МИГ-ът покани на среща кметове и съветници

* Цанко Спасовски: Предстои повече работа за доказване на доверието и доброто сътрудничество

НА 28 НОЕМВРИ в читалищната зала „Форум” в Троян се проведе работна среща, организирана от Сдружение „Местна инициативна група (МИГ) - Троян и Априлци”. Основната тема бе за взаимодействието и координацията между институциите, ангажирани в изпълнението на Стратегията за местно развитие (СМР) по смисъла на подхода ЛИДЕР и за участие бяха поканени кметовете на Троян и Априлци и новоизбраните общински съветници от двете общини. Срещата бе ръководена от председателя на УС на Сдружението Цанко Спасовски и премина стегнато и делово.

Г-Н СПАСОВСКИ подчерта, че сътрудничеството между МИГ-а и общините е дало своя положителен резултат - сключването на договор с Министерството на земеделието и храните за изпълнение на Стратегията за местно развитие. Но сега предстои повече работа за доказване на доверието и доброто сътрудничество между МИГ-а и общините. В тази връзка от Сдружението бе поискано Общинският съвет (ОбС) - Троян да упълномощи кмета Донка Михайлова да подпише запис на заповед в полза на ДФ „Земеделие” за гарантиране на субсидия от 3,8 млн. лв. за МИГ-а по европейската Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. (за прилагане на подхода ЛИДЕР).

В ОТГОВОР НА ОТПРАВЕНОТО ИСКАНЕ, предшествано и от писма до двете общини, г-жа Михайлова пое ангажимент да го подкрепи и да поиска от ОбС да я упълномощи да подпише запис на заповед. Тя обясни, че решението й е взето след разговор с председателя на ОбС - Троян, консултации с юристи и финансисти и проучвания на други МИГ-ове; още – че това решение крие определен риск и би трябвало той да се сподели от двете общини.

ИЗКАЗВАНЕТО НА Г-ЖА МИХАЙЛОВА още веднъж потвърди доброто взаимодействие между ръководството на община Троян и Местната инициативна група. Демонстрираното добро разбирателство и положените усилия от двете страни са гарант за успешното реализиране на Стратегията за местно развитие, чийто принос населението ще усети в най-близко бъдеще.

МИГ – Троян и Априлци

9 коментара:

Анонимен каза...

Къде може да бъде намерена стратегията за местно развитие?

Анонимен каза...

Този господин на снимката, не е изтрезнял от вечерта, или от сутринта/незнам кога е правена същата/. Внимавайте на кого давате пари! С уважение ,към такива проблеми на хората!

Анонимен каза...

Sled sbirka na rotari-kluba e!

Анонимен каза...

Море, браво! Знаете, че употребата, прекомерната, на алкохол, се дължи на други проблеми– стрес, преумора, депресивни състояния. Такива хора не издържат на големи натоварвания. Още повече, да разполагат с държавни ,и общински средства. Да внимава Михайлова, да подложи всички служители, и съветници на алкохолен, и психотест!

Анонимен каза...

Цанко Спасовски,че той сопола си не можеше да избърше,та камо ли ..... Боже опази.

Анонимен каза...

На 50 и кусур години - още асистент в СА!!!

Анонимен каза...

Г-н Спасовски е толкова кадърен, че на толкова години няма и една публикация в академията. Сигурно там ходи само да трупа години за пенсия.А тук - за комисионни и имитация на работа.Едно проектче, гаранция от Общината и нищо работа,но ако стане гаф, троянеца плаща!!!!

Анонимен каза...

Значи за всички нещата са очевидни. Лошото е, че в коментарите има много истини.

Ан архос каза...

Подкрепям съществения въпрос на 1-ви за стратегията(хайде по скромно да го кажем-посоката) на бъдещото развитие на общината.Къде ние от "плебса" можем да го зърнем за мъничко поне,та да си направим бизнес плановете,моля Ви се ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |