Крадлив дядка обра детска количка на площада в Троян

* 74-годишният нашенец М.Й. отмъкна мобилния телефон на 35-годишна майка, оставен в бебешката количка
* Авантаджията е задържан и направил пълни самопризнания, грози го до 8 години затвор


В ЧЕТВЪРТЪК, 23 АВГУСТ (за незапознатите – деня на четвъртъчния троянски битак, който сбира на раздумка и евтини удоволствия стотици пенсионери от всички краища на все по-застаряващата ни община, а централната част на града заприличва на селски сбор от времето на късния соц – бел. Т21) 35-годишна майка подала сигнал за кражба в местното полицейско управление. Причината – троянското мамче установило, че от детската й количка е отмъкнат скъп мобилен телефон „Нокиа N95” (проверка в интернет показа, че цената на този модел варира от 415 до 650 лв. – бел. Т21).

АВАНТАТА СТАНАЛА на централния троянски площад „Възраждане” в късния следобед – „опипаната” дама се обадила в полицията в 18:00 ч. След бързите оперативни действия крадецът от бебешката количка бил разкрит – 74-годишният троянец М.Й. Крадливият дядка бил разпитан в присъствието на адвокат и направил пълни самопризнания. Откраднатият телефон е бил открит и иззет по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194 от НК, предвиждащ лишаване от свобода до 8 години.

Т21

20 коментара:

Анонимен каза...

8 години за дреболия??? Я стига глупости. Управниците ни изнесоха държавата, без да имат проблеми за това, тоз човечец за един телефон, 8 години.
Ама то как беше? За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.....

Анонимен каза...

qvno 4ove4eca e bil mnogo obednql za da se vpusne v tazi avantura

Анонимен каза...

Я 1ви не ми го защитавай този старчок..да бърка на детето в количката....Добре че таткото не бил наблизо да му увеличи разходите при Марешки

Анонимен каза...

Толкова може и да е струвал този боклук ама преди 4 години,не се излагайте че тук стана като "Жълт труд" ...

Анонимен каза...

3-ти, нещо не си ме разбрал. Не го защитавам, а само казвам, че не заслужава 8 години затвор за такава глупост.

Анонимен каза...

Наказанието е до 8 години лишаване от свобода, но това не означава, че ще му бъде наложено наказание 8 години.

Анонимен каза...

Пиян тинейжър
убил четирима на тротоара го осъдили три тодини условно,а горкия старчок го чакат 8 години эатвор...Ееее,това само в Булгерстан го можеее...

Анонимен каза...

За протокола : Mobile Shop
5 оферти. Цена от 410.00 лв. до 425.00 лв.
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/1196/nokia-n95

Анонимен каза...

http://www.mobilebulgaria.com/obiavi/index.php?mobile_id=1196&obiavi_type=1

Анонимен каза...

http://prodavalnik.com/avtomobili-i-avtochasti/avtomobili-c371?q=mercedes&gclid=CLm29ZyagbICFcHN3godvxcAvw

Рицар без доспехи каза...

Смешковци, тук важен е принципът за морален устои. Няма никакво значение колко реално струва телефонът, само елементарни хора могат да обърнат толкова внимание на цената. На жена, в случая майка е извършен грабеж, забележете от детска количка! В закона има само един случай на кражба, която може да бъде оправдана от наказателна отговорност и тя е ако сте толкова бедни, че нямате пари дори за хляб и откраднете за да се нахраните и ако ви хванат по закон нямат право да ви осъдят на затвор. Но имайте предвид, че това не включва да откраднете цяло прасе, кон, крава или изкривени разни представи за наяждане и сиромашия. Тук говорим за едно елементарно съществуване. Много тъжно ми става напоследък като виждам как хората тотално изкривяват нормалното от неадекватното. Тук става въпрос за кражба и то извършена от 74-годишен човек, никой или почти никой от дотук коментиращите не обръща внимание на този факт, по- скоро важен е колко струва телефонът. А, знаете ли кое е още по- обезпокояващото? Че напоследък обществото се застъпва за престъпниците, казват е за един телефон, кола, дреха, маратонки, някой друг милион от банката и прочие проблем ли ще го правим, то онези в парламента ограбиха държавата, на нас ли ще търсят сметка? Ето точно този момент е крайно обезпокояващ, хората тотално размиха представата за моралните устои. Да крадеш, убиваш и мародерстваш се превръща в част от ежедневието ни и нехайно и безотговорно защитавано от една доста солидна част от обществото. Никакво бъдеще не може да има държава, която е обитавана от подобно население! Реално и аз поне от няколко години не вярвам, че тази държава в този си облик и манталитет може да просперира! Ние затъваме прогресивно всеки изминал ден.

Анонимен каза...

Точно така, трябва да се почне от малките квартални/селкси кражби и по този път да се стигне до големите. А пък и може ли на старИ години да правиш такива лапешки неща, и то от майка с дете...
Съжалявам го дядката, може и с главния да не е много добре вече, ама... не знам. Всеки да си понесе вината.

Иванко каза...

Аз бих отмъкнал майката троянска. При всички случаи е по-ценна от телефона китайски.
Не бе, не майтап.

Анонимен каза...

Avie sigurni li ste che tozi vazrasten chovek naistina e otkradnal telefona ili prosto prikriva izvarshenata glupost ot vnuka si naprimer. Az lichno ne moga da si predstavq tozi chovek da barka v kolichkata i da ima tolkova barzi refleksi che da ne go vidi nikoi. Dai boje vseki mu da stigne tezi godini no na 74 da kradesh i da ne te vidqt malko smeshno. Mai prikriva nqkogo koeto e zle za nas.

Анонимен каза...

ки 8 годин бе ,направо до живот..........че той на тази възраст може 1 да не изкара

Анонимен каза...

11-ти,ти като си толко умен,що седиш тук да затъваш наред с другите ле? Или преди критичния момент ще се самоизтеглиш за косата,да те еВа в Мю(мю)нХаузена!

Рицар без доспехи каза...

16- ти седя тук, за да анализирам простотията която се шири около мен, именно твоята имам предвид. И не си мисли, че ще доставя този кеф на бабалюги като теб да съсипят окончателно тази държава. Ще ви се всичко да е така просто и елевентарно като главите ви, но уви живеем в други времена.

оня с коня каза...

И като я анализираш тази "простотия" какво ще направиш бе импотентен воайор такъв? Ще си удариш една тъпанарка и хайде под юргана или как?
Просто си поредния празен безделник дето си хвърля нефелния хайвер в сайта на локалния вестник - пълен паляк един вид!

Анонимен каза...

Нивото става все по- ниско и по- ниско в този форум. Ако имаше награда са най- голямите тъпанари, евентуално републикански шампион щеше да бъде гнидата- 16-ти и 18-ти, които всъщност са едно и също бездарно същество!

оня с коня каза...

Браво,айде сега бягай в ъгъла да хлипаш обиден,рицарю на печалния образ ;-)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |