Домът за стари хора в Добродан отваря врати

* Донка Михайлова: „Струваше си совалките до София, усилията и нервите! Двадесет и четири възрастни ще имат своя Дом на територията на троянска община”

ЕДНА НАИСТИНА добра новина научихме от личния профила на кмета на Троян Донка Михайлова във Facebook вчера. Г-жа Михайлова написа следното: „Изненадващ резултат от много амбиция и любов – днес (23 август) бе подписана заповед за започване на дейност на Дома за стари хора в Добродан. Струваше си совалките до София, усилията и нервите! Двадесет и четири възрастни ще имат своя Дом на територията на троянска община. Дом, който е уютен и слънчев! Ще вложим всичките си усилия да го изпълним с обич, грижа и доброта. Възрастните го заслужават!”

КМЕТСКАТА ЕМОЦИЯ наистина е вповечко, но няма лошо. Постигнатото е сериозно. Още повече, че само преди месец над Дома в Добродан бяха надвиснали облаци и съдбата му бе неясна. Припомняме – въпреки че базата (бившето доброданско училище) бе реконструирана и готова да посрещне новите си обитатели, финансовият министър Симеон Дянков обяви, че до края на годината (2012 г.) пари за планираните дейности няма. Напук на очакванията (ни) и дадените отгоре обещания. За Общината пък бе непосилно да поеме разходите. Самата г-жа Михайлова съобщи неприятната вест на пресконференция в началото на м. юли. Явно обаче нещо се е случило и г-н Дянков е променил позицията си. Браво!

Т21

Още по темата:

22 коментара:

СЛРД Троян каза...

Поздравления,че ще отвори още един дом за самотни хора..Да са чувстват като у дома си.
Наистина това е успех

Анонимен каза...

В много от тези домове се настаняват не самотни и безпомощни хора, а родители на заможни или емигрирали българи. Не е лошо да разберем как ще стоят нещата в този дом.

Анонимен каза...

Да,1-ви,права си!Оттук-нататък усилията в България ще са насочени към домовете за самотни хора,защото просто други няма да има.В този смисъл 2-ри напразно се опитва да ги дели - не,приятелю,родителите на заможни и емигрирали българи са понякога по-самотни и по-безпомощни!Само дето обикновенно имат джиесем,пред който да поплакват тайно.Бързайте,госпожо Кмет,бързайте - сега
времето е Наше или Ваше,както ви се харесва.Но,при всички случаи то не чака!

Анонимен каза...

След 20 кьорфишека, поне една свършена работа.

сМислителя каза...

Само да напомним, че "усилия и совалки до София" направиха и "нерви" потрошиха доста хора преди Вас, за да стане този дом факт. Сега е лесно да се биете по гърдите, но нейсе - ред Ви е и Ви се пада:)

Анонимен каза...

Прав си 5-ти.Точно така старчето от трапето се пъчеше ,колко много бил направил.Всички са един дол дренки (:

Анонимен каза...

Поредната свършена работа 4-и. Браво!

Анонимен каза...

Към 5-и. Бенчева, Бенчева - ти и Мисъл :)))))!

Анонимен каза...

Браво, кмете, само така!

Анонимен каза...

Поздравления за успеха!Все такива хуабви неща да се случват.

Анонимен каза...

Това не е ли от времето на Акимов? Поправете ме ако бъркам.

Анонимен каза...

Не бъркаш, тя Донка само клозет направи за 1 година.

Анонимен каза...

Всички са от един дол дренки, както е написал 6-ти.

Анонимен каза...

Донка придава нов, интелигентен и балансиран облик на Троян. Кмет, от който да не се срамуваме. Някой трудно разбират това, но това е естествено. За пръв път от промените насам имаме кмет, от който не се срамуваме!

Анонимен каза...

(14) В някаква степен си прав но като се сетиш за партията и веднага ти почервеняват бузите от срам!!!

Анонимен каза...

СПИН и в Троян от началото на прехода. Те нямат срам!

Любопитен каза...

Кой ще е директор на Дома за стари хора в Добродан, може ли някой да даде информация?

Анонимен каза...

И какъв облик придава, че нещо не става ясно? Освен, че Дилян Енкин яхна чисто ново Пежо,последен модел при това...

Анонимен каза...

18, минАк също яхна ново Пежо, имай го предвид. Енкин поне има отделен бизнес...

Анонимен каза...

Двата троянски "лъва" яхнаха френски лъвове...хихихиии Ташак,госпожа Петрова!

Анонимен каза...

А Донка си кара старото Пежо 106. С него влезе в парламента - с него излезе. Ще видим как ще излезе от Общината. Мисля, че тя е почтен човек - страхувам се само от това, че българската политика не търпи такива.

Анонимен каза...

Май е първият кмет, който ходи на работа пеша и си кара личната кола. Няма да им се хареса това на предшествениците.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |