Инж. Милко Станчев: Троянският бюджет 2011 – бюджет без политика

* Костовистите ще търсят нова коалиционна формула за предстоящите местни избори * ДСБ: Общинското ръководство не следва политиката за създаване на благоприятен инвестиционен климат

ДВЕ ОСНОВНИ ТЕМИ са се разисквали на провелото се на 8 февруари заседание на троянската структура на Демократи за силна България (ДСБ) – общинският бюджет и престоящите местни избори, научихме от изпратено до медиите прессъобщение.

ПРЕДЛОЖЕНИЯТ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА БЮДЖЕТ на Община Троян за 2011 г. е бюджет без политика, заявил лидерът на троянските тъмносини инж. Милко Станчев, бивш зам.-министър на земеделието в кабинета „Костов”. Според г-н Станчев този бюджет представлявал „административно разпределение на разходите главно за неотложни ремонти”. Представителката на ДСБ в Общинския съвет Мариела Шошкова пък окачествила провелото се на 3 февруари публично обсъждане на бюджета като формално. Чули се и критики, че настоящото общинско ръководство не следва политиката за създаване на благоприятен инвестиционен климат в Троян.

ВЪВ ВРЪЗКА С НАБЛИЖАВАЩИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ ръководството на ДСБ – Троян получило от заседанието мандат за съставяне на дясна коалиция във формат Синята коалиция Плюс. Идеята да се търси нова коалиционна формула бе лансирано от инж. Станчев още в края миналата година на среща с члена националното партийно ръководство ии кандидат за народен представител от Ловешка област на последните парламентарни избори Петър Николов. Като става дума за нещо различно от коалицията „Избор за Троян”, която обедини шест десни и центристки партии за местните избори през 2007 г., излъчи свой кандидат-кмет и впоследствие създаде коалиционна група в местния парламент, но от самото начало действаше разфокусирано и неефективно.

ИЗБРАНИ БИЛИ И 7 ДЕЛЕГАТИ на ДСБ - Троян, които заедно с председателя ще участват в избора на областен координатор на партията (на 26 февруари в Ловеч). Досега костовистите нямаха областен шеф и водещи на местно ниво бяха общинските структури.

Т21

18 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Маринов,вие имате право,разбира се,да пишете каквото си искате,още повече в собствения си вестник!Но,не може да не направи впечатление,че започвате и завършвате материала с израза "костовистите".Разбирам респекта,който този политик и държавник предизвиква в мислещата част от нашето общество,към която вие безспорно принадлежите,но моето усещане е,че това е прекалено!Ние,включително и аз,сме членове на една ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ и тя се нарича Демократи за Силна България и г-н Костов е само един от нас.Той,а и ние нямаме претенциите на други т.нар.партии,които свързват всичко във вселената с името и личността на ВОЖДА.Нещо повече-ние смятаме това за неполитическо,примитивно и даже....глупаво!
С уважение: един от ДСБ

Анонимен каза...

До "Първия": Глупаво е да не се ползвате от г-н Костов и неговото име. Да Ви е жив и здрав. Иначе може да изпаднете в нелепата ситуация на "царистите без цар" и да загубите от тази ваша неопределена "идентичност". Макар на мода да са ДВИЖЕНИЯТА, хората няма скоро да бъдат очаровани от БГ партиите. Харесва Ви или не, без печен ЛИДЕР, няма да стане работата! Поздрави.

Анонимен каза...

Г-н Станчев, вие сте здравия труп на троянските надежди. Нямам думи, с които да Ви кажа, че троянци са разочаровани и не ви искат! Надеждите ни бяха демократични, а предателите, точно уцелиха здравото тяло. Съжалявам, но истината е най-важна!
Вие не само разочаровахте троянци, но и не им дадохте шанс да получат това, което заслужаваха.

Анонимен каза...

Абсолютно съгласен с горният коментар!
А и за въпросният господин се дочува че е изпаднал във финансова зависимост от политически колеги,следователно политически труп!

Анонимен каза...

Извинявай,№4,но ти коменираш май само снимката,а под нея има текст,в който става дума за бюджета на Общината-нашата!За това имаш ли мнение?Щото ако ти кажа пък аз какво чух за тебе.....ама въобще не го вярвам!

Анонимен каза...

ЗА ХВАНАЛИТЕ ГИ АМНЕЗИЯ Кои бяха тия ДСБ :Да започнем отначало.
1. Източването на банките. През 1992 г. премиерът Филип Димитров и неговият финансов министър Иван Костов ликвидираха Външнотърговска банка, за да заметат следите на изнесените в последните години от режима на Живков национални капитали. Така те спасиха живковия външнотърговски министър Андрей Луканов. Пак те ликвидираха банковия надзор. Защо? За да могат да се теглят необезпечени кредити и да се създаде прослойката на кредитните милионери. Банкерите, които раздаваха милионните заеми, получаваха тлъст процент от тях. Обилните антикомунистически заклинания на сините не можаха да скрият факта, че това престъпление бе извършено в съучастничество с тогавашната "опозиция" БСП. Надзорът беше възстановен от Виденов, но едва през 1995 г., когато банките вече бяха източени, а милиони българи - ограбени. Съучастничеството на Костов с крилото Първанов-Добрев на червената партия е и причината след 1997 г., когато СДС пое цялата власт, нито един кредитен милионер или банкер да не влезе в затвора. Днес кредитните милионери съставляват групата на "едрия български бизнес".
2. Генезисът на организираната престъпност. До правителството на Ф.Д. едва появилите се частни охранителни фирми бяха лицензирани и контролирани от МВР. Синьото правителство прие закон, според който те започнаха да се регистрират като обикновени търговски дружества. Така бяха създадени ВИС, СИК, Ипон и пр. Започна епохата на мутрите.
3. Ликвидирането на българското селско стопанство. В десния ъгъл изглежда са забравили как в началото на 90-те години тяхното правителство прие закон за реституция на земята в реални граници и започна ограбването на земеделието от сини активисти в ликвидационните съвети.
4. Унищожаване на българската индустрия. През 1999 г. кабинетът "Костов" изработи Закон за приватизация и преструктуриране на държавните предприятия, който отне правото на прокуратурата да защити националния интерес при разпродажбата на български индустриални активи. Започна голямото плюскане. Кремиковци, рафинерия "Плама", Големи български мелници, "Балканкар", Столичната ВиК система, каскадата "Горна Арда", рудници, винарни, стъкларски и текстилни заводи и фабрики - всичко бе раздадено на чуждестранни мафиоти. Гешефтари в оценителски фирми оценяваха само сградния фонд на заводите, като пропускаха да опишат други активи и съдържанието на складовете, дори в тях да има по 200 току-що закупени западни машини, какъвто беше случаят с "Дунавска коприна", АК "Балкан" и Варненската корабостроителница. Стотици хиляди българи останаха без препитание и се пръснаха по света. Според съобщение на прокуратурата от 10 септември 2001 г., били са приватизирани национални активи и дейности на стойност 25 милиарда лева, "които имат съществено значение за националната сигурност, суверенитета на България и за живота на българите". От продажбата им в хазната са влезли около 2 милиарда лева.
5. Унищожаването на социалния сектор. България бе управлявана от Световната банка и МВФ чрез "структурните реформи", записани в секретните заемни споразумения, на които синьото правителство бе само изпълнител. Така започна съкращаването на бюджетите за образование и здравеопазване и уволненията на учители и лекари.
6. Потурчването на България. На 18 февруари 1999 г. парламентарното мнозинство на ОДС ратифицира Рамковата конвенция за защита на националните малцинства, а Костов триумфално обяви "края на българския национализъм". На 6 декември 1999 неговият вицепремиер Веселин Методиев обяви, че е сключил споразумение с турския министър на образованието Метин Бостанджиоглу, според което Турция ще напише българските учебници по история и география. (в. "Монитор", 7 декември 1999 г.)
7. Ликвидирането на българския суверенитет. Подготовката на споразумението за американските бази започна през 1999 г. под егидата на синия президент Петър Стоянов.

Анонимен каза...

Внимание,внимание ЧЕРВЕНИ ЦИРЕИ пръскат из форума!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Да,да №6 и аз го четох ама беше по-отдавна:)

Анонимен каза...

Източник на 6:
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=62853&format=html

Анонимен каза...

Номер 5,не си извинен!
А господинът от снимката се опитва да прави предизборен PR,но е много късно,просто защото с мълчанието си 3 години премина в графата компрометирани!
Давай сега,ти си на ход,изливай помия и злъч,но не забравяй че този човек е част от мнозинството мълчаливци проиграли настоящето и бъдещето на Троян.
И когато си се цанил за обществена фигура, си длъжен да даваш обяснение на тези които те избират!
А от такива като теб ,придворни,файда няма....

Анонимен каза...

До 5-ти-амнезията наистина е лошо нещо!Но шизофренията е далеч,далеч по-опасна.Положих усилия и прочетох турлюгювеча,който си благоволил да ни сервираш.Наистина съм отчаян-след твоят "постинг" се убедих,че здравната реформа у нас е напълно провалена!!!И здравната профилактика.....

Анонимен каза...

До 11 шизофрения,шизофрения но най-кофтито ,че тези неща се случиха точно по това време и са абсолютната истина и няма нужда да се държим като щрауси и да се правим ,че не сме живяли в БГ по това време.Ако искаш отговори ми на един прост въпрос.
Къде отиде синята идея,и кой нормален симпатизан би останал в СДС или примерно в НДСВ след като те предадоха най безочливо народа.Повечето от стотиците хиляди българи по света са точно заради това предателството там. Мошеш да си абсолютно сигурен в това.

Анонимен каза...

В сайта на ФорумЪТ има статия по бюджета, май само те са се изказвали на обсъждането. Дали пък съветниците не копират техните изказвания?

Анонимен каза...

До 6-ти
Не съм вярвал ,че все още има толкова чугунени глави.То бива човек да е задръстен-ама чак толкова.Жал ми е за теб-беден духовно и финансово ще си отидеш от тоя свят.

Анонимен каза...

Абе 14 ка не мислиш ли ,че с чугунените глави са тези които все още НЕ вярват ,че ГЕРБ, БСП, Атака, ДПС,СДС,НДСВ и всички останали са от едно котило -и то се казва БКП и ДС.А и за съжаление вече няма дясно...а и не виждам перспектива скоро да има нещо съществено на този хоризонт. Всеки оцветен политик просто си е намерил своята пазарна ниша и се опитва да се задържи точно там, щото другите вече са заети, а достойна конкуренция в политиката тук вече няма.А като си толкова отдръстен ,я ни обесни след като това не е истина защо СДС не са все още на власт и защо България не е раят ,а е тоалетната на Европа и на дъното по жизнен стандарт.Или искаш да ни кажеш ,че хората в България са толкова глупави че не знаят кое е добро и кое зле за тях та за това отдавна им биха шута.Дано да намерите някога,някои които да не е от това котило и на тази страна да и се отвори някакво бъдеще.Аз гоня вече 50 и не виждам никаква переспектива вече нито за БГ да не говорим за Троян. И това които не направих преди 30 или 20 години,все едно ще го направя сега.Но ще ви следя докъде сте я докарали от 10 000 мили разтояние от един красив остров континент.

Анонимен каза...

Абсолютна подкрепа за 15-ти!
Наглостта на някои хора да се наричат демократи, след всичко което се случва ,е просто уникална!

Анонимен каза...

пулити4еска партия десеебе

Анонимен каза...

Малоумник, по твоята логика излиза, че всички произлизат от БКП.Какво тогава остава - ти и още петима-шестима, които все още не са разбрали горчивата истина каква беда ни сполетя през последните 22 години.Остави настрана емоциите и мисли по задълбочено. Ако можеш, разбира се!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |