Спецполицаи атакуваха два магазина в Троян

* Иззети са 74 броя дамски стоки, ментета на световните марки „Луи Вюитон”, „Прада” и „Диор”
* Конфискуваната стока – за над 6 бона, собственичката я грози затвор до
5 години и глоба до
5000 лв.

В СРЯДА (12 СЕПТЕМВРИ) при полицейска спецакция по линия на защита на интелектуалната собственост бяха атакувани два магазина за дамски стоки в Троян, собственост на 36-годишната ни съгражданка П.П. В операцията участвали и служители от сектор „Борба с организираната престъпност”, а след претърсване били иззети 74 броя луксозни стоки (чанти, рокли, обувки, гривни, диадеми, блузи и др.) на обща стойност 6150 лв. Причината за конфискацията – всички тези стоки били копия (ментета) на световноизвестните търговски марки „Луи Вюитон”, „Прада” и „Кристиан Диор”.

ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО досъдебно производство по чл. 172 б от НК, насочен към търговци, които „без съгласието на притежателя на изключителното право използват в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използват географско означение или негова имитация без правно основание”. Предвиденото наказание е затвор до 5 години и глоба до 5000 лв. А пък стоката, обект на престъплението, се отнема в полза на държавата и се унищожава.

Т21

Бележка на редакцията

* Или двете троянски магазинчета са атакувани
по някакви други причини?!

Добре, интелектуалната собственост трябва да се пази. И не е честно да ни пробутват ментета, още повече ако цените им са надути заради „марката”. Само че?! Само че е пределно ясно, че „марковите” стоки в търговската мрежа на най-бедната държава в ЕС (нашата) са предимно немаркови, сиреч ментета. Това го знаят и малчуганите в детската градина. Че това не е хубаво е факт, наистина друго си е да движиш с истински швейцарски “Patek Philippe” и оригинално френско чанте „Louis Vuitton” за по няколко хиляди евро, вместо със сергийни „такива” за половин минимална българска пенсия.

Но пък се знае, че единственият начин за повечето нашенци да имат нещо по-така, е точно този, сергийният, чрез евтини заместители (ерзаци). И из магазинната мрежа на цялата страна е пълно с подобни ерзаци. В този план интересите на големите марки наистина са ощетени, спор няма. Питаме се обаче защо бяха акатувани само тези и точно тези два магазина в Троян. Нима другите нашенски „бутици” (в Троян, съседния Ловеч, Плевен, София и къде ли не) не са натъпкани с "маркови" ментета и не нарушават интелектуалната собственост?! Или двете троянски магазинчета са атакувани по някакви други причини?!


61 коментара:

Анонимен каза...

Клюката на месеца, безапелационно !

Анонимен каза...

Хванали са всички други престъпници и крадци, и за това се занимават с кокошкарски акции.

@YordanDim каза...

Всичко е въпрос на интереси, навярно е подаден сигнал от конкурент, който е неконкуретно способен но в същото време предлага еднакви ментета...

Добре Дошли в Троян! Не правим нещо защото така е редно, а защото сме изпълнени със завист...

Анонимен каза...

Ами така като са тръгнали да претърсят и другите магазини...

Анонимен каза...

А ромите на пазара които продават цигари без бандерол, защо никои не ги закача ? Или не ги виждат ? Аз два поредни четвъртъка ходя и те все са там ... и ми прави впечатление, че изобщо не се крият.

Анонимен каза...

Пълна порнография е цялата система на живот в БГ,не само в Троян.Така,че не си ли си се научил да снасяш на мафията ,разбирай(контрабандисти,политици,полицай ,съд и прокуратура и т.н. каиши и чантаджии)Бог да те прости на живо и по добре не се опитвай нищо да правиш освен да преживяваш.Примери колкото щеш,всеки ден във всяка медия.Винаги е било така и така ще си остане.А тези които не се вместват в тази система на живот са обречени на унижение и мизерия или вече са далеч от БГ.

Анонимен каза...

Нещо напълно очаквано. Когато някой печели от нещо винаги ще се намери някой, който да се изсере на хубавото нещо, което е градил с години. И какво като са имитации ??? Кой ще си купи оригинална чанта от тези марки стигащи до 2000 $ - НИКОЙ. Всеки ще си купи добре изглеждащата имитация. Никой в Троян или в БГ не може да е нещо повече от другите. Който успее бързо трябва да бъде свален бързо или трябва да плати на някоя партия, за да не бъде закачан !!!

Анонимен каза...

П.П. е от П., а не от Троян и хич да не ни я броят за съгражданка тази селянка.Никой не и е крив ,че си е повярвала ,че ще ни учи на мода и ще ни продава ментета на космически цени.Има и други такива псевдомодистки,които заедно с продавачките си забравят кои са и къде са.Крайно време е да поумнеем!

Анонимен каза...

Izvinjavam se za latinicata...
Kade tocno sa tezi mzgazini?

Анонимен каза...

По тази логика 99 процента от магазините за дрехи и аксесоари в Троян ,е трябвало да бъдат атакувани. Явно е имала кофти клиент Пепа. Няма проблеми , Краско ще й направи бензиностанция и на нея. Там проблем с менте горивата-НЯМА!

Анонимен каза...

Пълна порнография а какво става с НАРКОТРАФИКАНТИТЕ
В ТРОЯН БЕ Г-Н ИЧЕВ???

Анонимен каза...

От тази същата (П.П.) съм си пазарувала доста често. Случи ми се обаче, че си смених професията. Станах учителка. Отивам в магазина на П.П. (разбира се, отново със сума не по-малко от 150-200 лв в джоба) и и обяснявам, че съм си сменила работата и ще си избера нещо от магазина, но искам да не е чак толкова ексцентрично, ако има и ако може евентуално. А тя ми отговаря: "В моя магазин нямаме дрехи за учителки" !?!

Пешо каза...

Ква е тази проста пу... П.П. явно кухата лейка си е вирила носа и са и скроили шапка.....

Анонимен каза...

100 про това е магазина срещу тифани, в който от километри си личат ментетата им на витрината. А Г&С ,където троянският "хай лайф" :D пръска сумати му пари, може да се обади в санданските села и в Турция на пазаря да им каже, че дрешките са прекалено фалшиви...

Рицар без доспехи каза...

Понеже съм учил това онова по отношение на интелектуалната собственост и искам да ви кажа, че там законите са много строги, респективно и прекалено ясно обосновани. Друг е въпросът, защо точно нея погват, след като поне едно 90% от магазините в България и не само продават предимно фалшификати. Най отчайващо е положението в електронното пазаруване от нашата страна. Влезте в www.prodavalnik.com и вижте за какви реплики става въпрос, от часовници, маратонки, до телефони, дрехи, просто всичко и при това точни копия. Смешно е човек с доходи под средните за страната да парадира било то и с реплика на известна марка. Винаги съм се чудил какво ли е задоволството да си купиш яке на Versace от пазара и гордо да му вириш етикетите пред останалите, когато реално се знае какво е материалното ти благосъстояние. Понеже така и не стана ясно дали това е въпросното магазинче, но просто няма кое друго да е, не защото само там се продават боклуци, а защото с тея инициали нещата са почти ясни. Иначе сега е момента и други магазинчета, които си ги знаем, че се правят на голямата работа,малко да поскрият стоката, защото всички от години наред знаем репертоара им по отношение на качеството. Нека не ги споменавам поименно, просто е смешно имайки предвид, че всички се познаваме у наше село.

Аз съм си обикновен човек съм си каза...

Хехе, мерси 14-ти, че ме определяш като "хай лайф", само защото купувам дрехи от нейния магазин. Нека ти кажа даже как се случва. Пиша на Гита първо във Фейсбук от какво имам нужда(понеже работя извън Троян и нямам време да се шляя по магазини),после отивам в магазина. От вратата ме посреща или тя или някоя от мацките, и директно ми предлага модел и номер.Само с поглед ме измерват,а аз съм малко кашалотест. Меря,става ми, Гита ми прави отстъпка и после палваме по една цигара в градинката зад магазина на лаф.А дали ти е направило впечатление, че нейния магазин е винаги подреден,отвън се лъска така както само в Истанбул съм виждал да се чисти. А дали ти е правило впечатление,че магазина й е заобиколен от подобни с накичени сутиени и кюлоти?

Анонимен каза...

16-ти, а вярно ли е, че на входа на Троян на табелата за влизане получавате входящ номер за безплатно паркиране пред магазина и на него пише с дребни буквички- само за бонаци?

Анонимен каза...

вярното е че ако не са тези момчета от Районното в Троян доста голяма част от пушачите в Троян ште се тровят от боклуците на Буковлак

Анонимен каза...

Бялата и черната техника, която се продава, оригинална ли е и ако не е, платени ли са лицензите им? Плодовете и зеленчуците по пазарите, на които пише български, "Български" ли са? Дестрибутарите на Ейвън и Орифлейм на какъв договор са и плащат ли данъци? Боклуци ли са и цигарите, които ни продават в магазините? Е, нека да се отговорят и на тези въпроси.

Анонимен каза...

ЗНАЧИ В ТРОЯН НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАНДИТ Е ПЕПА СЪС ДРЕХИТЕ. А НАРКОДИЛЪРИТЕ ЯВНО СА ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ??? А ХОРАТА КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН СА В ТИФАНИ И КАРАТ ЛЪСКАВИ КОЛИ БЕЗ ДА ИМАТ НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ?? Г-Н ИЧЕВ ЯВНО НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ.

Анонимен каза...

ЖАЛ МИ Е ЗА ТРОЯН
Точно така 20-ти!!!
Явно КОЛЮ ЦИГАНИНА или си плаща или работи към полицията,сега най-явно бившия пандизчия си кара ново ауди А8/без трудов стаж/.Г-н Ичев трябва да обърне внимание на Колю и обкражението му които вече видимо са респектирали полицаите в Троян. Защо не се занимават с такива като него,а с магазинчетата по главната???

Анонимен каза...

16ти, сори душа, ама яко се минаваш. Сметката ти хиляда пъти ще излезе да си запалиш колата с 3 мадами вътре и да направите една екскурзия до Стамбул и да си накупите каквото ви е нужно. Щом искаш Г да ти продава дънки за 80лв., които е взела в чувал с още 10 чифта, за 60лв. чувала - ок. Ти си прецакания. Да не говорим, че ги е взимала и с дефекти, които се оправят тук, да не говорим и, че етикетите им се правят в България... ама нали като кажеш, че Гита, и все едно си казал Версаче... препоръчвам ти и пазаря в Димитровград щом си фен на турската стока....

Анонимен каза...

Не вдяна нещо поста ми,дюд! Нима в останалите дюкяни за гащи,не е същото,нима ти не се обличаш с турска и китайка стока? ?А като те гледам как смяташ, страх ме хваща, как се наканяш за 50 кинта да идеш до ориента...

Анонимен каза...

Ейййп,21ви недей така,Колю циганина с А8цата респектирал Г-н Ичев и милиционерите в града.Да не съм те чул така да говориш,я виж как се справи с проституцията.Джамби вече 2ра година си почива на басейна у тях.И на Колю като спре да снася ще му дойде реда.Все пак нали требва да имат слушалки в подземните среди ,как иначе ще има контрол върху новопоявилите се в бранша.

Анонимен каза...

23, дори и да се обличам с турска стока, тя не струва майка си и баща си и не пълня джобовете на някаква измеслена бизнесменка у селото! Разлика не правиш ли? Ама като имаш пари и си гламав пръскай си ги за боклуци. В България в момента алтернативата на всеки 2ри гражданин е магизините за дрехи втора употреба - ако имаш око, хем си купуваш дреха с качествена материя, произведена в Европа, хем даваш малко пари. Вие с турските парцали се оправяйте, понеже са "нови".

Анонимен каза...

Най-простите и необразовани жени в Троян се пробват да бъдат диктаторки в модата,че и да ти вземат парите.Други преди тях същото правеха ,но в ранните години на демокрацията,когато много неща не ги знаехме.Спокойно и тяхното време май дойде....А ,за другите неща-и за тях сте прави.По-интересното е кой и скрои шапката на Пена!

Анонимен каза...

И кво, на селяните и дърводелците патек филип и луи вутон им се приносило и ето намерила се ниша :)

Анонимен каза...

Кои са умните жени на Троян,че много интересно ми стана?Коя е тази умна жена развиваща коректен бизнес ,а не препродаване на зеленчуци или парцали?
Коя е тази бизнес дама, която се откроява с интелект и бизнес маниери?Но вие сте хитри и умни,знам аз,няма да им се вържете и няма да ви излъжат с дънки за 80 лева.Вие ще отидете до Плевен ,до Търново дори, и ще ги вземете за 75!А тоя с дрехите на кило,направо ме застреля-от упор!

Един от вас каза...

В Троян има и умни,и хубави,и успели жени както и в цяла България ама с мъжете работата е многоо злеее......

Анонимен каза...

DA BE KOLIO MANGALA OT KADE GO IMA TOVA AUDI A8. SIGURNO E V KOMBINA S HORA OTGORE! SMIATAJJJ 6TOM CIGANITE VE4E SA NEDOSEGAEMI.

Анонимен каза...

До Т21,ако може се разровете е полицията специално за този КОЛЮ Циганина и кажете на читателите коко жалби за побой на обикновенни хора има.Предполагам са десетки.Може Ичев да си го осниви.

Анонимен каза...

Zad re6etkite !

Анонимен каза...

Стига сте завиждали бре! Колю е предприемчив и способен и развива бизнес.Какво като е от ромски произход? Що не си гледате работата и да се занимавате с това вашите съграждани(не роми) откъде имат пари за скъпи автомобили !?!?

Анонимен каза...

Един изключително тъп и прост троянец/еитпт-съкратено/пита: И като са атакували магазина спецполицаи КАКВО? Какво ще се случи по-нататъка? НИЩО! АБСОЛЮТНО НИЩО няма да се случи! Като атакуваха Тонимир Гечев и намериха нафта, иззеха материали от ВиК Стенето, какво стана? Някой да каже нещо? Абсолютно нищо!Опънаха му чадърче! Евентуално, ама много евентуално може би ще почнат едни дела, които ще изтекът по давност или някой некорумпиран съдия няма да напише мотинви 5 години. Българския съд е....справедлив, честен, прилагащ закона в интерес на обществото и решенията му са в абсолютен синхрон със законодателството и обществените очаквания. Голям смях!Извода-Гитка не си е платила на когото трябва. Сега като я сритат ще и светне и ще се отчита редовно на когото трябва в Троян. Много поучително.

Анонимен каза...

До 33-ти идиот!!!Продаването на НАКОТИЦИ бизнес ли е ??????

Анонимен каза...

Заедно с търговията с оръжия,наркотиците са най-сериозния бизнес по целия свят.Повече от 100 години се упражнява и на държавно ниво. Но бива да попрочетеш някоя и друга книга по темата,а не да се дървиш като чурка (:

Анонимен каза...

Г-н Маринов,

аз също бих ви посъветвал да направите разследване за Колю Циганина. Едно време полицай ми каза че жалбите срещу него са над 80. Много интересно е полицията какво прави?

troyan21 каза...

До №31 и №37: Сигналите ви наистина са красноречиви, смятам да попитам гл. инсп. Ичев дали имат данни, че въпросното лице се занимава с незаконна дейност и ако е така, предприети ли са мерки.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

ТЪй и тъй питаш защо не разпиташ и за някои други местни мутри с луксозни возила

Анонимен каза...

А мишоците в Троян,защо не поразпитат сами?

Анонимен каза...

34-ти, като гледам как наперено го раздава Тонимир Гечев, може вече да са му се извинили за причиненото неудобство.А и врата на ВиК са си заключили да не ги притесняват навлеците-абонати.А между другото докато го разследват г-жа кметицата го остави на поста му за да може да прикрие каквото трябва.

Анонимен каза...

В Троян винаги са оцелявали тези ,които знаят как и на кого да снасят.Който не го разбрал до сега си е негов проблем.А който си мисли ,че не е така нека се опита да направи нещо и да застраши евентуално някой от богопомазаните най вече в търговската сфера и ще се убеди сам.И най гадното е,че точно полицията се използва най-активно в тези мероприятия за разчистване на терена за НАШТЕ.

Анонимен каза...

42-ри, точно така е и така ще бъде занапред,докато октопода задуши всичко в Троян (:

Анонимен каза...

Кольо Циганина е в Белгия и дано там да си стои. Въпреки това трябва полицията да се занимава с него и не само с него, ами и с всички кибици в "Тифани", "Дриймс" и другите заведения, които не работят, пият по цел ден кафе и карат супер скъпи коли и живеят охолно.

Анонимен каза...

Ами те полицайте и това правят 44-ти, занимават се като ги охраняват.Притискат конкуренцията да не би някой да им се намеси в бизнеса капутите и да им развали рахатлъка.

Анонимен каза...

Ne Kolio Mangala e v troian i kara AUDI A8. S kakvo se zanimava spored vas. S turgovia na semki li?
Policajte ni6to ne praviat za6to li???

Анонимен каза...

Троянеца е много завистлив да знаете!!!Я ми посочете един по-лъскав и модерен магазин от този на Пепа.Няма и няма да има.Всички Гитки,Татянки,Юнонки са гола вода.Ама и те надули цени и пуфкат цигари или чоплят семки отвън по цял ден-голями бизнесменки няма що .Пепа поне има вкус и витрините не са и като другите.С това още веднъж разбрах ,че троянеца не заслужава нищо хубаво и стилно!

Анонимен каза...

Аз определено не завиждам на Колю Мангала. ПРосто искам полицията да си върши работата.

Анонимен каза...

Ох,били и подредени с вкус витрините на Пена Фешън,хахаха това сигурно сама си го пише?Селска пръчка...!

Анонимен каза...

Защо превърнахте темата от "закон и ред" в "престъпността"-Колю. Донякъде 47 е прав/а. От Пепа нападнахте Гита,че и до Колю стигнахте с хапливите си коментари. Пепа е нарушила някак закона и ще бъде наказана,не е нужнода бъде одумвана. Гита си продава 4 марки и то не само турски,така че нека всеки си гледа в паничката. Цената на дрехите в Троян е адски висока. Деградацията изгони младите и озлоби старите.

Анонимен каза...

ТЪП ГЛУПАК ПИСАЛ 50

ЗНАЧИ ПЕПА Е БАНДИТ А КОЛЮ ЦИГАНИНА Е СВЕСТЕН ТАКА ЛИ?

Анонимен каза...

Ми то каквото и да коментираме си е невъзможно да развиваш напълно легален бизнес в България!Ако искаш да оцелееш няма как да не стоиш на сянка и да игареш по тъч линията!Доста удобничко е за властимащите,по всяко време могат да те унищожат!Кой знае кой се е огледал в бизнеса на жената и си прави пазарна ниша..

Анонимен каза...

51 Благодаря ти за комлимента ЗЛОБАР! Никъде не съм посочила КОЙ какъв е! На теб не ти влиза в работата каква е Пепа или Колю! Казах че обърнахте темата от едно в нещо съвсем различно нападайки този и онзи,а не че Колю бил светец. Интригантствай другаде!

Анонимен каза...

Не е злобар човека,оня мангал пъпчив където продава наркотици и рекетира най-различни хорица.Защо не го проверяват?Защо не му правят нищо?Той името не може да си напише,а Ауди 8 кара!!!Как е взел книжка?.Явно си е разработка на полицаите които не си вършат работата.

Анонимен каза...

А добро утро 53,шъсъ сетите най накрая кой кара влака и кой надува свирката:):)

Анонимен каза...


Полицаят-убиец дерибействал като мутра из Ловеч
Карал без “Гражданска отговорност” и с напълно затъмнени стъкла, смятал се за недосегаем
http://novinal.com/show/2798

Те това е днешната мила полиция ,която ни пази.Вие искате Кольо циганина да притеснява ,та те са си едно цяло,болкуци и полицай от време оно още.

Анонимен каза...

vij sega ne vsichki sa nekadarni kato teb mojem karame AAA 8888 EEEE KLASI BMV A TI VMESTO TUKA DA ZLOBESH TARSI BORI SE I POSTIGNI AKO SI MAJ ZASTANI S IMETO SI AS SE KAZVAM MARIQN I DA SE VIDIM DA TI OBQSNIM PODROMNO OT KADE VADIM PARI I KAK JIVEM

Анонимен каза...


GL.INSP. MARIN ICHEV, AKO SI MISLITE CHE TOZI POLICAI NE SI VARSHI RABOTATA MN SE LAJETE TROQN PO SPOKOEN I PO CHIST OT NARKOTICI ILI DRUGI NARUSHENIQ NE BIL RADVAITE SE CHE TOI E NA VLAST M.ICHEV 6TE PAZI KOLIO CIGANINA ILI NQKOI DRUG. IMA MN HORA V TOZI GRAT KOITO NE SA SI PILI HAPCHETATA. RADVATE SE CHE SA ODARILI MAGAZINI ZA DREHI MI 6TE HODIM S KITAISKITE ILI S CARVULITE AMA AS ZABRAVIH POVECHETO TROQNCI SI PAZARUVAT OT BEZMITNITE DDDDDDDDDDDDDD

Анонимен каза...

toi ne e samo mangala za re6etki a kriviqt za kade e i toi

Анонимен каза...

ami za ferdo i vasko tocevi nqkoi ima li komentar

Васил Добрев каза...

В Троян има и умни,и хубави,и успели жени както и в цяла България ама с мъжете работата е многоо злеее.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |