Не знам къде е Общината в тази ситуация?

* „Вчера, докато разхождах кучето си в гората над Турлата, бях нападната от глутница от 7 бездомни кучета” * „Поляната е зарината от празни пластмасови бутилки, найлонови пликове и използвани презервативи”
"Читателите ни пишат"

ЗДРАВЕЙТЕ, ПИША ВИ МИНУТИ СЛЕД КАТО ГЛЕДАХ сутрешния блок на БТВ по въпроса с бездомните кучета. Понеже аз не успях в опитите да регистрирам кучетата си в Община Троян, ви моля да се опитате вие да регистрирате куче и да видите, че това е невъзможно! В целия град има две регистрирани кучета - на Пламен Кукенски и спасителното куче на Георги Златев, но просто не знам как те са успели! В тази връзка, вчера, докато разхождах кучето си в гората над Турлата, бях нападната от глутница от 7 бездомни кучета; само фактът, че знам как да реагирам в такава ситуация, ме спаси да не бъда нахапана! Не знам къде е Общината в тази ситуация?

ДРУГОТО НЕЩО, КОЕТО АДСКИ МНОГО МЕ ДРАЗНИ, са боклуците! Всеки ден споделям разходката на кучето си с децата, които тренират ориентиране и биатлон на поляната до стадиона (която е собственост на църквата). Отвратена съм от свинщината, която сме си сътворили! Но от друга страна, ако аз имам отпадък, който искам да изхвърля - няма къде, в целия район няма нито едно кошче за отпадъци. Поляната е зарината от празни пластмасови бутилки, найлонови пликове и използвани презервативи! И там тренират децата, с които се гордеем на национални и международни състезания!

ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА всички хора, които разхождаме кучетата си (обезпаразитени, ваксинирани, но нерегистрирани), почистихме поляната и събрахме завидното количество от 10 чувала боклуци! За съжаление нямаше къде да ги изхвърлим и се наложи всеки да си вземе по един чувал за вкъщи! В цялата картинка са и купчините изрязани храсталаци, които натрупаха след „ремонта” на стадиона и никой не изхвърли месеци след това!

7 февруари 2011 г., Троян

Мариета Гачева

17 коментара:

Check Google! каза...

Никак не ме учудва, че госпожата не е успяла с опитите си за регистрация на куче в общината, защото не се извършва там, а при ветеринарния лекар!
За нейно удобство ще поместя и линк за реда за регистрация на кучета:
http://www.djambazovi.com/za-nas/19-registratziya-na-kuche
Според Закона за ветеринарномедицинската дейност приходите от събраните такси за притежаване на куче постъпват в общинския бюджет (таксата се внася в отдел "Местни приходи", бившето Данъчно) и се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.

Анонимен каза...

Ама госпожата май говори, че в Общината не знаят кой и как трябва да и вземе таксата за кучето.

Check Google! каза...

Напротив, много добре знаят и го обясняват на желаещите, които наистина искат да си регистрират кучето. Стига да не е питала чистачката :)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Нели Генкова каза...

След като хората миналата година са чистили доброволно, но не е имало къде да изхвърлят боклуците, а мястото отново си е все така мръсно, питам се дали пак ще се захванат с чистене. Гражданска акция, никаква подкрепа, обезкуражаващ резултат... Добре дошли в Троян, България.

Анонимен каза...

Г-жо Генкова, защо да почистят ние от кои сме.

Анонимен каза...

Най-възмутителното в случая/на останалото отдавна май свикнахме и като поживееш малко в чужбина започва да ти липсва/ е огромното количество използвани презервативи-това дяволско изобретение,благодарение на което културните нации се топят,детски смях се чува много по-рядко от лай на бездомни кучета, пенсионната възраст упорито пълзи нагоре и у нас вече надминава средната продължителност на живота.Да доживееш до пенсия вече ще е равнозначно да уцелиш завчера джакпота....Отделен е въпросът дали ще има кой да ти я изкара,защото тука пенсионният фонд си е направо част от бюджета,а с него се строят предимно Лувъри за лузъри и магистрали вероятно пак за такива.Щото такива май само останахме тъдява....И пейзажа си го пригаждаме по наш вкус -пари за хотели има,но за канализация-не!И си текат долчетата,обърнати на клоаки за радост на туземното население.Зорът е да свикнеш с миризмата,дето се вика!Затова имам идея за бъдещото градоустройство-къщите за гости и хотелите да бъдат по високото,а долу,в ниското,около дола да се разполагат жилищата на аборигените.Те и без това няма къде да ходят а и постепенно ще добият имунитет-човекът е много адаптивно животно.А туристите,клиентът-е,той е "плах като сърна",винаги може да си дигне чукалата и да замине.....в Гърция например,или другаде.И там да намери:
"Високи,сини планини,
реки и златни равнини,
небе,по нежно от коприна..."
Но дали "това е моята родина"?Впрочем,понякога така и става..."Уби бене-иби патриа"!Където е добре-там е родината!Така са казвали древните римляни и като че ли започвам да ги разбирам.Но,защо ли това ме натъжава? АЙ с-с-с-с.....





там

Анонимен каза...

А аз примерно си мисля, че не е проблем, списъкът с регистрираните и ваксинирани кучета, имената на собствениците и адресите им да са на разположение на домоуправителите в интернет на сайта на общината. Това ще даде основание домоуправителите да попитат останалите собственици на помияри "И КВО ПРАЙМ СЯ С ТВА ПСЕ?"

Анонимен каза...

Да се изнасят имената и адресите на собствениците в сайта на общината мисля, че е в разрез със Закона за защита на личните данни. Все пак домоуправителите могат да изискат документ от собственика дали дадено куче е регистрирано.

Н. Генкова каза...

До №6: Не мога да отговоря на въпроса Ви, защото, макар и почти да го разбрах, Вие сте анонимен и не знам от кои сте. На пръв поглед сте от онези, които все викат отстрани "Дайте да дадем", но може и да греша. Ако сте граждански и екологично настроен(а), може би ще подкрепите едно мое предложение за събитие в рамките на празника/фестивала на сливата и сливовата: акоакция "Сливи за смет". Ако то се проведе като хората и групата собственици на кучета пак си "заплюят" въпросната поляна, не само ще има къде да изхвърлят следващите десетина чувала боклук, но може и да спечелят наградата - разбира се, не сливи, а парична, от наградния фонд на проекта. И ако искат, ще се почерпят с нея за добре свършената работа, ако искат, ще си финансират някакво киноложко събитие... Всичко това при условие, че Вашата или моята гражданска група не ги е надчистила. А иначе, отговаряйки Ви за себе си, съм от ония мои колеги, с които в момента пишем проект за почистване и облагородяване на двора на училището, в което работя и в чистенето на което отново, както се е случвало, бих се включила. В очакване на подкрепата Ви за моето предложение: Нели Генкова

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Елате в района на болницата да видите колко бездомни кучета има. Включително в градинката на болницаа. Но най-интересното е че дори ръководството на болницата не взема никакви мерки.

Анонимен каза...

ПОМИЯРИ и просяци има там, където има кой да ги храни... в болницата, в дворовете на училищата, на улица Ботев при отбивката за гоското и хотела(там ги храни някой малоумник)... Виждате, че ги храни някой - НЕ МУ МЪЛЧЕТЕ - накарайте го да си ги прибере вкъщи и да ги регистрира!

Анонимен каза...

фен
тази ситуация с бездомните кучета е един от нагледните примери за безхаберието на местните власти. а е толкова лесно да се реши проблема, но не, това просто е като показване на среден пръст от страна на общ. администрация. аз го приемам сякаш ме псуват нагло, но пък и ние сме тъпите де, че приемаме за нормално да ни таковат м...та постоянно. наскоро се върнах от страна в която не видях едно бездомно куче. вече имам носталгия към онова място и много ме накефи римската сентенция, споделена от айса, ще ми стане мото.

Анонимен каза...

точно тази поляна не може ли да стане за хипермаркет.в следващата статия се казва че няма удобно място

Анонимен каза...

аиди на изборете--- цена 20лева и 20кебапа (ако има и 1на каса бира )ша доведа и братятЪ-----------------КВартал БАЛАБАНСКИ ЗаВОЙ....тел 8нули на разбъркано

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |