В Ловеч: Корнелия и ГЕРБ взеха реванш

* БСП спечели кметските избори, но изгуби властта
в местния парламент *
Възможно ли е подобен сценарий да се разиграе и в Троян и спечелилите изборите (Донка Михайлова и БСП) да изгубят властта си в Общинския съвет?
Местни избори 2011

КАНДИДАТКАТА НА ГЕРБ за кмет на Ловеч Корнелия Маринова - която въпреки амбициозната си предизборна кампания и подкрепата от най-горе (сам Бойко Борисов й даде рамо ден преди балотажа) изгуби изборите от борещия се за трети пореден мандат представител на БСП Минчо Казанджиев – взе своя реванш. След ожесточени препирни, процесуални бъркотии и демонстративно напускане на залата от групите на БСП, ДПС и „Отечество” г-жа Маринова бе избрана за председател на Общинския съвет в Ловеч.

ТЯ ПОЛУЧИ 17 ГЛАСА, като вота си за нея дадоха съветниците от ГЕРБ, СДС и ОДС (в двата предишни мандата постът се заемаше от Милко Недялков от БСП). Общинският съвет на Ловеч се състои от 33-ма съветници: ГЕРБ и БСП имат по 13; СДС, ОДС и ДПС - по 2-ма; партия „Отечество” 1.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е подобен сценарий да се разиграе и в Троян и спечелилите изборите (Донка Михайлова и БСП) да изгубят властта си в Общинския съвет? Съдейки по разпределението на силите, криещо доста неизвестни и предполагащо възможности за различни договорки, подобен изход не е изключен. Припомняме – в 29-членния троянски Общински съвет разпределението на мандатите е следното: БСП и ГЕРБ са с по 10 съветници; коалиция „Избор за Троян” – 3; „Атака” – 2; ДПС, ДСБ, РЗС и ВМРО-БНД – по 1.

Т21

107 коментара:

Анонимен каза...

В Троян това няма как да стане ,щото вчера една върла червена активистка ми се похвали,че БСП и ГЕРБ са сключили примирие и са си стиснали ръцете и в името на градът следващите 4 години ще управляват заедно.Така по този начин образуват мнозинство и другите партии не са от значение.Донка кмет.Енкин и Акимов заместници.Кацаров председател.Бойко остава секретар.Това е тук при нас положението.

Анонимен каза...

Стига бе, само партенки се пускат! Надали има друга първа сесия да е чакана с такъв интерес! То не бяха спрягания, то не беше чудо. При наас общинския съвет е много интересен, никой не знае кой за какво се е продал. Знае се само, че ДСБ са се продали за да е пак Бойко секретар и да не пипат на Шошкова извоюваните привилегии. Атака са се продали, за заместник кмет за Пеевски.
Ама ако Герб са направили този номер, всички други уговорки отпадат и ще падаме от смях!

Анонимен каза...

За съжаление и в Троян е възможен такъв сценарий. Лошото е, че гласовете на Анчо Балев и компания ще са решаващи при гласуване в Общинския съвет. Пак ще се спазари този за някакъв пост. Това е положението!

Анонимен каза...

Кольо Кацаров ще е председател на ОбС, Бойко ще е секретар, ама временно. А най-интересното е, че наш Миня искал да се връща в БСП, щото герберите го отлюспили! Смях ще пада и то голям!

Анонимен каза...

До полагането на клетва на новия кмет, е обявен код "ШАШАВО", като се очаква да се чуят невероятни слухове на територията на цялата Община...Майки спят със синовете,бащи с дъщерите си,червени със сини, националисти с турци и прочие...

Бай Бочо каза...

Ако Донка не устиска сегашния натиск и поддаде да назначава разни партийни малоумници спукана ни е работата,нейната също.Другата опасност е гербери и червени да бият ръката и да ни донаебат мамата...и този вариант не е изключен ... в двете групи има хора де си имат отколешни партийни връзки и приятелства.....Донка трябва да успее иначе Троян никога няма да стане град!!!!!!!!

Анонимен каза...

5-ти, кефиш ме максимално! Истината май е точно такава: "червени със сини, националисти с турци и прочие..."
А най-страшното е, че ще се раздават постове на хора дето на две магарета сеното не могат да разделят, и то ще се отрази на работата на общината за години напред! Защото те веднъж барнат ли бюджетна софра, след това с топ няма да можеш да ги мръднеш оттам!

Анонимен каза...

Донка Михайлова е мажоритарно избран кмет. Няма начин да направи такава голяма беля на Троян. Тя не е толкова закъсала, че да унищожи града заради едното партийно пристрастие. Защото поколенията ще псуват и нея и потомството й до девето коляно, ако направи такъв миш-маш!

Анонимен каза...

8-ми, в голяма грешка си, точно парийно е много пристрастна! Хора като нея дължат всичко на партията....

Анонимен каза...

Колко по-зле от сегашна ситуация в Община Троян,като административна дейност?
Да,има хора работещи на ниво, но смазвани от гнездото змии работещи там.
Мисълта ми е друга...През мандата на милиционера, се назначиха куп шерки,балдъзи,етърви и прочие рода на наши хора...И се оказва,че все пак тази администрация се движи благодарение на онези коит оостават анонимни, заради липсата на връзки или родословие с властта...

Анонимен каза...

Давай Донкеее!!!!!!Нека една жена да покаже как се управлява по мъжки че 20 и кусур години в Троян само путьовци кметуваха:)

Анонимен каза...

Ако Донка не почисти общината от некадърници,послушковци и рушветчий като онова недоразумение Борис Бояджиев дет саде свирка не правеше на Миньо и Дочков работата няма да потръгне

Анонимен каза...

И аз това казвам 12-ти,чистка до дупка.
И не само в самата община, по всички нива на държавно-общинската администация да има чистка.Все реват, все им е малко ,все не им достига,все са се преработили...А ние в часния бизнес, да не би да сме на почивка...Чистка до крак на търтеите живеещи от нашите данаци!

Анонимен каза...

EM/SI: Колеги, мога да Ви светна само по това кой ще е секретар на общината. Лицето е от женски пол и е с инициали С.Х. Повече не казвам, щото няма да Ви е интересно.

Анонимен каза...

12-ти, какво ще кажеш за един друг
държавен служител-Николай Хитров? Знаете ли колко хора са пропищяли?Нещо да си чувал за искани суми за прекратяване на преписки, протакане на жалби, пращане на искания на граждани в пета глуха с предписания за процедури които не се изискват. Култовата му фраза, пред колегите му в общината, когато от зор гражданина търси услугите му /на часно разбира се/за промяна предназначение на земеделска земя:" Хмммм. я да видим този с колко да го надуем/разбирай комисионна за процедирането/".

Анонимен каза...

Дайте го насам тоя красавец,николай ли е хитров ли е ,пребит с камъни ли е...поганеца му с поганец!

Анонимен каза...

Тоз кретен Николай Хитров,още утре да му се бие шута,защото навремето той изигра на Енкин кур капана и ако Енкин се върне в Общината и остави този миндил на работа е наистани тогава и дамата са кретени......

Анонимен каза...

всички корумпирани тежкари от общинската администрация трябва да получат як шут плюс невежливо сбогом

Анонимен каза...

Повтарям пак!
В администрацията работят много кадърни хора, които са мачкани от останалите прокиши.
Комунизмът никога не си е тръгвал от Троян, и това се вижда от пръв поглед ,където и да погледнеш в общината...
Етърви, балдъзи, снахи, полендашки примъци( не знам дали има такава дъма,ама ми харесва), селски тарикати и прочие....

Анонимен каза...

Дано наистина Донка не се подведе да назначи зам,кмет от ГЕРБ или пък на ХАРИ ВЕЛЕВ(циганина) синът му.

Анонимен каза...

Стига сме гадали, малко остана. Който и да е, какъвто и да е, все ще е весело!

Анонимен каза...

Към № 21. Донка Михайлова е мажоритарено избран кмет на Троян. БСП -Троян ,много добре знаят,че ако техният кандидат беше Д.Енкин, кмета щеше да бъде М.Акимов- по-малкото зло.Троянци гласуваха за нея ,защо в нейно лице видяха нова визия за развитие на града. Дано успее.Недопустимо е персони като М.Акимов и Д.Енкин да са кандидати за каквато и да е власт.Един съвет- като общински съветници е най-добре да си "кротуват".Възнаграждението им като общински съветници,няма да им бъде отнето.
А колкото до секретар на общината- има подготвен човек,който беше уволнен по политически причини от ГЕРБ и той е Камен Спасовски.

Анонимен каза...

Г-жа Михайлова, оптимизирайте кметските наместници.Кметски наместник - най-малко на 250 жители на Общината.Пример: с.Терзийско, с.Трапето - един кметски наместник,може и Минчо Акимов,малко му е множко.Така добавката към пенсийката му ще е малко повечко.

Анонимен каза...

Камен Спасовски е един от тея некадърници за които се пише по горе.Г-жа Михайлова много трябва да внимава с този некадърен двучичник.

Анонимен каза...

Ловешки неволи и троянски примери
http://www.lovechtoday.eu/news.php?readmore=7885

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Както вече писах мястото на секретар на общината е запазено за дама с инициали С.Х. Така, че допълнителни коментари по въпроса са излишни. Мога да Ви светна и за единият ресорен зам. кмет-дама с инициали Р.Р./жокер-вече е била зам. кмет/.

Анонимен каза...

И за кой ресор ще отговаря Розалина?
Що не вземе да си гледа внуците?

Анонимен каза...

А за щерката на Ройнев нещо да кажете?

Анонимен каза...

НОВИТЕ ЛИЦА НА ТРОЯН Е РЕДНО ДА СА МЛАДИ ,ОБРАЗОВАНИ НАХЪСАНИ ЗА РАБОТА И ПАРТИЙНО НЕОБРЕМЕНЕНИ.ИМА МНОГО ХОРА В ТРОЯН КОИТО ЗНАЯТ ЗА КАКВО НОСЯТ ГЛАВИТЕ НА РАМЕНЕТЕ СИ. ЗА БОЯДЖИЕВ И ХИТРОВ/МАЗНИКА/ НЕ ИСКАМ ДА КОМЕНТИРАМ, А ЗА ПЪДАРСКИ ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ,НЕ МИ Е ТОЛКОВА ЦВЕТЕН РЕЧНИКА ЗА ДА ГО ОПИША, НО ВИЕ СИ ГО ЗНАЕТЕ.........

Анонимен каза...

19-и,троянци имат един много красноречив лаф:Приебъци и маймунсуратии(полендаци),напълниха Троян!!!Иначе,за ресорните кметове и секретари на общината,сигурно ще се поставят възможно най-неподходящите,но тези,за които се писа по-горе са много изтъркани и омръзнали до болка.Аман,от тази Розалина!То от нея по-способна няма!И тя е от онези ,закоито писах по-горе,но троянци са за бой,защото позволяват да ги командват такива.Цял живот с "партията кърмилница" и сме изключителни мениджъри!Аз се чуда,защо можещите и умни хора в Троян не ги поставят на място такива,а гледат със снизхождение на амбициите им да управляват?!

Анонимен каза...

Елена Ройнева е много добра кандидатура за зам.кмет-----ПОДКРЕПАаааааааааааааа

Анонимен каза...

Наистина е много важно да са млади с подходящо образование и да не са партийно зависими.

Анонимен каза...

Съгласен съм направо е срамота има толкова млади и кадърни хора. Тези все се спират на разни от партията или номенклатури.

Анонимен каза...

Ройнева младша че тя да не би да иска да отваря дискотеката в общинската сграда, която държеше по времето когато баща й беше зам.кмет.
Розалинда пък по какви въпроси ще я правим главна.

Анонимен каза...

О,по "тънките" въпроси,там е най-спец!!!Нали,чрез тях стана "успяваща",преди това беше изпаднала в немилост(времето на СДС),сега е много важна....

Анонимен каза...

ДАНО донка не сглупи да се ангажира с нея,защото ще загуби голяма част от хората,които я подкрепят!

Анонимен каза...

Значи ако хора като Ройнева, Розалинда, Хари Велев(или син му)или още по-лошо някой гербаджия станат зам.кмет. То БСП Троян автоматично загубва гласовете на цялото ми семейство.

Анонимен каза...

Аз гласувах за Донка Михайлова, а не за партия. Дано тя не бъде подведена да ги назначи.

Анонимен каза...

Чета и немога да разбера, защо е тази истерия? Погледнете какво става в Гърция.С тези вражди между партиите няма да я докараме до никъде, не само в Троян, но и в държавата като цяло. На ЕС не му трябват държави, в които хората се карат помежду си като малки деца. Както във съседна Гърция е необходимо правителство съставено от всички партии, така и ние се нуждаем от разбирателство между партиите, и здрава работа! Драпаме за Шенген, но ще има да драпаме с тази психика, а дано и не ни приемат, защото ще има да гладуваме! "ГОЛЕМИЯТ БРАТ" ни наблюдава от страни и ни крои шапката.Ще ни спуснат пари но ще ни наблюдават докъде ще стигнем в просташките ни караници,непродуктивни и ненужни разправии, кой е по–виновен и кой комунист, кой демократ и т.н.Обединете се за доброто на децата ни.Не се гледайте и преценявайте като комунисти, гербове, атаки и най–различни партии. Гледайте се като специалисти и умни хора, които може да направите много за града и държавата. Образовани и умни сте, остава да сте и интелигентни и тогава ще загърбите партийните дразги, и идните поколения ще говорят за Вас. Нямам висше образование , но мисля,че разсъждавам правилно.Мислете разумно. На прага сме на нова, и по–сложна , и по тежка, не само икономическа, но и политическа криза. Ще ни засегне сигурно, ако не се сетите, че е време да спрем да слагаме непременно пред Човека неговата партийна принадлежност.Нека да сложим неговите качества и способности и по тях да го преценяваме.Разделението само ще ни навреди. Не се поддавайте на манипулации. А партийните мъркачи си нямат друга работа, или са може би некадърни да свършат нещо полезно, дори за себе си, и затова си търсят работа там, където не им е работа!Не съм членувала в никоя партия. Още повече когато се сетя за "демократичните" промени в България и СДС, която ни излъга...сещате се какво ми се прави!Уважавам всички мнения, но не оставяйте отрицателни чувства да движат действията Ви!

Анонимен каза...

Прав си 39ти,точно за това ГЕРБ и БСП са решили да се обединят в името на Троян и да не допуснат разни единични играчи да се бъркат в играта и да делят с тях и без това постната пица.То като се замисля и предните 4 години всички решения ги взимаха с мнозинството от гласовете на двете партии така ,че нищо не се променя в схемата на управление.Защо мислите тия сегашните 4 години не потърсиха никаква отговорност от некадърното и корумпирано управление на БСП,защото им е ясно ,че само те могат да ги бутнат ,но сега те ще си върнат жеста и всичко пито платено.И това е само в името на Троян ,да не си помислите нещо друго.

Анонимен каза...

Народа е този, който преценява, как работи едно правителство, или един общински съвет. Личи си, дори и без да си много вътре в тяхната дейност. Когато икономиката замира, когато хората нямат средства за необходими неща, когато пенсионерите " съществуват", когато хората живеят 22 години в стрес и несигурност за утре, когато децата ни посягат към наркотиците и алкохола, когато семействата се разделят по икономически причини /емиграция/, когато виждаш да се градят "палати" с минимална заплата, когато, и много когато!??? Тогава значи ,нещо не е наред.Навреме търсете сметка от обещалите, не чакайте да минат 4 години.Още след първата сменяйте правителство, или общински чиновници и кметове.Не позволявайте да Ви "яхят", защото няма време.За да протестираш обаче трябва да познаваш нещата,обещание–изпълнение.Най–после този народ трябна да влезе в ролята си–плащаш си данъците, търси си правата.Без народ, няма държава! А Струва ми се, че сме и на изчезване!??? Поздрави–анонимен 39

Анонимен каза...

За пръв път от много време насам в този сайт има нормални коментари с различни мнения и логични аргументи. Да не би след изборите да започват някакви процеси на пормалност при нас.

Анонимен каза...

До 39-41. Това което пишете е безспорно вярно, но погледнато от нашата народна колибка. За влезлите във властта дами и господа важни са килепира, интересите (партийни и лични). Нали ги чувате и виждате, правят всичко в името на благоденствието на народа, но те сами себе си оприличават на народа и се вживяват, вярват си и определят сами интересите му(т.е на матряла, и то на всичкото отгоре и лош). Какво очаквате от тези хора, които са в политиката, за Бога!!!!

Анонимен каза...

До 42: Не, просто може би на платените писачи вече не им плащат и се пръждосаха та останалите вече стават различими в морето от платени коментари...

Анонимен каза...

EM/SI: До 39-ти. Оставам с впечатление от написаното от Вас, че приемате ЕС за нещо велико, справедливо, непогрешимо, некорумпирано, не слугуващо на държавни, лични и партийни интереси, най моралните….. Шенген за някаква стена която като преминем ще цъфнем и ще вържем? Според мен Вие дълбоко се заблуждавате. Европейското ТКЗС не донесе и няма да донесе нищо хубаво на България. Знаете ли защо ни принудиха да затворим 4 те си атомни реактора и колко ни струва като пари с които мажехме да вдигнем пенсии и заплати? Знаете ли, че примерно Франция има над 52 атомни реактора? Германия? Заради икономическите си интереси драги/драга.Знаете ли колко пари сме дали на Брюксел като вноски, колко наши пари са се върнали в икономиката на страната ни , колко европейски пари са ни дали и защо се получава така? На практика излиза, че ние с милиарди финансираме Европейският съюз. Ние- най-бедните и най- финансово дисциплинираните. Ние отличниците по финансова дисциплина на ЕС, на които всички се подиграват и приемат за хора втора ръка. Където минималната пенсия за един месец е 70 евро/след орязването на пенсиите в Гърция мин. пенсия е 1200 евро/2400 лв./ За кво говорим? А допълнителните социални придобивки в Гърция?За коя сфера от дейността на ЕС искате да коментираме, за да видите двойният стандарт на организацията спрямо нас? Икономически ние НИКОГА няма да ги достигнем/великите страни от ЕС-Германия, Англия, Франция/, нито да достигнем стандарта им на живот, поради простата причина, че следваме модела им на икономическо развитие. За мен икономическият модел който трябва РБ да приложи към балканските условия в които живеем трябва да е китайският модел. Основоположника на китайската икономика е казал, че няма значение дали котката е бяла или черна, важното е тя да лови мишки/икономиката да работи/. Защо пиша това. Защото и управлението ни е сбъркано, което е по темата. Виж заглавието-„Корнелия и ГЕРБ взеха реванш” Реванш на какво? Над управлението над кого? Нали презумцията е, че ще служат и управляват народа който ги е избрал или ще се карат като цигани в ОС?/както и почнаха на първата заседание/. Няма да има значение дали една идея предложена за гласуване в ОС ще е рационална и в интерес на гражданите. Тя ще бъде бламирана, щото не е предложена от НАШИТЕ/разбирай и едните и другите/. А приемането на бюджета?На това общински съвет ли му викате? Знаете ли какво пише на входа на Народното събрание? Ще ви помогна, пише: „ Съединението прави силата” Нещо подобно да виждате в народното събрание, в общинските съвети по места? Депутатите са единни само и единствено когато ще си гласуват превилегии и увеличения на заплатите си.Все още ли очаквате нещо да се промени в града ни при неработеща икономика? И да не си мислите че който и да е кмет на община има лостове и механизми да съживи икономиката на града си? Та той няма и такива правомощия. Може да лобира-кани различни инвеститори като ги примамва с терени общински за да инвестират и…толкова. Може да се пише доста по темата за взетите решения от предишни кметове-предоставяне терени на вериги магазини, газификация на Троян но не виждам смисъл.

Анонимен каза...

Към 20-ти и 37-ми ,казвам се Захари Велев и бъдете спокойни,няма да ставам зам.кмет.Тези слухове ги пускат страхливците,за да не им вземат платените маста ,като Ангел Балев и тем подобни,които няма на какво друго да разчитат,освен заплатата в Общината.В момента моите доходи са около 6000-7000 лв.месечно.Няма как да стана зам.кмет или дори кмет ,за да получавам 1000-1500 лв.Спрете да тиражирате глупости.Имам 40 човека работници,предстои пускането на нова фабрика,единствена по рода си в България-НОВИ 30-40 НОВИ РАБОТНИ МЕСТА.Вие ли ще им осигурявате заплатите?И за справка на 20-ти и 37-ми,аз съм юрист по образование ,и владея четири езика/немски-езикова гимназия Ловеч,английски,руски,и турски-всичките писменно и говоримо.А колкото до това,че съм циганин ,с 20-ти да отидем и да си направим заедно една снимка и после да питаме, кой от двамата е циганин.Отговора ще бъде ясен-100% 20-ти.Така,че не падайте така ниско-този бил циганин,онзи бил ескимос.Човек не може да избира какъв да се роди.

Анонимен каза...

Към EM/SI

Говориш за Соня Христова, нали?
Един от твоите настоящи началници в община Ловеч!

Анонимен каза...

Е,и 47-ми?

Велев, никой не те пита за мнение , мръсна турска чалма!

Анонимен каза...

Достоен отговор на Захари Велев!

Анонимен каза...

EM/SI: До 47-ми. Доизкажи се, защо спираш до тук. Нямам нищо против да чуя личното ти мнение за мен.

Анонимен каза...

Браво Хари, поздравявам те за достойния отговор. Достоен човек, като теб заслужава уважение. А колкото до Соня Христова тя никога няма да дойде в Троян, защото Казанджиев няма да я освободи от работа. Тя е перфектен специалист.

Анонимен каза...

Пишете за някакво разбирателство в новия Общински съвет.Няма как да стане.50% от новоозбраните общинари са съветници от панти века,като Даниел Сираков,Кацаров,Енкин и така нататък.Пред очите на тези хора се унищожиха "Елма","Машстрой","Хемус", в момента се унищожава"Елматех".Тези хора ще управляват града ни още 4год.,ние сме си ги избрали и ще си ги търпим,както ги търпяхме толкова години.Ще се дърлят по сесиите за да отчитат дейност като Илиян Пеевски и толкоз,защото няма кой да им дири сметка за нищо.Ние ще продължим да се обиждаме по между си в форума, да сме вечно недоволни ,но само да думи,да показваме колко сме неграмотни /в това число и аз/,колко много Байганьовщина има в нас/ще ми казва някой да пиша на кирилица,а не на латиница/.Много са хубави идеите дадени от 39 ,41 ,но са невъзможни с нашия манталитет на всезнайковци,разбирачи от всичко и вечни мрънкала.
От скоро следя този форум и съм изумена от помията,която се излива върху всеки и всичко-никой не е пропуснат:ако деца са спечелили състезания,треньора е оплют,Елица оплюта и т.н.
Само човечето под кода "анонимен" е великан,аз също съм човече-заради помията.

Анонимен каза...

По-безсмислен коментар от този, не бях срещал досега!
А какво общо имат изброените лица с унищожаването на посочените заводи, които са ЧАСТНА собственост, едва ли може да отговори пишещата!

Анонимен каза...

До 53:Това за "ЧАСТНА" совственост го слушах дълги години като извенение от тогавашната власт.И"Берое"беше частна собственост, но Старозагорци се взеха в ръце и изгониха "ЧАСТНИКА "от града си и доколкото си спомням местната власт беше на начело на инициативата.

Анонимен каза...

Така.
Я ми обясни как я виждаш ти тази работа, троенци да се вдигнат и да изгонят собственика на който и да е завод в Троян, собственост на частна компания?
Я ми обясни как точно се намесиха троенци и местната власт, когато директора на Елматех си навлече гнева на циганина Банев?

Анонимен каза...

Точно за това иде реч!Да не допускаме повече такива "инвеститори" в нашия град.Затова са тези дами и господа в Общинския съвет да мислят,да внимават кой ще инвестира в града ни,ако въобще има такива мераклии /всички обещаваха и то много в своите платформи/.В противен случай още един Банев в Троян и Бог да го прости Троян .
А Теодор Енев,не вярвам да са е предал.

Анонимен каза...

Някъде някой да е споменавал думата "инвеститор" когато се говори за урода Банев?
А относно недопускането, не се притеснявай. Така или иначе в Троян всеки дръзнал да прояви интерес е прогонван, за да могат местните дерибеи да нямат конкуренция.
А дали Банев е допуснат от местните политици, или ония хубавци в София, решават кой какво ще заграби е една друга тема...

Анонимен каза...

ЗНАЧИ НЕЗНАМ КАК РЕШИХТЕ ЧЕ ЕЛМА, МАШСТРОЙ И ХЕМУС СА СИ ЗАМИНАЛИ ПО ВРЕМЕТО НА ЕНКИН И КАЦАРОВ. КАТО МИНЮ ТРАПЧАНСКИ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА НА ТРОЯН КАТО КМЕТ КОЙТО ЛИКВИДИРА ГРАДА НИ. ТОЧНО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ЗАТВОРИХА ВСИЧКИ ЗНАЧИМИ ЗАВОДИ В ТРОЯН. ЩЕ ДОБАВЯ БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА, НЕСТАНДАРТ, УНИТЕХ, ТРОЯМЕКС.

АЗ НЕ ПРИЕМАМ КЛИШЕТА ОТ РОДА НА МИНЮВИТЕ: "АМЧИ ТО Е КРИЗА И ЗАТОВА ЗАТВОРИХА".

Анонимен каза...

Захари велев,

ами че то твойте фирмички с по двама служители работят ли въобще. А за колко ги приватизирахте?
А не бяхте вашето семейство от СДС(годините когато отвращавахте хората), защото сега сте в БСП?

Анонимен каза...

Уважаеми EM/SI, за твое сведение неотдавна в едно предаване по телевизията синът на Гриша Филипов (министър председател на НРБ (1981-1986) г., след което отново е член на Държавния съвет до края на 1989г.), открито заяви, че е имало официално предложение към България след 10.10.1989 г. до Андрей Луканов, да тръгнем по китайският път на развитие. Но не би, А. Луканов нищо не е направил, ние тайно сме гледали и продължаваме да вперваме поглед към западното общество, което съм съгласен с теб, не е цвете за мирисане, Западняците са твърде напред и гледат изключително и само техните интереси, а ние само ще плащаме. Тези коридори от пътища, магистрали и ж.п. линии ги финансират само защото имат собствен интерес.
Не си пиша името защото под формата на анонимност в сайта широко е разпространена, най вече, отявлената простщина. Това което явно иска да постигне Генади с анонимността е химера!
С уважение към всички съграждани!

Анонимен каза...

58-ми Акимов стана кмет, когато всичко вече беше заминало ... и безвъзвратно разсипано. По негово време просто официално се оповести...

ICE

Анонимен каза...

За сметка на това, Акимов се хвалеше с чужда собственост като с бащиния,заедно с онова недоразумение Стана депутатката.Къде се появят медийно и все за Актавис говорят, сякаш те са собствениците!
А с цялата си простотия и наглост, Стана взе да се пъчи, че била работела за откриването на Лидл в Троян!

Анонимен каза...

ICE,

чел съм и друг път коментарите от теб. Интелигентно нещо си(мъж или жена). Обаче ти заявявам факта - Миню ТРАПЧАНСКИ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА КАТО ЛИКВИДАТОР НА ТРОЯН.

Анонимен каза...

казвам се Захари Велев,Имам 40 човека работници,предстои ми пускането на нова фабрика,единствена по рода си в България, юрист по образование ,и владея четири езика/немски-езикова гимназия Ловеч,английски,руски,и турски-всичките писменно и говоримо.

Браво Велев ,това е човек достоен за кмет!!! Класа над всички кандидати.За какви Донки ,Минковци,Енкиновци и Балевци гласувате.

Анонимен каза...

Кво говориш 64-ти гъзолицез, поне за вице е достоен!

Анонимен каза...

Гъзолицез,гъзолицез ,aма 4 фабрики,4 езика и 44 работника.Кво ш,каиш ,класа,класа!!!

Анонимен каза...

http://www.lovechtoday.eu/news.php?readmore=7885

Анонимен каза...

66, в 65 коментар се говори за 64 ти гъ_оли_ец, не за Захари Велев!

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Велев -Младши, поздрави от една госпожа, която те поздравява!Като млад човек, високо образован,предпочел да работи в и за гради си.Бъдещето на тази община е в ръцете на вас младите и високо образовани хора, без значение от какъв етност са.НЕ КАТО ТОЗИ ЗЛОБАР №48, НА КОЙТО СИГУРНО МАЙКА МУ, ОЩЕ МУ ПРАВИ САНДВИЧИ ИЛИ МЕКИЧКИ СУТРИН, ЗА ДА НЕ СИ ХАРЧИ ПАРИТЕ, А ДА ГИ СЛАГА НА ВЛОГ.Нямам представа как изглеждаш, но познавайки родителите ти от много години,и най-вече как изглеждат.Вероятно си представителен мъж, и това дали си с чалма или каскет, чест ти прави,че си се завърнал в родния край, и създаваш работа за хората, а не като този злобар №48,който се е запенил от завист, и вероятно не може да си купи един каскет за зимата.Злобни хора,зависници и ограничени е имало и ще има за напред, но млади господине,такъв е животът.

Анонимен каза...

г-н Велев,

къде се скрихте? Колко фабрики казвате сте приватизирали вашата фамилия, когато скачахте за СДС. Кой не скача е червен. Това са ваши думи. Сега сте червени, освен ИЗКУСТВО какво друго искате да ви подарят??? Ако пиянката Гадю, който е пазач на затворените ви цехове считате за 70-80 работни места, то направо няма какво да споря с вас.
Човек, който печели 6-7 хил.лева не би се изтъквал по този начин.

Анонимен каза...

НАРОДЕ????.НАРОДЕ???

Анонимен каза...

Към 58-ми...

"ТОЧНО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ЗАТВОРИХА ВСИЧКИ ЗНАЧИМИ ЗАВОДИ В ТРОЯН. ЩЕ ДОБАВЯ БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА, НЕСТАНДАРТ, УНИТЕХ, ТРОЯМЕКС."

Значимите заводи като Елма и Машстрой кретаха години наред. Много преди Акимов. И то не заради общинското ръководство, а заради управлението на въпросните фирми. Защото например при Елма, другарят Банев смучеше като за всевотни, а и беше застанал и на входа и на изхода, с комисионна за всеки влязъл и излязъл лев.

Машстрой - липсваше организация. Знам го защото съм работил там до преди 16-17 години. И докато преди години са се правели по 200 универсални струга месечно, по мое време взимаха механиците от поддръжката на машините в цеховете и ги пращаха на бригада в цеха за универсалните стругове, и въпреки това с мъка докарваха 80-90 струга на месец.

Балканска звезда - приватизирана донякъде с идеята да вземе работниците на Елма за да развие собствено производство и заедно с Елпром - Харманли да имат по-голям пазарен дял. По една или друга причина - не се случило до момента. За радост сега вече има шанс да се случи, макар и постфактум и макар и чак след спадането на производството в Елматех.

Унитех - Имал съм бегли контакти с ръководството и не съм останал с добро впечатление. Според мен въпросното ръководство е виновно че е оставило завода в окаяно състояние.

Троямекс - не мисля че е чак-толкова значима.

Поздрав най-сърдечен! Твой приятел вечен!

Тъжен Патиланчо...

Анонимен каза...

Кога ще се кълнат селските кметове и кога ще е гатов Общинския съвет? Може ли, някой достоверно да ме светне ? Надявам се Троян 21?!?

Анонимен каза...

Аз ще ти кажа...като се закълне новата кметица и ще дойде светлото бъдеще и ще се оправим ама кой знае кога...да питаме СерГЕЙ Станишев

Анонимен каза...

Някой знае ли колко ще е бюджета на Троян...имам информация че ще е трагичен. Пари нема действайте.

Анонимен каза...

Здравейте, прочетох всички коментари и мога да кажа че 80% са много, ама много прости и необразовани хора, за съжаление заради тях Троян ще страда следващите 4 години.

troyan21 каза...

Първата сесия на новия Общински съвет на Троян ще е на 17 ноември (четвъртък).

Анонимен каза...

Да 77 ми, точна Ви е информацията. Вероятно се чака делото на "Избор за Троян". Между временно на първа инстанция поне, "Избор за Троян" печели делото, състояло се на 08.11.2011 г. в Ловеч.

Анонимен каза...

анонимен 39,41 към 43.И аз съм от "народната колибка" като Вас, но гледам моята си колибка, а не надничам в чуждата. Старая се да живея честно и да постигна с труд това, което ми е необходимо.Не искам повече, това, което ми е необходимо само, забележете.Вие искате да постигнете това, което ще е много трудно за Вас, и затова изпитвате "тиха" злоба и завист. Ако някой злоупотребява със служебното си положение, и се облагодетелства, пометете го, излезте на площадите и изразете открито мнението си, а не да се крием зад анонимността и да недоволстваме до топлата печка и изпържените мекици на мама. В нашата държава няма закони. Защо не потърсят данъчните служби доходите на някои хора, и имуществото, което създадоха последните 20 години. Колко от частните фирми отчитаха реално печалбите? Ето къде са парите на България.С какво си помогнахме самите ние през всичките години–само упреци, мърморене, недоволство. Българина все чака някой да му свърши работата.Сигурно трябва, както си внасяме плодове и зеленчуци отвън!???? , така и да си внесем хора, които да протестират срещу некадърността, неправилното и несправедливо управление, шуробаджанащината,мафията и още много други. България няма закони, или може би не се изпълняват. Хората са станали жестоки, още по–злобни, завистта, и това да сбъркаме работата ,ни е генетично заложено.Сещате се за вица, където в един самолет били българин, американец и руснак, и какво казал нашият човек. Желая Ви ,по–малко завист към другите и повече труд и градивна мисъл, за да ги настигнете, не да ги мразите. Радвайте се на постигнатото от другите /когато е с честен труд разбира се/. Това ще Ви донесе психично здраве, здрав разум и повече успехи и късмет.

Анонимен каза...

Тъжен Патиланчо,разпознах те,вяри са ти изводите,но какво от това?По-неуки и необразовани решават нещата...! 27.о3.196.

Анонимен каза...

Браво г-н ВЕЛЕВ,достоен отговор
УСПЕХххххххххххххххххххххх

Анонимен каза...

ИМам инфо за 14 000000,не е голям спада само с 2милиона..............ДАНО ОЦЕЛЕЕМ
ОБщИНСКИ слуйжител

Анонимен каза...

Наред със всички политически теми тук се засегна и темата за гнилите круши - кадри в Общината.Редом с хубавеца Николай Хитров върви верната му спътница в работата и любовния живот Таня Димитрова.Единствената работа,която тази жена добре е вършила през годините е да се натиска по сбирки на Общината и хижи и вили с любимия си Николайчо.О извинете - пропуснах - Танчето може да я видиш по всяко време на течащия и работен процес да се хили по коридорите с оная присъща и селска двадесет и четири каратова усмивка и да люшка СНАЖНО тяло,което уж се мъчи да намали като килограми.Вън от Общината на подобни същества - осъзнайте се хора - те ни ядат парите,пречат ни,заемат ни работни места за наистина желаещите да работят,а не да си разкарват уж модерните тоалети като въпросното Танче,които тоалети са от 66г.Нека не ги оставим да ни правят на идиоти и да ни подминават по пътя с пренебрежение,защото са ОБЩИНАРИ!

Анонимен каза...

Браво 85!!!!И в този ред на мисли не мога да не спомена Красимир пияндето,дето може да го събираш на съставни части от с.Шипково по пътя до Троян,но иначе е на отговорна длъжност в институцията Троянска Община.Не е за пренебрегване и колежката му Мая,която преди освен да разваля семейства и да клюкари с друго не се занимаваше,а сега е толкова стара и дебела,че и това не и се отдава вече.Да не пренебрегваме и Боряна Борисова по баща,която ако се върне след майчинството в Общината вече ще се намери някой сигурно да я нареди както заслужава..то бива корупция,бива,ама то това минава всякакви граници!

Анонимен каза...

39,41,79, към 45.Млади българино, съгласна съм с твоето мнение по всички въпроси, но едно е теорията, а друго практиката.Преживяла съм всички фази на лъжа и заблуда – от строящия се комунизъм, през развития социализъм и т.н. глупости. Насаждаха ни, че сме "върхът", а се оказа, че сме върхът на/сещате се/.Минаха години на много труд, заплатен с трохите от "голямата" трапеза. След 25 години добра работа се оказах извън портала на предприятието. Никога обаче не съм позволявала на омразата да ме завладее. Не се предадох и този път. Осем години работих много, работех от 6 часа сутрин, до 22 часа вечер. И когато мислех, че всичко е наред, продадоха и затвориха много предприятия в Троян, и започнах да работя за разходите ,и данъците.Нямаше смисъл повече да агонизирам, а и нуждите растяха ,с растежа на децата.И така, понеже не съм човек, който се предава лесно, се озовах в чуждата държава.Озовах се в Атина, сама , в милионния град, без познати, без да знам езика. Ела да видиш проблеми!Но нали не съм слабачка, а упорита Българка.Намерих работа и хора, с които се разбирах чудесно.С езика се справих много бързо, и всичко беше наред. Колко наред? Душата ме болеше от раздялата със семейството и приятелите, но друг изход нямаше. И така, когато дойдох, и какво да видя ,и чуя!? Същите разправии и спорове между хората за партии–кой по–виновен, кой повече окрал, кой по–умен и велик.И така живея и работя тук вече 13 години, и слушам едно и също.Много си приличаме. С парите от ЕС построиха много неща, и станаха една европейска държава.Държавата европейска, но народа балкански!??? Много неща видях, и много неща научих.Тук от две години съвсем потънаха.На практика потъват от преди 10 години, но хората не го разбраха, защото и тях, като нас ги лъгаха, а не казаха истината за състоянието на държавата преди приема в ЕС. Започнахда се замислям и за нашето приемане в този ЕС, и си казах– по–добре да не ни приемат. Преди 8 години казах, че този съюз ще се разпадне, поради простата причина, че неможе да се съюзят държави, в които се работи много и добре, има закони, и се изпълняват, и държави с точно обратното устройство. Нито сме с добро качество на производство, нито качествено строителство, никаква толерантност, нашите работници нямат нито синдикати, нито могат да изразят недоволството си, защото ще ги уволнят!??? Така, че знам много добре какво ни чака след евентуално приемане в ЕС, и дано не стане. Още по голям глад ни чака.Лошото е ,че ще ядем отпадъците на европейците на високи цени, ще мърморим още 100 години, и така докато се самоизтребим. Или, това е може би целта на занятието.И тук се говори,че всичко е програмирано, за да ги унищожат и купят на безценица. Хората обаче, не дават и дума да става за продажба на държавна собственост, а спомнете си за нашата държава. Никой не ни е виновен. Както се казва в приказката за глупавия народ и слабата държава.Минималната пенсия в Гърция е 600 евро, а не 1200. Напоследък ми е много интересно как Б.Борисов размахва показалец и плаши българите със събитията в Гърция/за да не искат повишение на пенсиите/. Обратното, тук плашат Гърците, че ще им направят заплатите като в България–250 евро.Това политици ли са? Какви журналисти са тия, които обслужват ничии интереси? И така млади човеко, излез и поработи в някоя чужда държава/напр. Германия/, за да видиш за какво става въпрос! Дори в една Гърция да поживееш, дори и в "голямата" криза,ще разбереш колко сме далеч от истината/да им имаш кризата/.В момента тук хората имат пари–държавата няма, а при нас е обратното. Също така ,знам колко атомни централи има извън България.Кой може насила
да те командва в собствената ти държава–никой, освен ако не си съгласен самият ти!По горе анонимен 60 пише, че запада е напред, защото мисли и работи,и то много.Така е и трябва да помислим върху ефективността на работата ни.Ако наистина сте млад човек, както останах свпечатление, бягай, бягай далеч, за да ме благославяш някой ден!!!! Няма бъдеще с тази политика в България. Добър и слънчев ден желая!

Анонимен каза...

85, не съм 45, но адмирации за задълбочения коментар и перфектен анализ.
Само като допълнение на казаното от Вас. Според мен у нас е така, защото нас българите винаги са ни владяли чужди народи. Поне през последните 800 г. е така. В малкото моменти, когато са ни оставяли на мира, ние не сме били в състояние, а и още не сме, да се управляваме сами. Всичко в България е лъжа, измама и фалш. Много хора пишат, че плачем и се оплакваме. Така ще е. На българина не му е давана възможност да се управлява сам. Сега има едни измислени закони - за местно самоуправлени, етажна собственост и др. подобни, но оставен сам българина залита към завист, дребно заяждане, необоснована критика и т.н. Т.е. българина не е толерантен към ближния. Той е толерантен към гейове, цигани, турци, кучета, котки и какво ли не още. Странен народ сме и на всичкото отгоре с доста високо мнение за себе си като ивдивиди. Когато му се нарушават интересите на българина, а даже и само мнението му и разбирането му по даден въпрос за е различно, заприличва на буреносен облак и нищо освен яко бъркане в джоба не може да помогне. Просто няма надежда скоро да се осъзнаем, явно ще са необходими много години и това ще стане след смяната на няколко поколения. А за тези от нас които са в състояние да направят нещо за себе си, да се променят - СПОЛАЙ ИМ. Искрено и от сърце им пожелавам успех.

Анонимен каза...

Към 60-ти.

Мислиш ли че с китайския път на развитие щяхме да цъфнем и вържем?

Китай стана икономическа сила освен всичко друго и благодарение на огромната по количество НЕВЕРОЯТНО ЕВТИНА работна ръка (сравни я с нашето огромно количество). Китайските работници получаваха мизерни заплати съвсем до скоро.

Преди години четох статия за тема пренасянето на производството на преносими компютри от Тайван в Китай. Беше по времето когато все още много голяма част от нещата се правеха извън Китай и то точно в Тайван. В тази статия имаше табличка с цените на компонентите влагани в лаптопа, както и всички други разходи (транспорт, заплата, управление и т.н.).

В колонката за Китай, въпреки че транспортните разходи бяха по-големи и то с не малко, въпреки че някои компоненти бяха по-скъпи, като сложиш евтиния труд и се получаваше по спомени с около 20$ по-ниска цена на изделие. Умножи го няколко десетки милиона броя, и вземи предвид че например през 2008 година, 91% от производството на лаптопи се е държало от 5 непознати за по-голяма част от аудиторията фирми, които са произвеждали за добре познатите на всички Dell, HP, Acer, Toshiba и т.н. Да не изброявам всички известни марки.

За твое сведение, в производствения център на FoxConn (един от технологичните гиганти) в Шенжен, работят повече от 450 000 (четиристотин и петдесет хиляди) души. Центъра е от затворен тип - общежитие, магазини и производствени халета и е печално известен с известно количество самоубийства на работници.

От друга страна обаче, в последните години нещата се променят и заплатите в Китай растат минимум с 10% годишно. Според данни от изследване публикувано преди няколко дни, последното увеличение на годишна база към края на септември е 21.7%. В изследването се казва, че поради повишените разходи за труд Китай може да загуби статута си на една от най-евтините държави за производство в света. От тази ситуация пък имат полза Бангладеш и Индонезия, защото там започват да се "преселват" китайски фирми.

Мога да ти давам още примери на евтини китайски стоки. Някои от тях такива не само заради ниското си качество, а и заради евтината работна ръка.

Другото важно нещо за просперитета на Китай е силната власт. Със сигурност си чел и слушал за разстреляни корумпирани ръководители на предприятия. Е точно тази силна власт при нас не се случи и докато не се случи - няма да ни бъде. Не говоря чак до разстрелите, но поне до спазването на законите и договорите.

Кой потърси отговорност на Банев че съсипа токова предприятия?! А и не е само Банев...

Поздрав най-сърдечен! Твой приятел вече!

Тъжен Патиланчо

Анонимен каза...

Патиланчо, респект за поста ти!
Само комунистически капацитети като Мичо Генковски могат да измъдрят подобна глупост за развитие!

Анонимен каза...

Уважаеми Тъжен Патиланчо, това безспорно е така, но не си ли съгласен, че в момента България прилича на Китай само по това, че имаме ниски заплати. Но огромната разлика е в това, че на нашата работна ръка все повече се понижава квалификацията, образователния ценз и практическите и умения. Ктай навремето пръсна по цял свят свои хора които да учат и после ги задължиха да се приберат обратно вече квалифицирани, но това е съзнателна политика и визия за начин на развитие, а ако щеш и стратегия. А нашата стратегия къде е. Честно казано и Европейският съюз не ми вдъхва доверие. И в него има нещо псевдо. Голяма разлика между членовете изразяваща се на всякъде и във всичко. Откровенно казано и те нямат ясни правила и визия, като че ли?
Аз не съм пледирал за това как и какво е трябвало да се случи, но Китай върви напред, а ние главоломно назад. Вярно, че там управлява върхушка, която държи яко нещата, има смъртни присъди, диктатура до дупка, но тук пък имаме псевдо демокрация. А сега, ми кажете кое е по добро - да има правила и ред, пък макар и безкомпромисни или да има псевдо демокрация, псевдо правила, псевдо закони написани на книга, с неясни процедури и начин на изпълнение?
Тук няма да мине истината за средата. Днес трябват безкомпромисни ДЪРЖАВНИЦИ, които тикайки държавата напред да забогатяват и те, а не обратното както е сега в нашата мила Родина.
С уважение и пожелания за здраве и успехи!

Анонимен каза...

Прави си 89-ти. Ама хем си прав, хем не.

Работната ръка си понижавала квалификацията - ами да си я повиши самата работна ръка. Винаги съм се занимавал с техники и технологии. За доста неща в тази област съм бил първия в Троян. А даже нямам висше образование. И аз самия незнам колко пари съм инвестирал за да се самообучавам още в годините от преди интернет ерата. Но повярвай ми - хич не са малко. Сега вече инвестирам по-малко, защото използвам интернет, но не спирам да се самообучавам. Защото искам да вървя напред и да съм в крак с новите тенденции, а не да почивам на стари лаври и да тъпча на едно място. Така че ако човек има желание на върви напред - намира начини.

Сина ми е ученик. В елитно троянско училище. Съучениците му са ... (избери ти лошата думичка, че аз ще бъда много груб). И са такива благодарение на родителите си. Защото някои от тях слушат просташкото отношение на родителите си в къщи и го пренасят в училище. Други пък просто не получават почти никакво наблюдение от родителското тяло. И пак пренасят безхаберието в училище.

И след 20-тина години, аз и ти ще разчитаме да получаваме пенсия благодарение на техния труд?! Ужас!

Виж вече за стратегията и другите неща си съвсем прав. Аз също съм го казал, че нещата идват от по-високото ниво. Не от бате Дилян, не от дядо Минчо и не от кака Донка.

Не че и от тях няма какво да се очаква, но основата идва от главата. И от държавната и от личната...

А колкото до това кое е по-добро - знае ли човек. И едното и другото не е най-хубаво, но това което написах в предния си пост за заплащането в Китай, го написах с цел да се замислим дали пък ако получавахме 20 години средно по $70-80, щяхме да сме доволни.

Преди 2-3 седмици попаднах на руски сайт с описано посещение в китайски фабрики за дребни технологични джаджи - слушалки, уеб камери и други подобни. Някои от работничките откровено не приличаха на жени, а на момиченца. Някои от фабриките бяха по-зле и от разбитите български заводи. В стола всеки си има собствена паничка и прибори. Малко приличаха на войнишките канчета по очукания си вид... Честно казано - четях, гледах и ми стана гадно.

Та прави сме и двамата. Само че освен това сме и независими. В смисъл - от нас НИЩО НЕ ЗАВИСИ! За съжаление...

Поздрав най-сърдечен, твой приятел вечен,

Тъжен Патиланчо

Анонимен каза...

ЕМ/SI:Попадна ми статия от гръцки вестник и я споделям с Вас. Любопитното е какво мислят за нас комшиите:.... извадка от гръцкия вестник "Симера": "Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат въобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма. И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме правата си, си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда. Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали

Анонимен каза...

ЕМ/SI: /продължение/чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави. В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."
Не знам след като го прочетохте как се почуствахте. При мен чувството на обреченост надделява.

Анонимен каза...

А може би,просто си заслужаваме съдбата!
Дузина будни хора пищеши тук, и едно голямо стадо овце...

Анонимен каза...

Най после да попадна на читав събеседник в този сайт в твое лице, Тъжен Патиланчо. Благодаря ти.
Много е добре когато го няма антагонизма в спора, а мненията взаимно се допълват.
По отношение на самообразованието съм съгласен, но не всички хора са в състояние да издържат на усилията които ти си преодолял, тези усилия които задължително съпътстват самообразованието. Като се има в предвид, че няма и къде да се материализират реално много от уменията и знанията, имам в предвид заводи, фабрики и фирми в които хората да приложат на практика уменията си. На практика много се отказват и поемат по лекия път на мрънкането и прехвърляне на отговорността на всеки друг, но не и върху себе си.
Напълно поддържам тезата, че всеки не може да знае всичко и това, че в един коментар не може да се обхване цялата информация и да се огледатнещата от всички гледни точки.
За сега толкоз. С уважение и пожелания за здраве и успехи!

Анонимен каза...

Има ли го желанието за съзидание, за креативност,кауза, съберат ли се повече хора с идеята да създават,то тогава нищо не може да възпрепятства процеса...

Анонимен каза...

39,41,79 и 85–Весела Патиланова. Така ще се нарека, за да е по лесно. Поздрави от слънчева Гърция! Поздрави на всички,които мислят с интелигентния си разум, а не подтиквани от злобата, завистта и безсилието. Весела Патиланова, защото всички проблеми преодолях с чувството си за хумор, и вярата в силите ,и възможностите си. На много хора помогнах, но в трудни моменти нямаше койда ми помогне. Сама се справях и съм доволна. Поставях си цели и ги постигах/въпреки трудностите/, само напред и нито миг колебание. И аз живях в условията, при които и Вие, но се разграничавам от омраза, завист, злоба. Винаги се намира изход. Започнах от "0–та" и създадох работа. Нещата забоксуваха– излязох зад граница.Сега работя и мисля ще издържа и още години. Тук в Атина работят наши жени, които са на 65,70 ,75, а и познавам жена, която е на 79.Същата се грижи за жена на 70 години/кой е за гледане!???/. Срамно е млади хора да се оплакват, и да виждат призраци на комунисти, гербари, атакисти, депесари и т.н. Докато има овце, ще има и касапи!/това сега ми дойде/. Нямам повече влеме, защото ще закъснея за работа.Работя на две работи–сутринта изчистих един апартамент 150 кв.м. основно,а след обед, до 20 часа, се грижа за едно дете. И така вече 13 години работя по 12–13 часа на ден, и ми е весело.Прегръщам Ви и Ви обичам: Весела Патиланова. Пишете ми, пък ще видим какво ще правим с новата кметска управа.Дупе да им е яко, ако се изложат!

Анонимен каза...

Ох,Веселке,Веселке,забравила си какво е да си в България!"Кучетата си лаят,керванът си върви".Много често кучетата не разбират по кого да лаят!Оглупя и опростя нашият народ,защото забрави да работи във всички възможни смисли на тази дума.Много си права за другите неща!Не те познавам,но ти желая само хубави неща!С поздрав!

Анонимен каза...

Към 94-ти.

Благодаря за добрите думи. Съшите и към теб...

Прав си че е по-добре да го няма антагонизма, но пък хептен без противоречиви мнения не е редно. Те донякъде са двигател на движението напред. Гадното е като се изродт в диви страсти, както много често се случва в този форум.

Още едно допълнение и маалка корекция на думите ти за самообразованието и реализацията.... Може би аз имах късмета да се захвана с компютри в годините в които компютрите бяха малко, а нуждата от тях - още по-малка. Но имах времето да натрупам опит и сега да си го прилагам спокойно и шо-годе успешно. Сменил съм няколко работни места в тази сфера, някои от които откривани специално заради мен, но в крайна сметка, мисълта ми е че със желание, труд и известно чакане всичко се постига. Много пъти съм работил по измислени от мен самия проблеми, с идеята че когато ми се случи да решавам такъв проблем за клиент трябва да съм подготвен.

Заради това и не мога да разбера много хора коитъо висят по цял ден във facebook и си губят времето, вместо да седнат и да прочетат нещшо от областта в която работят. За да израстнат и да бъдат забелязани.

Но както се казва - разни хора разни идеали.

Е.. толкова засега...

С поздрав най-сърдечен, твой приятел вечен,

Тъжен Патиланчо

Анонимен каза...

Тъпи ТРОЯНЦИ добре ни избрахте ,сега конака ще го правим на джамия
хахахахахахаааа....оооооххххоохохохоххо

Анонимен каза...

Уважаеми Тъжен Патиланчо, нарочно използвах думата антагонизъм, тъй като за мен тя означава непримиримо противодействие, което според мен не е за уважение. Наистина чрез противоречията следва да се достига развитие, а не непримиримо противоречие, което не води до никъде.
За останалото сме на идентично мнение. Струва ми се, че хората без да си искат и без да осъзнават и без обосновка спазват девиза на Плиний стари "По добре явно бездействие, отколкото безсмислено празнодествие", което в конкретния контекст за който говорим не се връзва и не би трябвало да се придържаме към него.
Още веднъж с уважение и пожелания за здраве и успехи!

Анонимен каза...

Добър вечер от мен, Весела Патиланова! Извинявам се, но ще Ви обясня какво е АНТАГОНИЗЪМ. Спомням си го от училище–1972 год.И така, антагонизъм, наистина е противоречие. Противоречията могат да бъдат антагонистични и неантагонистични.Неантагонистичните се решават в един и същи строй, а за антагонистичните трябва да сменим строят/начина на управление/. Тук в Гърция след толкова години борба за власт от едни и други партии, се разбра, че кризата освен икономическа/ за държавата/–хората имат пари, е и политическа. В един момент всички пълнеха площадите, и протестираха, но не се издигаха плакати от никоя партия. Просто всички забравиха партийната си принадлежност, и за партии не искаха и да чуят.Осъзнаха, че партиите, с надпреварата си да са управляващи, бяха изпразнили осигурителните им каси.Парите, които са им одържани и са плащали през целия трудов стаж са загубени от некадърното управление, или всичко е една лъжа, и парите са някъде на "топло". Парите ги има, немогат да се изпарят, просто са сменили собственика си. Спомням си в България след 1989 год.хванаха някои хора с куфари българска пара на границата. Много средства се изнесоха в Южна Африка, и другаде. Кой потърси сметка? Тук не искат и да става дума за продажба на държавна собственост. Какво стана с българските предприятия и заводи. С мними фалити разпродадоха държавната собственост. Продаваха се трактори за по 40 стотинки/чрез бракуване/, колко сгради се продадоха на безценица. След толкова години си давам сметка как само се самоубиваме, бавно и сигурно. Явно е дошла епохата на антагонистичните противоречи, които немогат да се решат в границитена един начин на управление, тогава...да сменим управлението, или управляващите да се променят! Да им дадем този шанс за последно, ала за последно, и никакви компромиси!

Анонимен каза...

Весела Патиланова продължава: Малко ме е страх, че нашите управляващи започнаха да използват кризата в Гърция и Италия, и...навсякъде, за да се оправдават за орязаните пари тук и там. Кадърен политик е този, който в труден момент се справя, на лесното, всеки може!Дано не им стане навик.Спомням си и закона,че "Битието определя съзнанието".Може би начина ни на живот, ни е направил такива–търпеливи и мрачни, страхливи и бездейни. Господ да ни е на помощ, на нас и на управляващите, в тия условия. Ще се радвам да прочета още мнения.Доста години липсвам от Троян. Всяка година си идвам и виждам хората, все по–отчаяни и ми се къса сърцето. Миналата година си дойдох през зимата, за първи път от всичките 13 години, които съм тук. Късно вечерта се прибирах в къщи.В един момент имах чувството, че се задушавам.Пушекът от брикетите, горящи в печките се беше спуснал в плътна завеса над земята. Как няма да има пневмонии, внезапни болки в гърлото, многото ракови заболявания. Това гориво е забранено. В света се говори за екология, и мерките, които трябва да се вземат за предотвратяване на екологичните изменения.Колко жалко, ние сме отново в невидение. Никой ли не вижда, или просто си живеем по старому.Никакво развитие!???В някои моменти се питам дори, защо ни бяха тия промени? Но като сме се нагърбили и 22 години се опитваме да се оправим, хайде да опитаме и сега, а после ще видим!??? Лека вечер и хубав ден!

Анонимен каза...

ЕМ/SI:Весела, точно това което описваш в първата част, в момента се подгатвя на Гърция-грабеж наречен приватизация. Там в гърция парите на държавата се изядоха от държавните служители-то не бяха високи заплати, то не бяха бонуси-за Великден-заплатка, за излизане в лятна отпуска-заплатка, за коледа-заплатка, за Нова година- заплатка, имало е даже и бонуси за рожден ден-заплатка/под заплатка разбирай средно 3 000 евра/! Починал от 20 г. човек си получава пенсийката/1 200 евра/!Затова и си живеят като царе и такива като теб отиват да работят цял месец за половината от пенсията на жената която гледат.Живяха на гърба на кого?Та парите са в гърците, но държавата е с огромни задължения. Години гърците живеят назаем. Това е целенасочено с мълчаливото съгласие на часните кредитори. Техният час дойде, чакаха те търпеливо като лешояди да падне в изнемога на земята Гърция, за да я разкъсат. Сега ще принудят правителството да играе по свирката на банките. Ще се вземат на безценица всичко държавно, уж да се покрият дълговете, но те ще останат. Гражданите и държавните служители ще станат роби на часните корпорации. Модела на България драга, отпреди 22г., с разликата, че българите никога не са имали пари. Това чака гърците, със или без тяхното съгласие и протести. След 5 г. те ще са толкова зле и бедни, че изобщо няма да им мине на акъл да стачкуват.Тези които управляват света са илюминатите, собствениците на Държавният резерв на САЩ/държавният резерв е часна институция/, тези /общо 3000 фамилии/които представляват международният валутен фонд и са дали на САЩ такъв огроман кредит, че САЩ не могат дори математически да го върнат и за сметка на това-слушкат, тези които измислиха и въведоха пласмасовите пари/дебитните и кредитни карти/ за да могат да знаят кой къде е в секи момент, тези които на банкнотата от 1 долар са изписали девиза си на фона на пирамида с око-"Ние ще управляваме света". Та същите тези ще дойдат в Гърция и ще станат собственици на тази държава, щото управниците и не знаят кво правят в продължение на 30 г. Цената ще бъде платена, бъди сигурна.

Анонимен каза...

Извинявам се-надписа" Ние ще управляваме света" е на банкнотата от 100 долара.

Анонимен каза...

ОБЯВА
пиша коментари срещу 5лева на брой....тел. 0000 може и на разбъркано

Анонимен каза...

EM/SI, добър вечер.Вече си имат служебно, коалиционно правителство, и духовете са спокойни, тук в Гърция, и при "Големия брат".Доста сте осведомен, и то с подробности, и това Ви прави чест.В крайна сметка стигнаха до извода, че когато има проблеми, трябва да са обединени, и да работят всички заедно.Искам само да Ви обясня, че допълнителните 2 заплати–Коледа, Велик ден, и лятната почивка са пари, които се дават по закон, и те си плащат,,и осигуровки и, и данъци върху тях.Тук данъка върху печалбата е 45%.Накрая на годината ,върху общата сума на чисти пари приход ,отново плащат.Лошото е за пенсионерите, които са работили по 30–40 години, и са внасяли тази осигуровка, ще получат половината от парите.Но и при тези условия минималната пенсия ще е 600 евро.С 600 евро, ако има жилище, един пенсионер може да живее нормално. Държавните им служители наистина са много. В България също беше така.На 1 работник се падаха 3–ма служители/може и повече ,ако прибавим и пенсионерите/. Също така, с внасяните осигуровки след 1989 година се плащаха заплатите на лекари, учители и т.н.Тук, в Гърция наистина установиха 80 000 мними пенсионери/това не го разбирам/.Умрял с пенсия.Може да стане, само ако служител задържи подадените документи за смърт,и така се продължи тегленето на пенсиите. Трябва да се провери и в България това. Хванаха група футболисти, собственици на отбори и др.с продадени мачове, играни незаконно /ЕВРОФУТВОЛ/ и присвоени милиони евро.От всичко това държавата е губила страшно много пари. Данъчните задължения и укриването на печалба са една огромна липса в държавната хазна. Мисля, че същият проблем го имаме и ние.Тия дни съобщиха за незаконно теглен ДДС. 3 човека са осъдени на по 15 години затвор. Дългът на Гърция е нарастнал през последните 2 години над 15 пъти, и то от некадърно управление. Дадоха им заеми с високи лихви. Това са огромни суми. И те самите се чудят къде са парите? Където и нашите!? Откриха и нарушения в болничната система, злоупотреби от лекари, фармацевти, вносители на лекарства. Шегуваха се със закопуването на подводници от Германия. Системата била–една подводница в морето, една в джоба". В България е подобна ситуацията. Хората и държавата нямат пари, а по улиците нови мерцедеси и джипове, частни хотели и замъци.Радвам се на построеното, ала да не е за сметка на народа.

Анонимен каза...

Ще продължа и още малко.Относно жените, които работят тук, в Гърция и другаде. Казвам моето мнение. Не задължавам никой да мисли като мен. В момента заплатите паднаха от 800 на 700, и от 700 на 600. Кажете ми в България една жена на 65 години, кога ще намери работа за 700 евро/ 1400 лв./ На кукуво лято/извинете за израза.Много се "радвам" когато си пътувам за България, да гледам съпрузи и синове с добра физика, да чакат пликовете с парите. Изглежда българката е отговорна и упорита за разлика от много мъже. Но е нож с две остриета–мъжете не обичат силните жени и се комплексират. Незнам със сигурност, но мисля, че парите, които влизат отвън/от емигранти/ дават хляб на икономиката на държавата/ търговия, строителство и т.н./ Немога да си представя, ако се върнем всички какво ще се случи с безработицата, колко ще скочи като процент. Много е трудно и ни плащат малко, но никой не се връща!??? Когато дойох тук, и получих първата си заплата от 120 000 драхми=850 лв, с разочарование разбрах, че 25–те години трудов стаж в България, са били загубени години.Тук за 13 години направих това, което в България не направих за всичките 25. Затова, ако сте млад човек, не чакайте да цъфне чехлата в банята,бягайте ако сте образован и интелигентен. Ще Ви оценят на каквато и работа да сте. Няма срамна работа! Годините минават, и живота е много кратък, за да го пропилеем в празни надежди ,и приказки. Всеки българин трябва да поживее извън България за да оцени и чуждото, и своето. Иначе е просто една теория и чуто от журналисти, които не винаги са независими, или им се плаща. Тук също е имало платени такива, за да разпространяват подвеждаща информация. Пример е Хриматистирието, което е било като нашите пирамиди, и много хора загубиха състояния и имущество. Харесват ми и комантарите по бълг.телевизия за проблемите на Гърция. Малко се говори за проблемите на България обаче. Ако не си вземем поука от техните грешки, може да се окажем в същото положение. Толкова за сега.Лека и спокойна нощ. Ваша Весела Патиланова.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |