СОУ „Васил Левски” се сбогува с Випуск 71

* Първенецът на Випуск 1981/82 д-р Цветолюба Генкова връчи златните медали на Милия Манджукова и Калоян Ковашки; по 500 лв. от банкера Иван Радев - първенец на Випуск 1977/78 * Митко Динушев бе награден с плакет за цялостен принос и разпечатка… на интервю в Т21


НА ЦЕРЕМОНИЯТА по връчването на дипломите на Випуск 71 (2010/11 г.) на най-голямото троянско училище СОУ „Васил Левски” (22 юни, салона на Общината) двамата най-изявени зрелостници – Калоян Ковашки, който наред с отличието от дипломата изкара и две пълни 6-ци на матурите, и Милия Манджукова, с пълно отличие от дипломата и две отлични оценки от матурите – освен златни медали и съответните грамоти получиха и парични награди от по 500 лв. Премиите бяха осигурени от друг по-отдавнашен възпитаник на училището – известния банкер и предприемач Иван Радев, първенец на Випуск 1977/78 г.

СЪС СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ завършиха Десислава Савова и Росен Йорданов; а специалната награда на директора – кристален знак на училището, получи главната редакторка на училищния вестник „Междучасие” Цветелина Инковска. С плакет за цялостен принос пък бе отличен неизменният председател на Ученическия съвет през всичките 4 години, душата на извънкласните прояви и инициатор и организатор на множество училищни и общоградски събития Митко Динушев; любопитното е, че за Митко имаше и един необичаен подарък, връчен му от зам.-директора Иван Ковачев – разпечатка на негово интервю в Т21, получило много широк отзвук. *** В това интервю Митко казваше, че след като завърши училище, ще избяга от Троян, но вярва, че един ден ще се върне и ще направи много за родния град – и именно това му бе припомнено и пожелано от г-н Ковачев.

И ТАЗИ ГОДИНА, за трети пореден път, за да връчи отличията на зрелостниците от СОУ „Васил Левски”, бе поканен първенец на випуск от предишни години. Сега честта се падна на директорката на Регионалната здравна инспекция – Ловеч д-р Цветолюба Генкова, първенец на Випуск 1981/82 г.

МНОГО ОПТИМИЗЪМ струеше от словото на директорката Розалина Русенова, в което бе направен и отчет за общите резултати на Випуск 71: 96 (от всичките 97) зрелостници завършват успешно средното си образование, като отличните дипломи са 29; средният успех на випуска е 5.10 (срещу 5.02 миналата година); средният успех от матурите е много добър 5.01 (миналата година – 4.82); 65, или една трета от всичките 194 оценки от двете матури, са отлични, а сред тях има и 5 пълни шестици. И от нас – браво и успех по пътя напред!

Т21

23 коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата и от тук нататък все по- големи успехи! Вижте ги за последно, защото септември месец 80% поне от тях никога повече няма да пожелаят да се върнат в гр. Троян веднъж излезли от него. Хубаво е, че Троян има толкова кадърни младежи, но е жалко, че тук преобладаващите не са именно тези младежи. Тази тенденция си се е запазила и утвърдила последните 10-тина години. На кого да благодарим за това???

Анонимен каза...

На кого ли да благодарим?!?!

Анонимен каза...

Ака ми се!

Анонимен каза...

На кого ли да благодарим?!?!На ченгесарокомунистическатажелязненскотрапчанска далаверопростотия!

Анонимен каза...

№4,не си интересен с това дето си сътворил като цяла дума.Не се напиняй да се изтъкнеш.

Анонимен каза...

Генадий,къв е тоя випуск 71.Те не са ли се сбогували отдавна?

troyan21 каза...

До №6:
Випускът на това училище (познато преди като Троянската гимназия) е с пореден номер 71. Випуск 71 е на завършилите през 2011 г.(учебна 2010/11 г.); или за по-ясно - Випуск 71 (2010/11 г), както започва и горният текст, цитирам: "НА ЦЕРЕМОНИЯТА по връчването на дипломите на Випуск 71 (2010/11 г.)...".

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Пак ми се ака!

Анонимен каза...

И на мен!

Анонимен каза...

Ми за тези нужди си има кенефи . Явно сте си консуматорски личности , от които обществото - няма нужда . Скрийте се и не се покавайте - лайнари ... И ЧЕСТИТО НА УПОРИТИТЕ ТРОЯНСКИ ДЕЦА ... И НИКОГА НЕ3АБРАВЯЙТЕ - ОТ КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ....НА ДОБЪР ПЪТ ...

Анонимен каза...

Да ва ева сичките.

Анонимен каза...

Ама аз да питам ,някой дали му се намират сълфетки в повече....

Анонимен каза...

Как може да сте толкова прости, бе идиоти? Като няма какво да кажете и казвате, че ви се акало. Ами човека правилно ви е нарекъл лайнари! Каза И.Ц.

Анонимен каза...

Колко умилително! А по-скоро е тъжно, защото децата ни навлизат в живота без национални идеали, без любов към отечеството, без вяра в Бога. Оценките тук не са толкова важни, те са по-скоро една илюзия и за тези млади люде, и за техните родителите - една илюзия, която бързо ще отлитне още при първия сблъсък с настояшата родна действителност. А и като се има в предвид как днес се оценяват децата, става още по-шантаво... Така че вместо този патос: "А, колко са ни умни и талантливи децата!", сякаш че в другите градове не са!, по-добре е да помислим как и дали сме ги направили истински българи! Другото е ден до пладне... Разбира се, за написаното по-горе децата нямат никаква вина!
Иван Хаджиев

Анонимен каза...

Към14:Национални идеали,любов към отечеството,вяра в бога се възпитават в семейството,не в училище-и то още първите 7 години.Останалото е надстройка.И всеки си е с късмета.Успех на зрелостниците!

Анонимен каза...

Преди 20 г. и аз завърших въпросното СОУ, след което се разкарах на момента и не съжалявам нито за миг. Успех на випуск 71 и изобщо не мислете по въпроса за оставане в Троян, голяма грешка.

Анонимен каза...

Явно тази пара в свирката,такива коментари предизвиква

Анонимен каза...

Към - 16 . След още 20г. - ще озрееш и ще помъдрееш - мой човек ... Който къса корените си - млад дава фира . Стойностните хора се познават по уважение към корени и родители . Ако не знаеш от къде си тръгнал , как ще знаеш къде отиваш - приятелю .

Анонимен каза...

Много ми допадна написаното от г-н Хаджиев и мисълта на 18-ти "стойностните хора се познават по уважението към корените и родителите си".Може би защото и аз съм възпитан и мисля по този начин.Знам ли?Във всеки случай,едва ли има особена перспектива семейство,град,държава,планета,които всички или почти всички мечтаят да напуснат!И за това в никакъв случай не са виновни младите.Дано не сме я докарали до там.Но тези,които ни управляват,при всички случаи са виновни!Просто друг вариант няма и всички трябва да го осъзнаем,осъзнавайки и собствената си вина за бездушието,пасивността и конформизма си.
Като казах "конформизъм"-аз често обичам да сверявам познанията си за значението на думите,още повече,че сега това става много лесно в Интернет.И ето какво интересно открих току-що:Американският психолог Соломон Аш направил експеримент с група хора,които били подставени лица с изключение на един наивен субект.На всички били показани два листа,на единият от които била нарисувана права линия с определена дължина,а на другият-правата линия е заобиколена от две други линии с различна дължина.Помолил участниците да посочат коя линия съответства на първата.Първоначално всички давали очевидния отговор,след което подставените лица започнали да дават един и същ ГРЕШЕН отговор.Психологът предполагал,че в крайна сметка мнозинството от хората ще предпочетат верния отговор въпреки мнението на другите.За негова изненада 75% от хората предпочели отговор,който те не смятат за верен,за да не се противопоставят на всеобщото мнение....
Не го ли гпедаме този експеримент непрекъснато по всички медии? АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

18, Аз помня откъде съм излязъл, все пак в Троян живеят родителите ми. Но също знам кой съм в момента и какво съм постигнал. В съвременния глобален свят уседналост и местожителство са изгубили особено значение. Важно е какви цели си поставяш и какво точно искаш и дали стандарта на живота в Троян отговаря...

Анонимен каза...

Kъм - 20 . А не е ли малко игоистично това мислене . Ако свързваш живота само на своите родители , това , че живеят в Троян - и дори сега когато си постигнал нещо извън него - не се ли чувстваш малко отговорен поне , да допренесеш за общото благо и помогнеш с нещо на града . Или по лесно е да критекуваме тез или онез , а в крайна сметка от нас самите си зависи да направим града ни такъв какъвто си изкаме . Кога ще престанем да търсим - ВИНОВЕН -виновни сме си всички ние , които сме от този град , защото крайно време е да се обиденим - можещите и знаещите с опит и направим града ни - ТАКЪВ КАКЪВТО НИ СЕ И3КА ...А иначе примери много на успели троянци в миналото , които са успели да помагат на града - дори и в по трудните времена на нашата история ...Навярно тези родолюбци - патриоти , не са търсели кусури другаде , а са виждали проблемите и според своите възможности - помагали , дарявали и всичко останало - в името на своите корени , род и родина .

Анонимен каза...

Няма значение накъде, а както казват мъдреците- важното е да вървиш. Където ти е добре-там е родината. Др.гръцка сентенция. Образовай се малко де

Анонимен каза...

Фамилия Ковашки - стара номенклатура, но вече с мирис на мухъл. Д-р Ковашки - умен, но някакси остана провинциално ориентиран. Иначе без усилия би станал доцент, но имането на Стела му замъгли взора към науката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |