Кметът срещу Бойко

* Минко Акимов поиска оставката на секретаря на общинската администрация, подозира го в задкулисни политически игри * Бойко Пъдарски: „Ясно ми е, че искате да сте единственият кандидат на тези избори!” * Предизборната кампания в Троян стартира – да ни е честито

ОТ ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК разбрахме, че на днешната оперативка (2 май, понеделник) кметът на Троян Минко Акимов заявил в очите на секретаря на общинската администрация Бойко Пъдарски, че е изгубил доверието си в него. Нещо повече - градоначалникът обявил, че иска оставката на г-н Пъдарски, но тъй като знае, че няма да я получи, щял да търси други начини (разбирай – други начини да се освободи от неудобния служител).

Г-Н АКИМОВ ПОСОЧИЛ и главния мотив за исканата оставка – на скорошна среща в троянско село на въпрос на местните хора дали ще се кандидатира за кмет Бойко Пъдарски отговорил: „Не е изключено”. „Виновникът” не отрекъл този факт, но изтъкнал, че с изявлението си не е нарушил нито морални, нито законови норми. После не спестил на кмета репликата: „Ясно ми е, че искате да сте единственият кандидат на тези избори!”. Другата гледна точка е, че секретарят - като най-високопоставеният държавен служител в общинската администрация - е един вид "деполитизиран" и няма право да прави политически изявления и да поема политически ангажименти.

Г-Н ПЪДАРСКИ ПРИБАВИЛ и още нещо, сочейки председателя на Общинския съвет (ОбС) инж. Ангел Балев, който присъствал на оперативката: „Защо не се отнасяте по същия начин и с другите кандидат-кметове”. Това пък си било явен намек за топлите отношения между г-н Акимов и инж. Балев, който, не е тайна, ще е кметският кандидат на войводите от ВМРО-НИЕ. Разпрата свършила с кметската заплаха, че отнема всички правомощия на секретаря.

КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД „МИЛАТА СЦЕНКА”, разиграла се в понеделник на оперативката в троянското кметство? От доста време, това си е публична тайна, отношенията между кмета Акимов и оперативния шеф на общинската администрация Пъдарски са пределно обтегнати. Според някои – причината е в непокорния нрав на секретаря и склонността му да взема собствени решения. Според други обаче кучето не е заровено там, а в небезоснователната мълва, носеща се из града (и администрацията) от доста време насам, че има сериозна вероятност Бойко Пъдарски да бъде издигнат за кандидат-кмет от обединена дясна коалиция; както и в кметските подозрения, че секретарят действа зад гърба му. Което означава още нещо – че кметът Минко Акимов сериозно се е наточил за втори мандат и че кандидатурата му е получила благословията на ГЕРБ.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОТТУК НАСЕТНЕ? Нашата прогноза е, че г-н Пъдарски няма да си подаде оставката, а пък г-н Акимов няма да има куража да го уволни дисциплинарно (заради страха, че ще последва дело и съдът ще възстанови уволнения; и поради факта, че ще плъзнат обвинения в политическа саморазправа, което в предизборен период би било особено неудобно). От друга страна Бойко Пъдарски ще е в невъзможност да изпълнява задълженията си. И всичко това със сигурност ще рефлектира върху работата на общинската администрация.

ИМА И ДРУГО – милата понеделнишка случка даде официален старт на предизборната кампания в Троян. Да ни е честито!

Генадий Маринов

*****
Гореща новина

Днес, 3 май, вторник, получихме официална прессинформация от Община Троян, гласяща следното (цитираме дословно):

„На основание Заповед № 332/28 април 2011 г. на кмета на община Троян Минко Акимов е наредено образуването на дисциплинарно дело срещу г-н Бойко Велиславов Пъдарски, заемащ длъжността “Секретар” на Община Троян, за извършени нарушения на Закона за държавния служител, на Етичния кодекс за поведение на държавния служител и на Правилника за вътрешния трудов и служебен ред в Община Троян.

Тричленният дисциплинарен съвет ще вземе решение в срок от 20 работни дни от датата на връчването на Заповедта.”

252 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   201 – 252 от 252   По-нови›   Най-новите»
Анонимен каза...

Не са заспали просто не са на работа. Чакайда стане утре 09.00 :)

Анонимен каза...

188-от коя планета падна бе мило неграмотниче нещастно.Ако поне мъъъъничко се беше научил да пишеш,може би коментара ти щеше наистина да се прочете както трябва а и да се вникне в него.Но...уви,освен неимоверен смях и сълзи от отчаяние,че тук пише нещото като теб,друго не можа да се получи.И ако на теб ти се е присмял някой,та дори и Гунешки,не се ли замисляш,че може би говориш така както и пишеш.Поне се помъчи на мястото на "Ч" да не слагаш "Ц" и на "Щ"-"СТ",може и да се получи нещо по-сносно,но едва ли...Д-р Гунешки е помогнал на всеки,който му е поискал помощ.Скромен,стремейки се да не изпъкне за сметка на други,щедър и в никакъв случай не е алкохолик.Какво е направил за семейството си си е негова работа.Дъщеря му се е изучила достатъчно добре,за да има тази професия,но такива като теб,които надали са ходили на училище а да не говорим за часа по български език,едва ли ще разберат и едва ли ще си намерят работа,за да мирнат и да не гледат в чуждите панички.

Анонимен каза...

Искам да споделя нещо с вас, тъй като мен не ме интересуват никакви партии, но какво ми направи впечатление в началото на 2009г. Бях на гости в село Борима и вечерта ме заведоха в едно заведение в центъра на селото. По-късно след събрание в заведението дойдоха гости на кмета на село Борима. Между тях бяха г-н М.Балев зам. кмет и г-н Б.Падарски секретар на общ. Троян. Един час след пристигане на гостите в заведението въпросният г-н Б.Падарски така се напи, че целия беше се омазал по сакото и ракавите от пастата, която му беше сервирана до чашите на масата. Смятам, че такъв човек не е достоен за кмет на село, а да не говорим за кмет на Троян. На тази гледка бяхме свидетели нашата маса от 6 човека и поне оше 15-16 човека от съседните маси и всички останахме изумени как един млад човек изглеждаш интелигентен може да се унижи до такава степен.
СРАМ !!! СРАМ !!! СРАМ !!!

Анонимен каза...

Пъдарски е едно пиянде, жадно за власт и гъзоблизец. Такъв беше и в ХФЗ. Никой от колегите му не го уважаваше и когато се махна си направихме банкет, че се отървахме от този боклук!!!

Анонимен каза...

До 199 Егати 50 коментара сигурно има, че са го хванали, че веднъж е карал след употреба на алкохол..........Те веднъж са го хванали нали те е ясно ,че това му е традиция.Той и момакът от Симеоновград е разсъждавал като тебе преди да се налюска, помете и убие 6 човека на място.Тя белята става веднъж.Отвръщавам се от такива защитници на пияни копелета зад волана.

Анонимен каза...

205-ти недей да се отвръщаваш толкова. 199-ти написа също така, че не го оправдава, но ти явно си безгрешен та може да споделиш как се казваш та и теб да те издигнем. Няма проблем само дето си мисля, че и на теб ще ти намерим и някое кусурче :)

Анонимен каза...

Залагам при 10/1, че Б.П. ще бъде кмет, а дори при 11/2 - че ще може да се кандидатира!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Днес е черна дата в новата Българска история.Преди 63 години в една канцелария, по заповед на диктаторите от комунистическия режим, бе създадено уродливото формирование наречено ЦСКА....
И до ден днешен, последователите на това четирибуквие са с тясна връзка с онези времена:най-злокобното време за България след турско робство.Преки членове на БКП и милицята, или по някакъв начин смукали от хората....

Лионел Месси каза...

Червени боклуци!!!!!!!!!!Червени боклуци!!!!!!!Батков президент!!!!!!!!

Анонимен каза...

до 199 - дрън дрън та пляс...чувал съм то предишни и настоящи познаващи го хора че "нищоправене в работно време" е най-коронната му дисциплина - само виж последните повоче от три години какво е свършил тоя

Анонимен каза...

Кво стана с усиления ремонт на уличната мрежа в Троян?

Анонимен каза...

Не е ли видно-НИЩО!

Анонимен каза...

Вярно е това, че в ХФЗ не го обичаше никой. Когато си тръгна, а той пък нямаше достойноство да си вземе довиждане с нас, ни написа по електронните пощи, че бил спечелил конкурс в общината. ХАХА. И ние се зарадвахме, че най - накрая няма да е сред колектива ни. Този не може да работи с хора, той е най - великия и той е голям всезнайко. Дрисък. А сега и общинарите май са пропищяли от него, доколкото чувам. Той великото лайно. Явно хората, които го защитават не са работили с него и не са били с него и не го познават. Това е самохвалко и саможив човек. Не заслужава да бъде уважаван.

Анонимен каза...

Тия се оказаха най-смели!
http://forumat-troyan.blogspot.com/

Анонимен каза...

Може би в ХФЗ, както го наричате, не са го обичали защото държи всеки да си знае мястото и задълженията, а на много хорица това не им се нрави... прав или не, работниците не ги кефи да им се разваля рахата... нито в "ХФЗ", нито в Общината... нито никъде .... като се научат едни хора на безчинство и после им е неприятно, че трябва да си изпълняват задълженията .... за които им се плаща ....

Анонимен каза...

Каде сте бе страхливци

Анонимен каза...

Познавам лично въпросният Пъдараски този човек е абсолютно леке и безличник. Познавам го от както беше Комсолски Секретар, след това го помня като таксиджия после в ХФЗ накрая лижеше в герб за да го вкарат в общинската управа. Има много голямо самочувствие и съм го виждал да се държи надменно със служителите на Информационния Център за които той отговаря. Чувал съм че злоупотребява и със служебно положение.

По темата кмета го гони понеже иска да се кандидатира за кмет но не от герб.
Ако тоя червей стане кмет тежко ни и горко само рушвети и познанства ще ръководят общината.

Анонимен каза...

НАПРАВЕНА Е ЛОША МАГИЯ НА ТОЗИ КОМЕНТАР; АКО НЯКОЙ НАПИШЕ ДОРИ И ЕДНА ДУМА МАГИЯТА ГО ПРИХВАЩА;
ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА НАПИШЕТЕ НЕЩО:

Анонимен каза...

:))))))

Бате Стефчо каза...

Честит празник на 22, 160 и 167.Коментариите Ви са много точни но тъй като има още много какво да се каже за битието и житието на това малко момченце, което постави рекорд по коментари-200- призовавам всички негови комшии и троянци да осветлат дружеските му отношения с един вече арестуван сводник, който осъществяваше дълги години своята престъпна дейност един етаж над апартамента на общинския секретар. Креватите много години скърцаха само,че пъдърски не чуваше,архитектчето от съседния вход и то не виждаше, а бойко се ръкуваше и любезничеше със сводника пред сервиза за леки коли точно пред блока му. Полицята и тя нищо ни чула и разбрала, само като някой клиен не иска да плати на сводника и се сбият ходеше да ги разтървава.Дано пъдърски по скоро да завърши право та да помага на настоящия адвокат на сводника, пък ако и двамата не се справят да викнат сина на Кънчевси от София той вече се изпилепсал що годе в адвокатските мръсотии, а и родителското тяло може да сложи едно рамо, та да мине давност и сводника да бъде отърван, пък и да се разпрати накрая, защото адвокатите и те май го закъсахав гр.Троян.

Анонимен каза...

Бате Стефчо, по-безсмислен и тъп коментар не съм чела!!!

Анонимен каза...

Абе,хора голмо внимание му отделихте на тоя пръдлъо Пъдарски!!!Нещата са ясни:дори да се кандидатира-за него не бива да се гласува!!Това е.Добре личи колко хора го харесват и колко казват ИСТИНАТА за него.Не бива да има и миг съмнение,че той не е бъдещия КМЕТ на Троян!!!!!

Анонимен каза...

Бате Стефчо казва много вярни неща и коментарът му изобщо не е безсмислен!!!!!!

Анонимен каза...

Тя темичката се поизтъркаа.Но ако е вярно това което е написано за подкрепа от т.нар десни на секретаря на кмета,е това подигравка.Или"видяла жабата да подковават коня,и си вдигнала .......??? С тази подкрепа и малкоото останяло синьо ще се размие.Дано това да не е пирона в ковчега на инакомислещите от времето на соца.Обяснение(тъпо)
Бе как до вчера си с управляващите,и видите ли днес(като изтрезвих)не съм тях.
Учил бил-и аз мога.И аз имам висшеее.Даите ми заплатката на тоя и аз право ще изкарам.
Като е толкова кадърен, да си се върне в Актавис.
Тук е вярна поговорката-пуснеш го в къщи,пък то се качи на миндеря.
Лично мнение-млад е факт(жаден за развитие,разбираи власт)
Вярно е знае това онова-защото имаше възможност да го научи,от батковците.
И аз ако бях на някои братовчеддд..Да ми даде шанс само.
Не ми е ясна тънката нишка.Аз се подпих и казах че ще се кандидатирааам.Това означава че някои ме е питалл.Ебаси пъзелаа.Кофти - липсват ми хората.Ама истинските хора са на пътя."Пияница станах и пропаднал мъж(една песен).В тоя ред весел и честит празник на армията и всички именници и ..............
Царят(разбирай които и да е от управляващите)решил да види как живеят хората и се предрешил като просяк.Излиза ии какво да види,всички бачкат,мислят за бъдещето.":"""теглят кредити""""""""".Прибрал се и казал-вдигаите данъците.След време пак и ооо боже същото.Прибрал се и казал - -и горивата и цените.
Мечтая за времето в което някои "шибаняк"от някъде да ни намали злобата и потреблението.
П<>С ОЛЯХ СЕ(като Пеевски)извинявам се

Анонимен каза...

Верно се пооля. Ако имаш да напишеш нещо смислено другия път пиши пак, но само ако е смислено иначе не се хаби така :)

Анонимен каза...

223-ти. Не го знам той какъв е, но много правилно не трябва да се гласува за другомислещи. Троян е поел по едни "светли пътища" и трябва да продължаваме така. Енкин, Акимов пак Енкин, пак акимов и да чакаме развитие. Или по-скоро да се дозатрие този град. А да не пропусна ей тъй за разнообразие може да гласуваме и за БАлев ефекта ще е същия. Но в никакъв случай за Пъдарски. Ще вземе да направи нещо да се пооправи града, а не трябва. Трябва чрез устойчиво развитие да стигнем до нивото на Трапето и Голяма желязна.

Анонимен каза...

Дааааа,пооля се,но няма лошо,който внимателно е чел,е разбрал......Но не си като Пеевски :)

Анонимен каза...

Падарски е абсолютен некадърник, който не може да работи с хора. Такъв е бил в ХФЗ, такъв е и в общината. Той е със самочувствие без покритие и не е допринесъл абсолютно нищо за благото и на двете места.

Анонимен каза...

Изцяло подкрепял изказванията на номер 14. Те точно определят визитната картичка на смотаняка Б.Падарски.

Анонимен каза...

Бойко Пъдарски е човек без достойнство и морал, всезнайко, самохвалко, жаден за власт и голямо пиянде. Пълен боклук!!

Анонимен каза...

Прочете и вникнете какво казва номер 216 това е много вярнооооо: "Може би в ХФЗ, както го наричате, не са го обичали защото държи всеки да си знае мястото и задълженията, а на много хорица това не им се нрави... прав или не, работниците не ги кефи да им се разваля рахата... нито в "ХФЗ", нито в Общината... нито никъде .... като се научат едни хора на безчинство и после им е неприятно, че трябва да си изпълняват задълженията .... за които им се плаща ...."

Анонимен каза...

пфу, никой не е плюл днес!
айде бе,кво ви става,пишете нещо за Пъдарски.
пияница,изнасилвач,мръсник,крадец...квото и да е,плюнайте де!

Анонимен каза...

....а Акимов е умен,къдърен,верен на жена си,некорумпиран,с много идеи,не бърка в кацата с проектите,не е комунист,не лъже,не командва по милиционерски,става за кмет,не желае втори мандат,не се разправя с неудобните...пускайте езиците!

Анонимен каза...

Невероятно,но факт-234 коментара!?!?!Кмете,ако бях на твое място,бих се замислил дълбоко.Явно народът се вълнува най-вече от въпроса:"Кой ще замени Минко Акимов?"Значи това е предстоящо!И глас народен- глас Божий!!!

Анонимен каза...

Или поне глас на 10-тината човека които пишат .....

Анонимен каза...

Приятел 236ти ти сериозно ли мислиш че 10тина човека само не щът Миня Акимовия за кмет???!!Щом тъй мислиш или си дибил или заврял езика си в кметското дупе и чакаш нещо да краднеш кажи да научим..ако не вярваш излез на улицата и поразпитай кво мисли народът за своя любим кмет и ако от 100 троянеца намериш двама да го фалят ще те чърпя една бозъ.......аман от слагачи в тоя Троян!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

237,
дай си сметка колко на брой са твоите постове и като разделиш 235 на тази цифра, ще получиш броя на хората, които пишат :)))

Анонимен каза...

Група жители на квартал Попешка подкрепяме Минко Акимов за втори и трети мандат!Така всички троянци ще станат селяни като нас а Попешка може да се отдели от село Минко Акимово бивш гр.Троян като отделно село!!!Да пребъде най-успешният кмет в историята на Троян -Минко Акимов Трапчански

Анонимен каза...

Аз не зная броят на хората,които пишат тук,но познавам поне 20-30 човека,които редовно четат написаното тук/не съм 237-ми/,без да пишат.И това е нормално.Имаще едно време един,дето беше написал повече книги,отколкото беше прочел,майор от УБО му кърпеше чорапите и прочие простотии.Не че и сега няма.Щом любимата и май единственна прочетена книга е "Винету" и като се огледаш,пак "роднина-милиционер,роднина-милиционер...." и филии с мас....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Симпатизираме на синята коалиция, но ако това леке Пъдарски го издигнем за кмет ще загубим още повече гласове и симпатизанти от преди 4 години.

Анонимен каза...

До ръководствата на синята коалиция:
толкова ли нямаме достойни хора в синята коалиция ами се спираме на този некадърник Падарски или искаме и нас да ни направи за срам това лайно...

Анонимен каза...

Консомола, ГЕРБ, Синята коалиция, а след това на къде гъзоблизецо Пъдарски.
ПОМИЯР!!!

Анонимен каза...

Към номер 43. Вие не разбрахте ли, че Б. Пъдарски за пост е готов на всичко. Това един достоен човек няма да го допусне никога, но за помияра това е присъщо.

Анонимен каза...

Ако Бойко Пъдарски, не е достоен човек, не знам вие тук коментиращи какви сте :((((((

Анонимен каза...

Такива, които е трябвало да си платят глобите за паркиране по тротоарите :)

Анонимен каза...

До 42:
Всъщност абсолютно никой от синята коалиция не е казвал, че ще издига Пъдарски за кмет. Може би сдам той така си е решил, ама по тази логика той може да се "самоиздигне" и за президент на САЩ :)))

Анонимен каза...

Колеги,
Мога да кажа само едно - ако Бойко свърши такива "велики и незаменими" дела, с каквито допринасяше в Актавис, тежко и горко на Троян! Крайно време е да изберем някой за кмет с коефициент на интелигентност двуцифрено число, не сте ли съгласни? Не понасям хора, които са се хранили в една фирма години наред и при напускането си плюят и обиждат фирмата - визирам именно "Актавис". Той и за там не ставаше, ама - връзки, това е!

Анонимен каза...

Евалата Бойко. Срещу умряло куче никой не рита. Успех на изборите ако се кандидатираш.

Анонимен каза...

Дано свърши вече царството на трапчансото говедо, което се е възгордяло до небето и с тъпата си чутура не може да проумее, че не става за нищо!
Похаби парите на бизнесмените, които пръснаха по предишните избори!

Анонимен каза...

алоу 167-аферим

Анонимен каза...

Тумбакат ней е ли оня дету е приятял на Иван Германецат????

«Най-старите ‹По-стари   201 – 252 от 252   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |