Газ и в Троян?

* ДКЕВР избра „Консорциум Троян газ” АД за газификатор на община Троян, обжалването пред ВАС не блокира процедурата * Никола Дуков: „Продължаваме да търсим троянски партньори” * Донка Михайлова: Искаме максимален ефект за крайните потребители

„КОНСОРЦИУМ ТРОЯН ГАЗ” АД – същото дружество, което през 2008 г. бе предпочетено от Общинския съвет за изпълнител на газификацията на Троян – спечели конкурса, обявен от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). „Консорциум Троян газ” АД е регистриран в Троян, а акционери в него са „Варна про” АД (51%), „Екогаз сервиз” ООД (30%) и „Фервалтунгсгезелшафт Рубин" ГмбХ (19%). Държавният регулатор обяви победителя на свое заседание на 1 март 2012 г., но веднага след това класиралият се на второ място – Обединение „Стартенерджи”, подаде жалба за нередности в конкурса пред Върховния административен съд (ВАС).

ПО ПРИНЦИП тези съдебни процедури са доста тромави и могат да се проточат с години; оптимистичният вариант е 3-членният състав на ВАС да излезе с решение до края на годината. Ако обаче съдът приеме жалбата за основателна, ще върне нещата за преразглеждане от ДКЕВР и ако изборът се препотвърди, евентуалното ново обжалване премества процедурата пред 5-членен състав на ВАС, което може да отнеме 2-3 години. Важният момент тук обаче е, че обжалването от страна на „Стартенерджи” не стопира процеса на газификацията и „Консорциум Троян газ” АД, което вече притежава лиценз за газифициране на община Троян, може да пристъпи към реализация.

ЗА РАЗЯСНЕНИЕ какво точно предвижда газифициращата фирма миналата седмица (27 юни) в Троян пристигна един от основните акционери в „Консорциум Троян газ” АД – немецът Йохан Бреме, и главният експерт Никола Дуков. Домакин на срещата бе кметът на Троян Донка Михайлова. „Ще ви кажа почти същото, което казах и при обсъждането в Общинския съвет през 2008 г., нашите разчети са същите”, заяви в началото на презентацията си г-н Дуков.

ЕКСПЕРТЪТ ПОДЧЕРТА също, че опитът му по газификацията на Търговище, Добрич, Плевен, Шумен, Провадия и др., му дава увереност, че избраната схема за Троян е правилната; а същината е газификацията да е по зони – промишлени, кварталите с високи сгради и други обособени градски части, други селища в общината (напр. с. Врабево, където е заводът на „Софарма”). В тази посока е и направеният обстоен анализ – за фалирали предприятия, обществени и административни потребители, потенциал за развитие и т.н.; г-н Дуков изрази мнение, че на мястото на „Елма”, „Хемус”, „Машстрой” и други затворени предприятия рано или късно ще се развие нова производствена дейност и това трябва да се отчете при газификацията.

РАЗБРА СЕ, че три основни са принципите, които ще следва „Консорциум Троян газ” АД при газификацията на Троян. Първо – максимална оптимизация при изграждането на мрежата, за да няма излишно (финансово) натоварване на крайния потребител; в тази посока е и планираната минимална печалба за дружеството от 8,7%. Второ – да се гради с перспектива, с възможности за разширяване при бъдещо развитие на промишления сектор в Троян. Трето - минимизиране на инвестиционните разходи; г-н Дуков обясни, че дружеството е понесло много критики в тази посока, но „всяка стотинка трябва да се брани” (5,6 млн. лв. са планираните инвестиции на „Консорциум Троян газ” АД срещу 11,6 млн. лв. на конкурента „Стартенерджи” – бел. Т21).

ЕКСПЕРТЪТ на „Консорциум Троян газ” АД съвсем ясно заяви, че изискванията на ДКЕВР за газификация на поне 30% от битовите потребители в съответното селище е трудно постижимо; даден бе пример с Балчик, където на 4-тата година са включени едва 2% от битовите потребители (по наша информация под 10% е и в съседен Ловеч – бел. Т21). В Троян има и специфични фактори, влияещи срещу битовата газификация – напр. все още евтиното и достъпно твърдо гориво. Затова консорциумът предвижда междинен вариант - да се изградят в междублоковите пространства модули за компесиран газ (бутилки), което излиза с 30% по-евтино на потребителя и дава възможност при желание за включване в газовата мрежа.

ВЪНШНИЯТ ГАЗОПРОВОД (тръбата) до Троян ще е с начална точка при Севлиево. Тръбата може да се докара до Троян за година-две, още около година ще отнеме изграждането на вътрешната преносна мрежа, така че в рамките на две-три години синьото гориво може да влезе в Троян; задължително ще се изгради и метан станция в началото на града. Разчетите са в строителството да бъдат ангажирани около 50-60 местни работници, а след това ще се осигури заетост по поддръжката на 5-6 човека.

КАКВО ПРЕДСТОИ оттук нататък? Екип на „Консорциум Троян газ” АД на 4 юли ще проведе среща с бъдещи троянски потребители на синьото гориво от обществения и промишления сектор, за да се актуализира информацията, каквото е изискването на ДКЕВР. Предстои и допълнително уточняване, а след това Общинският съвет трябва да приеме генерална схема за газифициране на община Троян, което е задължително условие.

В КОМЕНТАРА СИ кметът Донка Михайлова дебело подчерта, че основният въпрос за общинското ръководство е да се постигне максимален ефект за крайните потребители и Общината е готова да помага и сътрудничи в тази посока. Друг възлов въпрос е как ще се подходи към съществуващата инфраструктура и особено към новоремонтираните троянски пътни участъци. Уверението на г-н Дуков бе, че се предвиждат минимум изкопни дейности и ще се използва съответната технология.

НА ПИТАНЕ НА Т21 има ли троянско акционерно участие в „Консорциум Троян газ” АД (помним, че при дебатите през 2008 г. имаше обвинения към местни общински съветници за свързаност с дружеството и конфликт на интереси - бел. Т21), отговорът на г-н Дуков бе отрицателен. „Данните ни са публични и достъпни и всичко може да се провери. От 4 години консорциумът приканва към партньорство местния бизнес, но никой не откликва, което се обяснява с това, че проектът е рисков. Но не сме се отказали и продължаваме да търсим троянски партньори”, заяви г-н Дуков.

ЩЕ ВЛЕЗЕ ЛИ газът в Троян в близките 2-3 години? Според оптимистичните уверения на хората от „Консорциум Троян газ” АД това е напълно постижима цел. Според други обаче, запознати с газовия бизнес, подобни очаквания не са особено логични и реалистични. Както се казва – ще поживеем и ще видим.

Т21

Още по темата:

58 коментара:

Анонимен каза...

"В тази посока е и направеният обстоен анализ – за фалирали предприятия, обществени и административни потребители, потенциал за развитие и т.н.; г-н Дуков изрази мнение, че на мястото на „Елма”, „Хемус”, „Машстрой” и други затворени предприятия рано или късно ще се развие нова производствена дейност и това трябва да се отчете при газификацията."

На снимката не изглеждаше толкова ненормален, но след като почетох тази глупост, вече ми стана ясно- ШИЗОФРЕНИК!
Ясно става и друго. Кой каквото и когато асфалтирал/ремонтирал в троянската пътна мрежа-БАСТА.До 2016 няма да има ни една лопата асфалт по улиците.

Анонимен каза...

Засега - тръц-ц-ц-ц - готово!!!

Анонимен каза...

Газ в Троян - колкото тунел под Балкана!

Анонимен каза...

Тримата от снимката дишат лепило!

Анонимен каза...

И аз пускам газ,някой да иска?

Анонимен каза...

Дано да се реализира тази идея! И най-сетне да заживеем човешки през 21 век, а не като нашите прадеди - примитивно, дишайки пушек, слушайки звука на резачки и циркуляри. Поздравления!!!

Анонимен каза...

Как стана в една друга държава! Реклами за ниски цени, и икономии. В началото–високи цени за инсталиране, след това цените паднаха. В началото беше икономично отоплението, след това плащаха, и плакаха. Просто някои хора спечелиха огромни суми, и печелят, клиентите се поставиха на "тясно", и няма мърдане, плащат и продължават да плачат.
При нас, може да стане инсталирането за много по–ниски цени, но съм виждала в България допотопните табла, сигурността ме съмнява. При нашите климатични условия, и сгради без изолация, няма да ми стигне годишната заплата/ако работя/, за да си платя зимното отопление.
Добро обмисляне, и след това действия!!!

IgMg каза...

Както е тръгнало, ДКЕВР на всяко тримесечие да увеличава цената на газта, от нея няма да има никаква полза в ценово отношение, даже ще се набутваме значително. Остава на "далавера" само чистата околна среда през земата чрез премахване на димния смог над Троян от дърва и въглища. Останалото е пълна порнография, защото при тази безработица, при тези цени, малцина ще са в състояние да си плащат екологично чистото гориво.

Анонимен каза...

Цената на газа не е най-големият проблем. Като цяло газификацията на Троян закъсня в годините.

1. Изграждане на инсталация - около 5 000 лв първоначално. При цена на дърва за огрев около 60 лв/куб и средно 10 куб потребление на домакинство, тези 5 000 лв се разняват на 83 куб дърва, или отопление за 8 години. Кой ще избере отопление с газ при ниските доходи в домакинствата?
2. Промишлените предприятия отдавна изградиха локални ГРП-та и се зареждат с трейлери. Надценката на трейлерите на Консорциума е 500 лв над цена Булгаргаз, а предприятията плащат доста под тази цена за доставка. Следователно - те няма да се включат.
3. Същото като точка 2 е и за общинските обекти.
4. От точки 2 и 3 следва, че надбавката за битови абонати ще стане над 500 лв!!!!!
5. Едва сега идва постоянното увеличение цената на газта, което всяко домакинство трябва да плаща след първоначалната инвестиция.

Не разбирам какъв е този напън за газифициране, закъснял доста в годините. Колкото до това кога доставките ще дойдат по тръба - в следващите 4 години, имайки предвид отчуждаване на зони по трасето на тръбата. Едва след доставката по тръба можем да говорим за надценки от порядъка 100 лв над цена Булгаргаз.
Който е жив дотогава...

Анонимен каза...

Много точен анализ от 9-ти!
Чудя се,защо Донка Михайлова продължава да се държи като марионетка ?
Смисъл донякъде би имало,ако успоредно през годините за които се пише,тя успее да привлече европейски производители, с мерак за изнесено производство.
Ужасно грозно и дразнещо в статията е изказването на господата за анализа с фалиралите предприятия в Троян. Да споменаваш тях е като да твърдиш,че ще възкресиш мъртвец!Другото което ме чопли, защо днес 6 юли, се говори за предстояща среща на 4-ти юли...

Анонимен каза...

Тази жена (кметицата) ги измисля едно от друго по-неефективни и неосъществими. То не бяха тунели под балкана, то не бяха глупости на търкалета. Сега остава да оползотвори някой лев в лобиране за летище:)))

Анонимен каза...

Разсмя ме, 11-ти. Не бях се сещал за летище, но що пък не. Нали трябва да се имитира дейност....

Срещата на 4 юли беше пълно фиаско, Консорциумът искаше да събере данни за потреблението по обекти, за да изчисли размера на тръбата....Просто статията е отпечатана със закъснение, но нищо важно не се случи.

Троян 21 каза...

До №10: Материалът е писан за печатното ни издание, т.е. преди срещата на 4 юли; засега нямаме информация как е протекла тази среща.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Дали да не помислим за космодрум на Капинчо, и пристанище за подводници в язовира до село Г. Желязна?

Анонимен каза...

Аз съм 10ти : В никакъв случай не укорявам Т21, точно обратното. Явно работата с медите както винаги в община Троян е последната грижа .Ама то май всичко свързано с РАБОТА им е последна грижа...

Анонимен каза...

Нито тунелът, нито въпросът с гозификацията са "измишльотини" на Донка Михайлова. Не случайно на срещата на 27-ми тя няколко пъти спомена, че Община Троян се явява като посредник за осъществяването на тази среща. Който може да чете между редовете, ще му стане ясно.

Анонимен каза...

Съгласен с 15-ти. Не се работи, а се имитира работа, което е различно. Скоро четох пак статията за назначените зам. кметове. Ангелов ще отговаря за "повишаване заетостта и увеличение на доходите"! Минаха осем месеца от новото управление и нищо - ни заетост се вдигна, ни доходи на хората. Как така се правят обещания? Като не си си изпълнил задачите, защо взимаш заплата?
В момента наистина се имитира дейност - създават се разни съвети, де квартални, де селски, четох че и бизнеса е призован да създаде съвет. Какво точно трябва да правят тези съвети - загадка. И защо трябва да се създават насилствено, разбирай под натиска на общината, формулиран като покана?
Нали затова са замовете - те да са първите съветници, заедно с кмета и секретаря, защо се разчита някой да даде някаква идея, после да се обяснява как не може да стане поради Х причини.
Въртят се идеи на празни обороти, следвани от обяснения, които обаче от страна на кметицата секнаха.

Анонимен каза...

Какво означава "посредник", 16-ти? В много градове общините са в партньорство с такива консорциуми, ние ли сме най-умните, та общината не се натиска това да стане?
Посредник и аз мога да бъда - ще ви организирам среща с кметицата по най-наболелите въпроси, пък после ще обяснявам, че само съм бил посредник. Това вас какво ви топли и с какво ви помага?
Иска се акъл да се оцени дадена ситуация, да се дадат някакви предложения, ама обосновани, не разни там неизпълними неща. Иска се икономически анализ дали сега е най-подходящото време, дали условията са добри за гражданите, какви са ползите за общината. На срещата това не се каза....

Анонимен каза...

Я някой да ми каже, как точно ще стане това увеличаване на заетостта и доходите?
Отива Ангелов в Калинел: Марине, бе да назначиш 100-тина шивачки по на 700 лева за първите 3 месеца,на 4-тия им вдигаш парите а 900 и така...

До 16-ти: Пич, я леля Донка да ремонтира и асфалтира улиците в Троян,после пътя до Беклемето, пък нека разправя ако ще и за междугалактически тунел!

Анонимен каза...

Питай Ангелчо, той нали за това е назначен...

Анонимен каза...

Поне да не говорят глупости,защото наистина почва да ми се драйфа от тях. Ясно ми е,че в омагьосаният кръг са едни и същи,ама барем да си траят и мижитуркат на службичките.

Анонимен каза...

Ми нали трябва за позалъжат електората?

Анонимен каза...

4 години малоумие акимово/балево,преди това 12 години енкиново крадене,тия таман влезли в мандат и се чудят къде да се заврат!ядох боб, на ви газ!

Анонимен каза...

Абе аланкоолу,абе №16-ти,чета,чета все между редовете и все по-зле става.Разбира се,че не е Донка измислила тунела и газификацията,преди нея Нанчо Чакъров дълги години се препитаваше с тунела под Балкана,па и други.Тя е само ПОРЕДНИЯТ популист с поредната порция лъжи!Страхувам се - не последният.Много и здраве от мен - Пенчо Изолацията!

Анонимен каза...

До преждепишещия - имам информация, че самият Бог Б.Б. се е заинтересувал за тунела - поискал е всичката документация до този момент. И не случайно Председателят на ОбС в Карлово дойде на среща в Троян. Има нещо.
Колкото до газта - не можа да ви се угоди. Предните години изядохте Минко Акимов, че не прави нищо по въпроса, сега Михайлова - че прави. Изобщо за троянци е много характерно едно нещо - отрицание на всичко и на всички!

Анонимен каза...

До Пенчо Изолацията. Хайде наистина, върви и се изолирай някъде!

Анонимен каза...

И кво точно прави Михайлова за газта?

Анонимен каза...

стига с удари в празното пространство(саратовска система).хора без работа само простотии измислят,нищо реално.

Анонимен каза...

кака ни доца бъка от идей(свой и чужди),просто да се разплаче човек.БОГ да ни пази!

Анонимен каза...

Ами да вземат да прокопаят тунела до Карлово и в него да пуснат и газта, вместо да копаят до Севлиево и така с един куршум-два заека!

Анонимен каза...

Братя българи и вий, сестри българки!
Аз ли слънчасах, Тангра ли ме осени - науката да гадае. В този град май-май нищо смислено не се случва. Или е от жегите, или народа яко се е изчерпал откъм идеи, или нещо всички сме мръднали!
1. Троян се изхранва с промишленост и занаяти, датиращи от средата на миналия век. Ни нови технологии, ни нови инвеститори, ни нещо ново в управлението на града. Старите промишлености са неконкурентни поради високите цени вследствие високите разходи. Резултат - почти всички големи фалираха и хлопнаха кепенци. Също и поради лошо управление.
2. От някогашните будни троянци едва ли останаха много. Сегашните власт имащи не се интересуват от съдбите на хората, хората пък си избират през 4 години все неможещи или гледащи лично да се облагодетелстват. Що така - не знам.
3. В този град нищо не се случва - справка заглавията на този вестник. Ако надникнете в сайта на общината - и там пълна скръб. Избягаха читавите млади хора, недоволните се увеличават, изход никой не предлага - просто или не знае какъв е, или не иска да го каже.
4. Нагледахме се на кметове разни - много обещания преди избори, почти никакви действия после. Лобиране за "наши хора", електората да го д..а. Тук се пише и роптае, ама никой нищо не прави. Ако пък някой се осмели нещо да се произнесе - бива публично оплюван. Не за друго, просто това си е наш спорт. И хората с имената изчезнаха....

Затова аз, безименний троянец, ви предлагам следното през жегавите месеци:

Да вземе всеки да каже кое е първото нещо, което трябва да се направи, та белким живне този град и хората се обнадеждят! Примерно да се асфаллтират улиците -то е ясно, че ще спрем да си чупим колите, но един асфалт как ни помага да се съживим?
Като не искат управниците нещо да направят, поне ние да направим списък и после да им дишаме във вратовете какво изпълниха и ако не са - защо. Списъкът ще го занеса лично на кметицата!
Нафарфорий...или какъвто там искате да ме наричате

Анонимен каза...

Аз съм Пенчо Изолацията и,за сведение на 26-ти, съм тотално изолиран - отвсякъде с 8 см,а банята - 10 см!Препоръчвам на всеки да се изолира,поне с 5 см,за да стане независим и неподатлив на лъжи и уйдурми газови,тунелни и други от тоя род.Приемам поръчки!Много по-здрави на Кметицата!

Анонимен каза...

Балансирана позиция на Кмета - ДКЕВР е издал лиценз - Общината може само да посредничи, за да се види какъв е интерес на потребителите. Странно е, че същите хора които реваха, че Троян не е газифициран сека пък не искат газ.

Анонимен каза...

Не искат газ при тези условия, защото им писна и взеха та се газифицираха поединично!

Анонимен каза...

Къде пък прочете,че не искат троянци газ?
Ама моля ви се,крийте се на сянка и употребявайте повече вода, а не водка (:

Анонимен каза...

Реваха за газификация,но мно-о-ого отдавна,когато имаше фабрики,заплати и др.Сега вече не!

Анонимен каза...

До 31-ви!
Нито една от фалиралите троянски фабрики не е фалирала заради не конкурентоспособност.Разбира ли, нито една!
ЕЛМА я унищожи Николай Банев,Машстрой Минко Таслаков. Хемус малко след като бе преместен в Банско,тамошният му приемчик фалира и той!
И престанете да зомбирате хората с глупостите си. Скоро някой беше пуснал тук статия от вестник Стандарт и Капитал,където на широко се прави анализ на построеното за последните 5 години в югоизточна България. Завод след завод, от малък до голям.В съседен нам Ловеч и там се строи.В Русе се прави още еди завод за автомобилни части. А тук сме прокажени или какво?Ще ми обясняват разни полуидиоти, как нямало пътникопоток в Троян и затова нямало супер от веригите. Никой не иска да актуализира наличните общински имоти,за да се предлагат ако се излъже някой да попита.Но пък рази мангали и поставени хора изкупуват в несвяст имоти на търговията и на общината.За без пари!
Туризъм ли ще правим ,дето човек да се чуди в какъв филм на ужасите е попаднал, и най-голямата забележителност на града ни да е табелата на която пише "КЪМ СОФИЯ"?!?!

Айде няма нужда !

Анонимен каза...

Май с този тунел много се спекулира. Факт е обаче, че Михайлова се бори за включването на обходния път в националните програми и той беше включен. Както се бори за общинското "ВиК". Аз съм за хората, които се борят.

Анонимен каза...

Към 31. Моето искане е магазин от веригите!!!

Анонимен каза...

38-ми, съгласен с теб. Искрено се надявам Михайлова да успее, макари изобщо не го вярвам!

Анонимен каза...

Магази-и-и-ин! Мен газта не ме интересува - купувам си дръвца.

Анонимен каза...

Ами тя ДОЦА МИАЙЛОВА си е марионетка бре ора!!!

Анонимен каза...

А оня де му целуваш дъртия задник е маймуна и то крадлива!

Анонимен каза...

ще има магазин..ТМАРКЕТ...на мястото на СБА...е и? като няма пари?! фабрики трябваааат,фабрики! до Баховица сега пък / на старото летище/ чехи ще сглобяват самолети!!!

Анонимен каза...

Абе таа фирмичка не беще ли създадена 20дни преди разглеждането в ОС и някой не беше ли превел пари за процент участие??/Интересно за къкъв грездей ни е газ,като станахме голямо село и заслужава ли си инвестицията като няма фабрики и след доста коментари в тази посока?/
Не беше ли проект на Акимив,сега пък на Донка,абе то като има пари лесно се делят.
А аааааааа за тунела Бог Б.Б. се е заинтерусувал когато е бил в тоалетната и не е имало хартия,та докато Росен го е обслужвал са прочели и проекта внимателно разбира се.
А пък идват избори ако трябва и метро ще построят,не е лоша идея.......ето в Перник обещаха метро и след парл. избори започва стройтелството. Продавам пръдлив боб по 1 лев килото,идеална гЪзификация
Бога ми НИЕ СМЕ ЛУДИ......

Анонимен каза...

Бай Тодор като откривал фабрика в Правец,казал:
таа година фабрика за полупроводници,а до догодина цели..........прилича на някой ..шменди- капели

Анонимен каза...

Някой може ли да обобщи тази дискусия и да каже какво всъщност искаме. Май и господ да слезе няма да ни угоди. Как тогава да работим заедно за нещо по-добро в Троян?

Анонимен каза...

ГЪЗификация му ме майката,закърпете една дупка и стига мечти и обещанияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя!

Ol` dirty bastard каза...

Че кой ще го ползУва този газ в Троян уа? Като млади ор(ки)а не останаха ... Пенсионерите дето едва им стигат парите за лекарствата,водата и тока ли ще стават абонати? Б В и си лягам,това мисля аз по въпроса !!!

Анонимен каза...

ФАБРИКИ ТРЯБВАТ,ФАБРИКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ЧУВА ЛИ НЯКОИ,ИМА ЛИ ХОРА

Анонимен каза...

Че малко ли фабрики има в Троян?Чичо Йордан Данко нали кза, колко предприемчиви троянци има,създали поминък само и само да има къде да работите.Дават високи заплати,над 400 лева,правят всичко възможно само и само да ви е угодно,а вие плюнате и завиждате.Бате Иванчо и голям магазин ви направи,да пазарувате евтино и качествено,нямте угодия.

Анонимен каза...

50 ти, хора има, чевеци и инвеститори няма! Нали не си меслите, че големите вериги магазини и големите производители ще дойдат в Троян за да ни е по-евтино на нас и да ни дават повече пари защото сме хубави. Процесът вече е необратим! Вече 22 години младите и способни хора бягат от града, защото вече няма поминък и нищо не е в състояние да ги задържи тук. И това ще продължава и занапред, защото няма светлина в тунела! Прави са хората които твърдят, че Троян е град със затихващи функции. Може да ме обвините във фатализъм, но е такова положението! На държавно ниво е същото положение, хорта бягат от България, защото тук нищо не върви и крахът на държавата е необратим.

Анонимен каза...

Нали знаете защо, Светльо Дочков се отказа като общ. съветник?????

Анонимен каза...

Не знаем кажи ни :)

Анонимен каза...

Не виждам нищо общо!Защо въобще и се връзвате на Доца на фишеците.Не ви ли стана ясно, че при нея всички са сладки приказки и добри намерения.

Анонимен каза...

Видях само заглавието, статията няма и да я чета.
Още три години има да се разтягат такива локуми.
Като шило в края на мандата може и да видим нещо на лице.
Не се хабете да коментирате поредното отклоняване на вниманието.

Анонимен каза...

Ами защото е в консорциума, който ще изгражда газифицирането, уважаеми 54-ти.Ако е и Общ. съветник, е под ударите на закона. / конфликт на интереси /

Анонимен каза...

Оплаквайте се и плюйте по всеки, в това най-много ви бива!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |