Първият лицензиран кучешки приют в областта – в Троян

* Обектът се стопанисва от ОП „Комунални услуги”, управител е Янко Белевски * Всички дейности – според изискванията на Закона за защита на животните; финансирането – от общинския бюджет

ОТ НАЧАЛОТО НА М. АПРИЛ община Троян вече разполага с регистриран „Временен приют” за кучета. Обектът е получил санкция от отдел „Здравеопазване на животните” на Областната дирекция „Безопасност на храните” (ОДБХ) и притежава удостоверение, че отговаря на всички изисквания. Според информация от общинската администрация в момента това е единственият кучешки приют на територията на цялата Ловешка област. Капацитетът му е за 30 кучета. Намира се в промишлената зона на града - до бетоновия възел на „БКС” ЕООД, ползвайки имот и сгради (бившия свинарник, 274 кв. м застроена площ) на същото общинско дружество, на което Общината плаща наем.

ОБЕКТЪТ СЕ СТОПАНИСВА от Общинското предприятие (ОП) „Комунални услуги”, а изграждането му е струвало 17039 лв. (14915 лв. общински бюджетни средства и 2124 лв. осигурени от стопанисващото предприятие). За управител на приюта е назначен Янко Белевски, а за четириногите питомци се грижат още шофьор-ловец, ловец и ветеринарен лекар на граждански договор; всички служители са преминали задължителен курс на обучение към ветеринарния факултет на Тракийския университет (Стара Загора). Приютът разполага със специално преустроен автомобил УАЗ, оборудван с метални клетки.

КАКВИ СА ДЕЙНОСТИТЕ, извършвани във временния кучешки приют? Най-напред – бездомните кучета, които в Троян никак не са малко и, знае се, представляват голям проблем за града ни, се ловят и транспортират до приюта; всичко това се извършва според изискванията на Закона за защита на животните (ЗЗЖ) - по цивилизован и безболезнен за четириногите начин. Тук животните се обезпаразитяват, кастрират и ваксинират. Ако никой не пожелае да вземе съответното животно за домашно отглеждане, то отново се връща на мястото, откъдето е било взето (т.е. на улицата); умъртвяват се само неизлечимо болни и изключително агресивни кучета, като ефтаназията се извършва по безболезнен начин и се протоколира (което е гаранция срещу злоупотреби с тази крайна мярка). Питомците на приюта се хранят два пъти дневно, а в студените дни клетките ще се отопляват.

КОЙ ЩЕ ФИНАНСИРА дейността на новото звено? Издръжката се осигурява с общински средства, като в троянския Бюджет 2011 за това перо са заложени 55000 лв.; от тях 13200 лв. за заплатите и осигуровките на персонала. Заплащането на ветеринарно-медицинското обслужване се извършва според единния ценоразпис на Българския ветеринарен съюз (БВД). Досега община Троян разполагаше с изолатор за безстопанствени кучета (намираше се в района на новото сметище и за него пак отговаряше ОП „Комунални услуги”). Изолаторът влезе в експлоатация през 2002 г., а през 2007 г. бе оборудван с амбулатория; но според приетите промени в ЗЗЖ и Закона за ветеринарно-медицинската дейност (ЗВМД) вече не отговаряше на изискванията и бе закрит.

Т21

За връзка:  
  •  Дежурен в Община Троян, тел. 0670/6-80-50   
  • ОП "Комунални услуги", тел. 0670/6-25-63
  • Янко Белевски, управител на кучешкия приют, моб. тел. 0884/555011 

 *****
    Из Закона за защита на животните (ЗЗЖ)

    РАЗДЕЛ XII.
    Грижа за бездомните животни. Контрол върху популацията

    Чл. 111. Грижата за бездомните животни се осъществява от държавата и общините
    Чл. 112. Отношението към бездомните животни и грижите за тях са под контрола на Националната комисия за защита на животните (НКЗЖ)
    Чл. 113. Бездомните животни се настаняват в общински приюти или в приюти на природозащитни организации (...)
    Чл. 117. /1/ Залавянето и транспортирането на бездомни животни до приюти или защитени зони се извършва по начин, който причинява минимални страдания и стрес на животните
    Чл. 119. Забранява се: 1. Евтаназията или избиването по друг начин на бездомните животни да се използва като начин за намаляването на броя им и контролиране на популацията им;(...) 4. Ловците да участват в акции по избиване на бездомни кучета и котки
    Чл. 120. /1/ Контролът върху популацията и намаляването на числеността на бездомните животни (главно кучета и котки) се осъществява единствено чрез програми за масова кастрация, ваксиниране, маркиране и регистриране на животните и връщането им след обработка в района на тяхното местообитаване

    48 коментара:

    Анонимен каза...

    Много хубаво!Бравус!Да живей!
    15 хиляди за кучкарник - еее, супер, браво, браво,чууудо! Вероятно е климатизиран, добре осветен / за разлика от улиците в Троян /, клетките са южно изложение и приятна кучешка музика /най-вероятно Брамс/ нежно и нентрапчиво се носи из помещението !!! Дружината/персонала/ е изкарала успешно три нива на кучешка психология вероятно ще успее да излекува травмите останали в съзнанието им от това, че не са успели да изпохапят всички троянчета из околността - то за тях Кметя и Сие и без това са рекли : "...кучета ги яли !"
    Има горе -долу 500 левчета на помияр! Пък детски те за дете по колко ли се падат ...:(!!!?
    За дупките по пътя - Пари Няяяма!
    Нещо за детски площадки - Пари Няяяма!
    Нещо за училищата - С делегирани бюджети са - Пари Няяяма!
    Навред цигания, простотия , мръсотия - направете нещо общинари, ноо.. Пари Няяма!
    Бай Аким си връцка служебната Тойотка, ама на ней поддръжка не плаща - за това пари ИМААА!

    Дядо Йоцо Евро пе(й)са

    Анонимен каза...

    Толкова са само заплатите на персонала,цялата сума за 2011 год. в бюджета е 55 хиляди лева.Зимата клетките на кучетата ЩЕ СЕ ОТОПЛЯВАТ.Искам вече да съм куче-аф,аф!

    Анонимен каза...

    Не плюите всичко, това е нещо позитивно. До вчера мрънкахте че кучета навсякъде, сега много пари. Без пари и баба на дядо не дава.

    Анонимен каза...

    13200 лв/3 човека = 4400 в на човек на година заедно с осигуровките 4400/12 = 367 лв/мес.
    Ако приемем, че служителите са родени след 1960 г. при нетна заплата 300 лв, брутната е 382 лв. Е, малко надвишавам бюджета, ама нейсе!
    И това е при нулев трудов стаж на служителите.
    Минималния осигурителен доход за ръководители е поне 420 лв, което пък означава, че двама от тези хорица са на минимална работна заплата и пак уточнявам - без никакъв стаж. А пък тези мустакати "батковци" дето по цял ден джиткат нагоре - надолу още от преди да бъде лицензиран приюта, не ми изглеждат на хора без стаж. Пък от къде да знам... може и да са чакали нашите хора да вземат властта и да има намерят нещо като по за "свои хора".
    Та да обобщим: кой е сбъркал в сметките - този който е правил бюджета или "наште хора" които са се хванали на работа... А познайте де!

    Анонимен каза...

    Ааааа и за да приключим този въпрос веднъж за винаги и разни общинари да спрат да ни правят на луди: в горните сметки не е включен служителят на граждански договор. А той също има осигуровки, някакви парички за получаване и т.н.
    Разходите за ветеринар дори и 100 лв да са на месец - напоравете горните сметки за 3- ма върху 12000 лв и излиза, че ясъщност този приют се поддържа благодарение на благотворителните действия на служителите му.

    Анонимен каза...

    Пускам от време на време коментар и аз. Но приятели,взех да се замислям, ще има ли нещо на което няма да му намерим кусора? Само си разъждавам и си задавам въпроси! Да се изрази мнение, инако мислещо, че то е обречено на заливане с помия и простотия. И сега съм убеден, че ще ме затрият, но веднъж го казах, този сайт на Вестник 21, е стимулатор на анонимните, мишки криеки се под малкото сиренце което им е подхвърлено за преживяване. Недоволни, бесни, озлобени, но да сме тайни. Еее, аман от овчоглавие! Генади, ти пусна духа от бутилката, изследваш опростяването на една нация ли? Да бе, ти си историк, може да си го позволиш. Не ме разбирай погрешно, но БЪЛГАРИТЕ суе нуждаем от единение, не от злоба и завист.

    Анонимен каза...

    Няна угодия за нас. Затова свестни хора няма да се кандидатират за управници. Ние си ги заслужаваме.

    Анонимен каза...

    6 и 7 - прави сте. Но когато информацията не е достатъчна или е неточна - не е убедителна. Кметът не съм го натискал да става кмет. Той се натискаше. Сега му личи, че не мисли как да върши работа, ами зяпа нанякъде. Много малко усилия и желание са необходими за да има добра комуникация с медиите. Уж и съветници има, пък не става работата.
    А за помиярите - това е въпрос на физическо оцеляване. Да бяха 20 помияра - да ги решем, да ги пощим ... За кои помияри да се грижа - за тези, дето ме хапят? Дето гонят децата ми? Дето нападнаха възрастната ми майка? Дето всеки ден нападат хора по улицата и съм се превърнал на пожарникар да тичам и да спасявам? Аман от цигани, помияри, психари, кучкари дето не могат да общуват с хора и всякаква друга сган с права!
    Ами правата на нормалните хора?

    Flamboyant каза...

    ,, Еваля, еваля "! Имаме си нужда от подобно,, чудо", но капацитета му ми се вижда прекалено скромен. То само покрай циганския катун под Балабанското ако мине човек ще хване една дузина ,, домашни любимци" без нужните паспорти. Интересно, че ако тръгнат да ги ловят от дружеството, веднага ще скочат хРомите да ги бранят. Ама каже ли се - Дека са ви паспортите на кучетата? И веднага ще се откажат от тях. Ма както и да е....друга тема е това. Въпросното преввозно средство, дето било специално пригодено там УАЗ ли е какво е, едно такова сиво боядисано соц. возило, ми, че то днес беше закъсало на централна улица в града. Че идваха човека да го дърпат, че ни напред, ни назад. Малък е града пичове, малък е да се прайм, че нещо прайм, и да се прайм, че нищо не прайм :) Моля за извинение, ама както има една приказка - от пръдня боя не става!!! Та и таз работа малко паномирисва, но като се замисля колко силно е гражданското общество в гр. Троян все тая май, а? Толкоз нередности има, никой пръста си не мърда....а тоз пък дето реши да го мръдне, другите го сочат и странично прикриват ,, акъла си ". Ама не е тук, и не е сега времето да се правят такива констатации. Един ден, сами ще стигнем до пътеката към цивилизацията, но дано не е прекалено късно. Защото да не в един момент да останат в Троян само песовете и хРомите?
    П.П Все ми е тая вече, че постоянно ми ,, акат" пред входната врата разни безпризорни любимци, ама на братята хРоми ,, лайната" от конете ми идват вече в повечко. Както случката от оня ден, дето едно ,, лайно" на Хр. Ботев и едно по- надолу по същата улица. Та да се чуди човек тая смрад традиционно троянска ли е ? Или е с лек привкус от демографската тенденция ? Не е въпроса само да маркирате каруците, а при самото маркиране от КАТ ли от къде и аз не знам вече е задължително да се подписват тея собственици, че няма да мърсят града с фекалии, да си слагат там торби на животните докато са на улицата и да не ни пречат. Защото на мен почва да ми писва тая смрад и това беззаконие. Защото на мен ако не ми свети фарчето или съм без коланчето в колата, веднага се намира някой да ме санкционира, и си поемам отговорността. А хРомите, те какво? Живоооот, живооот, докога, докога? Въпроса ми не е един, много са, въпросите ми не са до един, до много са....файда както се казваше ,, нияква" .

    Анонимен каза...
    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
    Анонимен каза...

    Дреме ми на уйот за вас и кучешкият ви живот..............

    Анонимен каза...

    Дреме ти. Щом четеш...

    Анонимен каза...

    Бездомните кучета трябва да се ИЗБИЯТ ВЕДНАГА.

    Анонимен каза...

    Според мен идеята е да няма бездомни кучета по улиците и градинките. Мен не ме успокоява толкова това, че кучето било кастрирано и има марка на ухото - то пак може да ухаме мен или детето ми.

    Анонимен каза...

    13 - не така с лошото, че ще писнат кучкарите. Трябва да бъдат приспани без да се мъчат.
    ВЕДНАГА !!!

    Анонимен каза...

    ХА - ХА - ХА - ХА - А - А - А
    Голям майтап тази зима ! Глутница помияри половината чуждомахаленски нападнаха нашта кучкарка дето ги рани. Тя им вика - аз ви раня - пък те я гонят. Онаа маа с чантата и пищи, едвам се отърва. Таз година я пропуснаха. ХА - ХА - ХА - А - А
    Нямаше да им помогна! Щеше да стане като с психарите, дето тръгват да избиват с коли и мотори невинни по улиците, пък се размажат в някое дърво.
    ХА - ХА - ХА - А - А - А...
    А дано догодина!

    Анонимен каза...

    Мен пък ме интересува,след като ще плащам,какъв е редът и телефонът,на който мога да подам сигнал за безстопанствени кучета,агресивни и т.н.Обяснете,моля,какъв е редът и правата на гражданите във връзка с горната статия.Кое куче се счита за бездомно?Кой е телефона на г-н Янко Белевски,с какво работно време е и прочие.Така както е поднесена,тази информация не върши работа.Все едно да си купиш скъп телефон,впрочем ди ти купим и да го държиш изключен!
    Гражданинът Кучелюбов

    troyan21 каза...

    До №17: Справедлива забележка, добавихме телефоните за връзка.

    С уважение: Генадий Маринов, Т21

    Анонимен каза...

    Работното време е от време на време. :)))

    Анонимен каза...

    От всички тези коментари не разбрах-хубаво ли е ,че имаме кучкарник или искаме кучетата да се разхаждат по улиците и да ни хапят децата?Ама спрете се малко!!!Наистина няма угодия за вас!Приютите са измислини отдавна в белите страни и това е нещо нормално.И също са на държавна издръжка.Надухте ми главата какво село е Троян ,пък направиха едно цивилизовано дело и вие...Троян е село,защото вие сте селяни,не прочетох нито един коментар от вас за награждаването на Христо Радев в предната статия нито в материала за възрожденския общественик Власи Лингорски.Ще ви кажа-Троян е такъв какъвто сте и вие.Когато един човек влезе в дома на друг по това как изглежда дома си прави извода за стопанина.Недейте си мисли,че като плащате данъци и всички са ви длъжни понапънете се и вие малко.Никой не излезе на пролетното почистване-че защо вие си плащате данъци,трябва цииганите от комунални да ви почистят...Моля ви идва велик празник оставете тази злоба и преди да критикувате някой или нещо помислете какво и как направихте вие!

    Анонимен каза...

    А за циганите де ще правят приют???????????????????

    Анонимен каза...

    Да си ходят в Израел!

    Анонимен каза...

    Дано направят,тогава не се знае какво ще се побликува като коментари?

    Анонимен каза...

    22 бърка Ямбол със Стамбул и Индия с Израел!

    Анонимен каза...

    Най накрая Христо Белевски намери работа на синчето си.И питам как и с какъв конкурс е назначен Янко Белевски на тази длъжност.Просто....Баща назначава сина си.

    Анонимен каза...

    Моля обяснете ми каква е тази фамилия БЕЛЕВСКИ?Абе завъртях се в общината-Белевски поне двама,в Комунални-Белевски,ходих на обучение за преброител,като раздаваха договорите през човек се чуваше Белевски,Белевска,какви са тези хора и може ли така да са навсякаде?????Колко човека е този род?Имам чувството,че длъжностите в разни такива учереждения за запазени за поколения.

    Анонимен каза...

    До 13 респ 15-и: вие на кой свят живеете - май че вие отдавна сте приспали мозъците си.
    Говорите за ред, ама само за кучетата. Вложете малко ред в главите си.
    На 14-и ще кажа, че проблемът с кучетата в България стои даже от по-миналия век. Дори при социализЪма редовните хайки и убийства на кучета от "дръзките" ловджии не успяха да го решат. Как го виждате да стане сега по този начин!?!
    Но ще трябва една постоянна политика по въпроса и разбира се ПАРИ. Как смятате, че иначе ще може да се овладее положението! На започнатото му е нужно време!
    А който много мрънка, да даде пример, като си вземе бездомно куче за домашно. Ама нали трябват грижи, пък и те бездомните са и безпородни сиреч не стават да се похвалиш!! Толкоз!!

    Анонимен каза...

    Слизам от Беклемето и гледам долу до табелата на Балканец спрели коли и гледат в долчето,а то едни диви прасета,а до тях в едни кемпи лаят кучета,ама бая,туй да не е звено на този лицензцирания кучкарник,Гена дай телефона и на този управител,ако е Белевски,вече го имам.

    Анонимен каза...

    Туй с телефоните - добре. Сега остава да разберем как ще стане приспиването на агресивните помияри, щото писах няколко пъти на кметовете че ни изпоядоха кучищата, ама полза нямаше.

    Анонимен каза...

    Белевски старши е Шипковска пияница.Назначен от Енкин за шев комунлните след провала му за кмет на Шипково.Затова цялата му рода е заела тези службички.Та най после и за сина му се намери нещичко.

    Анонимен каза...

    До 27 проблемът с кучетата в България стои даже от по-миналия век,защото никои не иска да го реши!
    Живял съм около 6-7 години в САЩ в град където почти във всяко семейство има поне по едно куче или друг домашен любимец.За това време не видях нито веднъж бездомно куче да се разхожда по улиците.Защо ли ,защото законите са железни ,а глобите повече от сериозни дори за техния стандарт!!
    В САЩ всяко животно което е безстопанствено се прибира веднага. Има си служба "Енимал Контрол" имат си телефон като видиш бездомно животно се обаждаш и веднага идват на минутата. Хващат ги с едни примки на края на една тръба и ги слагат в шелтери за животни. Там ги проверяват дали са болни,маркирани , мият ги оправят ги, хранят ги и ги държат около един месец. Повечето хора които искат да си осиновят животинка си взимат от там без пари. Ако никой не ги осинови след около месец ги приспиват с инжекция. Всички осиновени животни са фиксвани (стерилизирани) така че да не могат да се размножават.Има строга регулация на местата и парковете в които е разрешено да се водят животни. Всеки трябва да си чисти след животното защото глобите са яки от по 1000 долара.Всяко куче е маркирано и ако случайно го изпуснеш на улицата неволно без придружител и го заловят от службите отнасяш глоба със сигурност но ,ако се докаже ,че не си го изпуснал неволно ,а си го изхвърлил нарочно глобата е по 5 минимум.Да не говорим ,ако ухапе човек през това време ,че може направо в панделата може да влезеш.А на тези които се гнусят от реалностите на живота и са против това да се избият бездомните кучета - да ги осиновят регистрират и да си ги гледат по къщите, и да не ги изхвърлят на улицата при първите проблеми.Друго решение няма на въпросът за да няма безстопанствени зверове да се разхождат така като тук. Докато не му бръкнеш и то яко на човек в джоба няма съвест.Затова и на запад всички закони се спазват не ,че са много по съвестни от нас.Просто тук никои не носи отговорност за нищо и за това всеки си прави каквото иска.

    Анонимен каза...

    Абсолютно си прав,31-ви,напълно те подкрепям!АЙ с-с-с-с...

    Анонимен каза...

    ЕМ/SI:Явно, щом има закон за защита на животните е необходимо да се изгради кучкарник със съответните му лицензи и персонал, финансиран от бюджета на общината. На фона на икономическото състояние на Троян и Р,Б това обаче ми звучи цинично при положение че онкоболни/макар и обречени/ нямат възможност да се лекуват поради липса на пари за лекарства!
    Кое сме решили както трябва-здравеопазване, пари за нови детски ясли и градини или основен ремонт на съществуващите, образование, пари за култура/театри, читалища/, имаме пари за инфраструктора, пари за почистване на речното корито, пари имаме за ново улично осветление/което е предпоставка за намаляване на престъпността и ПТП/ имаме пари за видеоноблюдение/камери за скорост, панорамни камери-за събития на градския площад, камери с биометрия-та като влезе престъпник още на входа на Троян камерата да сигнализира диспечера че е издирван и го има в базата данни на МВР? Няма пари за изброените дейности или има но недостатъчно. Пари обаче за кучкарник-ИМА!Та затова на фона на нищетата/духовна и икономическа/ в която живеем ми звучи цинично изграждането и поддръжката на този приют. Има и още нещо което особено ме смущава. Това,че се маркират и обезпаразитяват, кастрират-добре, но приюта е временна мярка и кучетата отново се връщат на улицата и щом са с марка вече тяхното присъствие на площада и по улиците става ЗАКОННО. Питам обаче, ще се прибират ли профилактично на определено време? Имам предвид, че вече кастрираното, маркирано куче може да хване тения/ровят по сметища и кофи/. Яйцата на тенията остават и в изпражненията му, а то ги оставя дето му дойде. Като изсъхнат изпражненията заедно с яйцата се разнасят от вятъра и заразяват нас и децата ни. Оттам отиваме в болница-лекари, операция и проблеми. Защо е нужно да си причиняваме това? Лично за мен има погрешно разбиране за хуманизъм към животните/в случая бездомните кучета/когато деца ни се разболяват от това, че кучетата са преносители на болести. Приюти могат да си позволят богатите и го правят не защото са огромни хуманисти и безкрайно обичат бездомните кучета, а защото им е икономически по-изгодно/няма да разболяват гражданите си от тении, лаймска болест и други зарази които кучетата пренасят/. Да сте видели кучета по улиците на западна Европа? Там не ги връщат на улицита.Проблема за мен би се решил на този етап с хуманното им унищожаване. Ама не било хуманно-изобщо не ми пука. Който иска да ги гледа и обича да си ги вземе в къщи. Силно се дразня когато видя маркирано куче на градския площад изтегнало се на припек, което аз трябва да заобикалям и да се съобразявам с него да не настъпя за да не ме ухапе. Отгоре на това и с моите пари да го маркират, обезпаразитяват, кастрират и хранят в приюта. Това ми идва в повече!

    Анонимен каза...

    Изглежда още дълго време ще има хора като Хем си тъй / хем си иначе, които ще продължават да търсят Lebensraum и ще предизвикват трагедии. Сега с "хуманно унищожаване" на животни, после с каквото дойде! Ама на него нали не му пука! Другите да му мислят и разбира се да плащат! Това ми напомня и на великите насоки на Априлския пленум. Знай ги той тия работи. Толкоз!!

    Анонимен каза...

    Солидарна съм към коментар N-20

    Анонимен каза...

    Толкоз, друг път съм те разбирал какво казваш и съм бил съгласен с теб, сега не разбирам какво значи "другите да плащат". Човека си плаща данъците. И какви трагедии ще предизвиква? Нещо ти е накъсана мисълта. На запад безстопанствените кучета ги унищожават и нямя трагедии. Трагедии има тука когато разкъсат някой човек. Съгласен съм с ЕМ/SI.
    Толкоз!!!

    Анонимен каза...

    ЕМ/SI, в Ловеч как сте го направили?

    Анонимен каза...

    9 повдига една друга тема - за действията на "братята" роми. Писна ми да заобикалям каруците им.

    Преди 2-3 дни ми се наложи да се "завъртя" няколко пъти в района на хотел "Троян плаза". При едно от кръгчетата влизам в еднопосочната улица срещу кафе "Тифани" - насреща ми каруца. В забраненото.... То не че колегите шофьори спазват забраните в тези еднопосочни улици, ама това ми дойде много. Да не говорим че същия този ром, 10 минути преди това ИЗПРАЗВАШЕ КОНТЕЙНЕРА ЗА ПЛАСТМАСОВИ ОТПАДЪЦИ В ГОЛЕМИ ДЕНКОВЕ.

    Бесен съм от такива действия. А те са масови. Всички сте ги виждали.

    Не съм специалист по събиране и оползотворяване на отпадъци, но въпреки това ще си позволя да разсъжавам малко на глас.

    Какво се получава - ние си събираме отпадъците разделно и чинно си ги изхвърляме в определените за целта контейнери. След което в един момент някой си минава и изпразва същия този контейнер, и отива и ПРОДАВА съдържанието му.

    Е... Иска ми се да попитам, не може ли по някакъв начин тези пари да отиват при дружеството занимаващо се с извозването на отпадъците. За да са от полза за него и по този начин - за нас...

    Вярно е че пластмасата е лека. За съжаление бързо търсене в чичко Google не доведе до резултат за цена за изкупуването й, но дори да беше довело, при всички случаи цената варира в зависимост от количеството на отпадъците. Т.е. едно е да продадеш 100 кг, друго е да продадеш 100 тона.

    Както се казваше в едно старо учение, количествените изменения водят до качествени натрупвания. И мисля че няма нужда да обяснавам защо това би могло да бъде от полза за града ни. Макар и малка, все си е полза...

    Да не говорим за една друга полза, което може да се извлече (макар и временно) ако най-накрая съотвените служби се погрижат да се спазват забраните в еднопосочните улици за които стана въпрос в началото на поста ми (от "Асен и Петър", до включването на "П. Р. Славейков" във "Васил Левски" при моста на "Елма").

    Понеже редовно "бръмча" по тези улици, имам наблюдение че еднопосочното движение масово не се спазва.

    Не че в този район не живеят отговорни кадри на Полицията, които със сигурност за виждали коли "препускащи" в забраненото... И какво от това?!

    Патрулката редовно е спряла някъде където аз не мога да спра - де на пешеходното островче срещу моста на пазара, де покрай автобусната спирка до банка "Пиреос", де под блок "Галенус". А върхът е да спре до островчето срещу моста на "Елма". И там съм я виждал. И се чудя г-н Ичев дали не ги е виждал? Сигурен съм че и за това ще се намери някакво обяснение, ам нейсе...

    Както се казва - не съм от тук как' Сийке... И май ще съм за малко...

    Потърпевш каза...

    Право думаш 38:

    "Понеже редовно "бръмча" по тези улици, имам наблюдение че еднопосочното движение масово не се спазва.Не че в този район не живеят отговорни кадри на Полицията, които със сигурност за виждали коли "препускащи" в забраненото... И какво от това?!"

    И аз като теб редовно бръмча в тези улички е се нервя от същото...Алооо инспекторе стегни си хората да подпукат нарушителите че иначе некви съмнения се явяват у гражданството:)

    Анонимен каза...

    Преди 5год.бях по майченство и като повечето майки прекарвахме повечето си време по центъра.Бях изумена от два случая:
    1.Служител на комунални-ром-искаше да хване бездомно куче по сигнал на оплакал се гражданин и дъщерята на продавачката на вестници Ана вдигна такъв скандал на момчето,почти му налитна на бой и накрая каза,че кучето е нейно и ще си го закара на вилата.Момчето каза,че следобед ще мине и ако кучето е там ще го прибере.Наистина кучето изчезна за две-три седмици и после пак се появи.
    2.След два месеца една от майките подаде оплакване срещу едно определено куче,което между другото лежеше точно пред пицария"сладурани"и никой не го гонеше от там.Беше едно с голяма козина и като се отръскваше,всички косми,прах и бълхи падаха по масите на пицарията-те тогава бяха на улицата.Та въпросната майка купува на детето си закуска и то като я носи в ръка това куче с леки движения му я взима.Така два пъти при,което втория път майката се опитва да го изгони и то и се нахвърли.Дойде момчето от комунални да го прибере и тъкмо да го хване баровците от "Атлантик"започнаха да насъскват кучето.Момчето им се молеше,че идва за втори път и че шефа му казал,че ако този път не го хване ще го изгони,а те продълхаваха.Аз много обичам кучета,дълго време имах домашен любимец,но мисля ,че всичко трябва да има граници.

    troyan21 каза...

    Спазвайте правилата за коментарите!
    Админът

    Анонимен каза...

    mnogo e hubavo tova 4e ima priut za bezdomnite jivotni.te ne sa vinovni 4e nqkoi ne6tastinici gi vzimat.biqt gi,ne gi hranqt, i gi izhvarlqt na patq te sa ni6tojestva koito nqmat sarce.zaslujavat nqkoi da gi hvane tezi``hora``da se gavri s tqh,dokato se uni6tojat napalno.

    Анонимен каза...

    21. Анонимен каза...

    А за циганите де ще правят приют???????????????????
    Вторник, 19 Април, 2011 xaxxaax mai 4e ne!taka kato gledam v troian ciganite zapo4naha da preobladavat pove4e ot balgarite!4uma da gi hvane nqma da gi umori

    Анонимен каза...

    kakuv e tozi priut za 30 ku4eta, sme6na rabota ...

    Анонимен каза...

    a za6to vremenen priqt nemoje li da e postoqnen i da nqma ve4e otrovi v gradqt ni .i da ima red ,kade sa tezi koito otgovarqt za reda kade e tazi na6a kmetica ,kade sa tezi zakoni ili si4ko e samo na dymi ...i kogato stane ne6to kato tova da po4vame da se jalvame .a mi haide stiga ,da se vzemat merki si4ki ky4eto bezdomni da se preberat a ne samo da se kasrirat ,da imat i te sigornost no v preqt i da se spre tazi lydost v tozi grad .kastrirani nqma takova ne6to yj kastrirano a to rodilo 10 ky4enca .stiga ve4e s tazi na6ta opraviq v tozi grad .sabodetese opravnici i se vzemete v race ,nestiga 4e vi pla6tame danqci za doma6ni lqbimci a vie i na6ite ky4eta gi obri4ate na nesigornost po ylicite . kade si kmeticooooo

    Unknown каза...

    Здр

    Unknown каза...

    има 5 кученца малки и една маика

    Unknown каза...

    Бездомни

    Публикуване на коментар

    Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
    (Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

     

    ©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |