Спечелихме делото. Безапелационно!

* Тук вече е невъзможно смехът да бъде арестуван

НА 11 АВГУСТ В РАЙОННИЯ СЪД – Троян бе гледано наказателното дело от частен характер НЧХД № 438, добило популярност като „ов4арското дело”. Припомням – делото бе възбудено по тъжба на троянския бизнесмен Дочко Дочев, собственик и управител на дружеството „Дикс Глобъл” (Троян) и притежател на лек автомобил „Мерцедес” с регистрация „ОВ 4444 АР”. А причината за Дочковата тъжба бе шеговито-ироничната статия „Троянският „ОВ 4444 АР”, излязла в брой 17 на в-к „Троян 21” (Т21) от 4 май 2011 г. и разчетена от собственика на споменатото возило като клевета. Обект на съдебната атака бях аз – авторът на статията Генадий Маринов, гл. редактор и издател на Т21.

НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ В ПОДРОБНОСТИ това прелюбопитно и в някаква степен уникално (не само за Троян) дело. Всичко ще стане ясно от блестящата пледоария на моя защитник адв. Александър Кашъмов (адвокат №1 на България за 2008 г.), която ще публикувам съвсем скоро и без никакви съкращения. Но някои изводи просто съм длъжен да спомена:

• БЕЗАПЕЛАЦИОННОТО ОТСЪЖДАНЕ в моя полза от страна на съдия Сийка Сеизова (председател на Районен съд - Троян) не приемам като лична победа – а като победа на каузата на свободното слово, победа срещу опитите да се застраши една основна демократична ценност;

• В ТЪЙ ОСТРО КРИТИКУВАНАТА НИ (отвсякъде, включително от ЕС) правосъдна система - в която продължават да се ширят рабфаговци, малограмотни връзкари, протежета на този или онзи и всякакви други калпазани – има и изключително качествени професионалисти, адв. Кашъмов и съдия Сеизова със сигурност са сред тях;

• ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, въпреки отказващия да си тръгне (пост)комунизъм и какви ли не и къде ли не рецидиви от онези времена, в Троян за последните 22 години са се случили и някои добри неща. Едното от тях е, че тук вече е невъзможно смехът да бъде арестуван. Което не е малко!

И НАКРАЯ, НО НЕ ПО ЗНАЧЕНИЕ, искам да изкажа горещите си благодарности на всички читатели и приятели (а те не бяха никак малко), които ни подкрепиха – мен и Т21 - в този особен момент. Вашата подкрепа бе много важна!

Генадий Маринов

Още по темата:

29 коментара:

Анонимен каза...

Голям си бе, голям си бе Генадий!Още ,когато ми каза кой ще те защитава , повярвах , че ще спечелиш. Но и за правосъдието в Троян също си прав. Аз също спечелих дело срещу Институция в този град благодарение на тяхната професионална работа. Честито !

Анонимен каза...

И двамата на снимката сте достолепни,за съдия Сеизова-да не говорим!Позддравления!Но генералният извод под заглавието ,според мен, е прибързан!Представете си,само за момент,че и съдията и адвоката бяха троянци....

Анонимен каза...

Благодаря ти, Генчо, че воюваш за правото ни да говорим ИСТИНАТА - действително каквато е - гадна и неприятна, но в края на краищата - тя Е живота ни!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво!Много се притеснявах кой ще е адвоката на Генадий,даже попитах в коментара си под друга статия.
Това е скъп адвокат и загубилия делото ще трябва да поеме и разходите по него.Кой беше адвоката на г-н Дочков?

Бианка каза...

Поздравления Гена!!!!!!!За спечеленото дело и за това че,достойно защитаваш свободата на словото :)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Дочо,Дочо прост кръчмар си беше и такъв си остана!Много е смешно и СТРАШНО,когато се "размият" ценностите в този живот

Анонимен каза...

Дочо, глупакът си е глупак и в мерцедес! Предлагам ти да заведеш второ дело слещу Г.М. - че си прави реклама на твой гръб! Дерзай, ОВ 4444 АР - Ю!

Анонимен каза...

Не знам дали да се смея или да плача, профанията превзема града и подобни "случки" ме карат да мисля, че "в града в който нищо не се случва" търсим разнообразие в сивия провинциален живот. Дано да бъркам!?!

Анонимен каза...

Честито на Троян 21 и незнам за какви се мислят тези измислени троянски селски тарикати-бизнесмени.Мисля ,че е време да ги поразровят ДАНС,НАП и т.н. служби тези с 1,2,3,4,5,6,7,8,9ките на колите си и ако може и един да си докаже доходите за демонстриращият си висок стандарт на живот ще ви хвана бяла мечка на капинчо.Тогава ще им се отще да съдят за щяло и не щяло този и онзи и да се правят на недосегаеми.

Анонимен каза...

11, в твоя подкрепа, в БГ е пълно с комплексари, плешивци с къси патки, а това е техния избор - номера с еднакви цифри щото са и прости та да ги помнят по-лесно.

Анонимен каза...

11-и,знам те кой си!Поздравления,и ако няма бяла мечка на Капинчо,поне див поп за успокоение на развълнуваните "бизнесмени"!

Ст. Борджуков каза...

Аз пък не разбирам що си мислите, че като съм плешив - това ми действа на самочувствието?! Комплексарщината е състояние на душата и проблем само на НЯКОИ личности, а плешивостта е само един от хилядите поводи и ако не са плешиви със сигурност ще си самоизмислят нещо друго сами за себе си...
Не съм разбрал и Гената да се е комплексирал особено, че рядко има коса... А само ако знаете колко сапун и ток за сушоар пестя - мисля, че всички останали имате повод за недостатъчност... Я помислете- така...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

До №15: Трием коментари само и единствено при нарушаване на двете задължителни за нашия сайт правила. Тези правила са следните:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското;

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

Анонимен каза...

До № 5 - адвоката на г-н Дочков беше адвокат Калин Кънчевски-и той от София.Само баща му и майка му са май троянци.

Анонимен каза...

Има един малък проблем, а той е, че не бива да осмиваме другите, защото един човек, който се труди и издържа други семейства не заслужава подигравка, каквато шега имаше в коментара. Нека се поучим и да кажем: Извинявай, Дочко!

АРВи каза...

Гена, ти ги нахвали много нашите съдии. Нямам нищо против тях, но за сега съм твърде резервиран, отнасно техните решения. Нямам в предвид само троянските съдии, а всички български, а напоследък и други съдии. Напоследък всичко се върти само около парите. Лекари, инженери, общински служители, журналисти, обикновенни хора, артисти, работници, клошари, гробари умници и политици само за пари мислят, мечтаят и ги приемат като панацея. Но, само за това как да ги вземат, никой не се и запитва за работата която върши, как я върши и какво постига със свършеното. Има нещо сбъркано в нас българите и то напоследък крещящо се самоизявява и изкрящо ни дискридитира. Нали знаето, каквото горе, такова и доло, каквото вътре, такова и отвън.
Боже Господи, колко малка държава сме, а как трудно вървят нещата при нас! Това е така по низ причини, но най фрапиращата е самозабравата на хората, които заемат възловите постове в държавата. Те нямят, не желание, а личен мотив да бъдат като нас простосмъртните и да мислят за общото българско благо. Така е в частните фирми, така е в Троян, така е в България и по света, само че ние сме много бедни и при това положение сме много апетитни, като индивиди. На каквото и ниво да сме, сме ужасно бедни, мислим, че това е момента, но пък същевременно и сме крайно нелоялни, първо към самите себе си, а камо ли към другите.
Е така няма как да се случват нещата. нужна е промяна, която зависи само от нас самите.

АРВи каза...

Пропуснах да напиша, че напълно подкрепям решението на съда по въпроса за делото "ОВ 4444 АР".
А иначе нещата в България се объркаха фатално откакто съдиите и адвокатите се намесиха пряка в палитиката. Резултата го изпитваме сега на гърба си, а жалкото е, че това ще продължи твърде дълго.

Анонимен каза...

Сега Генади Маринов да направи едно интервю с Дочко Дочев и ще си направят взаимно реклама

Анонимен каза...

Към 17:Адв.К.Кънчевски е едно от най-големите троянски лекета.Това,че от известно време живее в столицата не го прави софиянец!!!освен това простащината съвсем не му е чужда,затова е обяснимо защо е адвокат на Овчаря!!!

Анонимен каза...

Мисля,че рабфак се пише с "к"-от работнически факултет произлиза.
Освен това, не знам защо тук думата овчар се използва като синоним на простак и нещо недостойно.Печените агнета дето ги ядете на Гергьовден,не ги ли отглеждат овчари,и вълнените пуловери дето ги носите,не са ли продукт на труда на овчаря .........?

Анонимен каза...

Вярно ли е ,че г-н Борджуков е учител в у-ще"Климент Охридски",защото ми се струва,че не е добре с онази част от тялото му,която му дава толкова много икономии!Не разбрах,защо си мисли ,че коментара на №12 го засяга...освен ако и на него му е "къса патката"!!!Аз лично не искам такъв КОМПЛЕКСАР и ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ да учи децата ми по каквото и да е.

Анонимен каза...

Обидени, засегнати, доказващи се, налагащи се, поучаващи, нагрубяващи, агресивни...
Един даскал с чувство за хумор и веднага - УУУУУУУУУУ!
Всеки срещу всеки - това е винаги в България.
А рекламата не е добра или лоша. Тя е ефективна или неефективна. Ако с парите по едно дело се вдига повече шум отколкото със същите пари за реклама, значи рекламата е ефективна. Толкова много емоции и коментари - мисля, че печели и Дочко, и Генадий.

Анонимен каза...

Въпросният бизнесмен, да вземе наистина да се позамисли.
В опитите да копираш гъзарията от големите,винаги се получават кофти издънки и ставаш за смях.
И наистина като е толкова ербап,защо не се поровичка из интернет та да види в колко интернет страници е обект на подигравки.
Последно чх група младежи отседнали в Чифлик да се забавляват с темата,така че може да се сърди само на себе си,много преди Генадий да го изтипоса тук!

Анонимен каза...

:):):)26 ...И наистина като е толкова ербап,защо не се поровичка из интернет та да види в колко интернет страници е обект на подигравки.
Ето малко потенциални инвеститори на Дочковата фирма.Да ги почват с Калинката,пък може и да им излезе късметът някъде,ако не поне генерално ще станат на цяла България за смях.

Tuning.BG
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=79469&start=75&view=print

kaldata.com .
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=100003

VW Club.bg.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=187677

блога на Евгени Спасов (Дребноедри белокосмести вълкодавци)
Блога на едно българче.
http://genchopencho.blogspot.com/2008_07_01_archive.html

BG-Mamma.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419352.15

renault-bg.com.
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=46751.180;wap2

Фото Форум
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=769685&t=769359

BMW Club Bulgaria
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?p=716807&sid=f39660b4f56a25f154868a7520bcc0f9

skoda club.BG.
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=22021&start=60

Анонимен каза...

Ама верно ли, почнали да го наричат овчар,ще се спукам от смях :)))
Сетих се и за оня другия едър бизнесмен-Румен Кашона...

Анонимен каза...

Олеле,да не им попадаш на троянци,на никого не прощават.Нали сме си едно голямо село,вси се знаем-от комбинизона до калпака!Радост-селска,ненагледна!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |