Ловък циганин обра старец от Шипково

* Доверчивият дядо продал 5 литра домашна сливовица за 60 лв., но след сделката олекнал с 1400 лв.
* Крадецът се издирва,
грози го до 8 години затвор


НА 13 СЕПТЕМВРИ в 13:20 ч. 84-годишният М.И. от с. Шипково подал сигнал в Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян, че от дома му са откраднати 1400 лв. При проверката на място униформените установили, че малко по-рано същия ден (около 13:00 ч.) в къщата на потърпевшия влязъл непознат мъж от ромски произход и поискал да си купи домашна ракия. М.И. имал от стоката и се спазарили за 5 л срещу 60 лв.; мургавият извадил две банкноти по 50 лв., а дядото влязъл вкъщи да развали едната петдесетолевка, за да върне рестото. Явно това била целта на мошеника – да види къде си държи парите старецът; и малко след като алъш-веришът приключил и циганинът си тръгнал, възрастният човек, разбрал, че е обран.

КРАДЕЦЪТ СЕ ИЗДИРВА, а по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 194, ал. 1 от НК, предвиждащ лишаване от свобода до 8 години. Във връзка със случката в Шипково от полицията в Троян съобщиха, че от началото на 2012 г. в общината ни има и други подобни кражби и призоваха към повече бдителност.

Т21

*****
ВНИМАНИЕ!

От началото на годината са регистрирани няколко подобни случая на кражби – цигани, под предлог че търсят да закупят ракия, животни или друга селскостопанска продукция, биват допускани в дворовете и къщите на стари хора по селата. Измамниците умишлено искат малки количества, а плащат с едри банкноти, за да трябва да им се връща ресто и да видят къде старците си държат парите. След това молят домакините да им налеят вода или искат допълнително количество от стоката и оставайки сами, използват момента да оберат доверчивите селяни.

Умоляваме жителите на общините Троян и Априлци да не допускат непознати лица в имотите си, да не им се доверяват и по възможност да запишат номерата на автомобилите на „търговците”. И при първа възможност да сигнализират в полицията в Троян на телефони: 0670/6-22-18 или 0888/835647.

РУП - Троян

3 коментара:

Анонимен каза...

Лаком дрът шипковенски гъз...

Анонимен каза...

Че 80% и повече от битовата престъпност се извършва от цигани е вярно, но тук става за нещо съвсем друго. Българин, турчин, циганин, арменец - който е престъпник за затвора. Но държавата трябва да вземе сериозни мерки по отношение набезите по селата - 90% с цигански почерк, има къщи дето са обирани по цели 10-15 пъти, убийства на възрастни хора също. Ако с едни такива не могат да се оправят, дето обират старци, как да повярвам, че се борят срещу организираната престъпност?Как???

Анонимен каза...

Две групи в подкрепа на Йордан Опиц. И дано на никой не му се случва да се изправи пред такава ситуация.

https://www.facebook.com/pages/Emil-Koshlukov/78070028589?sk=app_132538130199592


Трябва ли вицепрезидентът Маргарита Попова да помилва осъдения на 5 години лишаване от свобода Йордан Опиц?

http://www.facebook.com/groups/178591682251488/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |