Предстоящо: Призът „Николай Ганков” – за 7-ми път

* Церемонията ще е на 27 март (вторник), зала „Форум”, 19:00 ч.; в съпътстващата програма – спектакълът „Глътка спомени и малко притчи” и документалната лента „Реална фантазия”

ЗА 7-МА ПОРЕДНА ГОДИНА в Троян ще бъде връчен призът за културни заслуги, учреден в памет на рано напусналия ни (едва 50-годишен) троянски общественик, читалищен секретар, театрален режисьор и телевизионен водещ Николай Ганков. Наградата е основана от сина на Николай Ганков – Христо Ганков, и негови съмишленици и се дава за „всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности”. По решение на Инициативния комитет отличието няма състезателен характер и финансово изражение.

ПО ТРАДИЦИЯ церемонията ще бъде съпътствана от авторски театрален спектакъл – този път той се казва „Глътка спомени и малко притчи”, и в него двама местни актьори – Венелин Йорданов-Хъша и Радой Стойчев, ще се превъплътят във философи, разказващи мъдри притчи. Пак по традиция ще бъдат прожектирани и подбрани моменти от авторското предаване на Николай Ганков „Троянски дневник”, вървяло години по троянската кабелна телевизия. Арт програмата ще бъде допълнена от представянето на документалния филм „Реална фантазия”, представяща творческия път на троянското инструментално дуо „Фантазия”

ЦЕРЕМОНИЯТА по награждаването ще се състои на 27 март (вторник) - Международния ден на театъра, в зала „Форум” на троянското читалище „Наука – 1870 г.”, начало 19:00 ч. Досегашни носители на приза „Николай Ганков” са Илия Ганчев, Иван Хаджидимитров, Христо Радев, Венелин Димитров, Цветан Тончев и Павел Паймаков.

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Да почива в мир човечеца. Но тази награда е такъв абсурд и цинизъм.. прилича на раздаваните от първанов ордени

Анонимен каза...

Когато казвате нещо, е хубаво да се обосновете.

Анонимен каза...

Няма нужда от обосноваване - достатъчно е да си средно интелигентен!И да не обичаш абсурдите.В противен случай ще се нароят едни награди....
То така и стана!

Анонимен каза...

Самият Ганков, бе един голям журналиситчески абсурд.А "материала" му с протестиращите роби пред ЕЛМА АД, бе върхът на глупостта на този човек!

Анонимен каза...

До 2-ри:

Кажете моля, кое бе троянското събитие или лице в областта на културата, изкуството и духовните ценности, че и награда се дава?

А:Отминалите избори през 2011
Б:Посещението на Мая Манолова в Китайски р-т
В:Провелият се преди дни конкурс Мис Троян
Г:Наложената глоба от 4 000 000 на Община Троян

Анонимен каза...

Безспорно това беше посещението на Гоце от Сирищник - стилно,кратко,в тесен кръг,разгласено "на ухо",силно наподобаващо на завера с неясен край!Очаквам скоро "мазни борби" у лево със страничен съдия Рапоня - страничен понеже подкрепя едната страна.Който и да победи - се тая.България загива!!!!

Тихомир от Кози вир каза...

Посещението на випа от Сирищник тва е културното троянско събитие на годината деба гоцето деба :(

Анонимен каза...

Ааа Тихомир,ти виде ли гугъл автомобила онзи ден на Кози Вир?

Анонимен каза...

Освен отвращение, човек не може да изпита друго, четейки простотиите! Затома може би стойностните хора, които се включваха в сайта вече все по-рядко пишат.

Анонимен каза...

Освен отвращение, човек не може да изпита друго, виждайки какви самозванци се подвизават като журналисти,културни дейци и интелектуалци!На какво основание дръзват да се самонарекат?
Но какво ли друго да очакваш от хора, за които лизането,слагането,навеждането и подмазването е основния модел на поведение ,при опитите за доказване на самоопределението,че са някакви!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |