Ръст на приходите от местни данъци и такси

* До 30 юни: 75% изпълнение на годишния план и 105% спрямо
същия период на миналата година

КЪМ 30 ЮНИ Община Троян отчита ръст на приходите от местни данъци и такси, съобщи кметът Донка Михайлова. Събраното дотук е 75% от годишния план, а в сравнение със същия период на миналата година има 5% ръст; или като суми – 2,435 млн. лв. приходи до този момент при годишен план 3,242 млн. и 2,320 млн. събрани за същия период на миналата година.

„ОСОБЕНО удовлетворение имаме от това, че троянци реагираха адекватно и по европейски на рисковата стъпка да намалим данъка за превозните средства. Някои наши критици в Общинския съвет ни плашеха, че се очаква сериозен спад на бюджетните постъпления, но се получи обратното – данните сочат, че досега от данък превозни средства са влезли 3000 лв. повече отколкото за същия период през 2011 г. Очакванията ни са тази тенденция да се запази”, коментира г-жа Михайлова.

Т21

Още по темата:

    29 коментара:

    Анонимен каза...

    Нека припомним думите на един едър бизнесмен по повод намалянето на данъците и евентуалните последици :


    "ИНЖ. МАРИН РАДЕВСКИ (ГЕРБ) за пореден път разви тезата си, че политиката на намаляване на данъците, възприета от кмета Донка Михайлова, е погрешен. Даден бе пример със сваленото ниво на данък МПС, което ще ощети бюджета с над 100 хил. лв. Подобен ход е демобилизиращ и ще даде „лош тон за песен да не се плащат данъци”, категоричен бе г-н Радевски, който обяви, че ще гласува „въздържал се” или „против”."

    А сега да прочетем отново числата обявени от Михайлова като постъпления и да си зададем въпроса, този човек какво прави в общинския съвет?

    Анонимен каза...

    Ами какво прави...стои си и си ползва облагите от цялата работа.Мародер!

    Анонимен каза...

    Не си правете сметките без кръчмар.
    Чакайте да видим резултатите в края на периода и тогава да се дават оценки.
    Мародера дава хляб на 1/3 от Троян и ежегодно дарява 6 цифрена сума за благотворителност и спорт, така че си затваряй устата.

    Анонимен каза...

    http://grigorsimov.blog.bg/politika/2011/11/08/rotshild-karl-marks-i-mehanizmite-na-lihvarskoto-ograbvane-n.848465

    Анонимен каза...

    Абе 1-ви, голямо хвалене на Донка, ще те е..а в комунистчето и теб. Какво толкова е станало-с 3000 лева повече били събрали. Чакай да видим накрая на годината-тогава ще говорим пак, а ти недей много да знаеш за Радевски (не че го подкрепям), но поне дава работа на хората човека, а Донка какво-едно голямо нищо. Един инвеститор не е довела, то не че Акомов доведе, ама това е друга тема. Айде със здраве и по-малко с хвалбите, все пак хората си остават без работа, нали?

    Анонимен каза...

    Какво сте ми го захвалили тоя Радевски?Я го попитайте, като е толкова добър, защо направи всичко възможно белгиеца да се махне от Троян.Щото щеше да създаде конкуренция и работници от калинел щяха да отидат да работят за белгиеца,а конкуренцията е против принципите на еснафската задруга задушаваща Троян. Разбира се,тъпанари като 5-ти и 3-ти няма как да го проумеят.Никога!

    Анонимен каза...

    Той Радевски да вземе да пооправи заплатите на работниците,пък вместо да дарява.И ние знаем кога даряваш от какви облаги се ползваш покрай дарението.Ако не са те има да духа под вода да не се дига пушек!Тогава не 6 цифрени суми,ами и шест лева не мой дари.

    Анонимен каза...

    7-mi,ti si goljam oligofren!!!

    Анонимен каза...

    Ох, ще ми се да е истина това, което пишат за приходите, но не ми се вярва. Никак не им вярвам на сегашните. Послъгват яко. Хич не им дреме.
    За Радевски само стискайте палци да не му щукне да мести фабриката, че хептен загива Троян. Производството му няма конкуренция в Европа. Защо твърдите, че го е страх от конкуренцията?

    Анонимен каза...

    6-ти каква еснафска задруга да проумявам бе пич?
    Какви за тия романтики от на дядо Хаджия времето?
    Де да имаше задруга, ами вече и това няма.
    Виж, че всичко се изнася или абдикира.
    Даже и Иван дето беше толкова ентусиазиран и напед, "лопна" кепенците, а може би ще стяга и куфарите.
    7-ми служителите му да не би да са крепостници?

    Анонимен каза...

    8-ти не само че си олигофрен, ами си и неграмотен пендел...

    Анонимен каза...

    Чакайте, чакайте, темата не е за Радевски-който не му харесва да не го гледа. Тук говорим, че няма реална инвестиция в общината, която е докарана от Донка-нали това беше един от предизборните обещания на "червената". Ама да Ви кажа-няма и да има поради една проста причина-Донка няма нужните познати, които да съдействат за реални инвестиции, а и няма нюх за това. Г-жа кмета разбира единствено и само от европроекти и то само по т.н. меки мерки-от другите (инвестиционните проекти) хабер си няма, а ресорния зам.кмет (Кацаров) дори незнае каква е разликата между двата вида, абе той хляба на две кучета неможе да раздели по равно. Само крачи из коридорите на общината и гледа, гледа та гледа и се чуди какво да каже, ама няма какво да каже, защото неразбира от това което служителите работят-Факт. Така че не се сърдете, че няма работа-просто никой от сегашното ръководство си няма хал-хабер какво трябва да няправят, за да подобрят това състояние на Тр., незнаят какви стъпки да поемат, за да започнат поне, дори си нямат и т.н. карта за привличане на реални инвестиции.

    Анонимен каза...

    За сметка на това пък минак се смаза да докарва мераклии да инвестират в Троян. Толкова са много, че един не видях.Тези които охкат и ахкат, да не би тоя мародер да си преместел шивачницата , са направо за тояга и бой докато спрат да мърдат крайници. Мазни подлоги, има ли шанс някога да разберете какво означава омагьосан кръг ?

    Анонимен каза...

    И какво е омагьосан кръг? Ти колко завода направи и на колко хора плащаш заплати? По-голям ли ти е бизнеса или само си лаеш, защото за друго не ставаш?

    Анонимен каза...

    Направил съм достатъчно, и около 60 човека с които работя го знаят. Разбира се няма да тръгна да ти обяснявам, защото не съм длъжен да давам на подлоги каквото и да е обяснение. А и като те чета ми става ясно, че си нямаш ни най-малка представа за какво говориш.

    Анонимен каза...

    Напротив, знам какво говоря, а и ти не ме познаваш, за да казваш от кое имам представа и от кое - не. Все пак и 60 човека като заетост са добре дошли за този град, но ако наистина си зает със собствен бизнес, уважавай всеки твой колега. Персоналът на Радевски е в пъти повече, както и мащабите на производството му!
    Пожелавам ти да го стигнеш и тогава пак ще те питам как приемаш подобни простотии по твой адрес.

    Анонимен каза...

    Статията е за ръст на приходите, а половината от вас се оплакват, че няма инвеститори...Хора, замислете се малко, само с оплакване до никъде няма да се стигне! Не може да чакате да дойде някой и да ви оправи всичките проблеми!

    Рицар без доспехи каза...

    Докато част от крупните местни бизнесмени плащат данъците си извън троянска община, ние обикновенните данъкоплатци влизаме в статистиката, определяме ръст на приходите от местни данъци и такси и прочие и прочие. Направо започвам все повече и повече да съжалявам, че живея в този град. Ще променя това чувство на съжаление, сигурен съм!
    П.П Обърнете внимание как се ,, асфалтира" по периферията на главните улици Васил Левски и Христо Ботев, уличките, които ги свързват, нещо страшно е. Такава мизерия, такава некомпетенция цари, че направо ми е отвратително да минавам вече по тези улички. Чудех се преди малко какъв е смисълът от теци данъци като аз лично с очите си виждам как ни правят на глупаци с най- елементарното, отдавна закъснялото пролетно закърпване на дупките. Мен ме е срам, тях как не ги е срам просто не ми го побира ума. Нищо, никога няма да бъде променено, всичко отива назад и надолу.

    Рицар без доспехи каза...

    Г-жо Михайлова, ще се наложи да ви припомня, защо данък МПС попринцип отчита ръст. За жалост вие нямате заслруга за това, съжалявам. Единствено можете да благодарите на правителството, не оставяйте с впечатление, че ги защитавам, заради драконовите антикризистни мерки, които предприемат всеки изминал ден и карат хората да се чувстват все по несигурни и стресирани. Та въпросният ръст във събираемостта на тези данъци за МПС е поради факта, че вече не можеш да минеш с МПС-то си на ГТП - годишен технически преглед, без да си заплатил всички задължения като данък на въпросното МПС. Така, че съжалявам, но приноса не е ваш.

    IgMg каза...

    17 ти, напълно съм съгласен с Вас, но не мисля, че трябва да оставяме властта спокойно да си живурка. Така изкара мандата си Акимов, така го е подкарала и Михайлова. Я си спомнете предизборните им обещания и на двамата!
    Аз не чакам да ме оправят, но поне да се захванат с това което могат да сторят и да го направят, но изцяло, да хванат един проблем и примерно тази година да го решат за близките 10-20 години! А то нищо и половина, ние си плащаме данъците, те си намират идиотски и философски оправдания и както виждате града ни запада от ден на ден.
    Ние ли да си асфалтираме улиците, ние ли да оправяме инфраструктурата? Как да стане това? Всеки сам за себе си ли?
    По принцип сте прав/а, но хайде и те да свършат нещо най-после за общото благо, за града ни! А то само борчове, харчове които не водят до нищо и като че ли свикват на празнодействие!

    Анонимен каза...

    Последното нещо, в което може да бъде обвинена Михайлова е спокойно жиуркане. Наложи динамика и екипност. понякога я виждам кога отива и кога се връща от работа. Айде малко по-обективно.

    IgMg каза...

    21, затова съм Ви написал "празнодействие". Това е така, поне за сега. Никъде не съм казал, че Михайлова живурка, написъл съм, че не трябва да ги оставяме да си живуркат. Моля Ви четете по внимателно, дори да сте пристрастен в една или друга политическа линия или партия.
    Това, че я харесвате не е лошо! Това, че работи спор няма, нужни са обаче конкретни резултати. За сега поне, аз не виждам такива!

    Анонимен каза...

    Ами тогава сложи си очила!

    IgMg каза...

    Боже Госпосподи, кава вярност! ЕВАЛА 23 ти!

    Анонимен каза...

    18-ти, позволявам си да ви попрява - в бюджета на общината се плащат само местните данъци - сгради, МПС,смет, патент. Всички останали се превеждат на републиканския бюджет, а от там под формата на преки плащания част от тези данъци се превеждат на общините. Така че всички бизнесмени плащат данъци извън посочените не в Троян.

    Анонимен каза...

    Хайде и туристическата такса да се намали,защото общината не прави абсолютно нищо в полза развитието на туризма по нашите земи.
    След това да актуализира наличните общински имоти,дадени под наем, и съответно да актуализира наемите.
    Кметицата също така, да ни осветли какво се случва с кредита насаден ни от чусаоп, и дали ще има наказани пряко замесени участници,включително и дилян енкин.

    Анонимен каза...

    Някое знае ли как мога да изчисля данъка на МПС-то ми, преди да отида в данъчното?

    Unknown каза...

    http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html

    Анонимен каза...

    23 ти ,приятел явно яко те е напекло, бързо отивай до хладилника и си заври главата за 5 мин.в фризера за да се охладиш и после пак помисли какво си написал.Донка да не е довел дилян енкин да търси наказателна отговорност за далаверите му толкова години ,както на него така и на приятели те му от гроб ,начело с чусаоп.Я се осъзнай в коя държава и кой град живееш и се успокой да не получиш удар в тези жеги.

    Публикуване на коментар

    Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
    (Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

     

    ©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |