ОБЩИНА ТРОЯН: Това е недопустимо

* Няма да бъдат заплатени извършените на 5 юни 2012 г. дейности по асфалтирането * При следващо нарушение на технологичните изисквания ще се върви към прекратяване на договорните отношения с фирмата изпълнител
 
Официално изявление

В САЙТА НА В. „ТРОЯН 21” (Т21) днес, 6 юни, бе поместен материал със снимка, от която се вижда как работници засипват с асфалт пълна с вода улична дупка (виж „Без думи” - бел. Т21 ). Снимката съвсем основателно породи голямо обществено недоволство. В тази връзка по нареждане на кмета на община Троян Донка Михайлова бе извършена проверка.

УСТАНОВИ СЕ, че фирмата изпълнител „БКС” ЕООД е положила 5 тона асфалтова смес при крайно неблагоприятно време и синоптична прогноза за повсеместни валежи.Становището на Общината е, че това е недопустимо и в пълно противоречие с изискванията, записани в договора. В т. 1 на раздел V „Задължения и права на изпълнителя”, изрично е упоменато, че строително-монтажни работи (СМР) се организират и изпълняват при спазване на технологичните изисквания, едно от които е благоприятно за дейността време.

В СВОЕ ПИСМО до управителя на фирмата кметът на общината определи санкция на основание т. 4 от раздел VІ „Гаранции” от договора за текущ ремонт и поддръжка: няма да бъдат заплатени извършените на 5 юни 2012 г. дейности по асфалтирането. На 7 юни (четвъртък) г-жа Михайлова свиква среща на експерти от общината и ръководството на фирмата изпълнител. Към фирмата ще бъде отправено предупреждение, че при следващо нарушение на технологичните изисквания ще се върви към прекратяване на договорните отношения.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян
Още по темата:

56 коментара:

Анонимен каза...

Гледам само бачкатори и никакъв ръководител наоколо. На тях едва ли им пука за качествто на работата-при дъжд е "по-удобно" да се работи с горещия асфалт. "Когато котките спят, мишките пируват !"

Анонимен каза...

На Михайлова не може да не й се признае едно - за пореден път реагира адекватно на ситуацията и бързо. Колкото и на някои да не им се ще да го признаят.

Анонимен каза...

Какви санкции, какви пет лева.БКС е общинска фирма.Докато не се търси персонална отговорност за безобразията, всичко ще си е по старому.

Анонимен каза...

Реално това не е малка санкция, но ако се стигне до другия вариант какво слдва - нова обществена поръчка, колко време трябва да мине докато се определи новия изпълнител? Ясно е, че БКС не може да се справи с положението. Все пак дано не се стигне до там.

Анонимен каза...

Чакай, чакай, Донке, че граждани ли трябва да следят за качеството на изпълнение на ремонтните дейности и да ви сезират??? Не трябва ли някой виден "капацитет" от Общината да следи как фирмата БКС върши работа? Хайде сега, ти си изми ръцете, като наказваш и излизаш чиста от играта...Ама май е трябвало да наминаваш самата ти от време на време по улиците, или твоят заместник Колю, та да видите какво се случва там. Голям популист си ти, Донке ле!

Анонимен каза...

Откакто го има тоя сайт сигурно пиша за втори или трети път. И сигурно повече няма да се случи. Защото всичко тук е една трагикомедия-написана от анонимни, комплексирани злобари. Какво искате всички? То не бе оплюване на всеки и на всичко. Голям вой, че улиците не се кърпят бързо, макар че всеки е наясно, че при този дъждовен месец това с бързото не може да стане. Сигурен съм, че на хората и от общината и от БКС им писна.Така че давайте и в дъжда - важно е да става бързо.

Анонимен каза...

Към №5: Умнико, №6 говори за такива като теб. И не слагай думата "капацитет" в кавички, защото наистина хората в Общината си разбират от работата - поне една голяма част от тях. И са по обектите и в града и в селата. Кой от тях да предположи, че в тоя дъжд във вторник на шефката на БКС ще й хрумне да асфалтира.

Милко Станчев каза...

Май само N3 коментира адекватно ( N 6, добре, че ти поне не си анонимен комплексар ). Общината няма интерес да прекратява договор с фирма, която е нейна собстевеност, това е повече от ясно. Много е добре, че точно тази фирма е спечелила конкурса за ремонтните дейности ( или каквито там са ). Проблема обаче е този, за който един виден руски " башица " беше казал : Кадрите решават всичко . Какво очаквате да направи кметоцата! Прекратяването на такъв договор е против интересите на общинската фирма, ако бъде заместена от частна такава, дали ще си помисли някой, че се дава нещо под масата, за да се измести БКС за сметка на фирмата на другаря Х ? Аз съм първия който ще си го помисли . Тогава, дали е по-добре да " се върви към прекратяване на договорните отношения ", или към отстраняване на пропуските ( разбирай калпазанската работа ) и запазване на интереса на общинската фирма?
И как е правилно да реагира кметицата - да цели махането на БКС, които явно имат трески за дялане, или да цели запазването на интереса на общинската фирма и същевременно осигуряване на достатъчно качествена работа на същата ?

Анонимен каза...

Ох, никак не й е лесно на Донка. Според мен, от една страна се опитва да спаси една затъваща общинска фирма като й осигури сериозна работа, а от другата страна е желанието работата да бъде свършена качествено и в срок. Наистина не й е лесно, но чувам, че е мъжко момиче и ще се справи.

Анонимен каза...

Каквото ни асфалтирането, такова ни е и снегопочистването, такава ни е и общината.Без да съм гласувал за Михайлова, на всеки е ясно, че група дърти и крадливи номенклатурчици я водят за носа и продължават да си правят каквото искат.Факт е,че всички, които се занимават с поддръжката на града, единствено и само крадат нашите пари.Шофьорите на снегорини, крадат нафтата и само имитират движение в града с вдигнати гребла.Ако потърсиш Банков обаче, той казва "Ами няма пари".Ами как да има?Вижте пък как асфалтираме..То това си е практика от години в Троян и добре че някой го засне!
Уважаеми господа общинари,Уважаема г-жо Михайлова, веднъж завинаги трябва да разберете, че за да има в този град качествено сметопочистване, асфалтиране и снегопочистване, веднъж завинаги трябва да изгоните тези, които от години отговарят за тези неща в нашия град.Всички те са корумпирани, а в главата им е само как да откраднат някой друг тон асфалт и някое литърче нафта.Всички до един са такива.Като почнеш от отговорниците в общината, минеш през шефове на БКС и завършиш до обикновените шофьори.Всички те трябва да се махнат НЕЗАБАВНО!Нима няма млади и образовани хора да ги заменят?Нима няма кой да стане шофьор на снегорин?Ако не го направите ви гарантирам, че ще станем най-често показвания град в абсурдните рубрики ма медиите.Всички замесени в горните снимки ДА СИ ХОДЯТ.И събчовци и банковци и т.н и т.н.
Стига сте крали, бре!!!!!

Анонимен каза...

Г-н Станчев е много прав. И аз бих си помислил същото. Спомняте ли си, че при Минко Акимов поръчките печелеха все едни фирми и все частни.

Анонимен каза...

Правилно! Докато не започнат да "падат" глави, нищо няма да се оправи. Нужна е отговорност, ала къде да я намерим?
Ако не "паднат" глави, да се подават оставки. Който не може да се справи, да се замени от по–млад и кадърен човек. Останалите, в пенсия!
Светът се променя, ние крадем бензин, и асфалт, а и асфалтираме в локви вода!!! Какъв ЕС?

Анонимен каза...

Поздравления на кмета г-жа Михайлова за твърдата позиция!!!

Анонимен каза...

защо само на тази дата няма да бъдат заплатени ремонтите, ул. Симеон Велики нали пак се асфалтира в дъжда на 19-ти май и след това пак в дъжда, ул. Македония също се асфалтира на мокро без асфалтова заливка или обезпрашаване на дупките. за това ще им бъде ли платено ?

Анонимен каза...

А с некомпетентните чиновници в община Троян които казват кога да се асфалтира и контролират какво ли ще стане хаха само едни бонуси за добре свършена работа заслужават.

Анонимен каза...

Алооо,13-я тъпанар?!Какво благодариш бе льольо,нали и тя е част от далаверата щом го е допуснала и допускала да става.Бахти простия народ има в тоя умиращ град.

Анонимен каза...

Iskam da kaja neshto , koeto moje bi horata trqbva da se zamislqt , ta znachi , universitetite priemat studenti veche dori i s 2-ka na kandidat-studentski izpit , samo i samo da se skrie bezraboticata v Troyan i Bg izobshto , mladite hora bqgat ot grada ni i malcina se vrushtat...... e zashto tezi malcina se vrushtat , moje bi im puka , moje bi sa motivirani da stane neshto v tozi grad ..... e ne e li vreme da im se dade shans za razvitie i da otidat da rabotqt za obshtinata i da se izchistqt vsichki tezi podlizurkovski ,koito sa tam i kradat mene , tebe , nas vsichki...

Анонимен каза...

8-ми,решението е просто,като фирмата е общинска и има хора дето не си гледат работата и от тях има повече вреди от колкото полза - да ги сменят.

Анонимен каза...

В противен случай, оставки.Да застанат хора, млади и решени за действителна промяна. С гъвкава политика, и умни решения може да се постигне нещо качествено. Не сме толкова богати, за да губим средства от некачествена работа!

Анонимен каза...

Да бе, на обявените конкурси от общината, като са се затичали да участват едни млади хора, стой та гледай!Нали миналата година назначиха една млада госпожица инженерка. Нямаше и 6 месеца и отнесе плувката. За тая смешна заплата не си струвало и от стола да става. Ей, писна ми от всезнайковци.

Анонимен каза...

Ало-о-о, 16-ия тъпанар!Каква далавера, каква Донка? Просто си смешен. Да не би да й е работа да стои до Галя Данчева от сутрин до вечер? Достатъчно работа има и тя и другите от екипа й да оправят далаверите и бакиите на Минко Акимов - и година няма да стигне това да се оправи.

Анонимен каза...

А като ги оправя тия бакии,що не излезе с ясно становище и изявление,че тоя трапчански циганин разори общината?

Анонимен каза...

Напомням за наивниците,мислещи че кмета ни е действаща фигура и не имитира дейност.Новият секретар на общината ще бъден назначен под натиска на светлю и пламен-жената сега е управителка на хотела им.Анитка ,вечната секретарка, ще заеме нова длъжност,но няма да бъде ритната.Разбирайте ,че колю кацаров и дилян енкин продължават да командват и нареждта пъзела така,че дебелия край все да е откъм тях.

Анонимен каза...

Съгласен с № 23. Кметът ни не е действаща фигура, защото не желае да бъде такава. Това се използва от останалите. Пак питам - къде е отчетът й за шестте месеца? Какво реално се промени в този град? Реагира се след сигнали на граждани, останалото са само едни срещи и приказки.

Анонимен каза...

Каквото беше по енкиново време,такова беше по акимово,същото е и сега.

Анонимен каза...

Навярно след тази намеса на кмета, ще се промени ситуацията и ремонтите ще се изпълняват с качество?Смях и ехидни усмивки (:

Анонимен каза...

Като минаваш когато асфалтират направо падаш от смях и спомени от преди 20-30години ,спомняш си как на 2 работника 10 бригадири ГЛЕДАТ как се извършва ремонта с цигара в ръка и накрая казват ПАРИ НЯМА за улиците,е как да има?
Караме с комунистически начин на работа,да намерим на човека работа ,ама дали става или не -това е без значение.Общината как да контролира като не излизат от сградата да не си развалят спокойствието и не оцапат обувките.
Г-жа Михайлова реагира правилно и адекватно,НО кой ще поеме отговорноста за 5те тона асфалт,заплати и осигоровка на персонала за деня.

Анонимен каза...

Ей 23 много си запознат с това какво се случва в общината. Явно си общински служител, който е много навътре в нещата. Ами разкажи и други тънкости. Какво си я захапал Анитка. Тя какво общо има със статията тук. По - добре вземи свърши нещо положително днес, за да си легнеш щастлив/а довечера.

Анонимен каза...

"В СВОЕ ПИСМО до управителя на фирмата кметът на общината определи санкция на основание т. 4 от раздел VІ „Гаранции” от договора за текущ ремонт и поддръжка"
МАТЕРИЛА ЯВНО Е ПИСАН ОТ МАЗОХИС ИЛИ ДР.П.
"БКС" ЕООД Е ОБЩИНСКА ФИРМА СЪС 100% СОБСТВЕНОСТ НА КАПИТАЛА НА ОБЩИНА ТРОЯН

Кому накаказваме като налагаме санкция? Кой?
Ние се самонаказваме и с фанфари обясняваме че наказваме виновниците. Заблуждаваме хората че нещо правим.
Господа управляващи и Вие правите, като предните: НИЩО, НО КАЧЕСТВЕНО.

Анонимен каза...

защо само на тази дата няма да бъдат заплатени ремонтите, ул. Симеон Велики нали пак се асфалтира в дъжда на 19-ти май и след това пак в дъжда, ул. Македония също се асфалтира на мокро без асфалтова заливка или обезпрашаване на дупките. за това ще им бъде ли платено ?Бих добавил и по Генерал Карцов когато кърпеха беше дъждовно и изобщо ,аз поне нямам спомени тази година да се е асвалтирвало в сухо време.

Анонимен каза...

Трябва да се реже до кокал. Иначе абсолютно нищо няма да се промени.С тия пенсии и комунистически мозъци, това е действителността.
Тези хора са тотално деградирали откъм морал и професионализъм!

Анонимен каза...

Кой ще ти реже до кокал? Виж каква е ситуацията в общината - хванали се маймуните на клона и не пускат, докато не падне и последното листенце (левче в случая). Път на младите и образовани кадри на добрите университети не се дават, отблъскват се и с ниско заплащане и мачкане. Едно е един пенсионер да взима 400 лева пенсия и 350 лева заплата, ама друго е един току-що завършил УНСС и СУ да се върне да работи за 300 лева. Че за кое по-напред? Изобщо тук е една такава схема на източване, че ...
Драги съграждани, можем само да съжаляваме за славното минало на града и да се чудим защо допуснахме това да се случи.

Анонимен каза...

Някой може ли да каже поне една свястно свършена работа от кметицата за времето от ноември досега? Нито снегопочистване, нито качествено измиване, нито асфалтиране, нито косене, нито смяна на служители, нито нищо. Сал едни цветенца на кръговото до пазара....

Анонимен каза...

Санкция ДА ама към управитела или някакви отговорници на обекта а там дал бог доста ги има!Кой е новия секретар,чухте ли нещо?

Анонимен каза...

Тотална пародия.Кметът да разбира чрез сайта след подаден сигнал от гражданин.
Впрочем това показва ясно практиката на работа в общината.Стоене и отбиване на номера до 16 часа,а после се пръскат като орехи връз урва.
На някой да му прави впечатление струпването на множество ексхаватори в коритото на реката?Нали не сте забравили,че дилянката енкин контролира обекта.Правете си изводите.Все пак 4 години беше встрани от баницата,сега ако ще и земетресение да удари,няма да пусне кокала (:

Анонимен каза...

34. " Дайте да намерим някакъв си виновник за да можем НИЕ - истинските виновници за безобразията и безотговорностите другари, да останем на сухо и на пост."

Анонимен каза...

Пичове и пи... мадами,
Или някой не си е дочел урока или аз съм много тъп?!
Ситуацията е следната: една община си има една фирма. Общината и възлага нещо и фирмата го върши некачествено. След като някой е казал на общината че работата е калпава кметицата май щяла да откаже да плати.
Значи фирмата е платила едни материали ние не им плащаме ремонта и така фирмата е на загуба. До тук добре. Само, че фирмата си е наша. Т.е. кметицата очаква аплодисменти за това, че е санкционирала подпечната и фирма?!
Или някой не си е пил хапчетата или сме много прости?

Анонимен каза...

37ми за съжаление си много прав/а
След като общината поддържа тази губеща(лоши управници) фирма все на загуба . Каде се е чуло и видяло по света да му дадеш сгради,машини и всичко необходимо,пък даже работа по общински обекти и накрая пак на загуба...защо ли?
Ако в другите градове комунизма се върна през последните 2-3 години то в Троян на ни е напускал.........!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Пич или пич.а/мадам 37,
адски си прав/а.Само да те допълня - като БКС са на загуба, не влизат пари в общинската хазна, от тук оправданието как нямало пари за ремонти...Абе параграф 22, ама иначе много захвалят на кметицата, че реагирала адекватно! Адекватна реакция е предварителен, а не последващ контрол.
Ние с теб нито сме си тъпи, нито имаме нужда от хапче!

Анонимен каза...

всичко в държавата ни е пародия,изпълнявана от некадърни самодейци.горкони докато ги търпим,но сме си такива,само приказваме.

Анонимен каза...

40ти брато това го пишем защото ни боли ,че не сме на тяхното място на ОБЩИНСКИЯ КОКАЛ хахахахахахахахахахахахахахааха
Не е луд тоз дето яде баницата луд (ние)е тоз който му я дава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ОООО господи!!!!!!!!!!!!!!
Чета на сайта на общинататърсят директор на дирекция правно обслужване на граждани...изисквания много и накрая заплата 343лева при минимална 290лева за тия пари циганита чистят центъра и без више,бакалавар и стаж и т.н.
Каквото им плащаме такова и ще ни работят
13 наши заплати (средни)=1 на един датчанин

Анонимен каза...

42-ри къде го прочете това, има обява за конкурс за Начлник отдел "Услуги на гражданите". А що се отнася до кака Донка, то тя е на Елените, на среща на финансистите на общините. На пълен пансион 3 дни с нашите пари, а покрай нея още 3-4 ма служители са там-срам. Тук нищо не е наред, а те по срещи на all-inclusive. И 33-ти е много прав, какво добро е направила за град от м.Ноември насам-някой нещо да подскаже, че нещо немога да се сетя? Пълна пародия на ръководене на общината!!!
Долу Донка!!!

IgMg каза...

Моите уважения към пишещите безжалостна критика, както към предишния кмет, така и към сегашния. Вярно е, че гражданското общество трябва да се създаде и дори да го има, но не по този начин. За да критикувате нещо, е необходимо да сте наясно с това което критикувате. Малцина от Вас критикуващите не знаят дори от къде се влиза в общината, а камо ли да са запознати с многоликия обем от задължения, които следва да се изпълнява от общинските служители. Не ги защитавам, но ако сте наясно с техните проблеми при дейността им, ви уверявам, че малцина ще се хванат на работа там за тези пари, които им се плащат. Уверявам ви имам опит, не в троянската община и за това го споделям тук. Но едно не ми е ясно: Аз например никога не бих се хванал да изпълнявам длъжността кмет. Тези хора които я изпълняват или не са наясно със себе си, или не знаят възможностите си, или са крайно безотговорни, или са там заради възможността която се създава за присвояване на общински средства, или са напълно луди, при това законодателство да се натискат за длъжността кмет.
Ако човек поне малко държи на своя имидж не би се хванал, защото там е син вир без дъно от проблеми, интереси, батаци, неизпълними задължения, безкрайни претенции, и то с право, на гражданите и какво ли не още.
Но тяхна си работа. И Донка Михайлова няма да се справи, защото в общината липсва елементарен ред. На лице е пълна дезорганизация, прехвърляне на топката между служители дирекции отдели и дори между зам.-кметове. Мога много да пиша още. Но може би ставам отегчителен.
Дишайте спокойно съграждани мои, положението няма да се оправи, докато партиите управляват.

Анонимен каза...

Пичове и пи...мадами, и ти 44-ти
Принципно си прав, но цял Троян знаеше, че общината е за цялостно "дезинфекциране", и то много преди, и по време на изборите. И Донка го знаеше. И пообеща кадрови промени. После ни разясни, че в общината имало "тесни места". И ... от там нататък нищо! Популизъм/комунизъм до дупка...

IgMg каза...

45 ти, дори Д.Михайлова да иска, не може да го направи, защото зад нея стои "кърмилницата". Тя колкото и честна и отговорна да е, не може да наложи свой метод на управление в общинската администрация защото е една от тях. И това е така независимо коя партия е на власт.
Доказано е, че много хора не могат да взимат читави решения, крият се един зад друг и не мислят изобщо, защото разчитат на другите. Индувидуалната отговорност е друго нещо. Лидерите на партиите и сега поемат нкаква мъглява безотговорност, криейки се зад общински съвети, партии, правителства и т.н.
Как искате да се "дезинфекцира" общината, та нали виждате,че те нямат екип нито от зам.-кметове, нито от специалисти, нито от подготвени управленски кадри. Нали видяхте колко време не можаха да се разберат кои "другари" да са подвластни на кмета. Това говари много лошо за тях. На първия месец още пролича, че са безсилни и не могат да направят нищо. Същото е и с ГЕРБ, и те не се различават по нищо в "брилянтното" си управление на държавата но пък "успяха" да ни докарт на първо място по най ниски доходи на човек от населението в Европейския съюз. Бравос! Такова постижение не очаквах от тях, явно много ги бях подцинил, виж второ място, да! Но първо си е направо за завиждане! Е, радвайте се и се гордейте, че сте българи!

Анонимен каза...

Само да припомня, че на изборите май имаше един който си обяви екип, дето май щеше да поразклати общината ама народа явно не иска промяна.

Анонимен каза...

Браво 46-ти ! Много истина има в казаното.

Д.Михайлова – “това е точно драмата на един свидетел в съда, който знае истината, чувствува, че трябва да я каже, но разбира отлично, че това ("дезинфекцията"), би имало гибелни последствия за самия него, и се опитва с отчаяни усилия да намери начин да каже някак нещата наполовина, т.е. да вкара в лъжата елементи от истината, за да може след това да успокоява виновното си съзнание.
Гръмотевичният патос за истините на времето изчезнa изключително бързо, за да отстъпи на празни високопарни декларации, плод на прозрачна конюнктурщина… "
Същото при ГЕРБ - "кърмилницата" им еднаква.

Анонимен каза...

А защо тогава Донка е приела да се кандидатира? Крайно време е на следващите избори да търсим човек безпартиен, имал опит в управлението и естествено - да се вижда какво е постигнал.
Ако продължаваме с партийните кандидатури - нещата няма да се променят.
47-ми, този дето обеща екип и промени - и той какво е постигнал в живота си? Собствения си живот не може да оправи камо ли общината.

Анонимен каза...

всеки народ си заслужава управниците,следователно-положението си.казано и доказано е отдавна,всичко останало е самозаблуда.

Анонимен каза...

Какво означава "постигнал в живота си", и "собствения си живот не може да оправи камо ли общината' ?

IgMg каза...

49 ти, безпартиен кандидат според мен просто няма да има никакъв шанс на избори, няма да го допуснат партиите и олигарсите тясно свързани с тях. Нали не мислите, че те така с лека ръка те ще допуснат това и ще изтърват кокъла.
50 ти, напълно адекватен и верен извод! Ясно, че ще са ни необходими няколко десетилетия за да пораснем, озреем и поумнеем. Дотогава ще теглим и ще псуваме по форуми, когато се съберем на маса а и при други обстоятелства.
И какво от това? На кой му пука, мандатите си текат, властимащите си взимат своето, а ние просто духаме супата. Има нещо крайно сбъркано в нас, дали защото вече остаряваме като нация, дали защото накъдето ни духне вятъра на там тичаме и ние, дали защото вече много оскотяхме и сме крайно изнервени и непримирими един към друг но не и към управляващите? Просто сме в една пълна безпътица, хората вече не вярват в нищо, а и в какво ли да вярват. Просто такова ще е положението поне още 30-40 годинки ако не и повече, но лошото е, че нашето време също тече.

Анонимен каза...

Питам: След като в Троян е недопустимо да се преасфалтира по този начин, докога в с. Орешак на улица " Стара планина"-"главната", ако някой не знае коя е, ще стоят невъзстановени асфалтовите настилки образували се ог гордо отчетения от Тонимир Гечев ремонт на водопровод. До кога ще караме на зиг-заг за да ги избегнем и да не строшим колите си? Няма ли наредба на ОС № 1 и защо ВиК Троян продължава да върши безобразия? Госпожо Кмет-ДОКОГА ще продължава това?

Анонимен каза...

Гечев, винаги си е правил каквото му е удобно, без да се съобразява с когото и да било! Крайно време е да бъде принуден да спазва нормативните изисквания, колкото и това да не му изнася!

Анонимен каза...

Обърни се към кмета Терзиев, след това към Минко Акимов и компания драги (:

Анонимен каза...

Ш-ш-ш-шт,ще събудите кмета Терзиев,че той е с много нежен слух!Той си купи джип заради дупките,който не му изнася - айде-е-е-е.... Че то в Орещака дупки да искаш.Те повечето от джиповете са затова,останалите са на ловджии и кърски ебачи,но те са на свършване.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |