Майкъл страхотен, подгласник на шампиона Хорхе Сарагоса

* Румен Петков: „Най-големият успех на наш мотоциклетист от времето на Богдан Николов” * Троян – за трета поредна година домакин на кръг от Световния шампионат в клас МХ3 * Сред ВИП гостите – спортният министър Свилен Нейков

СЪС СТРАХОТНО КАРАНЕ и в двата манша 13-годишният троянец Майкъл Гриша Иванов доказа изключителния си потенциал и завоюва второ място в общото класиране за третия кръг от Европейския шампионат (ЕШ) по мотокрос в клас ЕМХ85. Стартът се проведе в събота и неделя, 23 и 24 април, на мотополигона в Троян, паралелно с втория кръг от Световния шампионат (СШ) в клас МХ3. Припомняме – троянският мотополигон за трета поредна година е домакин на кръг от СШ в клас МХ3, а при дебюта си през 2009 г. бе обявен от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) за трасе №1 в света; миналата година пропуски в охраната ни лишиха от приза, но амбициите за настоящата 2011 г. са отново да сме на върха. Общо 59 състезатели от 20 страни застанаха на старт в Троян – 27 в ЕШ и 32-ма в СШ.


В ПЪРВИЯ МАНШ Майкъл завърши непосредствено след големия фаворит и водач във временното класиране за ЕШ Хорхе Сарагоса (Испания); в този манш друг от основните фаворити – украинецът Ростислав Войсицки, допусна груба грешка и отпадна от сметките за победата в кръга. Началото на втория манш ще се запомни с експлозивния старт на Майкъл, чийто КТМ с №97 оглави колоната. Първото му водачество досега в старт от ЕШ не го смути и нашето момче постепенно увеличаваше аванса си пред следващия го по петите Войсицки. В средата на състезанието битката между двамата се ожесточи, още повече че фаворитът Сарагоса като че ли изгуби шансове за първото място след грешка и последвалото изоставане.

ВЪПРЕКИ НЕСПИРНИТЕ АТАКИ на украинеца Майкъл героически удържаше водачеството; особено силен бе в спускането по стръмните участъци, където нямаше равен. Но три минути преди края (всеки манш е от по 20 мин. плюс две финални обиколки) Войсицки все пак успя да излезе начело. В тази последни метри нашето момче, явно поуморено от тежкото трасе, бе задминато и от „възкръсналия” Сарагоса и в крайна сметка остана трети. Което означаваше второ място в общото класиране за кръга и нови 42 точки в комплексното класиране за ЕШ.

„ИЗМОРИХ СЕ МНОГО и затова изтървах победата – пистата бе много тежка, а и жегата си каза думата”, заяви пред камерата на БНТ (националната телевизия предаваше на живо от Троян) буквално секунди след финала си Майкъл Иванов. На въпроса не се ли плаши в тези шеметни спускания, превърнали се в негова запазена марка, троянският шампион отговори следното: „Първият ми треньор Димитър Рангелов (едно от най-големите имена в българския мотокрос за всички времена – бел. Т21) казваше: „За мотокроса трябва да си смел!”. Председателят Организационния комитет на Grand Prix Bulgaria Румен Петков пък заяви, че това второ място на Майкъл Иванов в ЕШ е „най-големият успех на наш мотоциклетист от времето на Богдан Николов”.

В ТРОЯНСКИЯ КРЪГ от Световния шампионат в клас МХ3 победата спечели един от фаворитите – французинът Милко Потишек. Най-добрият от българите – Николай Куманов, остана 12-ти.

ДОСТА ВИП ГОСТИ наблюдаваха надпреварата в Троян, сред тях - министърът на спорта Свилен Нейков, депутатката д-р Станка Лалева, областният управител Николай Нанков и заместникът му Сашо Данков, кметовете на Троян и Ловеч Минко Акимов и Минчо Казанджиев. Разбира се, тук бяха и шефът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, председателят на Grand Prix Bulgaria Румен Петков, председателят на СМК „Троян Моторспорт” Камен Ангелов и основният помагач на троянския мотокрос инж. Светослав Дочков (фирма „Сима”), както и няколко високопоставени представители на FIM. „Пожелавам ви успешно състезание. Вярвам в отличното представяне на Майкъл Иванов”, каза в краткото си и оказало се пророческо приветствие при откриването г-н Нейков. Министърът не пропусна да похвали организаторите, в това число общинската управа и лично кмета Минко Акимов.

Т21

Начало

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

"Доста ВИП гости..." да си пикаем и на випа... :D
Браво на малкия, страшен е. Много здраве и късмет за напред!

Анонимен каза...

Ето ви и една културна новина :)
За четвърти пореден път, любимецът на народа – Димитър Маринов – Пищова – Собственик на Национална модна агенция „Вип Моделс България“ ще сключва граждански брак!
Избранницата на Пищова е бивша манекенка от Италия, живееща сега в едно китно градче в България, област Ловеч, близо до Троян.
Сватбеното тържество ще се състои на 6 май 2011 г. – Гергьовден, от 12.00 ч. в Троянския манастир, където двамата влюбени ще сключат църковен брак.
За подаръка на младоженците се е погрижил целия екип на Агенцията, организирайки национален конкурс „Мис Централна България 2011”.
ВСИЧКИ УЧАСТНИЧКИ В КОНКУРСА ЩЕ ДЕФИЛИРАТ МЕЖДУ ДЕСЕТ ТОКУЩО ИЗПЕЧЕНИ АГНЕТА, В ЧЕСТ НА ПРАЗНИКА - ГЕРГЬОВДЕН!!!

СВАТБАТА И КОНКУРСА ЩЕ СЕ СЪСТОЯТ В ЛУКСОЗНИЯ РЕСТОРАНТ "БЪЛГАРИЯ" - ТРОЯН, КОЙТО СЕ Е ПОГРИЖИЛ ЗА УКРАСАТА, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ОТ СНЕЖНО-БЯЛА КОПРИНА И РОЗОВ САТЕН!

Кум на сватбата ще бъде известен български бизнесмен!
Специални гости ще бъдат певците Сашка Васева и Устата!
За ВИП гости на събитието са поканени Иван Славков – Батето, Венета Райкова, Албена Вулева и много други скандални личности на България.
Домакините са подготвили за всички гости агнешко чеверме, марков алкохол и много настроение!!!
Младоженците ще бъдат с халки от платина!
Официален стилист на сватбеното тържесто ще бъде, топ фризьора на България, бургаският стилист Йордан Василев, собственик на фризьорски салони "Бонита", www.bonitahair.com
На сватбата ще присъстват над 200 гости!

МЛАДОЖЕНЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ В СПЕЦИАЛЕН РОЗОВ ЛИНКЪЛН, С ДЪЛЖИНА 13 МЕТРА, С 20 МАНЕКЕНКИ-ШАФЕРКИ, ОБЛЕЧЕНИ С РОКЛИ С НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ!
ЗА ДОБРОТО НАСТРОЕНИЕ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ДУХОВИЯ ОРКЕСТЪР НА ПИЩОВА!

СВАТБЕНО МЕНЮ ЗА ГОСТИТЕ:
1. Селектирано вино - 1 бутилка
2. Марково уиски - 0,100 грама
3. Ред Бул - 1 кутийка
4. Кока кола - 1 бутилка
5. Минерална вода - 1 бутика
6. Ордьовър - 0,400 грама
7. Зелена салата с моцарела - 0,400 грама
8. Дроб сърма - 0,400 грама
9. Агнешко чеверме - 0,400 грама
10. Индийски ядки - 0,100 грама
11. Торта

КУВЕРТ - 100 лв.

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ:

БТВ, НОВА ТВ, ТВ 7 И ББТ
ОНЛАЙН МЕДИЯ "ХАЙЛАЙФ", www.facebook.com/HILIFE.BG
ВЕСТНИК "ТРУД", www.trud.bg
ОФИЦИАЛЕН ФОТОГРАФ: АЛЕКСАНДЪР ЗЛАТКОВ


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПРОДАЖБА НА КУВЕРТИ:
Директор Реклама и PR:
Тел.: 0895 35 35 99,
Е-mаil: pr_vipmodels_bulgaria@abv.bg
Skype: pr_vipmodels_bulgaria

КУВЕРТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКУПЯТ НАЙ-КЪСНО ДО 4 МАЙ 2011 Г. - МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ !!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво, Майкъл! Да си здрав, все така упорит и много успехи както на мотопистата, така и в живота!

Анонимен каза...

А Стана, кво общо има с мотокроса?

Анонимен каза...

№ 5,
Ти сляп ли си? Не виждаш ли, че прилича на ауспух в главата????

Анонимен каза...

Ама от ендуро,кросарка или балканче ауспух?Щото има разлика!

Анонимен каза...

От триоска дърварка

Анонимен каза...

Абе какво ни интерисува, че тази мазна свиня ще се жени ! НА сватба се кани, а те искат да платя 100лв, за да отида да ги гледам и на всичкото отгоре Пищова ще си прави и конкурс там...Това е пошло, грозно, гнусноо.... Този е извратен.. дано се съберат поне 10 душии, а пише над 200 - оптимисти!!! И този коментар 2.. си направи хубава реклама на фона на МАЙКИ, който е 1000 пъти над пищова и е постигнал много повече.. ГНУСНО е да пишеш такива неща на такава новина за успеха на едно 13 годишно момче.. Ако има модератори - изтрийте този коменар 2.. Отвращаваме !!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Браво Майкъл, страхотно състезание направи. Пожелавам ти винаги да си здрав, щастлив и да постигнеш още много успехи, с които да ни радваш.

troyan21 каза...

Спазвайте правилата за коментарите!
Админът

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |