Баскетбол: „Чавдар” се опъна на Благоевград

* Калин Христов отново най-резултатен – 26 т. * Павел Игнатовски: Играем по-добре от миналия сезон

Рубриката се води от Цветослав Петров-Цяфа – един от най-големите играчи на „Чавдар” (Троян) от близкото минало, сега член на Управителния съвет на клуба.

ОТБОРЪТ на „Академик” (Благоевград) победи гостуващия „Чавдар” (Троян) в отложена среща на мъжката ни А група с 94:79 (19 февруари). Но победата не дойде толкова лесно за смятаните за фаворити благоевградчани и те трябваше да положат сериозни усилия, за да стигнат до успеха. Нещо повече - домакините губеха на почивката с 4 точки, но през второто полувреме подобриха играта си и постигнаха осмата си победа за сезона.

ОТ НАШИТЕ най-резултатен отново беше Калин Христов с 26 точки, Николай Балев вкара 16, а Петър Христов - 14. Независимо от загубата, троянци играха мобилизирано срещу по-класния и трениран отбор на „Академик”, а и някои „домакински съдийски решения” допълнително подпряха благоевградчани.

*****

За читателите на Т21 играещият помощник треньор Павел Игнатовски бе любезен да направи кратък коментар на срещата в Благоевград.

Въпрос: Как оценявате представянето на отбора?
Павел Игнатовски: Отборът ни игра по-добре в сравнение с мачовете от миналия сезон.

Въпрос: С какво ни превъзхождаха домакините?
Павел Игнатовски: С по-добра отборна игра и физическа подготовка.

Въпрос: Как играхме в защита?
Павел Игнатовски: По-добре от предишни срещи, с тенденция за подобряване, но все още допускаме индивидуални грешки.

Въпрос: Атмосферата в отбора?
Павел Игнатовски: Има настроение за игра.

Въпрос: Къде виждате резерви за бъдещите срещи на отбора?
Павел Игнатовски: Подобряване на тактическата и индивидуална дисциплина.

*****

Следващият ни мач е домакински - на 26 февруари от 18:00 ч. в зала „Чавдар”, ще ни гостува „Дунав 2007” (Русе), начало 18:00 ч. Да подкрепим момчетата!

Цветослав Петров

Още по темата:

11 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Браво Павка :) Тази година определено ще е по -добра за отбора, пожелавам Ви го искрено!

Анонимен каза...

Успех на отбора, а общината да преосмисли кой спорт да развива и подкрепя!

Анонимен каза...

Прав си,2-ри,омръзна ми да го повтарям и аз!А общината си прави оглушки и дава на всички по малко.Баскетболът е спорт №1 за Троян,това е!

Анонимен каза...

Спартак Плевен благодари на Джингис Титов че обиграва Кали в мъжкиь Чавдар и той сам ги би при юношите.

Анонимен каза...

Браво и успехи в следващия домакински мач!

Анонимен каза...

МНОГО ДОБРЕ ИГРАХМЕ АМА ПАДНАХМЕ БРАВО ТИТОВ ЗАЩОТО РАЗБРАХ ЧЕ И ЮНОШИТЕ НА ПЛЕВЕН СА ТЕ БИЛИ И ВЗИМАШ 500 ЛВ ЗАПЛАТА БРАВО ПРЕЗИДЕНТЕ ТИ ПОНЕ НАМИРАШ ПАРИ АМА КАЖИ КОЛКО ПАРИ ВКАРА В КЛУБА , СТИГА ХАРЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕЗИ АЛКОХОЛИЦИ КОЙТО ПРЕДИ МАЧА В СЪБОТА БЯХА ПРИ ВОЙВОДИТЕ И АКО ДЪРЖИ НЯКОЙ СМЕТКА НА ТЕЗИ МИЙЛЮЗИ ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВЕЧЕ КАЛИНЕЛЧОВЦИ

Анонимен каза...

Добре Иване (№5) ама го казващ откак Пирона те свали от трона.В неделя ще бием а вие само ще лаете

Анонимен каза...

Чанков каза: В Благоевград троянци вкараха...4 точки.Всички други са дело на чужденците.Ха наздраве!

Анонимен каза...

Чанков:Не знам какво ме намесвате мене ,никога не съм пожелавал Троян да пада да губи и.т.н . Радвал съм се на победите на отбора (колкото и малко да са те) Коментирам играта и нивото на клуба.Само да вметна ,че 500 лева не сме взимали нита АЗ нито Петър Петров ,при нас имаше програма за развитие на Юношеския баскетбол в Троян.В отбора попадаха и Илиян Павлов,Николай Гатев,Павлин Гатовски.Доколкото си спомням нито едно от тези момчета не попада в състава камо ли да им се дава шанс за игра което е жалко . Треньорския състав го коментирам така : Никаква тактическа Дисциплина,за физическа няма да говоря ,за селекция още повече само за този сезон се изредиха 20 картотекирани играчи,това говори за пълно безхаберие и никаква переспектива .Видяхме и треньорския тандем Титов- Игнатовски ( той отсъстваше) в Плевен в зоната за юноши през уикенда когато След като водеха с 10 точки при 7 мин до края на мача се развика на масата че са слепи кьорави и .т.н и това доведе до загуба на отбора му. Този Троян за мен е еднодневка . Пожелавам Успех на Лалев и дано върне Троянския Баскетбол там където му е мястото .

Анонимен каза...

юноша от Троян: Вярно само при Чанков и П.,Петров помирисвахме терена макар че са от Плевен а с Финта ги биехме тези.Титов загуби мача,вярно е.Чанков може и да не е спец,ама ни беше кеф с него имаше настроение и умееше да ни мобилизира.

Анонимен каза...

Добре че един плевенчанин го казва на троянските милюзи Този троянски баскетболен отбор от купени играчи е еднодневка.Но изглежда добре се цуцка окло него.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |