Акимов отстрани Пъдарски

* Принудителният неплатен отпуск - до приключване на проверката, назначена от кмета * На 31 май дисциплинарната 3-членка трябва да се произнесе дали секретарят е виновен или не

СЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА ТРОЯН Бойко Пъдарски в понеделник (9 май) е бил отстранен временно от работа. Това е станало със заповед №336 на кмета Минко Акимов и е във връзка с образуваното на 28 април, пак по нареждане на г-н Акимов, дисциплинарно дело срещу секретаря. Принудителният отпуск е неплатен и е до приключване на проверката, възложена на 3-членен дисциплинарен съвет от общински служители (юрист, шеф на стопански отдел и финансист).

ЗАПОВЕДТА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО на г-н Пъдарски е въз основа на чл. 100, ал. 1, т. 2 от Закона за държавния служител, гласящ, че държавният служител може да бъде временно отстранен от работа от органа по назначаването (в случая – от кмета), когато „срещу него е образувано дисциплинарно дело”. За крайната мярка кметът Акимов е посочил и друг мотив – че „отстраняването е с оглед недопускане на влияние върху членовете на дисциплинарния съвет и осигуряване неприкосновеността на доказателствения материал”.

ДИСЦИПЛИНАРНИЯТ СЪВЕТ трябва да се произнесе в срок от 20 работни дни от датата на връчване на заповедта за възлагане на проверката – т.е. от 28 април. С други думи – на 31 май тричленката трябва да се произнесе виновен или не е Бойко Пъдарски.

ПРИПОМНЯМЕ – обвинението на кмета Акимов срещу оперативния шеф на общинската администрация бе в три посоки: за нарушения на Закона за държавния служител, на Етичния кодекс за поведение на държавния служител и на Правилника за вътрешния трудов и служебен ред в Община Троян. Но зад всичко това имаше още нещо – кметското недоволство от политическите амбиции на г-н Пъдарски и от скорошното му изявление, че не е изключено да участва в кметската надпревара наесен.

Т21

28 коментара:

Анонимен каза...

Хи-хиииии наш Миня сега верно го загази.

Анонимен каза...

В същото време спряганата за кандидат за кмет от страна на СДС и ДСБ,доктор Дудевска, е новото лице в листата на ГЕРБ за предстоящите избори...
Да живее проституцията и русо гладно нема...

От Троян съм чичо каза...

В листата на Герб е втъкнат и един мушморок който бе от партията фантом на Кошлука и Севлиевски и се намъкна в общинския съвет където се залепи за управляващите -докторът Милко Минков който на две магарета сеното не може да раздели и две приказки не може да върже ....ей такива хора ако ни управляват по добре да се гръмнем ама то гълфоните мушморок трябва да ги управлява

Анонимен каза...

Ей кмете ако може и мен да ме назначиш и после да ме уволниш. Така хем няма да ми даваш да работя хем ще ми плащаш. Ама нали парите не си ги даваш от джоба - кво ти пречи?! Да е жив и здрав троянския данъкоплатец да ти плаща за глупостите дето вършиш.

Анонимен каза...

Тия от ГЕРБ съвсем са се объркали щом предлагат отпадъците от други партии /Милко Минков и Дудевска/ за общински съветници

Анонимен каза...

С такива кандидат съветници като Минков и Дудевска ГЕРБ -Троян явно иска да загуби изборите

Анонимен каза...

Че Милко Минков е политически мушморок е видно от Космоса, но какви са тези, които ги предлагат?

Анонимен каза...

Г-н Акимов с такива безлични кандидат-съветници ще загубиш и малкото поддръжници, които имаш.Спри тези недомислици - Милко Минков и Дудевска съветници от ГЕРБ. Това може да го измисли само някой политически неграмотник.

Анонимен каза...

Че то има ли някой в тази партия /ГЕРБ/ да е политически грамотен?

Анонимен каза...

Нещата са така защото в ГЕРБ решава Светослав Дочков, а точно той е политически най-неграмотен.Едно е да управляваш бъги, а съвсем друга е да управляваш политиката на Троян.

Анонимен каза...

А къде са тук поддръжниците на Бойко! Защо не се сберат пред общината и да застанат против този общинско - другарски съд в негова защита!!?? Или им липсва кураж??
За кмета на Кърджали цяла процесия от автобуси се изнесе към София - ама били турци ще кажете! Били - не били, събрали се калабалък хора, отишли и направили, каквото трябва.
При такива намерения на кмета изходът, демек присъдата, е предизвестена. Другото е един вид за парлама, както казваше моята баба!
А какви ще са последствията за актьорите ли - дори Шерлок Холмс едва ли ще може да каже!?
ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Няма да има смисъл. Кмета явно е дал точни наставления как да се процедира защото с тези смешни обвинения ми прилича точно на политическа поръчка. Мъка ми е само за хорицата дето са натоварени да решават и да се подписват под глупости. Голяма дилема: дали да работят още няколко месеца или сега да ги поовикат малко и да могат да работят още няколко години след това. :)

Анонимен каза...

Малееее как си личи, че общината не работи. Утре сутринта елате да видите как се защитават службички и "великия" ни кмет.
Да идват по-скоро изборите,че да го сменяме наш Миня за да заработи тази община!

Анонимен каза...

Чичко Гугъл не само знае всичко, но и помни всичко.

Калина каза...

13 -ти защо си мислиш че всички коментари са на общинарите...........това е глупаво, а след като визираш че се защитават службички и великия Акимов, може и ти да си от Общината, но как да те разберем като си просто един пореден анонимко...............

Анонимен каза...

А Н О Н И М К О ОООООООО!

Анонимен каза...

Това за Дудевска ако е вярно,говори наистина много жлако за нея.
Но какво ли се учудвам от една недоказана докторица...

Анонимен каза...

А къде са сега онези пишещи, дето преди година казваха, че само Дудевска ставала за кмет? то не бяха хвалби и защити по нейн адрес, не беше чудо тогава. Ето - и тя е поредния циркаджия, борещ се за жалкото съветническо място като прелита от партия в партия!

Анонимен каза...

Аз пък си мисля, че и кмета трябва да се отстрани временно, за да не влияе на дисциплинарната комисия, назначена от него и състояща се от негови служители! Равноправие трябва да има, равноправие!

Анонимен каза...

Кметът ще го отстраним завинаги наесен!
Много се радвам че с малоумните си действия оформя една много стабилна групичка повервали си, та на троянци да им е по-лесно с пръст да покажат съсипниците на града ни!

Анонимен каза...

Лошо е, че трябва да се чака чак до наесен. То за това време той и агитката около него могат да натворят една купчина глупости. Ама нищо де след това ще питаме детайлно кое къде е отишло. 3 години чакахме ще изчакаме и още малко.

Анонимен каза...

Ей 17-ти, ти познаваш ли докторката? Тя наистина се доказа, че като администратор е добра, добра е и като доктор, жалко че се занимава с неща които я отдалечават от докторлъка, но я доближават до администрацията.Аз мисля, че тя става за кмет, но няма да може физически и психически да надделее на това змииско гнездо , каквато е общинската администрация.Съчувствам на хората в тази комисия за Бойко.Горките, правдата ли да защитават или да си пазят службичката, защото Акимов както я подкарал, половината администрация, която не е с него трябва да освободи от работа. Съчувствам на всички в бялата къща.Как ли ще издържат до изборите.Стискайте зъби.Малко остана.Трудно се се работи под милиционерски ботуш.Голяма грешка, голяма, ама както сме я подкарали,май той е единствения сериозен кандидат отново за кмет.Русанов, Станчев КАКВО ДЕЛИТЕ?НАЛИ БЯХТЕ ОТ ЕДНА ПАРТИЯ.Негледайте Костов и Димитров- те там се бият да голямото папапе.Докажете ,че милеете да града ни, че искате да се променят нещата.Сменете си хората?Привлечете млади хора за синята кауза, тя още не е загубена за Троян.Стиснете си ръцете!Обединете се и с другите малки партии около вас.Ние ще ви подкрепим.Да възродим синята идея и да се изметат всички бивши партиини величия.Те нестават за нищо , освен да си гледат пенсиите.

Анонимен каза...

От 17-ти...
Подкрепям 22-ри!
Нека се обединят партиите,но първо да се поизчистят.Досегашните им кадри, са компрометирани и видно неставащи за нищо!

Анонимен каза...

Към 11: Че Бойко има ли поддръжници бе? Аз го познавам доста добре и от училище и от ХФЗ и след това. Това е човек без морал и принципи. Повярвал си е доста и това е много лошо. Той е пълен отврат и некадърник. Само се пуйчи без да има за какво.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Стефан Петров каза...

Зорът, е много голям, сега вече стяава интересно , уважаеми съграждани лека полека им вадете кирливите ризи, както те си вадят душичките с памук. Сигурно е че ако и Вие гражданите им помогнете, с вашите подсказки самите те ще съумеят да се доизкажат и доразберат във вашето интернет присъствие. Дерзайте, уважаеми съграждани и не заспивайте до следващите така наречени избори.

Анонимен каза...

Хейде време е тричленката да се произнесе. Има ли решение???
кака Нана

Бай Кольо от Бонковския дол каза...

бай Кольо за кака Нана -има решение сега Бойко е на пангаря и до обед ще е ясно кво става,ще го отсвирят ли или ще го помилват:(

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |