Без думи

ОСТАВЯМЕ „без думи” снимките, изпратени ни вчера (5 юни) от нашия читател Илия Лалев. Дали фирмата, която кърпи уличните дупки в Троян, знае какво прави, а не се подиграва с нас и нашите пари? Дано знае! Дано и надзорниците не си затварят очите за наша сметка. Гледайки сегашните „исторически” кадри се сетихме за един друг злополучен уличен кърпеж (по ул. „Димитър Икономов” през м. март 2010 г.) – заради който влязохме в рубриката „Бай Ганьо европеец” на бТВ и станахме за смях и срам пред цяла България. Тогава една друга фирма пак „пълнеше” троянските дупки сред локвите и дъжда, а след ден-два ямите отново лъснаха и тогавашният кмет се закани да не плати за „ремонта” (плати ли, не плати ли, той си знае, дали сегашният ще плати – пак той си знае).

А ПРОПО, по ремонтирания най-скоро и преасфалтиран основно участък от ул. „Христо Ботев” също зейнаха дупки и вече се извършват кърпежи (виж веднага вляво след излизане от паркинга на Общината). Припомняме – въпросният участък бе ремонтиран по европейската ОП „Регионално развитие” преди по-малко от година, а символичната първа копка направи премиерът Бойко Борисов при посещението си в Троян на 17 юни 2011 г. И като стана дума за г-н Борисов, сещаме се, че преди броени дни той лично обяви, че заради некачествена работа 15 км новоположен асфалт по автомагистрала „Тракия” (от Нова Загора до Ямбол) ще бъде изстърган и фирмата изпълнител ще преасфалтира. Дали обаче някой ще потърси отговорност от фирмите и съучастниците им, оставили си ръцете по троянските улици?!

Т21
Още по темата:

48 коментара:

Анонимен каза...

селски истории ;хххххх

Анонимен каза...

Селски,ама за наша сметка!

Анонимен каза...

Казах ли ви аз - разликата между Донка и Минко е само тази,че Донка има компютърна грамотност!Иначе всичко си е същото.И симулира демократичност от време на време.Но и двамата всъщност ги управлява Енкин!

Анонимен каза...

Не Генади, никой няма да им потърси сметка! Това ще е така, защото настоящия кмет е мнооого зависим от Дилян Енкин и ако тръгне да търси отговорност от МинАк и хората отговаряли за съответните обекти, ще излязат много "интересни" неща и за самия Енкин и колаборацията му с МинАк!

Анонимен каза...

M/SI: Това което виждам на снимките е недопустимо и е аматьорско. Недопустимо е в дъжд да се полага асфалтобетон. Аматьорско е защото не виждам битумен разлив/спойката между стария и новия пласт/ и на подобни квадратури се използва не ръчно ластилане на сместа, а машинно с " Фьогел"-за плътност и равност след уплътняване с валяк.Аматьорско изпълнение оттам и аматьорско качество. Парите които плащаме едва ли са аматьорски. Ще се наложи госпожа Донка Михайлова да откъсне нечия глава, та нещата да станат професионални.

Анонимен каза...

Лицата, отговарящи за пътните ремонти в общината, са Банко Банков и Кънчо Петков - и двамата пенсионери и двамата аматьори в пътното строителство...

Анонимен каза...

И като гледам - главите им не са откъснати! А какво донка ще обяснява на срещата с гражданите против кърпенето на дупки - продължава да не ми е ясно. Хем кани на среща, хем глупостите продължават.....

Анонимен каза...

Ма-а-алей,току що са разгонили патките от локвите и полагат асфалт!!!Ама има перца и пух за арматура,ще изкара два-три дена.....

Анонимен каза...

Хората от снимките нямат никаква вина.Но това е друга тема.Нищо няма да се случи,освен поредната новородена дупка!

Анонимен каза...

Не са виновни? Че кой е виновен тогава? Баба Марийка от блок Олимп или дядо Харалампи от Черногор? Хайде стига глупости. Тия имат не по-малка вина от хората, които са им наредили да кърпят :)

Анонимен каза...

Я да обобщя:
1. В Троян глупостите продължават и след Миньовото управление, тоест - промяна няма.
2. Отново никой за нищо не е виновен, а плащаме всички ние.
3. Докарваме го на срещи, комитети, приказки, но реално не видях отчет за шестмесечното управление на кметицата, както е по закон.
3. Троян продължава да живее в безвремие и с никакво управление.
Нещо да съм пропуснал?

Анонимен каза...

Нищо не си пропуснал :)
Но понеже аз не се приемам за овца публикувах репортаж в сайта на Нова телевизия. Обмислям да го направя и в другите 3 национални телевизии. Това няма да остане така :)

Анонимен каза...

Я като сте много големи познавачи всички тук и сте много "компетентни", ми кажете като е пристигнала асфалтовата смес какво да се прави - да я хвърлят в реката ли щом почне да вали?

Анонимен каза...

Драги умнико с номер 13, хората от край време са измислили нещо като ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО, при което се правят планове за бъдещи ремонти :)

Анонимен каза...

Ми кой поръча асфалта, след като видя че вали? Ти нали си вещ, 13-ти, отговори!

Анонимен каза...

Това е друг въпрос и сте много прави - при положение, че даваха прогнозата, че във вторник яко ще вали не е трябвало инж. Данчева изобщо да поръчва асфалт. Но при тая ситуация какво да правят - дошъл е, ще го сложат в някоя дупка. Абе, най-просто казано с това БКС за изпълнител общината си вкара таралеж в гащите.

Анонимен каза...

Тая практика е от няколко години,дори 10дни да е слънчево времето те избират 11я когато вали,за да се полага асфалт,затова ше потъваме в ями с колите и ше правиме окачването всяка година. Как иначе всяка година ще се правят кръпки и как ще е изкарват пари за избори? Говорил съм с работници , които точно това казват: "Нема далавера бате да преасфалтираме, далаверата е в кръпките. " От там се крадат доста пари и на никой не му пука!

Анонимен каза...

И какво излиза на практика? Ние тука си пишем и тровим нервите, управниците си я карат на наш гръб, както си знаят. Докато не се съберем доста хора на площада и не направим нещо, така ще бъде. Но и за там няма мераклии!

Анонимен каза...

Е мисля ,че е време да се поканят всички телевизии и да се сезират компетентните органи на високо ниво,за да се спре един път за винаги това безобразно харчене на пари в това тъпо село със едни от най големите данъци в България.

Анонимен каза...

Предлагам ви нещо. Хайде запомнете тази дупка и проследете в какво състояние ще бъде след време. Тогава пак ще говорим.

Анонимен каза...

Из програмата за управление на кметицата:
"• Ефикасност и ефективност - да се гарантира постигане на целите чрез оптимално използване на наличните ресурси;
• Етично поведение - да се гарантира, че общественият интерес е поставен над личните интереси;
• Компетентност и капацитет - да се гарантира, че местните представители на населението, както и назначаемите служители са в състояние да изпълняват своите задължения;
• Стабилно финансово управление - да се гарантира целенасочено и продуктивно използване на обществените фондове;"

Както гледам - точно така се изпълняват обещанията....

Анонимен каза...

Това е във " Велчевското " - точно там където пътя се разделя на две платна.Тази дупка е от много, много години.Там има хранителен магазин и ако отиваш до него в дъжда, задължително колите те къпят.Иначе надали някой не е видял на какви вълни и коловози е целия път в квартала.Нали това е входа на Троян, през който всички ние много искаме да идват туристи в Троян.
до 12- ти - все си мисля че това е единствения начин нещо да се промени

Анонимен каза...

То за дупките всичко е вярно. Отидете и на другия вход на Троян по пътя за Бели Осъм. Там ги кърпят през 1 месец дупките и след 1-2 дни пак си слаломираме между тях. Ами я кажете кой ще махнат от администрацията на Общината и защо напускат някои от служителите?

Анонимен каза...

Никой не напуска(за съжаление).Преназначават се!?!?!?Анитка няма да е кметски секретар.Измислиха й нова длъжност-Отговаряща за бизнеса!!?!?!?!? А секретар на общината ще е управителката на хотел Балкан в Чифлик.Разбира се с протекцията на светлю и пламен.

Анонимен каза...

А защо управителят на БКС инж. Галя Данчева не даде смислено обяснение за случващото се. Защо плюенето е само по общината.

Анонимен каза...

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/pg/1/usernews/1792477534-Absurdite_v_Troyan.html

Номер 1. Очаквам от другите три национални телевизии всеки момент да одобрят публикациите ми :)

Анонимен каза...

"Бедата в цялата тази работа е, че верността към партията беше най-малкото нещо, от което се нуждаеше производството. Машините не искаха да работят с лозунги, а с умни глави и сръчни ръце. Въпросните новоизлюпени по партийна линия началници, които донякъде съзнаваха и чувствуваха абсурдността на положението си, действуваха изключително по силата на инстинкта за самосъхранение. Тяхната главна и почти единствена цел и в работата, и в живота беше да се задържат на постовете, които имаха, да бъдат на власт и ако може, да отидат нагоре. Всичко, което те правеха, беше подчинено на този инстинкт.

Анонимен каза...

http://tv7.bg/yourMaterials/9330812.html

Още малко :)

Анонимен каза...

"А защо управителят на БКС инж. Галя Данчева не даде смислено обяснение за случващото се. Защо плюенето е само по общината."
???????????????

Анонимен каза...

И този инстинкт се продължаваше след това от деца, и внуци. Некадърници, или протежета на някой.
Беше така, и преди, и сега–събрания, избори, обещания, големи приказки, а на другия ден всичко продължаваше по старому, демек същото, както до вчера.
Трудно ще се отърсим от стария начин на работа, и качество на изпълнение. Навика от 3–то качество материали, да произвеждаме 1–во качество производ е все още актуален.
Предлагам всеки българин да поработи навън, за да разбере за какво става дума.
Но, за този стандарт, и това ни е много!

Анонимен каза...

Хората от снимката няма вина.Виновните са други, но едва ли го осъзнаваш.Пращай началнците на тези и на други работници в чужбина,на акъл да се учат.Щото като идат и гледат като катерица на обрулен орех (:

Анонимен каза...

Поздравления за публикуваните репортажи! Галя Данчева като прави глупости, кой контролира изразходването на нашите пари? И не са ли това хора от общината, които точно това работят срещу заплатите си?

Анонимен каза...

Походете и вижте другите градове и ще се убедите, че по-мръсен , неподреден и занимарен "град" като нашия няма. Само говорят, обещават предизборно и толкоз. Но си уредиха по партийному служби, заплати, секретарки, а хората- кучета ги яли. Бухаме се из копките, псуваме и толкоз. Няма работа за млади и стари, високи цени на всичко, никакво обслужване от администрацията. Даже може и някоя псувня да отнесеш....

НА ЦИГАНИНА И ОПРАВАТА НА ОБЩИНАТА С БАРАБАР КМЕТИЦАТА ... НЕЩОТО каза...

Казах, един от пробитите нещастници, който регулираше движението и люпеше семки, да хвърлят по 2 лопати пред улица "Дядо Хр. Ковача", той най нагло ми рече ела утре, защото ще кърпим надолу казах, им аз утре няма да мога да ви вардя цял ден когато ще дойдете да си вършите работа. Ела да ти покажа 2-те дупки къде да и утре като сте пак тук ги закърпете, той утре ела. През това време той най-нагло си люпеше семки пред мен. Такъв шамар ми идваше да му вкарам, че да се задави със слюнката си ... Днес същата работа дупките си зеят като кратери. Е нужно ли е да ходя до общината за две дупки, да пиша молби и т.н НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДОКАТО ТЪРСИМ ТЪНКОТО, ДА НАЕМЕ Г-ЖА ДОНКА БКС-ТО ВСИЧКИТЕ КАЧЕСТВЕНИ МАНГАЛИ ДА МИ КЪРПЯТ ДУПКИТЕ, ТИ МУ КАЗВАШ КЪДЕ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА, ТО СИ ПРАВИ ОГЛУШКИ И НАЙ-НАГЛО МЛЯСКА И ПЛЮЕ В КРАКАТА МИ ...

Анонимен каза...

Ни са идосвай ве брат.Сипи си една голяма абълкова и си нарежи натънко сланинка от ланската и си пусни новата на андреа фичъринг азис.

Анонимен каза...

"Лицата, отговарящи за пътните ремонти в общината, са Банко Банков и Кънчо Петков - и двамата пенсионери и пълни аматьори"
Докато тези господа които станаха милионери от некадърноста си ,ги дондурка Донка и са все още на хранилката в общината няма нужда да прави никакви срещи и дебати по въпросите за дупките и инфраструктурата на Троян.Да си се среща с кукурунгелите и некролозите дето е избраха щото била много красива на плакатите.Пълна порнография е цялата работа на общината в момента.
И да не забравите да си платите данъците навреме за да има пари да платят на професионалистите от горните снимки!!!

Анонимен каза...

Донка е комсомолска и партийна деятелка.Оказа се само теоритически поготвена и нищо повече!!!!Аз повече на избори няма да отида!!!!!!!

Анонимен каза...

37ми И Аз,само теория и нищо друго

Анонимен каза...

Това е недопустимо

Анонимен каза...

Каквито са ни пътищата такава ни е цялата община - корумпирани чиновници, огромна безработица, разбита пътна мрежа, неокосени паркове и градинки, липса на нормален супермаркет с нормални цени, липса на нормални спортни площадки, окаен стадион и т.н.

Анонимен каза...

голяма работа сме на приказките,но като опре да се свърши нещо както трябва,никакви ни няма.какво бкс,там останаха само мърлячи като илия маринов и за капак галя.сегашното бкс няма нищо общо с онова от преди 10 години.и накрая-прав е 37-ми.

Анонимен каза...

Търсите Донка да Ви отговори, ама не-тя е на събиране на финансистите на общините на Елените (който незнае Елените е курортно селище от затворен тип, до Слънчев брях, известно с високия си стандарт). Та 3 дни на пълен лукс, с нашите пари, вместо да си оправи бакиите тук. Аз предлагам да я махаме.

Анонимен каза...

И като я махнем к'во?Параграф 22-пак Миню?

Анонимен каза...

Не е в Донка проблема,Колю Кацаров и Дилян Енкин правят белята.Тях трябва да изгоним.

Анонимен каза...

Тези господа Кънчо Петков и Банко Банков ще празнуват 100 годишния си юбилей в общитана .Велики специалисти до живот на постове за които ихабер синямат.

Анонимен каза...

До 24ти като не знаеш по-добре не говори щото заради такива като тебе държавата ни е на такова дередже,дето само говорят и си мислят че знаят много

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Chesto se komentira po vaprosa sas sastojanieto na patishtata v Trojan.Moge bi shte e nai-udachno da se prestane da se opravjat kopkita sas asfalt i postojanno da se travmatizirat gragdanite na tozi krasiv Balkanskigrad.
Pozvoljavam si da predloga po-razumnija i dalgotraen efekt na polagane na paveta,koito postaveni kachestveno shte imat i po-podobavashta panorama .
Ot nabludenijata mi v grad Haga ustanovih,che tozi metod na naprava na patishta e mnogo podhodjasht i se izvarshva samo ot samite tjah bez da se izpolzuvat chugdestranni rabotnitci.
Zaslugava si da se pomisli po tozi vagen problem!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |