БНТ: Троян е привлякъл 682-ма нови избиратели

* „По всичко изглежда, че „изборните туристи” вече стягат куфарите и ще има населени места, в които именно те ще решат кой да бъде кмет и кой да влезе в Общинския съвет”
Местни избори 2011

ТРОЯН Е СРЕД ЧЕЛНИЦИТЕ в страната по привличане на нови избиратели. 682-ма са новорегистрираните в общината до м. юни т.г., когато се отвори нов прозорец за регистрация след като парламентът намали изискването за уседналост от 10 на 4 месеца. Това съобщи в централните си новини в петък, 23 септември, Българската национална телевизия (БНТ), позовавайки се на данни от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) и на проучване на Института за развитие на публичната среда.

ДРУГА „ЕМБЛЕМАТИЧНА” ОБЩИНА в привличането на гласоподаватели е Несебър, където през м. февруари (когато срокът за уседналост все още бе 10 месеца) 941 души са били дерегистрирани, защото не успели да докажат, че законно живеят там. За следващите пет месеца обаче се появили 1306 нови регистрирани. Интерес, подобен на троянския, имало и в още една малка община – Елин Пелин, където решили да гласуват нови 724 души, привлечени „най-вероятно от атрактивни предложения”. „По всичко изглежда, че „изборните туристи” вече стягат куфарите и ще има населени места, в които именно те ще решат кой да бъде кмет и кой да влезе в Общинския съвет”, бе заключението на БНТ.

ПРИПОМНЯМЕ – в Троян на предишните кметски избори през 2007 г. на първия тур Дилян Енкин (БСП) получи 4487 гласа, Минко Акимов (ГЕРБ) – 3535 гласа, третият в класацията Мариян Балев (коалиция "Избор за Троян") – 2908 гласа, и т.н., а общо гласувалите бяха 14 572 (50,46% избирателна активност); на балотажа Акимов победи Енкин с 7067 срещу 5715 гласа. От тези резултати ясно се вижда, че 600-700 гласа за нашата община са нещо много сериозно и наистина в определени случаи могат да решат изборите

ДАЛИ НАИСТИНА става дума за изборен туризъм, както в прав текст твърди БНТ, е много трудно да се докаже. Още по-трудно пък може да се докаже кой стои зад подобни фиктивни преселения с едничката цел да се напомпи нечий изборен резултат. Тукашните партийни щабове до един отричат да имат пръст в подобна работа, като се правят различни намеци срещу опонентите, а обичайните заподозрени са БСП и ГЕРБ.

ПРЕД ОЧИТЕ НА ТРОЯНЦИ пък от известно време са някакви нови ромски групи, които кръстосват района. Имаме данни, че техни хора са правили предизборна агитация в Троян, което дозасилва съмненията, че присъствието им тук не е случайно. На пресконференция на кмета Минко Акимов, броени дни преди да излезе в отпуск заради участието си в изборите, от Т21 му зададохме въпроса какви са тези новонадошли цигани; г-н Акимов отговори, че няма информация за подобни преселения.

77 коментара:

Анонимен каза...

Де го чукаш, де се пука! Защо намалиха срока от 10 на 4 месеца, при това летните!!!Пак ще ни играят въпреки вота. До кога, бе джанъм! Ето затова такъв голям процент не искат да гласуват - просто не вярват на системата. Не че досега е била по-добра. Но все пак. ДА ЖИВЕЯТ ПАРТИИТЕ-КЪРМИЛНИЦИ!!!Писна ми от тъпи политици или такива които се правят на такива. Много е просто :ВСЕКИ ГЛАСУВА ТАМ КЪДЕТО ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ СИ КАТО НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ И ВЪПРОСЪТ С ПРЕСЕЛЕНИЕТО ЗА ИЗБОРИТЕ Е РЕШЕН..

Анонимен каза...

ТРОЯН Е СРЕД ЧЕЛНИЦИТЕ в страната по привличане на нови избиратели......Aми да са ни честити новите избиратели.За тези които не ги знаят кои са може да ги разпознаете по това ,че се возят на особен вид четириколесни напомнящи на времето на Гойко Митич обозначени с тешкарските номера 001,002,003 и т.н. до 682. За запознанства ,четвъртък на поляната срещу Троян Плаза:):):)

Анонимен каза...

Окончателно лъсва моралът на Минко Акимов, който разчита на цигани преселници да спечели изборите.Явно е усетил, че истинските троянци не го искат.

Анонимен каза...

Вероятно ще си остане с тези 682 цигански гласа.Минко повече не заслужава.

Анонимен каза...

Да накажем Минко Акимов за мръснишкия му ход. Да гласуваме за всеки друг, но не и за него.

Анонимен каза...

Настина мръснишки ход, морално падение на един кмет, който загуби доверието на троянци.Да го накажем - да си остане само с циганските гласове.

Анонимен каза...

Идеята е малко по-сложна - на първия тур тези 682 души ще гласуват за Ангел Балев, а на втория тур - за Минко Акимов. Такава е комбината, но от далаверата излъган ще се окаже Ангел Балев, който няма никакви шансове да стане отново председател на Общинския съвет. Подчертавам - няма никакви шансове. Играта в Общ съвет ще се определя от ГЕРБ и БСП.

Анонимен каза...

ЦРУ преброило 870 000 роми в България

http://www.manager.bg/news/tsru-prebroilo-870-000-romi-v-balgariya
Снимката в статията е яка, много точно показва какво бъдеще ни очаква: :Мургави беззъби, лентяи, тъпчещи се с кИбапчета и наливаики се с бира,лежащи на социални но пък с тениски "България това си ТИ"...!?! Taka ,че свиквайте от рано за да ви е лесно в бъдеще.

Анонимен каза...

Ама недейте така мили съграждани само Акимов да обвинявате.Преди него Енкин ги заселваше 12 години ,сега той ги доразвъди.Лика прелика са си двамата.Така ,че мислете наесен с горните си глави,а не с долните и веднъж за винаги да се отървем от тези тумори,докато не сме почнали да си имаме проблеми като българите в Катуница.

Анонимен каза...

" Мили съгражданино", първо "прилика" е правилното изписване на думата. Иначе общо - взето си прав. Енкин не е кандидат, хайде да го оставим на мира. Що се отнася до Акимов - мисля, че от ден на ден се компрометира все повече и искрено се надявам троянци да не гласуват за него.

Анонимен каза...

Не знам но мисля,че нито Енкин нито Акимов и компании както се канят да оправляват вечно не осъзнават каква бомба със закъснител си поставят за в бъдеще с това заселване с мангали на Троян.Сега им е още весело като си играят на прееби другарче и купи избори с тези цигански гласове.Но докато са само тези с каруците дето си перат гащите под моста на центъра и минават с по 50 лева някак ще се справим.Но като доведат братовчедите си с лимузините и с повечето пари и от на Дочков и компания ,тогава ще разберат за какво става дума.

Анонимен каза...

Не бива повече да си мълчим като роби! Не ме интересуват партиите, но не мога да понеса полицейския произвол, който сковава Троян. Поредната полицейщина показва най-силно колко се интересува Акимов от мнението хората в общината и докъде може да стигне в лакомията си за власт. Аз съм за силна гражданска реакция на случващото се!

Анонимен каза...

За това сме виновни всички ние. Когато не гласуваме тези 600 гласа определят кмета, обаче ако гласувате, тези 600 гласа са НИЩО. От години системата за гласуване е по системата "Хеър Ниймайер". За незапознатите с математиката това означава: Гласуват 10 000 души. Това означава, че за да влезе един общински съветник в Община Троян, за него трябва да са гласували 345 души (или 3,45%). Тази цифра се определя от мандатите в общината (т.е. 29 за нашата). Сега следва куриоза. За някой са гласували 344, а за друг - 346. Този с 344 отпада (както и всички под 345 гласа). Всички, прескочили бариерата остават примерно 6200 (т.е. 3800 души са гласували, но все едно не са). От тези 6200 се разпределят новите мандати. Сега вече за 1 място в общинския парламент са необходими само 214 гласа. И сега този, който е с 2 гласа (РЕАЛНО) повече печели двама общински съветници. Това е система, която се прилага успешно в САЩ - за всеки щат се печелят всички места, т.е. който има най-много гласове, печели целия щат. При нас, за да не може с 600 гласа да се вкарат 2 или дори 3 общински съветници и да определят кой ще е кмет, трябва да се гласува. Ако на изборите са 17 000 или дори 19 000 (което би било около 80% от имащите право на глас) тогава тези 600 гласа ще се стопят. Ама като масово не гласуваме (включвам и себе си, защото и аз два пъти не съм гласувал), тогава наистина оставяме циганите да говорят вместо нас и ще чакаме ексцесии, подобни на тези в с. Катуница.

Анонимен каза...

Никога до сега троянци не са подлагани на такова унижение - нито при Фичев, нито при Енкин. Станахме за срам в цялата страна. А нашичкият се пъчи на празника на сливата до министрите си - че нали беше в отпуска. Този човек се отнася към законите както си иска и то пред полгеда на цял Троян.

Анонимен каза...

Все трябва някога да се започне с налагането на ред в тези цигански гета и то с твърда ръка и безкомпромисно, без да се търсят гласове за избори. Въведете образователен ценз 8 клас и 90 % от циганите няма да могат да гласуват, с което се решава въпроса за купуването на гласове, после погнете наркотърговците, онези които продават нелегално алкохол и цигари и други контрабандни стоки и ще отрежете главите на ламята. Политиците просто не искат да го направят, защото имат изгода и за гласовете и за големи доходи от циганите. Вижте как не искат да приемат стабилен закон за изкупуването на метали за вторични суровини и чакат да стане някоя зверска влакова катастрофа с много човешки жертви, за да се стреснат. Време е този парламент да започне да работи за българските граждани и данъкоплатци, а не да пълнят гушки и да правят шоу на трибуната.

Анонимен каза...

Крайно време е хората да осъзнаят,че "явлението" Акимов,Лечков и прочие и изборните престъпления,които бяха подготвени законово и финансово и които тепърва предстоят са само част от "явлението" ГЕРБ и Бойко Борисов!Тези хора досъсипват бъдещето на България-всичко останало е следствие!

Анонимен каза...

До №7-изказвай се малко по подготвен,брат и не вмъквай Балев в мръсната игра на Акимов.

Анонимен каза...

Г-н Маринов,

поздравления за статията! Вие сте голяма личност!

Иван каза...

Циганизацията на Троян започна с управлението на Енкин и това не бива да се забравя и премълчава. Преди това в Троян живееха няколко цигански фамилии които се бяха интегрирали и даже не ги забелязвахме. Новите са агресивни и не спазват законите защото знаят, че имат гръб и са нужни на кмет и съветници. Заселването на тези 682 цигани е престъплението за което трябва да търсим отговорност от лицето Акимов! За да го накажем и да се отървем от циганите не троянци е да отидем всички да гласуваме, и да гласуваме против него, и да гласуваме за кмет който има ясна и изпълнима програма как да се дециганизира Троян!

Иван каза...

До 7: наистина не преписвай на Балев такава сложна роля. Той и Райковаска имат договорка с Акимов за служби / той, Председател на ОС,а тя зам. кмет/ за които ще получават около по 1000 лв. заплата, ако се кандидатират и разпръснат десните гласове.

Анонимен каза...

За да получат адресна регистрация циганите трябва да подадат молба на първия етаж в Общината - административния отдел.Трябва да представят документ за собственост или договор за наем,чак тогава получават адресната регистрация.Трябва да се търси отговорност на служителките издали съответната адресна регистрация без да са получили съответните документи.
Аз лично видях личната карта на едни цигани живеещи на балабанския завой - с улица и номер и то при положение ,че ламаринените им коптори са абсолютно незаконни.Питам -кой ще търси отговорност на служителите издали им адресна регистрация?Кога най-сетне прокуратурата ще се самосезира?

Анонимен каза...

оставяйте го Енкин-той кандидат не е.Но дано наистина хората в Троян гласуват, за да не бъдат решаващи тези 682-гласа на новите ни съграждани, заселили се незнайно къде, с чия помощ и т.н. интересно ми е обаче едно - защо само се пише по тези наболели въпроси, а никой не се заема да реши проблема и да го разучи по-подробно...

Анонимен каза...

Как така "оставяйте го Енкин"?Забравихте ли ,че точно той започна циганизацията на града?Циганите от балабанския завой са "софийски цигани" и те самите си го казват.Сега същия този Енкин се опитва отново да вземе властта използвайки като параван Д.Михайлова.

Анонимен каза...

Енкин и Акимов са скачени съдове,които се преливат и доливат,само че подземно,скрито,а в общинския съвет и открито.Но много малко хора се интересуват от работата на такъв важен орган като общинския съвет-тоест,бездействието му!Сега ще се опитат лицето да е Донка,а в общинския съвет да "управлява" отново Енкин с помощта на Герб,Балев,Райковска,зъбни и беззъби дофтори-клакьори.Не трябва да го допуснем!

Анонимен каза...

А какво ще кажете , ако това са избиратели на др. Донка Михайлова.

Анонимен каза...

какъв параван, я виж как сегашната управа се бори със зъби и нокти за нов мандат..въпроса е да не се позволява това, пък иначе всеки ще си прецени какъв избор да направи..но сегашното положение на града показва, че преди 4г. изборът не е бил правилен

Анонимен каза...

новите Троянци може да ги "докара" само някой, който може да им подсигури и регистрациите, някой, който в момента е в управата...пък не знам кое е това лице..

Анонимен каза...

Преди 4г вота беше наказателен.Изборът беше между Енкин и Акимов и народа препатил Енкин....избра Акимов,защото нямаше друг.
Новодошлите цигани може да са довлечени и от БСП,нищо чудно!

Анонимен каза...

Бойко Пъдарски като секретар на общината вероятно е наясно с адресните регистрации на циганите.Като кандидат-кмет и като човек отговарящ за общинската администрация би трябвало да даде разяснение по тези наболели въпроси - как е получена адресната им регистрация,как и защо копторите им са получили ток и вода като за съответните партиди се изисква нотариален акт.Защо службата за незаконно строителство получава заплата ,а във всички крайща на Троян никнат цели гета някой от които с масивни постройки.
Чакаме отговор от Бойко Пъдарски.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, БНТ е ли официален източник?"682-ма са новорегистрираните в общината до м. юни т.г., " От кое място на България или ЕС тези "новодомци" са се заселили в Троян? Да не се окаже, че предходният им адрес е Община Троян. Имам предвид че от тази година се издават нови ЛК и хората си "поправят" адресите, като сключени бракове, разводи, завърнали се студенти, "гурбетчии", нови ЛК на 16г., сменени квартири, нови домове и т.н.
Ако ще се коментират цифри в сайта, съветва Ви да се спрете на 120-130 "другоземци".

Анонимен каза...

28-ми няма кой друг да ги довлече освен сегашните управници, нали знаеш от къде минават адресните регистрации.. аз съм съгласен с Н.29 - някой да ни даде ясното защо на чужда собственост, незаконно се заселват лица и никой не търси отговорност от тях? а относно цифрите - изгледайте репортажа 30-ти и ще видите кой е или не е източник

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №30: Напълно е възможно да е така, както казвате, и дано е така, но може и да не е (т.е. изборните туристи да са много над 120-130 души) и тогава наистина е лошо.

Анонимен каза...

Пичове и пи... мадами.
Да се хващаме в ръце и да агитираме всичко живо да ходи да гласува. Да гласуват за когото си решат, но да ходят да гласуват! Само по този начин можем да топим навлеците и платените гласове. Ше си позволя да посъветвам и тези дето ще вземат някой лев за да гласуват. Тези 20-30-50лв после ще си ги платим всички с лихвите. Ако пък хората са го закъсали до толкаова пак да вземат парите и като влезат в секцията да задраскат няколко кандидата за да направят бюлетината невалидна. Към момента всичко е и в наши ръце. Да не се даваме толкова лесно!

Анонимен каза...

Уважаеми господин Маринов, много Ви моля преди да пишете да проверите истинността на твърденията. Това е абсолютна неистина написаното от Вас. Проверете в общината колко са хората, така наречени пришълци. Не знам каква е тази практика да не търсите никога другата страна за отговор, преди да взривявате обществеността с Вашите статии. С уважение,

Иван каза...

Всеки от нас има своите възгледи, леви или десни. Но всички нас ни обединява едно: нетърпимост към простотията, некадърието и наглостта в поведението, на които ярки представители са лицето Акимов и неговите другарчета: Дочков, Данкови, Радевски.Всички сме убедени, че трябва да се отървем от тях! Въпроса е как? Затова имам едно предложение към всички участници в дискусиите:
1. Нека да създадем група във facebook/младите знаят как/ "Да освободим Троян от Акимов"/заглавието е примерно. Очаквам още предложения за заглавие/. Целта на групата да е убедим максимален брой троянци да гласуват и да гласуват срещу Акимов. Ако не им харесва никой от кандидатите да гласуват с невалидна бюлетина. Вместо с кръсче да се отбележат с една наклонена черта. Да призовем привържениците на герб да гласуват за листата си и да не гласуват за Акимов, защото и те знаят, че той не е техният кандидат. 2. Да отпечатаме плакати/аз ще ги платя/ които да призовават троянци да отидат да гласуват. Плакатите предлагам да оставим в редакцията на Троян 21/ако г-н Маринов е съгласен/. И всеки от нас и всеки убеден от нас по пет плаката да залепи ще има смисъл. Ако сте съгласни и с тази идея очаквам предложения за текст. Ако го докараме до около 75% избирателна активност ще си изчисти града и от чужди цигани и от калпави управници.Защото кой, ако не ние гражданите ще промени бъдещето на нашият град

Анонимен каза...

Напълно е прав 30-ти. Освен че доста троянци са си сменили адресите, много хора са връщани от Паспортна служба да си подават нови адресни заявления, защото нещо в адреса им не отговаря на истината. Примерно в старата лична карта не е заявен апартамент, а сега в новото заявление в полицията са си го написали, и заради разминаването се налага да отидат в общината да си заявят пълния адрес наново.

Анонимен каза...

Явно е, че това е организация на Акимов-Балев. Няма кой друг да спретене толкова организирано мошеничество, освен човек, който държи администрацията в ръцете си. Всички знаят, че националиста Балев работи за циганизирането на Троян.В част от постовете се разпознава стила на ПР-а на Пъдарски. Каква ли е неговата роля в тази сценка на наш гръб?

Анонимен каза...

Пишете каквото искате(щуротий и тъпизми),като цяло пишат 5-6човека............ние си имаме кмет и ще си ГЛАСУВАМЕ ЗА Г-Н АКИМОВ
не се сърдете ами то няма друг по добър реален кмет;;;;;10000гласа на 1ви тур
УСПЕХ

Анонимен каза...

38-ми, върви се гръмни, докато е време!!!

Анонимен каза...

Браво 38-ми....и азе сам на тава мнение
мути рома

Анонимен каза...

38+

Анонимен каза...

БЪЛГАРИ,ТРОЯНЦИ,да спрем циганизацията ! Да помислим за бъдещето на децата ни. Гласувайте! Не позволявайте някакви чевекоподобни, неграмотни,смръдливи същества да решават вместо вас ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!

Анонимен каза...

Воден от принципа “опознай циганина, за да го обикнеш”:):), ви предлагам да прочетете тази история за циганите написана в научнопопулярен формат. Tres шукарна статийка!Пък белким ги заобичате:)

Айде, бате, чети:
http://www.maximonline.bg/v275/aide-bate-cheti.html

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Иван каза...

44-ти нали няма да се изненадаш, ако видиш и милиционера да тропа хорце на "Червянска" с мангалите?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Навсякъде инфо за протести за утре-понеделник. А в Троян?? Кога и къде ?? Пишете!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Аз съм много доволен Акимов и от мандата му. Направи (и прави) много за Троян ( било това улици,тротоари,кръгови ,кръстовища и др.такива). От предишния кмет и една плочка тротоар за 12 години не видях,само три острова. Данъците бяха същите, заплатите - същите, безработицата - същата и младите бягаха,а сега даже се връщат и се увеличаваме ,даже и по телевизията го казаха.Я вижте имали беден работник от фирмите на неговите потдръжници например като СИМА И КАЛИНЕЛ и др. такива.При Братята е пълно всяка вечер с техни работници. Критикувайте го , но градивно щото ,ако не беше той още да газите по кокоши дол кал,а не да ходите по 9 метра тротоари.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Всички сте много силни на приказки,ама ако някойви каже: Хайде!, криете се като мишки по дупките си.
И даже за да не проличи насрания ви задник, започвате да плюете нещастника, повярвал, че не сте уфсе и дръзнал да ви призове към действие.
Ама да знаете, че дори насраното да не личи - мирише...
Имате робско мислене- затова в Троян нищо няма да се промени............

Анонимен каза...

49-ти ти сериозно ли? кой се връща в Троян? учениците чакат само да завършат и не им се стъпва вече тук! Калинел и Сима са единствените работещи, затова виждаш работниците им! Тротоари и улици правел-ама от 1 месец само. а това кръгово-чакам да видя как ще минават автобусите от там..младите се връщали и се увеличават..по-голяма глупост не бях чел

Анонимен каза...

Ами ние и не искаме да се променя, така си ни харесва. Ние сме си добре, пък на който не му харесва, да ходи да рине я в Англия, я в Гърция,я накъде другаде. Светли примери колкото си щеш. И после ела тук, с парите, дето си спестил от миене на мръсни чинии и бабешки крака, да се правиш на велик. Ще се направим, че ти вярваме, колко висококвалифицирана работа имаш, колко те уважават, и ще продължим да работим за града.

Анонимен каза...

ГЕРБ ще ни докарат до там, да се срамуваме, че сме българи. Къде си Левски, стани!...Не, по - добре недей ставай Дяконе, че ако видиш кво е станало, бая глави ще отрежеш и то първо български.

http://www.bulgariabook.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1003%3A2011-06-13-20-13-45&catid=362%3A2010-10-22-13-12-38&Itemid=847

Анонимен каза...

Г-н Маринов, благодаря че се замислихте за броя новорегестрирани избиратели. Сега малко трябва да си поговорим за тези троянци които са със загубени избирателни права за предстоящите избори, поради "немарливоста" си да се регестрират, а живеят в нашия град. Проблема е че няма да бъдат допуснати да гласуват. Ако някоя СИК си "затвори очите" то те ще бъдат веднага "изловени" преди евентуален втори тур(надявам се и наказани за безочието си).Броката е.... съизмерима.

Анонимен каза...

Защо циганките не работят ,а само ходят само да гласуват и раждат по 10 до 23 чаавета, започвайки от 11-годишна възраст ?!

Едно 11-14 годишно малолетно дете-цигане, което вместо да учи роди първото си чааве, си осигурява автоматично следните детски и помощи :
- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето
( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)
- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето
- след 1-та година детските на циганчетата стават 59,15 лв. за всяко + 78 лв. за майката месечно
- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"

- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност
- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете
- 290 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ
- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства
- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )
- Спирам до тук. Общо 20 вида детски помощи получават циганчетата

Това до тук прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО

Освен това циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ние
Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.

Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет

Освен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички цигани.
Не знам на каква стойност

Тоест истинския ефективен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.
А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 270 лв БРУТО., дохода е 210 лв.НЕТО,
след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъци

Анонимен каза...

Ако пък циганчето е с някакви дефекти или малформации, ( а малолетните родилки, раждат масово такива) то на него му се полагат двойни детски, или 2 х 35 = 70 лв. месечно
Но явно това се е видяло недостатъчно за анти-белите расисти, и по средата на миналата 2010 г. в Парламента, ВСИЧКИ партии тайно са приели поправка, според която на такива деца се дава "ДОБАВКА" към тези 70 лв. равна на 70% от брутния размер на МРЗ. Така 270 лв. х 70 % = 189 лв. Както виждаме "добавката" е почти 3 пъти по-голяма от детските 70 лв. !
Накрая 70 лв. + 189 лв. + 20 лв. (от Евророма) = 279 лв. месечно получава такова ромче
Само две деца да са такива ( от 10 - 20 в семейството) те ще носят по 560 лв. месечно !!!
А бременните циганки пият разни отровни хапове, за да раждат точно такива деца, които после да ползват и за просия.

Не мога да ви кажа колко пари са похарчени за циганите, чрез т.н. "Оперативни програми" (ОП) към Социалното министерство.
Но преди време Тотьо се похвали по НОВА ТВ, че само по ОП "Човешки ресурси" (Подпиране на метли), през изминалата 2010 г. е платил над 1 млрд. лева !!!!!!!!!!!!!!!!!
А има още 69 вида такива програми и проекти ( общо са 70 ). Колко милиарди изтичат през тях всяка година ? Даже и Тотьо не знае !

Никой не знае колко и какви пари получават по линия на НПО (Не Правителствени Организации)


НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете !),
ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА

Ето затова циганките раждат като бесни кучки, а българките едва отглеждат и 1 дете ...

Анонимен каза...

До Мути рома-сигурен съм че и ти си за Акимов,защото си от тия жалки хорица,които се вричат да гласуват за него с/у мизерните за него 40 лв.И вчера и всеки ден хората му обикалят и раздават пари.Той ще е кмет,естествено,докато има продажни свирачи като теб и този над теб.

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

Анонимен каза...

В ПОДКРЕПА НА АРЕСТУВАНИТЕ БЪЛГАРИ В СЕЛО КАТУНИЦА
https://www.facebook.com/pages/%D0%92-%D0%9F%D0%9E%D0%94%D0%9A%D0%A0%D0%95%D0%9F%D0%90-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%A3%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%91%D0%AA%D0%9B%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%98-%D0%92-%D0%A1%D0%95%D0%9B%D0%9E-%D0%9A%D0%90%D0%A2%D0%A3%D0%9D%D0%98%D0%A6%D0%90/262106607162340?sk=wall#!/pages/%D0%92-%D0%9F%D0%9E%D0%94%D0%9A%D0%A0%D0%95%D0%9F%D0%90-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%A0%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%A3%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%91%D0%AA%D0%9B%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%98-%D0%92-%D0%A1%D0%95%D0%9B%D0%9E-%D0%9A%D0%90%D0%A2%D0%A3%D0%9D%D0%98%D0%A6%D0%90/262106607162340

Анонимен каза...

Ей лайнар гаден който си писал коментар 25. Как Донка Михайлова или ДИлян Енкин ще докарат цигани да гласуват за тях, а Миню Акимов(който ги докара) ще си стои в общината докато се регистрират със скръстени ръце. Вървете путката си майна Герберски изчадия!

Анонимен каза...

Мнооого му е плосък PR-a на наш Миня. Ама мнооого. Дал е сигурно 50кинта на някой малоумник да стои и да зафаля колко хаир е видял през мандата му. Ама е само един и няма как да ги докара гласовете до 10 000 ако ще да хване и Анитка да писателства. На другаря Акимов приятно пенсиониране и да се готви за прокурор за разходка до прокуратурата.

P.S. Ле-леееее утре е работен ден елате само да видите като се впрегне администрацията в какво блаженство живеем :)

Анонимен каза...

Няма кой да осъди Миню, но едно съм сигурен след няколко седмици Троян ще има нов кмет и дано работите най-после потръгнат. За мен няма значение Донка, Ангел или Илиян. Стига да не ме управлява този трапчански путколизач.

Ст. Борджуков каза...

Напомням на всички, че във форума се пише САМО НА БЪЛГАРИЦА и писанията на всички други писмености се изтриват без оглед на тяхната ФУНДАМЕНТАЛНОСТ!
Моля всички най сърдечно - УВАЖАВАЙТЕ хората, за които пишете, не се нагрубявайте взаимно и обиждайте, кажете мнението си, но бъдете ТОЛЕРАНТнИ към чуждото мнение и мислене! МОЛЯ!
С уважение - АдминЪТ

Анонимен каза...

38+

Анонимен каза...

Абе админе, Тоя трапчански тиквеник еба майката на цял град и не му пука иска да го довърши до край с оше един мандат ти ни караш да сме толерантни. Що не се позамислиш малко какво искаш от нас. И вчера се курдисъл до официалните лица. Мога ли да запитам като какъв? И Донка и Пъдарски бяха сред хората.

То толерантни толерантни ама всичко си има граници...

Анонимен каза...

56 и57-вие ме смразихте с тези данни!Българският народ наистина е робски щом търпи подобни неща в собствената си държава.За политиците единствено мога да кажа,че заслужават зимата на 1997г.....

Анонимен каза...

А на циганския завой, продължават да се строят незаконно и ненаказуемо, нови и нови къщи /или бараки или както го наречете/

Анонимен каза...

До 58-ми Това че съм писал МУТИ рома не значи че съм такъв,а че съм за Акимов е така,просто за Енкиново време съм бил ученик и не съм се интересувал от политика,никй не ми е давал пари за глас и не съм чувал да дават.На предните избори спечели доста обедително ,направи доста неща,много европроекти ......и т.н.
А за по горните теми за ромите:само ги вижте как живеят,как се обличат,миризливи ,необразовани и не знам какво още .....то си до човека

Анонимен каза...

По комунистическo време и за циганите имаше работа, не им оставаше много време за золуми и правене на деца. И тогава не им изсипваха социални помощи на калпак. А в годините на "демокрацията" циганските набези са бизнес, а ражданията - метод за източване на държавни средства. А качествата като трудолюбие, честност и грамотност, които търсиш се срещаха именно по комунистическо време. Сега и със свещ да търсиш, няма да намериш. Това са рожбите на демокрацията.

Анонимен каза...

След последно преброяване в България ~ 7 300 000 души
То се дели реципрочно на 3 основни групи: деца (под 18 г.), пенсионери (над 60-65г.) и хора в трудоспособна възраст, които са грубо казано около 1/3 от населението на държавата ни и нека грубо го наречем около 2.2-2.4 млн.
От тях, колкото и да ми разправят, че едва ~300 000 са цигани (не роми, а баш ЦИГАНИ!) - не е вярно! Тая сган както е плъзнала из цяла България определено са повече от 1 000 000! Доказано е, че поне на 90 % тия твари НЕ РАБОТЯТ за България, а предимно за себе си, за хахо-ихи и музиката да свири.
После, от остатъка трудоспособно население колко са данъчна и/или държавна администрация, политици, полицаи, търговци..... Колко са безработните?
Така както и да го гледа човек има няма не повече от ~300-400-500 000 души работят, плащат данъци и хранят всички останали. Ето основната причина да сме ДАНЪЧНА държава, а за капак на всичко и да храним цял етнос, превърнал се в тотален паразит - нормално мислещо същество едва ли би го възприел.
Дори Саркози го споменава, че мангала си знае правата, но не си изпълнява задълженията! Къде другаде има професия "майка"? Няма да забравя един проведен разговор с мой познат от преди 6-7 години, когато средната заплата в България беше ~ 300 лв. Той каза така: циганите вдигат сватби и плащат по минимум 1000 лв само за музиката, но официално не се подписват. Циганкана ражда всяка година, получава "детски" и се води като сама майка. Мангала на борсата се води като безработен... в груби линии чисто си получава по 450 лв. "Пей сърце!"
Елементарни сметки, но нашите "висшочаиш" както винаги се правят на улави... Aбе чобанска държава -- овчи народ !!!
Наталия Гуркова - мис българия се пердаши с киро Японеца !!! - по желание естествено ???
Кой може да бега навън !!От 1-- до 20 г няма да има език и родина !!!!!
Живота е прекалено кратък -- който иска да се бори с "вятърните мелници "
безмислено е !!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

71-и много си прав!!!Тази вечер разхождайки се по централната част на Троян,забелязах няколко българки,които от години живея с цигани,че и деца им народиха.Тези новоизлюпените за какви ще ги броят?За български граждани,които са новото лице на България пред света!!!!Размислих се тъжно и надълбоко за нещата от живота и си спомних нашите майки преди 20-25 години какво ни учеха.Тогава беше най-големият срам сред срамовете да забравиш,че си българка и да отидеш при циганите!Какво се случи за тези години,та нещата се промениха в негативен план?Какви са тези българи,които ни управляват и които възпитават младите хора,че се размиха и опорочиха такива вековни ценности?Не мисля,че само външното влияние е виновно.Ако Българските възрожденци можеха да видят до къде сме я докарали......Тежко на народ без ценности инационални авторитети,той е народ без БЪДЕЩЕ!!!!

Анонимен каза...

Мути Рома, не се ли досещаш,че ти е малко рано да даваш оценка за нещата от живота?!Хайде не цапай тук с недомислиците си!Поживей по-дълго и натрупай опит,пък тогава давай мнение!!!!

Анонимен каза...

Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз.“

Анонимен каза...

Днес, четем за убийство извършено от циганите, вчера четохме как циганите продават децата си, по предния ден четохме как циганите изсичат незаконно горите ни, или по - накратко всеки ден четем как циганите изнасилват нашите баби, как обират къщите ни, как крадат релси и т.н.. Не искам да чета такава криминална хроника, вече не! Защо ЦИГАНИТЕ не плащат ток, вода, данъци, а аз да! Защо ЦИГАНИТЕ имат помощи, а аз не! Управници, къде сте? Няма да се предам! Ще съдя ЕON, ще съдя ВиК, ще съдя държавата за дискриминация! Когато аз не платя, се водя престъпник, а когато ЦИГАНИНА не плати се води малцинство! Ако сте съгласни с мен, нека да създадем ние закон, който управниците да приемат и да не страдаме повече от ЦИГАНИТЕ!..

Анонимен каза...

А най-добре е да изринем мутрите и слугите им. На буклука при Моню мадритски, ментора на тиквата. На 23-ти е удобната възможност.

почивки лято 2013 Гърция каза...

за съжаление последните избори в България не решиха нищо въпреки че бяха предсрочни, а създадоха оща повече проблеми в страната - това ще продължи и ако има нови избори

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |