Мариета Жекова с националната награда „Учител на годината”

* 250 били кандидатите за приза тази година, отличията връчиха просветният министър проф. Сергей Игнатов и синдикалистите Пламен Димитров и Янка Такева

МАРИЕТА ЖЕКОВА – преподавателката по музика в троянското СОУ „Васил Левски”, ръководител на вокалната студия „Гласове” към местното читалище „Наука” и инициатор на немалко училищни и общоградски събития, свързани с музикалната изява на троянските деца – е сред 26-те български учители, удостоени със званието „Учител на годината”, научи Т21. Наградите са учредени от Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ и тазгодишното им издание бе 14-то поред. Церемонията се състоя на 12 май в НДК в столицата, а отличията връчиха просветният министър проф. Сергей Игнатов, председателят на КНСБ Пламен Димитров и председателката на СБУ Янка Такева.

НАГРАДАТА „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА” се печели в национален конкурс, в който се участва с разработка в една от деветте професионални сфери (троянската педагожка се представила в направление „Изкуства и спорт”). Общо 250 били кандидатите тази година, като от тях експертното жури номинирало 55, сред които били излъчени 25-те учители на годината. И от нас – честито на г-жа Жекова!

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

Браво на г-жа Жекова ! Желая и успехи и радост в НАЙ-ВАЖНАТА И БЛАГОРОДНА ПРОФЕСИЯ !

Анонимен каза...

Мариета, поздравявам те за това отличие! Заслужаваш го!
М. Генкова

Анонимен каза...

Поздравления и честито!

Анонимен каза...

Поздравления! Такива хора трябва да прославят този град.

Анонимен каза...

Госпожа"На всичко съм готова само да съм първа" най -сетне се добра до някакво отличие.Не винаги "целта оправдава средствата".Бохме искали да попитаме:какво разбира госпожата от спорт,че да прави разработки???

Анонимен каза...

Какво пък толкова има да му се рабира от спорта ? Научно е доказано , че хората с музикално образование са много интелигентни. Така, че нормално е тази преподавателка да разбира от много други неща. Но един ритнитопковец едва ли ще разбира от музика, освен от чалга :-)))

Анонимен каза...

Научно било доказано,смех-смееех ...

Анонимен каза...

7-ми не се заяждай, недей да злобееш!Днес е понеделник, започваме седмицата с добра новина.Една троянка е удостоена за приноса и децата ни да се развиват в посока далеч от чалгата.Хайде да да я поздравим, да погледнем позитивно, все пак от Троян е учителката.Колкото до спорта, тя не е писала проект за национален отбор, а за масов спорт на деца, това с което се занимава.Спортуването със съпровод на музикално произведение е много приятно както за по-големите, така и децата.Хайде да започнем седмицата с отворено сърце и да гледаме с добро око на всичко нас.Чичо Гошо

Анонимен каза...

Поздравления за Мариета!
Поздравления и за всички учители, които в това нелесно време намират начини, да дават на учениците повече от това, за което им се заплаща!

Анонимен каза...

Ами разбира се, че една преподавателка ще знае как най-добре да съчетае спорт и музика. Родните футболисти ли да знаят, дето разбират само от чалгаджийки - кючеклийки. Учители, които съумяват поне малко да отдалечат децата от тази чума, чалгата,заслужават адмирации !

Анонимен каза...

Като споменахте за родни футболисти - Троян има ли футболен отбор ,че нищо не се чува на тази тема?Ако няма футболисти - сигурно има отбор по кърлинг,че този спорт е толкова застъпен в Троян,та чак има назначен човек за тази работа в Общината/К. Стоименов/.
При това дередже със спорта,защо се чудите ,че учителите по музика се опитват да оправят положението?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |