Иванко каза...

Много хубава машина. Мисля, че ще е малко само една.Честито!

Марияна Поляшка каза...

Здравейте!
В коментар 2 е упоменат ръководителя на ВиК и това ме провокира да напиша и аз няколко реда.
Преди време бяхме почти принудени да си поставим нови / цифрови броячи/водомери в апартаментите, които угодно от ВиК ни предоставиха срещу заплащане. На домакинствата от къщите обаче безплатно бяха монтирани. Аз живея в блок - имам два щранга за захранване/ баня и тоалетна/, така че закупих по подразбиране 2 бр.
Част от съкооператорите не си подмениха обаче водомерите.
Сега аз плащам точно отчитаната вода/ от новия водомер,който се води безкрайно точен като уред/ плюс служебно начислявани ми допалнитело куб. вода, които се явявали като разлика от общия водомер и водата отчетена по апартаментите.
При зададен въпрос във В и К на информационния ценър: ,, Защо след като аз сам коректена срана във взаимоотношенията ми се начислява служебно допалнителна вода?
Отговора на служителката беше:,, Тези неща трябва да ги решите с домоуправителя.../ другото няма да го дописвам, за да спазя коректния тон/. Мисля, че общият водомер на блока, който сме започнали да строим 1990год. не е подменен с нов. Така, че може би той не отчита реално.
Ако отчита рално- то тогава, защо трябва да плащам на други хора потрблението?!?

Моя коментар - С коректните - некоректно , така се изкатват заплати и премии за служителите на ВиК.
Моля,създайте си нова програма за обработване на данните! / С коректните-коректно/ По този начин жителите на Троян няма да стадат от Вашата нелоялност.

Анонимен каза...

Пак захапахте Тинимир , чудя се този човек спи ли нощно време :)))

Анонимен каза...

nai-modernata ma6ina i nein 6ofior rezianat ot 4uflika-huhuhu

Анонимен каза...

Машинката е хубав Но в гр. Троян първо се нуждае почистване от някои служители в Общината. След това се нуждаят много, много улици и квартали от основен, основен ремонт. И след това трябва да работи тази машинка. Що се отнася за центъра. Града ни не се състой само от център. Г-жо Михайрова погледнете трезво на града ни разходете се навсякъде в града и вземете решения и действайте.

Анонимен каза...

Помоооощ! Много чистене ни трябва, навсякъде, от всички посоки, цялата система, основно, и най–вече в образованието!!!

Анонимен каза...

Na tezi tapi troyanci ni6to ne e ugodno...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |