ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

СКЪПИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ, отново е Пасха - небето и земята ликуват. Вълна от радост ни залива в утрото на Христовото Възкресение.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Едно велико чудо, слизането на благодатния огън от небето на Велика събота, ежегодно ни напомня истината за Христовото Възкресение. Този свят божествен огън в първите минути не изгаря докосваните до него предмети. И също, осветени от православен духовник великденски яйца с години се запазват свежи, защото носят в себе си силата на Христовата Пасхална благодат.

НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ЗАГЛУШИ прерадостната вест за възкръсналия Господ, Словото на Отца, Който прие човешка плът и се уподоби на нас, за да ни спаси от греха и да ни дарува живот вечен. Тази именно радост – радостта от възсиялия от гроба Живот в утрото на Пасхалния неделен ден – е неизменният отговор на Църквата срещу унинието, неверието и отчаянието. Радостта от Възкресението е силата, с която търсим тук на земята духовното в живота, с която търсим Божията правда и саможертвата в името на истинската любов към Бога и хората.

ТАЗИ ГОДИНА, възлюбени в Господа епархиоти, Българската Православна Църква канонизира мъчениците от Ново село, Ловчанска епархия, пострадали в манастира „Света Троица” по време на Новоселското възстание. Те отдали своя живот от любов към Христа и земното си отечество, защото Господ в светото Евангелие е казал: “Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели” (Иоан 15:13). И сега те ликуват на небето и се молят за нас, техните по-малки братя.

ВЪЗКРЪСНА ХРИСТОС „и за умрелите стана начатък” (1 Кор. 15:20), “защото в Христа всички ще оживеят” (1 Кор. 15:22). Христос възкръсна от мъртвите, със смъртта смъртта победи, и на нас ни дарува живот вечен. Пожелавам на всички духовно и телесно здраве, изобилие от пасхална радост в Христа Иисуса, Който е нашата Пасха. Амин. Христос воскресе!
Пасха Христова 2011 г., гр. Ловеч

С Божие благословение и неизменна в Господа любов:
Гавриил, Ловчански Митрополит

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |