Ловешки катаджии глобиха министър Томислав Дончев

* „Случвало се е, когато ме спрат от пътната полиция, да ми козируват... Днес обаче полицаите успяха да ме изненадат и то приятно. Глобиха ме”

В НЕДЕЛЯ (19 ФЕВРУАРИ) ловешки катаджии спрели министъра по управление на европейските фондове Томислав Дончев и му написали фиш за 20 лв. глоба. Почти невероятната за българските реалности случка станала на магистрала „Хемус” недалеч от разклона за Ловеч/Троян; а нарушението – министърът не бил включил светлините на служебната кола, която сам шофирал. Помним един шведски министър, който се беше самоглобил, защото си позволил да използва мобилния си телефон докато шофира. По белия свят се случват подобни неща и те не будят особена изненада. Но при нас си е цяло чудо, фантастика, у нас на началството се козирува, защото то е „право, когато съгреши дори”, ако си позволим да перифразираме именития ни земляк Христо Радевски. А може би вече не е съвсем така и сме направили крачка към белия свят, помним, че преди година и нещо пак ловешки катаджии спипаха подпийнал червения депутат Димитър Горов и не му простиха.

СЪЩИЯ ДЕН министър Томислав Дончев разказа катаджийската случка в личния си профил в социалната мрежа Facebook, нека го чуем:

„Днес ме глобиха : )
Често карам сам. Случвало се е, когато ме спрат от пътната полиция, да ми козируват. Намирам го за малко прекалено, но не и необичайно. Днес обаче полицаите успяха да ме изненадат и то приятно. Глобиха ме. Не съм извършил тежко нарушение, просто не съм свикнал с бутоните на оборотния автомобил, който карах и се оказа, че не съм включил светлините. Малко след разклона за Ловеч ме спряха две млади и любезни момчета. Обясниха ми какво нарушение съм извършил, провериха ми документите и ми написаха фиш за 20 лв. Не съм сигурен дали ме познаха, ако да - браво за безкомпромисността им, ако ли не - се радвам че бяха стегнати, възпитани и любезни. Мисля да изпратя писмо на началника им и да споделя отличните си впечатления.”

В 0:30 Ч. В ПОНЕДЕЛНИК (20 февруари) цели 675 души бяха харесали написаното от г-н Дончев във Facebook. Сред 115-те коментара до този момент обаче имаше и доста недоверчиво-критични, че и направо хулителни. Прокрадваха се и съмнения, че работата е нагласена и намирисва на PR акция. С подобни обвинения няма да се съгласим; но едно питане ни се струва съвсем на място – защо г-н Дончев ще хвали служителите на пътната полиция и ще изпраща писмо до началника им, като точно това им е работата.

Т21

Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

ГОЛЯМ ама голям .....................ПРАЗ

Анонимен каза...

Кво толкова,не са го познали ушевите.

Анонимен каза...

Цялата работа понамирисва. Тия вече сами си вярват на лъжите.

Анонимен каза...

Изключително плосък опит да се излъска имиджа на биещата и погазваща закони,правила и норми полиция. Необходима е незабавна реформа в МВР. Редуциране на нищоправещия състав и увеличаване заплатите на редовия, този който поема денонощните дежурства и пряко работи с гражданите. Пътните полицаи да се заменят с некорумпирани и безпристрастни камери за скорост, наблюдение и биометрия. Така на Томислав няма да му се налага да пише благодарствени писма, а чинно ще си плати фишчето без да му козируват.Лесно, просто и изпълнимо.Другото е ала бала и кьорфишеци за наивници.

Анонимен каза...

Да им ръкопляскаме, затова че са свършили работата за която добровлно са се цанили?Тъпи ли сме, или май да?
Целият държавен апарат трябва да бъде наритван всеки път щом забрави, че живее на гърба на хората оставени на пройзвола на съдбата, наречен накратко "частен сектор" .

Рицар без доспехи каза...

Следващия път да мине през Троян, да види как сме цъфнали та вързали. Колкото до фишовете, допълнително ще го мислим като дойде на място :)

Анонимен каза...

Изключителна случка - да глобят министър,че и да се хвали с това във Фейсбук!Очаквам нови такива номера от Боко Тиквата/без негово знание нищо не става в България/ и пълно мълчание,че вече харчим резерва!От декември до сега - 1,2 милиарда!Бедна,бедна,бедна ми Българйо!

Анонимен каза...

А онази от НЗОК с цялата си наглост се изплеска, че щяла да дари взематото.Е питам аз, как ще даряваш държавни пари? Да пада бомба и да изличи тази държава от планетата Земя!

Анонимен каза...

Нали е министър без портфейл.За това са му написали фиш. :)))

Анонимен каза...

Сега милиционерите ще се насерат от кеф! А цвъци вифаджията ще награди катаджийте!

Анонимен каза...

Като гледам що кола се разкарва без включени светлини в Троян, се чудя за награда ли е ушев,или за порицание?

Анонимен каза...

Нов PR за събиране на пари от фалиралата държава. Следващия път ще глобят Боко. :)

Анонимен каза...

Е, то е голяма новина направо ... 1 на 1 000 000 , сигурен съм че младите катаджийчета на 100% не са го познали, иначе да са го пуснали по живо по здраво, даже да му се извинят да за дето са го спрели ...

Анонимен каза...

Да живеят ловешките полицаи! Да живеят!!!

Анонимен каза...

Ловешките катаджий глобяват министъра , а троянските на могат да глобят ов4444ара за неправилно паркиране .

Анонимен каза...

Да,отиде си и Георги Черкелов!И Уитни Хюстън си отиде - не знам дали много скърбят за нея,но много хора дойдоха на погребението.Допускам,че са искренни,но нямам доказателства.Докато за Черкелов имам - той беше естет по душа и няма начин да се докоснеш до него и да останеш равнодушен!Почивай в мир!

Анонимен каза...

Правилно е отбелязал 11-и. В Троян малко автомобили се движат с с включени светлини. Изключение не правят и професионалните водачи. Това не прави впечатление на контролните органи. Може би защото трябва да глобят половината град. Лошото е, че в Общината има комисия по безопасност на движението, която бездейства в това отношение. Нито предишният кмет ги накара да си заслужат парите, които получават, нито г-жа Михайлова ще ги накара. Никой не го е грижа за нашите деца и родители. Властта трябва да се прилага в полза на обществото, а не за лични облаги. Непочтено и унизително е! Вместо водачите на автомобили да пазят хората, пешеходците трябва да се пазят от автомобилите! Властта нехае за проблемите на обикновения човек! "Господари на ефира" не могат да бъдат навсякъде. Ние пък си имаме Краси Коларова. Да се разходи с една скрита или открита камера по улицата на града и ще се получи интересен репортаж. След това да попита Председателя на Общинският съвет и Комисията - защо получават заплати! Ех, мечти...! Каквато ни е Общината, такава ни е и журналистиката в телевизията!

Анонимен каза...

Всеки плюе по шофьорите,Но проблемът далеч не е само в тях. Пешеходците също трябва да спазват правилата да пресичат само и единствено на зелен светофар ,каквито нямаме в Троян и на пешаходна пътека! Не на 1-2 метра около нея а точно върху нея и да вземат да научат че правилото макар и да са с предимство там е спри, огледай се и премини а не хукни като овца и после дръж сметка на шофьора защо не е спрял за 1 метър в рамките на 1 секунда.След като това стане част от мисленето на всички трябва да се асфалтира цялостно цялата пътна мрежа градска и извънградска в страната за да не ставаме жертва на милионите дупки и шахти без капаци особено често срещащи се в крайна дясна лента, да се конфискуват всички каруци, спират се от движение всички мпс-та без гражданска и платени данъци към общините, махат се всички "катаджийски" знаци 40, 60 и 70 извън населените места които са сложени само за да рекетирате и тогава няма проблем - ще караме точно по знаците и правилата.Сега само от шофьорите да се изисква при положение че всички останали фактори в движението са напълно сбъркани не е реалистично.Няма да доведе до нищо добро.

Анонимен каза...

Нищо добро не ги чака хората и пешеходците в тази измислена държава.
Тази сутрин по БНТ,
на въпрос защо прокуратурата сключва тези споразумения, дори с шофьори, употребили алкохол или прегазили деца на пешеходни пътеки, Зам.-главен прокурор Първанов заяви:
"Как да ви отговоря - в момента българските затвори имат капацитет от 4000 лишени от свобода, а наказание изтърпяват 11 000. Колко, според вас, трябва да бъдат лишените от свобода?".
Той допълни, че прокуратурата спазва законите и защитава обществения, а не личния интерес, каквото правят родителите на жертвите.
"Деца загиват и при други обстоятелства, и други родители са на ваше място", обърна се Първанов към Нели Петрова - майка на 20-годишната Лора, която бе прегазена на пешеходна пътека във Варна."

Както е казал бандита - Защо ми е адвокат, като си имам прокурор?!? Това изказване е повече от абсурдно. Не вкарвали бандитите в затвора, защото нямало места.Срам и позор, главния прокурор ,ако си е на мястото на този трябва да му поиска веднага оставката! Това е чиста проба отказ от правосъдие!Поредният малоумник с фамилия ПЪРВАНОВ заемащ висок пост в БГ.Пък после защо не ни приемат в шенген и никой не искал да инвестира и развива бизнес в БГ.

Анонимен каза...

17 ти, бъркаш понятията и намесваш общинската комисия по организация и безопаснаст на движението, като и вменяваш контролни функции.Поясявам-организацията и безопасноста на движението са приоритет на Кмета като стопанин на града, на общинската комисия, която прави промени в генералния план на организацията на движението, съгласно транспортно-комуникационната схема. На основание двата документа общината може да изготви " синя зона" за кратковременно платено паркиране.Паркирането е проблем в града ни. Прав си за светлините на автомобилите-не се спазва и някои карат с фарове за мъгла, което също е нарушение. Дотук е общината. Исканото от теб кантролиране на водачите се осъществява от пътни полицаи, от РУП Троян. Те са контролния орган, налагащ санкции-фиш и акт по Наредба № 1 и по ЗДвП.На територията на община Троян май са двама и този от Априлци-3 ма полицаи. Толкова 17-ти. Вече се ограмоти и не насочвай негативизма си към общинската комисия. Поздрави М/SI.

Анонимен каза...

Същата тази комисия 17-ти, реши че кръговото движение е единственото решение за един пътен участък. Но разбира се, M/SI няма да вземе да оклепе колегите чиновници...Силата на позитивната мисъл!

Анонимен каза...

21-Ви, против съв всички безумнни " острови" където хоризонталната маркировка в гр. Троян е превърната във вертикална за което съм писал и искал информация от общината. При " Кози вир" заводска пътна връзка/улица/ е с предимство пред третокласен държавен път част от републиканската пътна мрежа. И още и още ...безумия от енкиново време. Против бях и за кръговото, но то взе че стана прилично и практично. Не защитавам решенята на комисията по организация и безопасност на движението, не мога да и влияя защото " не пея в хора"/разбирай не работя в общината/.Посъветвах и помогнах на 17 ти да знае кой и за какво отговаря и кой контролира. Това 21 теб те дразни и ме пращаш в чиновнически кюп. Твоя воля. Поздрави М/SI.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |