Обещаваща пролет за ориентировачите от „Хемус”

* Във Варна: Домакини и приятели ни засипаха с поздравления; запомнете няколко нови имена * На 6 май – поредното
издание на купа „Троян”


АКО КАКВА ЩЕ БЪДЕ годината зависи от пролетта, то повече от сигурно е, че за момичетата от клуба по ориентиране „Хемус” ще има много успехи и медали.

ВЕРОЯТНО СИ СПОМНЯТЕ, че от Държавното първенство по ски ориентиране преди месец шест момичета и едно момче завоюваха 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала – нещо наистина впечатляващо. С решение на треньорското и клубното ръководство „зимният отбор” бе награден с участие в състезанията за купа „Бегун” във Варна. „Награден” е относително казано - те трябваше да участват и да побеждават. В тези два дни (31 март и 1 април) домакините експериментираха с нови, изключително интересни, динамични и емоционални форми на ориентирането. Ненапразно се бе събрал елитът на България в тази област.

ПЪРВИЯТ ДЕН БЕШЕ КЛАСИКА – нов район с много скали и изключително точна карта. Момичетата бягаха с настроение и окупираха първите места. В група Ж-14 Лора Христова бе първа, при Ж-16 Габриела Костова – също, малко не достигна на Вяра Данчева при Ж-12 да е начело и тя остана втора.

ВЕЧЕРТА БЕШЕ необичайното МОЛ ориентиране. Съвсем сериозно. Те, моловете, така или иначе са почти празни откъм клиенти, та се превърнаха в арена на спортна битка. Малкото посетители на големия Varna Towers (Двете кули) с удивление интерес следяха тичащите по етажи, ескалатори и стълбища деца, търсещи малките и скрити контролни знаци. Стана чудесно и вълнуващо шоу.

НА ДРУГИЯ ДЕН домакините направиха още едно нестандартно състезание в ботаническата градина Екопарк. Победителите трябваше да пробягат два бързи маршрута и да се справят с трудностите и капаните на голям лабиринт. Беше трудно и емоционално. В нашите групи окупирахме първите две места. При Ж-14 Лора Христова дублира успеха си, втора стана Моника Костова. Картината беше същата в силната група Ж-18 – първа бе Габриела Костова, втора Елица Досева. И това ако не е хегемония! Домакини и приятели ни засипаха с поздравления.

ОЩЕ МАЛКО НОВИНИ. На 25 март клубът участва в състезания във Велико Търново. Там обикновено са първите стъпки на младите надежди. Чудесни бяха Ивана Буровска, Кристина Георгиева, Цветослава Маринова – запомнете ги, тепърва ще пишем за тях.
А опитната Вяра Данчева просто „отвя” конкурентките си, като завоюва първо място с пет минути преднина.

ДА ДОБАВИМ И ТОВА. На 6 май, Гергьовден, клубът съвместно с Община Троян ще проведе станалото традиционно и завоювало авторитет състезание за купа „Троян”. Каним бивши и настоящи състезатели на старт, а приятели – на разходка!

Венелин Иванов
, треньор в СК „Хемус”, Троян
Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Аплодисменти за децата, браво и на треньора. Успехи!

Анонимен каза...

Това за МОЛ-а, изкърти :)Браво на децата и само успехи :)

Анонимен каза...

Браво и на деца и треньора, и на всички които са допринесли за успеха!!!!

Анонимен каза...

Обещаваща пролет за децата, мрачно бъдеще за общината, крайно време е да се гласува закон за фалит на общините, за да не се мъчите, от град ще се превърнете в селищно образувание по смисъла на ЗУТ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |