Купа „Ловеч” – в троянски ръце

* Отборна победа и 11 медала за „Хемус” (Троян), отлична организация на домакините от Ловеч

Треньорът в троянския Спортен клуб по ориентиране (СКО) „Хемус” Венелин Иванов разказва за поредната победа на своите състезатели и отличния старт на есенния полусезон.

ЮЛИ И АВГУСТ са месеци, бедни на състезания по ориентиране. Тренировки и тренировки, започна малко да втръсва – за нас, от СКО „Хемус” (Троян), състезанията са дразнител. Но клуб „Ловеч” не кани в парк „Стратеш” на вече традиционно състезание за купа „Ловеч”. Всички естествено сме налице, „преглътваме” думата Ловеч и с ентусиазъм на 7 септември поемаме към поредното предизвикателство.

ПАРКЪТ „СТРАТЕШ” е чудесен, много богата пътна мрежа, алеи и пътеки. Гората е пообрасла малко, но се търпи. Състезанието е събрало всички клубове от региона – Ловеч, Плевен, Тетевен, Троян, Дряново и отделни участници от Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Търговище. Въобще надпревара на добро ниво (във всичките 9 възрастови групи) – пък и домакините бяха направили отлична организация.

ВСИЧКИ СА в настроение, после ще разглеждаме зоологическата градина (и тя е в парк „Стратеш”) – сега на старт. Състезанието върви добре, децата финишират весели и радостно възбудени. Започват да изнасят резултатите – всичко е чудесно. При награждаването постоянно сме на почетната стълбичка. Само ще изредя – златен медал за Вяра Данчева, сребро за Стойко Данчев, Биляна Доневска, Моника Костова и Габриела Костова, бронз за Ивана Буровска, Сияна Колева и Елица Досева.

И КОГАТО ВРЪЧВАТ купата – първо място и носител на купа „Ловеч” е нашият отбор. С точки за тази награда помогнаха и другите момичета, за някои от тях първо състезание: Милена Минкова, Десислава Маринова, Цветослава Маринова, Цветелина Моцова. Този път получихме силна подкрепа в лицето на по-възрастните от отбора – Христо Василев, Светослав Колев, Мариян Данчев, Златин Костов и Васил Станев, дошли да се „поразкършат” и също взели медали.

КУПА „ЛОВЕЧ” (2012 г.) е троянска! Да ни е честито, започваме добре есенния полусезон. И ще си позволим да помолим родителите, които четат вестника, да ни съдействат; ето как – пратете при нас вашите деца, 8-, 9- или 10-годишни, обещаваме ви, че ще спортуват и растат самостоятелни, отговори и весели.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус”
Още по темата:

3 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Браво, радвам се винаги за тези млади хора, които въпреки напредването на технологиите и нереалния прогрес на човечеството, те са избрали да са сред природата и да се състезават за гр. Троян! Браво на треньора и на децата, само напред и нагоре!

Анонимен каза...

Преди Илиян Пеевски беше без работа и вечно на коментаторския пулт ,сега...Рицар... Ай-с-с-с!

Анонимен каза...

2-ри попръцваш нещо, ама не ти разбират хората, я сега се стегни и го изпей!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |